NOVOSTI FET-A:
Novosti FET-a
Cijenjeni kolege studenti, kako se bliži kraj prvog semestra sigurno imate pitanja koja su se pojavila tijekom prvih mjeseci vašeg studiranja, a u vezi pravila studiranja, službi Fakulteta, sustava za e–učenje, studenskoj razmjeni ili imate potrebu za drugim vama važnim informacijama. Predstavnici stručnih službi i prodekanica za nastavu bit će vam na raspolaganju u ponedjeljak 22. siječnja 2018. godine u 10 sati u dvorani Pula.
International Video Pitch Competition međunarodno je natjecanje studenata koji kratkim videom predstavljaju svoje inovativne projekte.
Obavještavamo sve zainteresirane da je upravo objavljena nova knjiga prof. dr. sc. Marije Bušelić, redovite profesorice u trajnom zvanju:  
U ponedjeljak 11.12.2017. godine održano je izlaganje Zamjenice voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gđe. Mirelle Rašić, na temu „Budućnost Europe i izazovi Europske unije“ .  Pred brojnim studentima, gđa Rašić se osvrnula na postignuća i izazove razvoja Europske unije pri čemu je najviše riječi bilo o Brexitu, migracijama, zajedničkom tržištu, ulasku Hrvatske u EU; preduvjetima ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i eurozonu. Studenti su postavili brojna pitanja iz područja proračuna EU-a, implikacija Brexita na ostale članice, scenarijima djelovanja EU-a u budućnosti, iseljenju Hrvata u ostale članice Europske unije, TTIP-u, položaju Hrvatske u Europskoj uniji.
Bitcoin ovog mjeseca dostiže nevjerojatne vrijednosti - jedan bitcoin na svjetskom tržištu u prvim tjednima prosinca vrijedi 11,3 tisuće dolara! Svakodnevno internetski mediji izvještavaju o novim rekordnim razinama, i svakog tjedna imaju novi okidač za članak sličan prethodnom. Jer, najraširenija kriptovaluta je s 1.000 dolara po jedinici od početka godine do listopada bila u stalnom rastu i dosegla 9.000 dolara, da bi potom u samo dva tjedna preskočila 11.500 dolara. I gdje mu je kraj, pitaju se mnogi.
Prva radionica u sklopu međunarodnog projekta CONNEXIO,  pokrenutog u suradnji između Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Studentskog zbora Sveučilišta Burgenland iz Austrije, održana je 1. i 2. prosinca 2017. godine na kampusu Sveučilištu Burgenland u Eisenstadtu. Sedam studenata FET-a sudjelovalo je u radionici i tijekom dva dana unaprijedilo svoje znanje iz poslovnog engleskog te projektnog menadžmenta.
Održano gostujuće predavanje doc. dr....
Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Suzane Laporšek (University of Primorska, Faculty of Management) s temom Obrazovna politika i mladi na tržištu rada u Sloveniji održano je 6. prosinca 2017. godine. Predavanje je bilo namjenjeno studentima treće godine preddiplomskog studija, smjera Ekonomije iz predmeta Obrazovna politika.
Goran Jeras će u četvrtak 7. prosinca 2017. godine u sklopu projekta Zelena knjižnica, a u suorganizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održati predavanje o etičnim bankama i predstaviti Zadrugu za etično financiranje. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u 18 sati, Dvorana Pula. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost.
U ponedjeljak 11. prosinca 2017. godine održat će se predavanje Zamjenice voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gđe. Mirelle Rašić , na temu „Budućnost Europe i izazovi Europske unije“ . Predavanje će se održati u dv. Istra od 11 do 12 sati i namijenjeno je studentima Fakulteta ekonomije i turizma „dr. Mijo Mirković“, kao i zainteresiranoj javnosti. Predavanje organizira Centar za europska istraživanja FET-a .  
U tijeku su upisi na Seminar za turističkog vodiča za područje Istarske županije te na Seminar za voditelja poslovnice.
Kao i prijašnjih godina, FET se uključio u humanitarnu akciju udruge Naš san njihov osmijeh „Jedna za druge  (jedan čovjek – jedan proizvod)“, u kojoj se donacijom jednog proizvoda iz programa živežnih namirnica ili higijenskih sredstava pomaže korisnicima spomenute udruge. Ukoliko se želite odazvati akciji po principu jedan čovjek – jedan proizvod, jednu namirnicu ili higijensko sredstvo možete ostaviti u kutiji u prizemlju zgrade, do petka 15.12.2017. , nakon čega će se prikupljena donacija predati udruzi.
Upitnik za studente o interesima i...
S ciljem osmišljavanja novog programa Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU obratilo nam se Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Upravo provode  anketu  o interesima i potrebama studenata u području educiranja o fondovima EU i pisanju projekata s ciljem osmišljavanja novog programa Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU te mole sudjelovanje studenata našeg Sveučilišta.
Studentske sportske ekipe još su jednom ostvarile izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnom sveučilišnom natjecanju 3rd World Inter-Universities Championships (WIUSC) koje se od 16. do 20. studenog održalo u sklopu olimpijskog sportskog centra Val D’Hebron u Barceloni. Košarkaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (SJD) napravili su pravu senzaciju pobijedivši svih šest utakmica čime su postali – Svjetski međusveučilišni prvaci!! Plivačice iako u oslabljenom sastavu bez Valery Švigir i Petre Perhat osvojile su peto mjesto dok je šahist Michael Kolić zauzeo šesto mjesto.
Dana 16. studenog 2017. godine održana je terenska nastava iz kolegija Programi i fondovi EU-a u okviru koje smo posjetili dvije istarske općine – Vižinadu i Svetvinčenat. 
" Aditivi u hrani: vodič kroz E-brojeve " naslov je knjige i predavanja autorice dr.sc. Ivane Vinković Vrček kojega će u sklopu Zelene knjižnice održati 23.11. u 18 sati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli, Dvorana Pula.
U utorak, 7. studenog 2017. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula obilježen je   Svjetski dan odgovornog turizma .
Međunarodno sveučilišno natjecanje Euroijada 2017 održalo se od 3. do 7. studenog u sklopu osam sportskih kompleksa u predgrađu Pariza. Ovogodišnja Euroijada sedma je po redu a pulskim studentima ovo je šesti nastup nakon Praga 2012., Brašova 2013., Soluna 2014., Krakowa 2015. i Praga 2016 godine. Euroijadu organiziraju studentske sportske udruge Sveučilišta u Novom Sadu u suradnji s agencijom Modena travel a ove je godine okupila 1400 studenata sa brojnih sveučilišta iz Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» i Zagrebačka banka UniCredit Group nastavljaju suradnju kojom se studentima FET-a omogućava stručna praksa. Zaba Banking Academy višemjesečni je program plaćene stručne prakse za studente završnih godina, poželjno apsolvente diplomskih studija ekonomskog usmjerenja, koji žele naučiti kako funkcionira banka te bolje razumjeti bankarsko tržište. Kroz praktičan rad u stvarnom poslovnom okruženju, uz podršku iskusnih mentora, polaznici će učiti o kartičnom poslovanju, proizvodima financiranja, privatnom bankarstvu, upravljanju prodajom, radu s klijentima poduzetničkog i individualnog bankarstva…
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija. Raspored se nalazi na internetskoj stranici: UNIPU.HR > Studenti > Raspored sistematskih pregleda
U sklopu Adria Hotel Foruma, koji će se održati u veljači 2018. godine, u Zagrebu se po šesti put organizira ASIC - studentski natječaj, na temu "Novi hotelski brand".
Obaviještavaju se studenti i zaposlenici da će se u utorak 31. listopada 2017. povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih raditi skraćeno do 12.30 sati.  Ured rektora
Zeleni pogon za istarski teran na Mjesecu naslov je predavanja Miroslava Ambruša-Kiša kojeg će održati u sklopu projekta Zelena knjižnica na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” 26.10.2017. god. s početkom u 17 sati u Dvorani Pula. Predavanje je besplatno, a organizira ga Društvo bibliotekara Istre.
Studentski dan manifestacije „Pazi što jedeš“ održan je po treći put u petak, 20. listopada 2017. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula. Cilj događanja bio je predstaviti studentske poslijediplomske, diplomske i završne radove te projekte koji su povezani s temom manifestacije.
U organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Matice Hrvatske, u četvrtak 19. listopada na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održano je javno predavanje akademika Davorina Rudolfa i mr.sc. Tatjane Tomaić  na temu „Granice Hrvatske – mostovi suradnje ili prijepora sa susjedima“. Akademik Davorin Rudolf, cijenjeni znanstvenik i političar, doktor je pravnih znanosti, sveučilišni profesor međunarodnog javnog prava u miru te predsjednik znanstvenog vijeća za mir i ljudskih prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Objavio je mnogo znanstvenih i stručnih radova iz područja međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, a poznat je i kao prvi hrvatski Ministar vanjskih poslova. Tatjana Tomaić, magistrica znanosti, djeluje pri Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar te je koautorica knjige „Hrvatsko-slovenska granica na rijeci Dragonji“.
Sedma manifestacija „Pazi što jedeš“ pod sloganom „Znanje i okusi“ održava se u organizaciji Etnografskog muzeja Istre  od 20. do 22. listopada o. g. u prostorijama Zajednice Talijana u Puli. Više informacija o manifestaciji na sljedećoj poveznici:   http://www.pazistojedes.com U petak, 20. listopada održava se, po treći put, Studentski dan u suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli. Cilj događanja jest predstaviti studentske poslijediplomske, diplomske i završne radove te projekte koji su povezani s temom manifestacije. Studentski dan će se održati u Dvorani Pula u vremenu od 14 do 16 sati. Događanje je namijenjeno studentima, nastavnicima i široj javnosti, program preuzmite u datototeci:
U četvrtak 19. listopada 2017. godine, u dvorani Pula s početkom u 14 sati akademik Davorin Rudolf održat će  predavanje na temu  Granice Republike Hrvatske - mostovi suradnje ili prijepora sa susjedima .
Posjeti Pariz, putuj na Euroijadu,...
Međunarodni sveučilišni turnir Euroijada 2017 održava se od 3. do 7. studenog u Parizu. Na ovogodišnjem izdanu turnira boje pulskog sveučilišta branit će košarkaši, futsaleri, tenisači i šahisti koji već dugi niz godina osvajaju brojna odličja na ovom vrlo jakom natjecanju. Kao i svake godine omogućeno je određenom broju studenata da zajedno s našim sportašima putuju u Pariz kao navijači. Ove godine sudjelovat će gotovo 2.000 studenata iz cijelog svijeta koji će se natjecati u čak 12 sportskih disciplina.
U ponedjeljak 2. listopada 2017. godine, krenula je nova akademska godina na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli. Akademska godina za brucoše je započela već tradicionalnim orijentacijskim danom u okviru kojeg su studenti upoznati s pravilima i načinom studiranja te ostalim brojnim sadržajima namijenjenim studentima Fakulteta.
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u znanstveno nastavno zvanje i radno mjesto docenta , za područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana kvantitativna ekonomija , dr. sc. Ane Čuić Tanković, d ana 12. listopada 2017. u 14.50 sati, dvorana TCR, na temu «Kvantitativna analiza i rješavanje poslovnog problema».
Dekan FET-a donio je odluku o  održavanju nastupnog predavanja  pristupnice za izbor u znanstveno nastavno zvanje i radno mjesto docenta, za područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana kvantitativna ekonomija, dr. sc. Katarine Kostelić, dana 12. listopada 2017. u 14 sati, dvorana TCR, na temu «Uvod u kvantitativne metode poslovnog odlučivanja».
Nastava za studente prve godine preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u ponedjeljak 2. listopada 2017. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave .
Nastava za studente prve godine diplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u ponedjeljak 9. listopada 2017. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave .
Glavna nagrada je 40.000 kn, a organizatori poručuju da t raže najbolje u stvaranju inovacija - na prvom u nizu Hackathona koje organiziraju 24sata timovi će se boriti za ukupni nagradni fond od 60.000 kuna, ali i za sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu u Instanbulu 2018.
Prijem za nagrađene studente FET-a u...
Dana 25. rujna 2017. dekanica i prodekani FET-a upriličili su prijem za studente koji su tijekom 2016./2017. akademske godine u izvannastavnim aktivnostima ostvarili zapažene rezultate. Tom prilikom održan je prigodan govor za studente te su i studenti imali prilike svatko ponaosob istaknuti svoje viđenje daljnjeg razvoja studija i studentskoga zivota. Studentima je uručen prigodan poklon, koji je između ostaloga sadržavao personalizirane kravate ili rubce CROATA for FET. FET će i nadalje poticati studente na bavljenje izvannastavnim aktivnostima jer je to dobro za njihov osobni razvoj, ali i promociju FET-a u zemlji i inozemstvu.
Polaganje ispita 9. put pred nastavničkim povjerenstvom neće biti moguće nakon 31. prosinca 2017. godine.
Na FET-u je danas održana konferencija za medije na kojoj su dekanica prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, prodekanica za nastavnu djelatnost doc. dr. sc. Ksenija Černe i izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar govorile o novostima vezanim uz upise na diplomske studije u akademskoj godini 2017./2018. te certifikaciju FET-a prema normi ISO 9001:2015.    
Nagrada za znanstveni rad “Young...
Odlukom odbora multidisciplinarne konferencije Entrenova, nagrađen je članak “Humor and Co-Creation as Levers of Valorization of Tourism Attractions: Case Study from Vodnjan, Croatia” doc. dr. sc. Ive Slivar , mr. sc. Ane Periša i Anđeline Horvat (studentice FET-a) u kategoriji mladih znanstvenika.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" izradio je studiju procjene ekonomskih učinaka organizacije utrke svjetskog prvenstva u reliju koja se planira za 2019. godinu. Uz Formulu 1 i Moto GP radi se o jednom od tri najprestižnija automoto prvenstva na svijetu čiji su ekonomski učinci izrazito značajni.
Zagreb International Model United Nations (ZAGiMUN) – Conference on Shared Responsibility, koju organizira Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode , je međunarodna konferencija o održivom razvoju namijenjena studentima i mladim profesionalcima zainteresiranima za globalna pitanja i međunarodne odnose. Program konferencije sastoji se od simulacije rada institucija Ujedinjenih naroda i Europske unije te panela na temu prevencije kriza, osiguravanju održivog mira i UN-ovim ciljevima održivog razvoja – Agenda 2030. Uz navedeno, sudionici dobivaju priliku raditi na razvijanju vlastitih govorničkih i pregovaračkih vještina, interesa za različitosti i njihovo poštivanje te međukulturalnoj razmjeni kroz višednevno druženje sudionika.
Slobodna mjesta za upis na preddiplomske (redovne i izvanredne) studije FET-a u 2016./17. akademskoj godini u rujanskom upisnom roku:
Objavljeni natječaji za upis na poslijediplomske studije: Doktorski studij „Nova ekonomija“ Poslijediplomski specijalistički studij „Ljudski resursi i društvo znanja“ Poslijediplomski specijalistički studij „Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj“ Sve informacije, uvjeti upisa, cijena studija te prijavnicu možete pronaći na sljedećim linkovima: Za doktorski studij „Nova ekonomija“: https://www.fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/sveucilisni_poslijediplomski_doktorski_studiji/poslijediplomski_doktorski_studij_nova_ekonomija Za poslijediplomske specijalističke studije: https://www.fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/specijalisticki_poslijediplomski_studiji/natjecaj_za_upis_na_poslijediplomske_specijalisticke_studije
Prijave za upis na diplomske studije obavljaju se elektroničkim putem na stranici:  www.studij.hr od 3. srpnja 2017. do 15. rujna 2017. u 12 sati za neistovrsne studijske programe i od 3. srpnja 2017. do 29. rujna 2017. u 12 sati za istovrsne studijske programe. Prijave za upis na diplomski studij omogućene su i studentima koji još uvijek nisu položili sve ispite, ali očekuju da će do kraja mjeseca rujna 2017. godine okončati svoj preddiplomski studij te izvršiti sve propisane obveze.
ERASMUS+ natječaj za osoblje...
Dana 17. srpnja 2017. Sveučilište je raspisalo za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa, projekt broj 2017-1-HR01-KA103-034943 u okviru zimskog semestra akademske godine 2017./2018. Mobilnosti u okviru ovog Natječaja moguće je realizirati do 28. veljače 2018. godine,  Natječaj je otvoren do 1. rujna 2017. godine. Tekst Natječaja te ostale vezane dokumente možete pronaći na internetskoj stranici:  UNIPU > Suradnja > Međunarodna suradnja > Erasmus+ program >  Mobilnost osoblja
Dekanica Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» 14. srpnja donijela je odluku  o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2016./2017.
FET kao društveno odgovoran centar izvrsnosti u visokom obrazovanju i znanosti, te kao središte poticanja inovativnosti i poduzetničke kulture u svom okruženju ponovno širi horizonte.
