Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u suradnji s Fachhochschule Burgerland –Eisenstadt,  Austrija organizira

Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika

 17.–31.7.2021.

Ljetna škola  traje 2 tjedna  uz raznolik program nastave jezika, kulture, predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti, interkulturalnim razlikama, učenje u tandemu, terensku nastavu, radionice te izlete i filmske večeri.

Nastava jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika.

Redovito pohađanje i aktivno sudjelovanje u nastavi (ukupno 50 sati) te uspješan završetak programa uz polaganje završnog ispita, polaznicima omogućava stjecanje 4 ECTS-a.

Prednost ljetne škole je mogućnost komunikacije s izvornim govornicima i usavršavanja jezika u kraćem vremenu. Broj polaznika je ograničen. U programu sudjeluju 24 studenta iz Austrije  te je isto toliko mjesta namijenjeno studentima iz Hrvatske koji uče njemački jezik.

Prijaviti se mogu studenti sveučilišta i visokih škola, neovisno o predznanju njemačkog jezika.

Troškove ljetne škole, održavanja nastave, smještaja - polupansion, organiziranja izleta te ostalih popratnih sadržaja, snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMBWF). Polaznici su obvezni prije dolaska na Ljetnu školu napraviti PCR test koji ne smije biti stariji od 72 sata, snositi troškove  putovanja te uplatiti participaciju za sudjelovanje u iznosu od 1.000,00 kn.  Ljetna škola održat će se u skladu  sa svim epidemiološkim mjerama.

Više informacija:

Kristina Djaković
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli
Preradovićeva 1/1
Tel: mob. 091 4 503 335  (četvrtkom 16-17h)
E-pošta: kristina.djakovic@unipu.hr

Aktualno