Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u suradnji s Fachhochschule Burgerland –Eisenstadt,  Austrija organizira

Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika

Program ljetne škole sastoji se od učenja njemačkog / hrvatskog jezika i kulture te predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti.

Ljetna škola traje 3 tjedna. Nastava se održava svakog radnog dana 5 školskih sati dnevno. Učenje jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika. Nastavnici njemačkog jezika su profesori s austrijskih sveučilišta. U sklopu programa organizira se učenje u tandemu, terenska nastava, radionice te izleti i filmske večeri.

 Uspješan završetak programa, uz polaganje završnog ispita, polaznicima omogućava stjecanje 4 ECTS-a.

Prednost ljetne škole je mogućnost komunikacije s izvornim govornicima, što pridonosi usavršavanju jezika u kraćem vremenu. Broj polaznika je ograničen. U programu sudjeluju 24 studenta iz Austrije  te je isto toliko mjesta namijenjeno studentima iz Hrvatske koji uče njemački jezik i kulturu.

Prijaviti se mogu svi redoviti studenti sveučilišta i visokih škola, neovisno o predznanju njemačkog jezika.

Troškove ljetne škole, održavanja nastave, smještaja u dvokrevetnim sobama – polupansion, organiziranja izleta te ostalih popratnih sadržaja, snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMBWF). Polaznici su obvezni snositi troškove dolaska i odlaska na ljetnu školu te uplatiti pristojbu za sudjelovanje u iznosu od 1.500,00 kn, uz mogućnost plaćanja u dvije rate.

Više informacija:

Kristina Djaković
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli
Preradovićeva 1/1
Tel: 052/377 033/ mob. 091 4 503 335
E-pošta: kristina.djakovic@unipu.hr

Aktualno