Predstavnici FET-a, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović - dekanica,  doc. dr. sc. Ksenija Černe - prodekanica za nastavnu djelatnost te  doc. dr. sc. Dean Sinković - prodekan za znanstveno istraživačku djelatnost i međunarodnu suradnju  na konferenciji za medije održanoj 5. srpnja predstavili su najvažnije detalje o upisima u preddiplomske studije FET-a u 2017./2018. akademskoj godini te pokretanju novog sveučilisnog studija na engleskom jeziku "International Economics and EU Studies“.
Provedbom vanjskog, certifikacijskog audita, 6. srpnja 2017. završen je projekt implementacije Sustava upravljanja kvalitetom FET'Q i Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ odobrena je certifikacija prema normi ISO 9001:2015.
Izvješće sa studijske posjete...
Dana 9. lipnja 2017. godine studenti prve godine diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, smjera Ekonomija, Turizam i razvoj te Menadžment i poduzetništvo te studenti treće godine interdisciplinarnog studija Kultura i turizam s Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije posjetili su Sveučilište Ca Foscari iz Venecije (Italija).
Održana humanitarna akcija Jogging...
Prvi dan ljeta i najduži dan u godini pulski su Lionsi iskoristili kako bi organizirali humanitarnu akciju pod nazivom „Jogging & Yoging“, koju je osmislila članica Lions kluba Pula, izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar. Cilj je rekreativnoga trčanja u kombinaciji s jogom bio prikupljanje fonda za stipendiranje izvrsnih studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli slabijega imovnog stanja.
Nakon zlatne medalje pulskih košarkaša s prvog izdanja međunarodnog sveučilišnog turnira PARIS SPORT CHALLENGE koje se održalo prošle godine, na drugom se izdanju ženska košarkaška ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli okitila srebrnom medaljom. Ovogodišnje izdanje okupilo je oko 800 studenata koji su se natjecali u pet sportskih disciplina. Organizatori su sveučilišne sportske udruge nekoliko prestižnih sveučilišta iz Pariza (Sorbona, HEC, Dauphine i drugi).
Ivan Budić dobitnik nagrade za...
Magistar poslovne ekonomije Ivan Budić dobitnik je nagrade za najbolji diplomski rad obranjen u 2016. godini iz područja financija. Rad na temu Optimizacija portfelja kroz ulaganje u zlato pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Deana Učkara nagrađen je od strane najstarijeg strukovnog udruženja računovođa i financijera u zemlji, Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika te predstavlja osobito priznanje struke. Čestitke dobitniku nagrade i njegovom mentoru.
U četvrtak, 8. lipnja u 11 sati u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se završno predstavljanje rezultata projekta „ Mladi u društvenom poduzetništvu “. Pozivaju se nastavnici i studenti da dođu i podrže naše studente.
Jubilarno 10. izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira BEST ( Belgrade Sport Tournament ) održalo se od 18. do 21. svibnja 2017. u organizaciji studentskih sportskih udruga Sveučilišta u Beogradu. Na turniru je nastupalo oko 1.300 sportaša s brojnih sveučilišta širom Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u 12 sportskih kategorija. Sveučilište Jurja Dobrile na ovom je natjecanju nastupilo sedam puta, a do ove godine zabilježilo je odlične rezultate: šest zlata (tenis, stolni tenis žene i 4x plivanje), osam srebra (ženska odbojka, 2 x tenis, stolni tenis žene i 4x plivanje), tri bronce (tenis i 2x plivanje) te jedno 6. mjesto (futsal)...
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj održao je 2. lipnja 2017. godine gostujuće predavanja na Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković». Tema predavanja bila je «Budućnost Europske unije - izazovi i mogućnosti», a organizirano je u okviru Centra za europska istraživanja.
Konferenciju je u četvrtak 1. lipnja u Hotelu Park Plaza Histria pozdravnim govorom otvorio zamjenik župana Fabrizio Radin, a prorektorica za znanost i istraživanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Elis Degenghi Olujić pozdravila je okupljene u ime rektora prof. dr. sc. Alfia Barbieria. Dekanica FET-a, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović potom je najavila zbivanja u naredna tri dana konferencije.
Gošća urednice Tatjane Kaštelan dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović govorila je o radu na FET-u tijekom odrađenih mandatnih razdoblja, o gospodarstvu, znanosti te rezultatima rada i planovima. Predstavila je i veliku međunarodnu konferenciju „Future World by 2050“ koja je upravo otvorena.  
Završnica Državnog sveučilišnog prvenstva Hrvatske pod nazivom Unisport Finals održana je u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza od 18. do 21. svibnja 2017. u Biogradu na moru. Najbolje studentske sportske ekipe natjecale su se u 10 sportskih disciplina u sklopu kojih se za odličja borilo preko 1500 studenata sportaša sa svih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta...
Pred nama je završetak implementacije Sustava upravljanja kvalitetom prema normama ESG i ISO 9001:2015, koji smo nazvali FET ' Q. Kroz interni audit, odnosno unutarnju prosudbu, koju smo planirali za 12. i 13. lipanj , pripremamo se za certikaciju. Zadatak je tima internih auditora, kojeg je imenovalo Vijeće FET-a (Kristina Afrić Rakitovac, Manuel Benazić, Roberta Kontošić, Ivica Petrinić, Sandra Bulić, Corina Šćulac i Violeta Šugar) da, u razgovoru sa zaposlenicima FET-a i UNIPU-a, ustanovi i evidentira sukladnost (i eventualnu nesukladnost) svih aktivnosti sa zahtjevima navedenih normi te pripremi dokumentaciju za vanjski, odnosno certifikacijski audit, koji će obaviti predstavnici certifikacijske kuće SGS 6. srpnja .
Šesta po redu mini olimpijada „Računovodstvo 2017“ održana je 26.-27. svibnja 2017. u Banja Luci. Mini olimpijada „Računovodstvo 2017“ studentsko je natjecanje u znanju iz područja računovodstva, a istoga organizira visokoškolska ustanova Banja Luka College. Cilj natjecanja je popularizacija znanja iz područja računovodstva, računovodstvenih kolegija, ali i nagrađivanje najboljih studenata.
Nakon sedam uspješnih konferencija organiziranih proteklih godina, “Future World by 2050” osma je međunarodna znanstvena konferencija koju organizira Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli. Konferencija “Future World by 2050” održat će se u Hotelu Park Plaza Histria od 1. do 3. lipnja 2017. godine.
U organizaciji gore navedenog udruženja održat će se gostujuće predavanje na temu kamping turizma i konkurentnosti hrvatske kamping ponude, u ponedjeljak 5. lipnja 2017. s početkom u 9 sati u dvorani Istra. Na predavanje koje se pozivaju zainteresirani studenti i profesori. Katedra za turizam Izv. prof. dr. sc. Jasmina Gržinić --- Predavanje se organizira uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske.
Gostujuće predavanje voditelja...
Centar za europska istraživanja (CEIPU) , Fakulteta za ekonomiju i turizam 'Dr. Mijo Mirković' najavljuje gostujuće predavanje g. Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj .
Start-Up udruga raspisala je prijave za sudjelovanje u 4. izdanju natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC). ITC predstavlja jedinstveno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva iz područja turizma u Jugoistočnoj Europi. U natjecanju mogu sudjelovati studenti svih visokih škola, Veleučilišta i Sveučilišta u Hrvatskoj. Sudionici odabiru poslovni slučaj i rješavaju isti u timovima (2-3 natjecatelja), a na kraju se za svaki poslovni slučaj proglašavaju najbolja tri tima.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održao je 17. svibnja Izbornu sjednicu Fakultetskog vijeća na kojoj je za dekana u narednom dvogodišnjem razdoblju izabran izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović. Izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović nositelj je predmeta Računovodstveni informacijski sustavi, Revizija i analiza poslovanja, Strateško računovodstvo i Forenzičko računovodstvo, autor je i koautor dviju knjiga i preko trideset  stručnih i znanstvenih članaka. Trenutno obnaša funkciju prodekana za poslovne odnose i financije i voditelj je Studentskog poduzetničkog inkubatora. Mandat dekana započinje s novom akademskom godinom.
U tjednu od 22. do 26. lipnja FET će ugostiti devetero renomiranih profesora iz cijelog svijeta kojima su programi Erasmus+ mobilnosti i Fullbright stipendija omogućili boravak i razmjenu iskustva i znanja u međunarodnom okruženju.
Danas, 15. svibnja 2017. godine je u vijećnici Općine Medulin održano predstavljanje projekta  „Arheološki park Vižula“  povodom zaključenja ugovora o dodjeli  bespovratnih sredstava u iznosu od 16 milijuna kuna...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli na temelju članka 59. i 77. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i članka 71. Statuta Sveučilišta, sukladno Odluci Senata o upisu u prvu godinu studija u akademskoj godini 2017./2018. raspisuje Natječaj za upis studenata u I. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih, preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2017./2018. godini.
