Dobrodošli na internetsko sjedište Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"!

Ovo nije obična internetska stranica već prava komunikacijska platforma razvijena na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Quilt). Ona će nastavnicima, djelatnicima, studentima i našim partnerima omogućiti kvalitetniju online suradnju povezivanjem različitih tehnologija koje već koristimo za nastavne, poslovne i druge potrebe rada i učenja u XXI. stoljeću te novim funkcionalnostima koje do sada nismo imali na webu. Za detaljnije informacije, pitanja ili sugestije molimo da se slobodno javite Službi za informatičku podršku.

Novo: studentski intranet!

Na studentskom intranetu (https://student.unipu.hr) pronađite kolegije na koje ste trenutno upisani, pogledajte detaljne informacije o kolegiju, čitajte obavijesti, a na svakoj stranici kolegija imate i poveznicu prema e-učenje stranici kolegija (ako se koristi).


Poziv na tri inspirativne radionice o...

Poziv na tri inspirativne radionice o (ne)poznatim konceptima - (re)dizajniranje turističkog potencijala

16studenog201813:45
Ivica Petrinić

FET i Istarska razvojna agencija u okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories organiziraju tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma.

Poziv na panel-diskusiju "Muzil,...

Poziv na panel-diskusiju "Muzil, Saccorgiana, Hidrobaza - o svim dimenzijama privatizacije pulskog priobalja za potrebe turističkih projekata"

12studenog201808:44
Ivica Petrinić

Nedavno je gradonačelnik u ime Grada Pule potpisao sporazum s premijerom o uvjetima, pravima i obavezama za realizaciju turističkih projekata Saccorgiana, Hidrobaza i Muzil. Poput područja Katarina i Monumenti, ti se atraktivni lokaliteti pulskog priobalja planiraju dati u koncesiju od 50 do 99 godina. Legitimno je pitanje koje si postavlja javnost o ekonomskim, društvenim i okolišnim učincima takvog modela raspolaganja lokalnim prostornim resursima, ali i kvaliteti života u gradu, o dokumentacijskim uporištima koja ekonomski i razvojno pravdaju predložene turističko-ugostiteljske projekte.

Studenti u sklopu terenske nastave...

Studenti u sklopu terenske nastave posjetili Muzil

07studenog201814:15
Ivica Petrinić

Na kolegijima Poduzetništvo i gospodarstvo te Strateško računovodstvo studenti u mješovitim timovima izrađuju projekte na temu Muzila. U utorak, 6.11., studenti diplomskog studija posjetili su Muzil s obzirom da je on, uz Zerostrasse, jedna od tema projekata koje izrađuju u sklopu navedenih kolegija. Posjet Muzilu, nekadašnjem vojno-regrutnom centru, obuhvatio je i razgled utvrda Muzil i Marie Loiuse za koju se veže zanimljiva legenda koja kaže kako je ona podvodnim tunelom povezana s otočjem Brijuni. Naime, Austro-Ugarska Monarhija je tokom svoje vladavine Pulu i njezinu okolicu učinila neprobojnim područjem, posebice u pogledu napada s mora, zahvaljujući obrambenom sustavu u koji je uključena i spomenuta utvrda. Ranijim posjetom studenta Zerostrasse percepcija austrougarskih građevina na našem području time je kompletnija.

Najava gostujućeg predavanja doc. dr....

Najava gostujućeg predavanja doc. dr. sc. Marije Brajdić Vuković na temu "Ekologija i pravda"

23listopada201808:27
Ivica Petrinić

"Ekologija i pravda" naslov je predavanja kojeg će doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković, u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 25. listopada s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.

Održano gostujuće predavanje g. Dina...

Održano gostujuće predavanje g. Dina Zgrablića u okviru aktivnosti #Challenge mladih markentigaša

19listopada201813:21
Ivica Petrinić

FET je jedan od malobrojnih fakulteta koji stalno prati trendove i uvodi inovacije gradeći tako odnos sa studentima i pružajući im znanje i priliku za dokazivanje kako bi što spremniji i sposobniji „uskočili“ na tržište rada ili pokrenuli vlastiti posao. U jačanju suradnje između Fakulteta i gospodarstvenika, a na dobrobit svih dionika, studentima smjera marketinško upravljanje u okviru kolegija Marketing, omogućena je suradnja kojom studenti pomažu gospodarstvenicima u rješavanju njihovih poslovnih problema i to vlastitim idejama i znanjem.  

