Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studijski programi FET-a

U skladu s najnovijim trendovima, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" nudi niz inovativnih, kvalitetnih sveučilišnih studijskih programa i stručnih programa koji redovitim i izvanrednim polaznicima istovremeno omogućavaju razvoj profesionalnih želja, ambicija i talenata, te sustavno prate i drže korak s najtraženijim i najpoželjnijim znanjima i vještinama. 

Sveučilišni prijediplomski studiji otvaraju vrata svijeta ekonomije kroz ukupno šest studijskih smjerova u okviru kojih se na prvim godinama studija stječu temeljna ekonomska znanja koja se kasnije produbljuju. Nadovezujući se na znanja stečena na trogodišnjoj prijediplomskoj razini studija, sveučilišni diplomski studiji studentima omogućuju primjenu stečenih znanja u praksi, koja se organizira u suradnji s respektabilnim partnerima iz okruženja. Alumni studenti, odnosno studenti koji su završili studij na Fakultetu također su važan dio akademske zajednice i pomažu postojećim studentima dijeleći s njima osobna iskustva i savjete.

Po završetku dvogodišnjega diplomskog studija, studentima su dostupna tri sveučilišna specijalistička poslijediplomska studija, a kao najviši stupanj formalnog obrazovanja, FET sudjeluje i u izvedbi tri sveučilišna poslijediplomska (doktorska) studija.

Na sve razine studija moguć je prelazak s drugih visokih učilišta, a usto se studentima omogućuje da dio studijskog programa pohađaju na inozemnom sveučilištu, budući da su studiji usklađeni sa sličnim programima koji se izvode na sveučilištima širom Europe i priznati su na sveučilištima u sustavu Bolonjskog procesa.

Osobama s iskustvom iz prakse i onima koji su završili diplomski ili dodiplomski studij te žele usavršiti svoja znanja kroz seminare, radionice i ljetne škole, dostupni su brojni programi cjeloživotnog obrazovanja.

Studiranjem na FET-u postajete članom obitelji koju čine educirani i budućnosti okrenuti studenti i profesori.