Na međunarodnom sveučilišnom turniru Euromilano 2017 teniska ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli osvojila je srebrnu medalju u ženskoj te brončanu medalju u muškoj kategoriji.
Interaktivno druženje s dr. sc. Marinelom Dropulić Ružić i dr. sc. Klarom Trošt Lesić (Zavod za turizam, IPTPO), razmjena iskustava te predstavljanje knjige i rezultata projekta održat će se u četvrtak, 11. svibnja 2017. od 8.15 do 9.30 sati (dvorana Istra).  
U okviru Erasmus + programa profesor Thomas Hlavsa sa Czech University of Life Sciences Prague, Fakulteta ekonomije i menadžmenta, održat će dva gostujuće predavanja. Profesor Hlavsa je zaposlen pri Odjelu za statistiku, te predaje studentima preddiplomskog i diplomskog studija. Glavno područje znanstvenog interesa mu je modeliranje utjecaja poljoprivredne politike te utjecaj na ekonomiju farmi.
Poslijediplomski sveučilišni doktorski studijski program „Nova ekonomija“ Fakulteta za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli trenutno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje.
Nakon vrhunskih uspjeha na prva dva izdanja međunarodnog sveučilišnog turnira MED-SAHARAN SPORT CHALLENGE 2014 i 2015 (dva zlata za ženski stolni tenis, zlato i bronca za muški tenis te četiri zlata iz plivanja), pulsko se sveučilište ove godine okitilo zlatom i iz muške košarke! Ovo je čak treća zlatna medalja za košarkaše Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u godinu i pol dana jer su u studenom 2015. osvojili Euroijadu Krakow te u svibnju 2016. i prvo izdanje međunarodnog sveučilišnog turnira Paris Sport Challenge.
Ekipa FET PULA STUDENT/ALUMNI TEAM natjecala se u disciplini J80 te je bila prva posada sa hrvatskih sveučilišta koja je dobila direktnu pozivnicu i nastupila na ovom natjecanju.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH, Austrija, i ove godine organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika .
U okviru Studentskog Lider Kluba poslovni tjednik Lider donosi priču o Studentskom poduzetničkom inkubatoru – SPIN-u Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održano je gostujuće predavanje Irit Shneor - zamjenice izraelske veleposlanice u Republici Hrvatskoj te konzulice. Tema predavanja namijenjenog studentima i profesorima bila je "Modern Israel - innovation and crativity", a naglasak je stavljen na gospodarstvo, poduzetništvo, Izrael kao start up naciju, inovacije, život mladih, studentske mogućnosti u obrazovanju te programe razmjene.
Nova energetska politika RH – šansa za razvoj lokalne ekonomije  naslov je predavanja koje će u sklopu  Zelene knjižnice  održati ekološki aktivist Vjeran Piršić na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana 302) u petak 7.4. 2017. godine u 15 sati. Predavanje organizira Društvo bibliotekara Istre. Ulaz je slobodan.
Fakultetsko vijeće FET-a donijelo je Odluku  o imenovanju članova Povjerenstva za provođenje postupka izbora dekana Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» Postupak izbora dekana Fakulteta provodi Povjerenstvo za prikupljanje prijedloga i provođenja postupka u sastavu: Doc. dr. sc. Danijela Rabar - predsjednik povjerenstva, Doc. dr. sc. Sanja Blažević Burić - član povjerenstva, Doc. dr. sc. Aljoša Vitasović - član povjerenstva. Imenovano Povjerenstvo nadležno je za prikupljanje prijedloga kandidata za izbor dekana Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković», te sastavljanje liste kandidata kao i provođenje glasovanja na sjednici Fakultetskog vijeća na kojoj se provodi izbor dekana...
Humanoidni robot NAO iz serije BOKA otvorio je okrugli stol „Roboti i novi oblici pismenosti“ koji je održan u četvrtak 23. ožujka na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) u Puli. Riječ je o trećem po redu okruglom stolu na ovu temu, a organizatori su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Pučko otvoreno učilište Zagreb, Hrvatsko andragoško društvo i Šibenska privatne Gimnazija – Centar izvrsnosti Sv Lovre. Skupu su prisustvovali mnogi eminentni znanstvenici i stručnjaci te ravnatelji i profesori istarskih osnovnih i srednjih škola...
Fakultetsko vijeće Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» na svojoj 39. redovitoj sjednici održanoj dana 22. ožujka 2017. donijelo je odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković.
Najavljen Okrugli stol „Roboti i novi...
Pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održana je konferencija za novinare povodom najave Okruglog stola „Roboti i novi oblici pismenosti“ koji će se održati u četvrtak, 23. ožujka 2017. s početkom u 10 sati u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (Preradovićeva 1, Pula; dvorana Istra). Program Okruglog stola su predstavili prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović – dekanica FET-a i doc. dr. sc. Sven Maričić – pomoćnik Rektora za transfer tehnologije. Konferenciji za medije je prisustavovao i g. Čedo Ilić iz tvrtke 3Dreams d.o.o., koja se bavi proizvodnjom 3D printera i CNC sustava.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je raspisalo  Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u okviru Programa Erasmus+ za akademsku godinu 2016./2017.  Natječaj je otvoren do popunjavanja mjesta.
Pozivaju se sve zainteresirane strane da razmotre tekst prijedloga strategije Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" za razdoblje od 2017. - 2020. godine. Sugestije se mogu dostaviti putem maila na robert.zenzerovic@unipu.hr zaključno s petkom, 17. ožujka.
Obavještavamo studente o otvorenoj praksi u British American Tobacco (Kanfanar) u odjelu ljudskih resursa. Praksa je namijenjena studentima diplomskog studija radi stjecanja radnog iskustva i stručnog znanja u području ljudskih resursa. Predviđeno trajanje prakse je 3 mjeseca. Svi zainteresirani studenti mogu slati prijave na e-mail: AdriaHR@bat.com, a za dodatne informacije se mogu javiti na e-mail: mtubic@unipu.hr
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je raspisalo  Natječaj za mobilnost studenata  u svrhu studijskog boravka u okviru Programa Erasmus+ za akademsku godinu 2017./2018.  Natječaj je otvoren do 7.4.2017.
Projekt „SmartInno - Smart Network and Sustainable Innovation Cluster to increase RDI Competitiveness of SMEs in the Adriatic“ na kojem je Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli  (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli) bio partner, nominiran je za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2015.-2016.
Obavještavaju se svi studenti, bez obzira jesu li izabrali Kineziološku kulturu kao izborni kolegij, da se sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u ljetnom semestru 2016./2017. godine održavaju u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:  Pilates  – utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati Odbojka  – utorkom od 18 do 19.30 sati Košarka  – utorkom od 19.30 do 21 sati
Posloži svoju budućnost – počeo još...
Svečanim otvorenjem na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 6. ožujka 2017. počeo je 13. Case Study Competition, vodeće regionalno studentsko natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva u organizaciji eSTUDENTa. Case Study Competiton namijenjen je studentima različitih fakulteta i područja interesa, a prijave su otvorene do  17. ožujka . Case Study Competition natjecanje je u kojem poslodavci daju stvarne poslovne slučajeve, a studenti zatim osmišljavaju efikasna, inovativna i kreativna  rješenja. Poslovni slučajevi nisu ograničeni na samo dio fakulteta već je natjecanje otvoreno za sve studente. Timovi se sastoje od dva do četiri člana, a svakom je timu na raspolaganju mentor iz poduzeća čiji poslovni slučaj rješavaju.
