Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u suradnji s Fachhochschule Burgerland –Eisenstadt,  Austrija organizira

Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika

 Pula, 16.–29.7.2023.

Ljetna škola traje 2 tjedna  uz raznolik program nastave jezika, kulture, predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti, interkulturalnim razlikama, s učenjem u tandemu, terensku nastavu, radionice te izlete i filmske večeri.

Nastava jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika.

Redovito pohađanje i aktivno sudjelovanje u nastavi (ukupno 50 sati) te uspješan završetak programa uz polaganje završnog ispita, polaznicima omogućava stjecanje 4 ECTS-a.

Prednost ljetne škole je mogućnost komunikacije s izvornim govornicima i usavršavanja jezika u kraćem vremenu. Broj polaznika je ograničen. U programu sudjeluju 24 studenta iz Austrije  te je isto toliko mjesta namijenjeno studentima iz Hrvatske koji uče njemački jezik.

Prijaviti se mogu studenti sveučilišta i visokih škola, neovisno o predznanju njemačkog jezika.

Troškove ljetne škole, smještaj u Studentskom domu na bazi polupansiona, troškove održavanja nastave, organiziranja izleta te ostalih popratnih sadržaja snosi austrijsko Ministarstvo obrazovanja, znanosti i istraživanja (BMBWF). Polaznici   plaćaju participaciju za sudjelovanje u iznosu od 135 € i snose svoje putne troškove.

Više informacija:

Kristina Djaković, prof.
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli
Preradovićeva 1/1
E-pošta: 
fet-sommerkolleg-pula@unipu.hr

Aktualno