Iz medija: Predstavljanje znanstvene...

Iz medija: Predstavljanje znanstvene monografije "Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism" urednica izv. prof. dr. sc. Kristine Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataše Urošević

19listopada201811:55
Ivica Petrinić

U kontekstu obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj i povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine,  u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine u buzetskoj Gradskoj vijećnici održana je promocija znanstvene monografije Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism/Modeli valorizacije kulturne baštine u održivom turizmu. Publikaciju, koja je rezultat međunarodne suradnje na projektima valorizacije zajedničke europske baštine, predstavila je jedna od recenzentica, prof. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, urednice izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataša Urošević te predstavnici međunarodnog tima 22 autora: arhitekata, konzervatora, povjesničara umjetnosti, muzeologa, ekonomista, sveučilišnih profesora, ICOMOS-ovih eksperata i stručnjaka za europske kulturne politike i programe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Poljske. 

Poziv studentima na 26. tradicionalno...

Poziv studentima na 26. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici u Opatiji 8 i 9. studenog 2018.

18listopada201813:40
Ivica Petrinić

Hrvatsko društvo ekonomista najavljuje 26. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici koje će se održati od 7. do 9. studenog 2018. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji. FET i ove godine organizira odlazak na drugi i treći dan konferencije (8. i 9. studenog) za trideset najboljih studenata druge godine diplomskog studija uz osiguran prijevoz i noćenje u hotelu u Opatiji. U petak 9. studenog predviđen je Studentski dan na temu budućnosti ekonomskog obrazovanja i sudjeluju studenti ekonomskih fakulteta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika a po završetku predavanja za sve sudionike organiziran je ručak.

Nastupno predavanje dr. sc. Jasminke...

Nastupno predavanje dr. sc. Jasminke Samardžija na temu "Utjecaj ljudskog kapitala na ekonomski rast"

16listopada201809:02
Ivica Petrinić

Dekan FET-a donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, dr. sc. Jasminke Samardžija, dana 22. listopada 2018. u 10 sati , nova vijećnica, na temu «Utjecaj ljudskog kapitala na ekonomski rast».

Prijavi se na radionicu za građane...

Prijavi se na radionicu za građane „24 sata digitalnog marketinga“

09listopada201810:30
Ivica Petrinić

Nastavnici s Fakulteta i marketinški stručnjaci iz renomiranih poduzeća s puno praktičnog iskustva u digitalnom marketingu održat će radionicu namijenjenu poduzetnicima, ali i svima onima koje zanima usavršavanje iz ovog područja.

Iz medija: razgovor s izv. prof. dr....

Iz medija: razgovor s izv. prof. dr. sc. Violetom Šugar, voditeljicom hrvatskog tima znanstvenog projekta "Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj i Sloveniji - analiza podataka"

09listopada201810:15
Ivica Petrinić

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, hrvatski je partner u međunarodnom znanstvenom projektu znanstveno-tehnološke suradnje sa Slovenijom - "Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj i Sloveniji - analiza podataka. Voditeljica našega hrvatskog tima je izv. prof. dr. Violeta Šugar, inače šefica Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo na pulskom fakultetu, s kojom razgovaramo o poduzetništvu u nas i susjednoj zemlji, jer je i jedan od ciljeva projekta istražiti te posebnosti. Budući da je projekt u početnoj fazi, tek će se nakon provedenog sveobuhvatnog istraživanja moći odgovoriti u čemu se, npr. naši poduzetnici mogu ugledati na slovenske kolege, jesu li poticaji "poticajni" za poslovanje malih i srednjih poduzetnika i kako se na njih u Sloveniji odrazilo uvođenje eura, koje jednog dana čeka i naše gospodarstvo. No, prof. Šugar o svemu drugome nije štedjela dati nam iscrpna objašnjenja...