Pula postaje centar 3D tehnologija
Glas Istre donosi reportažu o pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, te aktivnostima poduzetima na jačanju STEM sadržaja, sukladno razvojnoj strategiji do 2020. godine. Inovativnosti pulskog studija Proizvodnog strojarstva uvelike je pridonio Riječanin dr. sc. Sven Maričić, koji je mjesto docenta na riječkom Tehničkom fakultetu krajem prošle godine zamijenio pozicijom pomoćnika rektora za nove tehnologije u Puli.  – Sveučilište u Puli je shvatilo da se mora okrenuti STEM-u jer se radi o zanimanjima budućnosti. Meni je osobno velika čast da mogu sudjelovati u kreiranju novog programa, a činjenica da se radi o malom integriranom Sveučilištu također ima niz prednosti. Na primjer, za pokretanje dva studentska tehnološka start-up projekta u prostoru SPIN inkubatora koji vodi prof. Robert Zenzerović, ovdje je bilo dovoljno nekoliko tjedana, što je znanstvena fantastika u odnosu na situaciju na Sveučilištu u Rijeci. Pulsko sveučilište se želi otvoriti poduzetništvu, što znači da ćemo naše programe pisati i prilagođavati onome što je potrebno gospodarstvu - istaknuo je dr. sc. Sven Maričić. Cijeli članak možete pročitati na adresi:  http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pula-postaje-centar-3d-tehnologijama-545436
Dekanica FET-a donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje predavača, iz znanstvenog područja: Humanističke znanosti, polje: Filologija, grana: Anglistika, Maje Novak, magistra engleskog jezika i književnosti i Komparativne književnost, dana 10. ožujka 2017. u 8.45 sati, dvorana 202 , na temu "Conditional Clauses". Odluka_nastupno_M.Novak.pdf
Natječaj UNESCO-ovog Kluba mladih 2017
Ministarstvo kulture obavještava sve zainteresirane studente u dobi do 24 godine o mogućnosti sudjelovanja u svjetskom natjecanju iz multimedije UNESCO-ovog Kluba mladih 2017. Poziv za sudjelovanjem u ovom natjecanju zaprimilo je Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO od strane Američke federacije UNESCO-ovih klubova, centara i udruženja (USFUCA). Kako bi se prijavilo za sudjelovanje potrebno je odgovoriti na trominutni video, poslati multimedijalnu prezentaciju, izraditi umjetnički rad ili nekom drugom metodom prikazati svoje talente:  „The international crisis of the growing number and desperate situation of refugees is one of the most pressing issues facing the world today.  Document how this crisis affects your life and / or offer a comprehensive, achievable solution to the problem.“ Pobjednici po pojedinim kategorijama osvajaju dvotjednu školarinu za sudjelovanje na „Builders of the Universe camp“ u Marylandu, SAD. Na sljedećem se linku nalazi video i dodatne informacije o natjecanju: http://www.unescousa.org/2017-peace-youth-multimedia-competi
Dekanica FET-a donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, područje društvenih znanosti, polje ekonomije, dr. sc. Igora Šehanovića, dana 28. veljače 2017. u 14 sati, dvorana 303 , na temu "Restrukturiranje velikih trgovačkih društava - primjer Liburnia riviera hoteli d.d.". Odluka-nastupno_Igor_Sehanovic.pdf
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom - HRT Centrom Pula - poziva redovite studentice i studente Sveučilišta na  audiciju za voditelje, glazbene urednike i glazbene tehničare  u emisiji o studentskom životu i aktivnostima sveučilišta ”RADIO X-ICA”.  Audicija će se održati dana 21. veljače 2017. s početkom u 15 sati u HRT Centru Pula, Dalmatinova 4 (zgrada OTP banke).  Prijavnicu preuzmite na stranici:  http://tinyurl.com/unipu-audicija-hrt-2017
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za sudjelovanje u projektu „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ na koji se mogu prijaviti zainteresirane studentske udruge putem prijavnog obrasca, a detaljne informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se u Javnom pozivu. Prijave se primaju do 24. veljače 2017. godine. Više na: http://www.strukturnifondovi.hr/UserDocsImages/Novosti/Akademija%202017.%20-%20Javni%20poziv.pdf  
Studentica Amela Škrijelj pobjednica...
Studentica FET-a Amela Škrijelj pobjednica je kreativnog natječaja Grada Pule u okviru projekta "EASYTOWNS", programa Europe za građane. Sa sjajnom prezentacijom izborila se za put na Maltu od 22. do 25. ožujka na otoku Gozo, gdje će putovati sa predstavnicima Grad Pule. Tom će prilikom prezentirati vlastito Erasmus iskustvo i FET te se sastati i s članovima Europskog Parlamenta. Čestitamo kolegici! Više informacija na sljedećoj poveznici:  http://www.pula.hr/repozitorij-novosti/prikaz-novosti/article/zavrsio-kreativni-natjecaj-projekta-easy-towns/
Poslovni tjednik Lider o Centru za...
U okviru Studentskog Lider kluba uspješni hrvatski poslovni tjednik izvještava o Centru za razvoj karijera Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli. Centar je osnovan prije godinu dana, a već je stvorio zavidnu zajednicu studenata, alumnija i poslodavaca. Intervju Prodekana za znanstveno-istraživačku djelatnost i međunarodnu suradnju FET-a doc. dr. sc. Deana Sinkovića pročitajte na sljedećoj poveznici: https://lider.media/aktualno/pulski-centar-za-razvoj-karijera-koristi-softver-za-uspjesno-uparivanje-poslodavaca-studenata
Prvi ovogodišnji broj poslovnog tjednika Lider donosi članak o Inicijativi privatnog sektora za mlade, kojoj se pridružio i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.
Professor emeritus Soumitra Sharma...
Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora donio je na svojoj sjednici održanoj 22. prosinca 2016. Odluku o podjeli drzavnih nagrada za znanost za 2015. godinu te je za područje društvenih znanosti nagradu dodijelio professoru emeritusu Soumitri Sharmi.
Obavještava se nastavno i nenastavno osoblje Fakulteta da je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisalo drugi Erasmus+ Call for Applications, project No. 2015-2-HR01-KA107-021519.  Natječaj se nalazi na stranici:  UNIPU > Suradnja > Međunarodna suradnja > Erasmus+ Credit Call for applications of non/teaching staff http://www.unipu.hr/index.php?id=2130  
Studijsko putovanje u Ljubljanu...
Dana 20.12.2016. godine studenti 3. godine smjera Management i poduzetništvo i smjera Turizam, u sklopu kolegija Management održiva razvoja i kolegija Gospodarstvo Hrvatske, posjetili su Ljubljanu -  Zelenu prijestolnicu Europe za 2016. godinu.
Iz medija o svečanoj promociji...
Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u četvrtak 22. prosinca svečano je promovirano 6 magistra ekonomije i 98 magistra poslovne ekonomije. Iz klupa ove prve visokoškolske institucije iz polja ekonomije osnovane izvan Zagreba dosada je uspješno izašlo preko 8.000 studenata, a trenutno studij ekonomije i poslovne ekonomije sa smjerovima iz turizma, financijskog managementa, managementa i poduzetništva, marketinškog upravljanja i poslovne informatike pohađa 2.000 polaznika.
Dekanica FET-a donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana financijski menadžment, dr. sc. Bisere Karanović, dana 16. siječnja 2017. u 10 sati , dvorana 302, na temu "Bihevioralne financije i racionalnost". Odluka_nastupno_Biserka_Karanovic.PDF
Obavještavaju se studenti da iznimno u srijedu, 21. prosinca 2016. Služba za studente i ISVU neće raditi u popodnevnom terminu od 15 do 17 sati. U petak, 23. prosinca 2016. Služba će primati studenti do 12 sati, a u periodu od 27. prosinca 2016. do 5. siječnja 2017. djelatnici Službe za studente i ISVU neće raditi. S uobičajenim radnim vremenom nastavit će raditi od 9. siječnja 2017. Služba za studente i ISVU www.unipu.hr/index.php?id=sluzba_za_studente_i_isvu
Career Booster održat će se od 13.-15. prosinca na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ . Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e.
Najava gostujućeg predavanja...
Obavještavaju se studenti i nastavnici FET-a da će se u utorak 6. prosinca s početkom u 10 sati, u dvorani Pula, održati gostujuće predavanje direktora Zračne luke Pula d.o.o. Svemira Radmila na temu "Master plan razvoja Zračne Luke Pula 2015. - 2040."
I. EUROIJADA 2016 Međunarodno sveučilišno natjecanje Euroijada 2016 održano je od 11. do 14. studenog u sklopu četiri sportska kompleksa u Pragu (Češka Republika). Šesto izdanje turnira okupilo je preko 1.250 studenata s brojnih sveučilišta iz Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali sedam sportskih disciplina. Pulskim studentima ovo je peti nastup na ovom turniru, a prethodno su nastupili u Pragu 2011., Brašovu 2013., Solunu   2014. te Krakovu 2015. godine, i do sada se mogu pohvaliti zlatom i broncom iz stolnog tenisa (2013), zlatom iz muške košarke (2015) te zlatom iz futsala (2015).  I ove godine turnir je u organizacijskom smislu ispunio sva očekivanja s time da je konkurencija u svim sportovima bila izuzetno jaka. Na ovogodišnjem izdanju Euroijade pulski studenti nastupali su u konkurenciji futsala i muške košarke, koji su ujedno branili zlato iz Krakova, te muškog šaha.
U organizaciji Katedre za turizam, dana 22.11.2016. na FET-u je predstavljen ASIC - studentski natječaj koji se odvija u sklopu događanja „ ADRIA HOTEL FORUM 2017 “ planirano za 8.- 9. veljače 2017. u hotelu Sheraton, u Zagrebu. Adria Hotel Forum je mjesto susreta vodećih dionika iz područja turizma, a s ciljem razmjene ideja, razvoja inovacija, unaprjeđenja razvoja zajednice i povezivanja znanosti i prakse. Studenti su pritom informirani o inicijativi AHF-a od strane predstavnice Adria Hotel Forum tima, ujedno članice izvršnog odbora, Hane Zidarić. Osim poziva na forum u narednoj godini i kratkog predstavljanja programa, predstavljeni su uvjeti prijave projekata (razina studija, veličina grupe, projektna tema, zahtjevana forma, rokovi prijave, načini kontaktiranja, projektna evaluacija, nagrađivanje). Trenutno su oformljena dva tima od strane studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, studijskih smjerova Turizam. Finalni rok za prijavu timova je 02. prosinca. Više o natječaju na http://www.adria-forum.eu/asic/
U petak 11. studenog na FET-u je održana konferencija za medije povodom najave i predstavljanja završne konferencije projekta „Burza poduzetničkih ideja 2016“ (BPI 2016). Riječ je o projektu čiji je nositelj Udruga mladih i diplomiranih studenata FET-a, a završnom konferencijom tog projekta na FET-u će se ujedno obilježiti Globalni tjedan poduzetništva (14. – 20.11.2016.). Završna konferencija projekta BPI 2016  održat će se 16. studenoga 2016. na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ s početkom u 10 sati (dvorana Istra).
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula ,  u tijeku je javno predavanje u Dvorani Istra, kojim ova znanstvena ustanova i ove godine obilježava Svjetski dan odgovornog turizma. Brojne je okupljene studente pozdravila dr.sc. Kristina Afrić Rakitovec, koja je nakon uvodnih pozdrava izv. prof. dr. sc. Jasmine Gržinić, govorila o tradiciji obilježavanja ovoga dana. Održivi turizam, podsjetila je Rakitovec na njegovu prvotnu definiciju, zadovoljava potrebe turista i lokalnih zajednica istovremeno štiteći i povećavajući mogućnosti razvoja turizma u budućnosti, no njegova se načela u praksi često ne provode.
Dekanica Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» donijela je  odluku o održavanju nastupnog predavanja  pristupnice za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta, područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana trgovina i turizam, dr. sc. Ive Slivar dana  14. studenog 2016. u 12.30 sati , dvorana 202, na temu "Razvoj turističkih proizvoda kroz suradnju dionika".
U utorak, 8. studenog 2016. na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula obilježit će se Svjetski dan odgovornog turizma. Pozvani predavači bit će: Nada Prodan Marković, pročelnica Odjela za turizam Istarske županije s temom „Odgovorni turizam kroz projekte Upravnog odjela za turizam Istarske županije“ Milena Radošević, voditeljica ECOmode programa s temom „Odgovorni turizam u praksi: ECOmode program za poticanje održivog turizma u Istri“. Svoja iskustva prenijet će i vlasnici turističkih objekata certificirani kroz ECO mode program. Događanje će se odvijati u vremenu od 10 do 12 sati u Dvorani Istra, Preradovićeva 1, Pula. Predavanje je otvoreno za zainteresiranu javnost.  Doc. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac Izv. prof. dr. sc. Jasmina Gržinić
U sklopu interdisciplinarnog projekta suradnje dvaju kolegija, Strateško računovodstvo (nositelj izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović) i Poduzetništvo i gospodarstvo (nositeljica doc. dr. sc. Violeta Šugar), studenti smjerova Financijski management i Management i poduzetništvo s profesorima su posjetili lokalitet Blaz na istočnoj obali Istre. Cilj je projekta osmisliti poduzetnički poduhvat i izraditi poslovni plan. Ove je godine pred studentima izazov kreiranja poslovnih ideja za uvalu Blaz. Ne krijući oduševljenje ljepotom i očuvanošću ambijenta (da se barem češće na ovaj način održava nastava, komentirali su), studenti su imali priliku provjeriti rezultate svojih istraživanja i prethodne informacije, te testirati izvedivost svojih ideja. O rezultatima istraživanja i poslovnim planovima zainteresiranu ćemo javnost informirati po završetku projekta. doc. dr. sc. Violeta Šugar i izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović
U programu CEEPUS (Srednjoeuropskom programu međusveučilišne razmjene za studente, doktorande i nastavno osoblje) otvoren je natječaj za prijave odlaznih mobilnosti izvan odabranih CEEPUS mreža, u tzv. „freemover“ kategoriji, za mobilnost u ljetnom semestru 2016./2017. Tko se može prijaviti: studenti, doktorandi i nastavno osoblje . Studenti se mogu prijaviti za sljedeću vrstu mobilnosti: Student - prijavljuju se studenti i doktorandi, sa završena minimalno 2 semestra, za razdoblje od najmanje 3 mjeseca mobilnosti do cijelog semestra (moguće je ostvariti maksimalno 10 mjeseci po obrazovnoj razini). „Short Term Student“ - prijavljuju se doktorandi ili studenti koji pišu završni rad ili obavljaju praktičan rad, sa završena minimalno 2 semestra, za razdoblje mobilnosti od 1 do 3 mjeseca. Nastavno osoblje prijavljuje se u kategoriji „Teacher“, uz uvjet održavanja minimalno 6 sati nastave ili mentorskog rada tjedno na ustanovi primateljici, što je potrebno upisati u polje prijave „Motivation“. Više informacija na: http://www.unipu.hr/index.php?id=2306  
Služba za Školsku i Sveučilišnu medicinu Labin obavještava studente koji su za sistematski pregled naručeni u terminu 16.11.2016. da se isti otkazuje. Zamjenski termin je 14.6.2017. (ostaje vrijeme od 15 – 19 sati). Raspored svih termina s popisom studenata nalazi se na internetskoj stranici: UNIPU > Obrazovanje > Akademski kalendar > Raspored obaveznih sistematskih pregleda studenata www.unipu.hr/index.php?id=2287
Putuj u Prag na Euroijadu, navijaj za...
Međunarodni sveučilišni sportski turnir Euroijada 2016 ove se godine održava od 11. do 14. studenog u Pragu. Na natjecanju pulski košarkaši i futsaleri brane prvo mjesto osvojeno na prošlogodišnjem izdanju turnira u poljskom Krakovu dok će se šahisti prvi puta boriti za medalje. Kako nisu popunjena sva sjedala u autobusu, otvoreno je nekoliko mjesta za studente FET-a koji na natjecanje mogu putovati kao "navijači". Na turniru se očekuje sudjelovanje oko 1200 studenata s brojnih sveučilišta širom Europe i Azije. Nakon Brašova, Soluna i Krakova na redu je da "osvajanje" češke prijestolnice...
Sportske aktivnosti za studente FET-a
Rekreativne sportske aktivnosti za sve studente pulskog Sveučilišta održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Pilates – utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati (voditeljica: Marina Tadić Jovanović, mag.cin.) Odbojka – utorkom od 18 do 19.30 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Košarka – četvrtkom od 18 do 19.30 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) U navedenim aktivnostima koje su besplatne mogu sudjelovati studenti FET-a sa svih studijskih programa i godina studija. Doc. dr. sc. Dean Sinkovic, MBA Koordinator za  sport pri FET-u
Obavještavaju se studenti da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na svojoj internetskoj stranici objavilo tekst javnog Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2016./2017. s priloženim dokumentima te važnim obavijestima za studente: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=15027&sec=1933 Rok za prijave je 8. studenog 2016. godine.   Dodatne informacije: Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju (Narodne novine, broj 90/16) Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju objavljen je 7. listopada 2016. u Narodnim novinama, broj 90/16, a stupio je na snagu 8. listopada 2016. godine. Važne obavijesti za studente koji se prijavljuju na natječaj za dodjelu državnih stipendija Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje važne obavijesti za studente.
Izvještaj o održanoj terenskoj...
U srijedu 12. listopada, studenti Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" (FET) i  studenti Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  posjetili su Općinu Svetvinčenat.  Posjet je organiziran u sklopu kolegija Marketing u turizmu i Marketing u kulturi i turizmu nositeljice prof.dr.sc. Danijele Križman Pavlović i asistentice mr. sc. Darije Božac Marjanović, a posjetu se pridružio i dr.sc. Oren Gil-Or, profesor s College of Management – Academic Studies (COMAS) iz Izraela, koji trenutno gostuje na FET-u...