Evidencija studenata s invaliditetom...

Evidencija studenata s invaliditetom koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

15studenog201811:53
Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2018./2019. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu, a pomoću studenta – asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi, ovisno o broju studenata s motoričkim poremećajima, Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama najkasnije početkom prosinca. Potpora za studente s motoričkim poremećajima (60% i više) može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.   ured@unipu.hr

Poziv na radionicu "Odredište...

Poziv na radionicu "Odredište EU: Budućnost mladih u Hrvatskoj"

15studenog201807:24
Ivica Petrinić

Pozivamo vas da sudjelujete na radionici Odredište EU: Budućnost mladih u Hrvatskoj u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, koja će se održati u petak 16. studenog 2018. godine u 11 sati na Filozofskom fakultetu u Puli, Ivana Matetića Ronjgova 1, u dvorani Slavka Zlatića. Radionica je namijenjena mladima, a cilj je u interaktivnom okruženju kroz raspravu istražiti uzroke koji utječu na razinu znanja mladih o Europskoj uniji i njihovim pravima te detektirati primjere njihovih neispunjenih očekivanja od članstva Republike Hrvatske u EU.

Odgoda nastave i konzultacija - doc....

Odgoda nastave i konzultacija - doc. dr. sc. Tihomir Orehovački

14studenog201815:21
Tihomir Orehovački

U tjednu od 19. do 23. studenog 2018. godine predavanja i konzultacije iz kolegija kojima sam nositelj se zbog službene odsutnosti neće održavati. doc. dr. sc. Tihomir Orehovački

OSNOVE MAKROEKONOMIJE - rezultati...

OSNOVE MAKROEKONOMIJE - rezultati pismenog dijela ispita

12studenog201823:20
Alen Belullo

Pismeni dio ispita položila je: 1. 0303065179 Usmeni dio ispita održat će se u četvrtak, 15.11.2018. godine u 16.00 sati.

MAKROEKONONOMIJA - rezultati pismenog...

MAKROEKONONOMIJA - rezultati pismenog dijela ispita

12studenog201823:19
Alen Belullo

Pismeni dio ispita položili su: 1. 0303062978 2. 0303060328 Usmeni dio ispita održat će se u četvrtak, 15.11.2018., u 16.00 sati.

Konzultacije-izv.prof.dr.sc. Marta...

Konzultacije-izv.prof.dr.sc. Marta Božina Beroš

12studenog201818:01
Marta Božina Beroš

Obavještavaju se studenti da će se u tekućem tjednu konzultacije održati u srijedu, 14.11.2018. godine, od 14:00-15:00h.

POZIV STUDENTIMA 2. god. dipl....

POZIV STUDENTIMA 2. god. dipl. studija smjera FINANCIJSKI MANAGEMENT - kolegij KFS

12studenog201813:44
Sandra Krtalić

Pozivaju se cijenjeni studenti da sutra, u utorak, 13.11.2018. godine dođu nakratko radi potencijalnog dogovora za teren. nastavu u kabinet prof. dr. sc. S. Krtalić (kab. 49) u 9:35 sati.

Važno: termini obveznog sistematskog...

Važno: termini obveznog sistematskog pregleda za redovne studente prve godine studija

09studenog201814:59
Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na intranetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.

konzultacije i nastava...

konzultacije i nastava redoviti/studij uz rad MEĐUNARODNI TURIZAM- prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

09studenog201808:43
Jasmina Gržinić

Obavještavaju se studenti da se konzultacije neće održati u srijedu 14.11. zbog poslovnog putovanja predmetne nastavnice. Studenti se mogu javiti putem e-pošte. Nastava iz kolegija "MEĐUNARODNI TURIZAM" za studij uz rad neće se održati na isti dan. Ostali termini će se odvijati prema najavljenom rasporedu.   prof.dr.sc. Jasmina Gržinić

Njemački jezik- konzultacije

Njemački jezik- konzultacije

06studenog201821:20
Kristina Djaković

Konzultacije iz kolegija Njemački jezik održat će se u srijedu, 7.11.2018. u 16.30 Predmetni nastavnik K.Djakovic