Dekanica Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» donijela je  odluku o održavanju nastupnog predavanja  pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje predavača, područje društvenih znanosti, polje Informacijsko komunikacijske znanosti, grana Informacijski sustavi i informatologija, Marka Turka, mag. oec., dana 12. listopada 2016. u 14 sati , dvorana 402, na temu "Upravljanje podacima senzorskih i umreženih uređaja".
Sve informacije, postupak upisa, rang liste i raspored upisa (vrijeme i mjesto) možete pronaći na internetskoj stranici Sveučilišta: UNIPU > Obrazovanje > Upisi > Upisi 2016./2017. > Upisi u I. godinu diplomskih studija u akademskoj 2016./2017 . Upis će se odvijati isključivo prema navedenom rasporedu! Studenti su dužni poštivati vrijeme upisa. 
Preksutra završava trogodišnji europski projekt Smart Inno, vrijedan pet milijuna eura, u kojem su među 18 partnera iz sedam zemalja sudjelovali Istarska razvojna agencija i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, dekanica Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", na konferenciji za novinare u srijedu je istaknula da je jedna od najznačajnijih aktivnosti održanih u sklopu projekta bila lani održana međunarodna znanstvena konferencija o perspektivama Europske unije, inovacijama, poduzetništvu i ekonomskoj politici.
Danas je pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli (FET) održana zajednička konferencija za medije FET-a i Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., dvaju hrvatskih partneri na projektu Smart Inno IPA Adriatic CBC programa 2007-2013. Povod organiziranoj konferenciji za medije bilo je zaključenje ovog projekta 30. rujna 2016., a cilj informirati javnost o provedenim projektnim aktivnostima te postignutim rezultatima. Prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović, Dekanica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli napomenula je kako je u studenome 2013. godine započeo projekt SMART INNO u okviru IPA CBC Adriatic programa, ukupne vrijednosti više od 5 milijuna eura. Nositelj projekta je Provinicia di Rimini, a na projektu je angažirano 18 partnera, među kojima su Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (FET) i Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. Projektni partneri su razvojne agencije, obrtničke i gospodarske komore, tehnološki centri, tehnološki parkovi i konzultantske agencije iz Italije, Grčke, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, i Crne Gore...
Cijenjene kolege studenti! Obavještavamo vas da nastava za prvu godinu preddiplomskog studija na Fakultetu ekonomije i «Dr. Mijo Mirković», studiju Ekonomije i Poslovne ekonomije započinje 3. listopada 2016. godine, odnosno 10. listopada 2016. godine za prvu godinu diplomskog studija, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave .
Stručno predavanje povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma u Istri održat će se  u utorak 27. rujna 2016. s početkom u 10 sati u dvorani Pula.  Tema predavanja je u prilagođena ovogodišnjoj temi Svjetskog dana turizma, te glasi: " SUVREMENI TRENDOVI – TURIZAM DOSTUPAN SVIMA".
Obavještavamo studente i nastavnike da sukladno Akademskom kalendaru za 2016./2017. godinu  nastava započinje u ponedjeljak 3.10.2016. za drugu i treću godinu preddiplomskog studija. Kako se  Orijentacijski dan  za studente prvih godina održava u ponedjeljak 3.10.2016. nastava za studente prve godine preddiplomskog  studija nastavlja se u utorak 4.10.2016. prema definiranom rasporedu. Napomena: dolazak na Orijentacijski dan je obavezan za studente prve godine, a raspored termina i planiranih aktivnosti nalazi se u Novostima . Nastava na prvoj i drugoj godini diplomskog studija započinje u ponedjeljak 10.10.2016. Raspored nastave za preddiplomski i diplomski studij Ekonomije i Poslovne ekonomije nalazi se na internetskoj stranici: FET > Za studente > Raspored nastave Svima vama želimo dobar početak nove akademske godine i puno uspjeha u radu!  
Astronom i edukator Korado Korlević održati će predavanje pod nazivom  Posljednje stoljeće Homo sapiensa , u srijedu 28. rujna 2016. u 18 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković” (dvorana Pula). Organizatori predavanja su Društvo bibliotekara Istre i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, a predavanje je organizirano u sklopu projekta  Zelena knjižnica .
Sve informacije, postupak upisa, rang liste, raspored upisa (vrijeme i mjesto) možete pronaći na internetskoj stranici Sveučilišta: UNIPU.HR > Obrazovanje > Upisi >  Upisi 2016./2017.  Upis će se odvijati isključivo prema navedenom rasporedu!  Studenti su dužni poštivati vrijeme upisa.
Obavještavaju se studenti da je Fakultetsko vijeće donijelo nove odluke o upisima redovnih i izvanrednih studenata u sljedeće akademske godine studija, a moguće ih je preuzeti na internetskom sjedištu FET-a u sekciji "Za studente" na stranici "Dokumenti" > Upisi > Uvjeti upisa u sljedeću akademsku godinu /fet/za_studente/dokumenti  
U četvrtak, 15.09., u sklopu SMART INNO projekta IPA CBC 2007-2013 na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” održan je networking event „SMART SPIN: Coaching & Mentoring“, koji je okupio poduzetnike iz četiri istarska inkubatora. Domaćin je bio Studentski poduzetnički inkubator – SPIN , osnovan 2013. godine pri  Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i namijenjen svim studentima pulskog Sveučilišta koji žele krenuti u poduzetničke vode. Dosada su u SPIN-u osnovana tri poduzeća, a trenutno se u njemu nalaze korisnici koji razvijaju svoje projekte. Stanari inkubatora na raspolaganju imaju i mentore, profesore s Fakulteta, ali i iskusne poduzetnike.
Putem Erasmus+ programa mobilnosti, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” (FET) u Puli ovih dana ugošćuje delegaciju profesora sa College of Management, Academic Studies (COMAS) iz Tel Aviva (Izrael).
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković»  i Zagrebačka banka UniCredit Group uspostavili su suradnju kojom se studentima FET-a omogućava plaćena stručna praksa u radu s klijentima individualnog bankarstva u poslovnicama Banke. Praksa se provodi  kroz šestomjesečni program profesionalnog usavršavanja Zaba Banking Academy, usmjeren na razvoj stručnih bankarskih znanja i upravljanje odnosom s klijentima. Program pruža priliku za izgradnju osobnih i profesionalnih kompetencija te razumijevanje bankarstva, kroz praktičan rad u stvarnom poslovnom okruženju, mentoriranje vrhunskih eksperata, poslovne edukacije, umrežavanje i još mnoštvo izazovnih poslovnih zadataka. Polaznici će naučiti koji rizici postoje u radu s individualnim klijentima i kako njima upravljati, steći će široku sliku o tome kako funkcionira banka te će bolje razumjeti bankarsko tržište. Program pruža izvrsnu „odskočnu dasku“ za izgradnju karijere u bankarstvu, a najbolji kandidati će imati priliku za zapošljavanje u Zagrebačkoj banci. Praksa će se provoditi u poslovnicama Zagrebačke banke u cijeloj Hrvatskoj, prema lokacijama kandidata. Za vrijeme trajanja programa polaznici će dobivati mjesečnu novčanu nagradu, a mogu se prijaviti redoviti studenti - apsolventi diplomskih studija . Detaljnije informacije o Programu i postupku prijave dostupne su u prilogu. Zainteresirani studenti se mogu direktno prijaviti  na mail adresu posao@unicreditgroup.zaba.hr s priloženim životopisima i ispunjenim obrascima za prijavu, nakon čega prolaze selekcijski postupak. Krajnji rok za prijavu je 15. listopada 2016. ili dok se ne popune slobodna mjesta za praksu, tako da zainteresiranima preporučamo da se što prije prijave! ZABA - Sadrzaj strucne prakse.pdf Zagrebacka banka - program za studente.pdf Prijavni obrazac_ZABA Banking Academy.xls
Upis se sastoji od tri koraka koji su studenti dužni OBAVEZNO učiniti, a detaljne upute preuzmite s internetske stranice:     UNIPU > Obrazovanje > Upisi > Upisi 2016./2017. >  Upisi u više godine studija u akademskoj godini 2016./2017. 
Slobodna mjesta za upis na preddiplomske (redovne i izvanredne) studije FET-a u 2016./17. akademskoj godini u rujanskom upisnom roku:
Sve informacije, postupak upisa, rang liste, raspored upisa (vrijeme i mjesto) možete pronaći na internetskoj stranici Sveučilišta: UNIPU.HR > Obrazovanje > Upisi >  Upisi 2016./2017. Upis će se odvijati isključivo prema navedenom rasporedu! Studenti su dužni poštivati vrijeme upisa.
Glas Istre od 17.7.2016. donosi: "Profesori Fakulteta ekonomije i turizma (FET) iz Pule, Robert Zenzerović i Violeta Šugar boravili su nedavno u srcu start-up nacije, u Izraelu u sklopu Erasmus plus projekta...
Obavještavaju se studenti da u periodu od 20.7. do 27.7.2016. godine zbog srpanjskog upisnog roka na I. godinu prediplomskih studija ISVU i Studentska služba neće primati studente. Djelatnike Službe neće biti...
Dekanica Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» 14. srpnja donijela je odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2015./2016.
Naziv predavanja: "Economics, but not as you know it"
Prijave za upis na diplomske studije od ove godine vrše se elektroničkim putem na stranici www.studij.hr ·      od 1. srpnja 2016. do 15. rujna 2016. za neistovrsne studijske programe...
Obavještavaju se studenti i nastavnici da od 11. do 26. srpnja knjižnica radi prema ljetnom radnom vremenu, tj. kako slijedi:Ponedjeljak, utorak i četvrtak: 08 – 16 satiSrijeda i petak: 08 – 18 sati. Knjižnica će...
U sklopu istraživačkog projekta "Modelling Economic Growth - Advanced Sequencing and Forecasting Algorithm (MEGASFORA)" održava se radionica (29.6.–6.7.).
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile, dekanica prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović te doc. dr. sc. Ksenija Černe, prodekanica za nastavnu djelatnost, najavile su upise u akademsku godinu 2016/2017.
Program su podržale dekanica FET-a prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović i te doc. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac nositeljica kolegija Održivi razvoj i Društveno odgovorno poslovanje pri FET-u.
Događaj godine na FET-u! Naslov predavanja "Economic, but not as you know it"
Dekanica FET-a - prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović i prodekanica FET-a - doc. dr. sc. Ksenija Černe upriličile su 17. lipnja 2016. prijem za predstavnicu ženske košarkaške ekipe Sveučilišta/FET-a - Karmen Čičić . Tom prilikom...
Dekanica FET-a - prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović i prodekan FET-a - doc. dr. sc. Dean Sinković upriličili su 17. lipnja 2016. prijem za predstavnike muške košarkaške ekipe Sveučilišta/FET-a - Martina Tumpića i Nina...
Dekanica prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović i doc. dr. sc. Dean Sinković, prodekan za međunarodnu suradnju, najavili su dva značajna međunarodna događaja kojem su domaćini.
Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji ETOR bio je posvećen Globalnim ciljevima održivog razvoja.
Partner na projektu je i FET.
Pod pokroviteljstvom Europske komisije i besplatna za studente
Pozivaju se zainteresirani studenti da prisustvuju predavanju članova Hrvatske udruge za tehničku analizu (HUTA) Zdenka Grđana i Ivana Stojanovića.
Management International Conference 2016. konferencija je iz polja managementa, turizma, financija, energetike koju organizira Fakulteta za menadžment sa Univerze na Primorskem uz partnerstvo Fakulteta ekonomije "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Juraj Dobrila iz Pule, Moscow School of Economics, Association for the Study of East european Economies and Cultures USA te Society for the Study of Emerging Markets USA.
Dana 23. svibnja 2016. godine studenti prve godine diplomskog studija Ekonomije, u sklopu kolegija Ekonomika okoliša te Poslovne ekonomije, u sklopu kolegija Inovacije i poduzetništvo te Ekonomika okoliša i turizam, posjetili su t.d. Jadranka d.d. Mali Lošinj. Studenti su imali priliku upoznati izrazito kvalitetan primjer uspješne implementacije koncepcije održiva turizma u upravljanju turističkom destinacijom i upravljanju velikim trgovačkim društvom.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" objavljuje javni poziv za podnošenje prijava za prijem u Studentski poduzetnički inkubator Pula. Tekst javnog poziva nalazi se u nastavku ovog članka. Više infomacija o studentskom poduzetničkom...
U okviru kolegija E-marketing i Upravljanje odnosima s kupcima usluga - CRM nositelja doc. dr. sc. Dražena Alerića te uz vanjsku suradnicu na Katedri za marketing FET-a mr. sc. Dariju Božac Marjanović studenti 1. godine...
Putem radionica i predavanja studenti će u timu riješavati brojne studije slučaja potpomognuti softarskim paketom za poslovno odlučivanje - Business Games.
Šahisti srebrni, košarkašice brončane!!
U emisiji TV Istre "Poslovni kod" od 24. svibnja o našem Studentskom poduzetničkom inkubatoru (SPIN) govorile su doc. dr. sc. Violeta Šugar, zamjenica voditelja SPIN-a i njegove korisnice, studentice Mateja David i Jelena Tenčić...
Tema 1: International capital structure. Cost of capital, the capital structure of MNCs, cost of capital in segmented versus integrated markets Tema 2: Sustainable development in European Union countries
U sklopu Erasmus Erasmus plus programa razmjene Heike Wörner sa Sveučilišta u Regensburgu održat će u srijedu, 25. svibnja u dvorani Pula od 10.50 do 12.30 sati gostujuće predavanje studentima 1. godine diplomskoga...
Obavještavaju se studenti da je dekanica FET-a donijela Odluku o imenovanju dodatnog ispitivača iz kolegija Javne financije na ispitnim rokovima do kraja 2015./2016. akademske godine.
Bliži se kraj roka za prijavu - 30.05.
Dekanica Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docent, područje društvenih znanosti, polje ekonomije, znanstvene grana opća ekonomija dr. sc. Romine Pržiklas Družeta , dana 1. lipnja 2016. u 10.50 sati , dvorana 202, na temu „Izazovi ekonomskog razvoja“.  
U okviru Erasmus+ programa, gostujuća profesorica sa španjolskog Sveučilišta iz Viga, prof. dr. Beatriz Sanchez Gonzales, održat će predavanje „From cost accounting to management control in public hospitals“. Predavanje će se održati ovoga petka, 20...
Centar za razvoj karijera FET-a obavještava redovne studente diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" da Holcim (Hrvatska) d.o.o. započinje sa programom za studente "Ostavite trag" za akademsku godinu...
Nakon odličnih dosadašnjih studentskih dostignuća u karateu i judu, pulski sveučilišni sport bogatiji je za odličje iz još jednog borilačkog sporta – taekwondoa. Brucošica FET-a Vanessa Šegec iz Vinkovaca u svom prvom nastupu za Sveučilište...
Valery Švigir poput Michaela Phepsa nastupila gotovo u svim disciplinama i ostvarila nemoguće - osam zlatnih medalja!! Sonja Slavulj dodala je još jedno zlato i čak četiri srebra. Fabio Ivinić zbog ozljede predao polufinalni meč i završio četvrti.
"Jedan od glavnih tvoraca indijskog ustava, borac za jednakost i iskorjenjivanje kastinskih razlika, prvi ministar pravosuđa u nezavisnoj Indiji, utjecajan političar, ekonomist i pravnik B. R. Ambedkar (1891 - 1956), posthumno nagrađen najvećim indijskim...
U okviru aktivnosti Centra za europska istraživanja organiziramo predstavljanje knjige “Palgrave Dictionary of Emerging Markets and Transition Economics” (http://www.palgrave.com/us/book/9781137371379) koju će predstaviti urednik prof. Jens Holscher s britanskog sveučilišta Bournemouth. Prof. Holscher će...
Završno predstavljanje rezultata projekta „Mladi u društvenom poduzetništvu“ održati će se u srijedu, 11. svibnja u 13 sati u dvorani Pula
Pozivaju se studenti, nastavnici i svi zainteresirani da posjete neke od aktivnosti u sklopu Hrvatske konferencije o kvaliteti koja se održava u Poreču od 19. do 21. svibnja 2016.U sklopu ovogodišnje Hrvatske konferencije o...
U sklopu Festivala znanosti i umjetnosti na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, studenti smjerova Management i poduzetništvo, Turizam i razvoj, te Ekonomija, 20. su travnja predstavili rješenja svojih poslovnih slučajeva, odnosno izazova...
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je svečana promocija 15 sveučilišnih specijalista (od toga deset sveučilišnih specijalista ljudskih resursa i društva znanja te pet sveučilišnih specijalista...
Pozivaju se studenti na gostujuće predavanje Tomislava Popovića predsjednika uprave Maistra dd. o suvremenim turističkim kretanjima i aktivnostima Maistre koje će se održati u srijedu 27. travnja 2016. godine u 13.15 sati (dvorana Pula)...
Dvorana Pula, 22. travnja u 13:00 sati
Gostujuće predavanje u okviru kolegija Management tržišnih komunikacija održat će dr. sc. Krešimir Krolo, viši asistent na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru, s početkom u 9 sati u dvorani Pula. Predavanju će nazočiti studenti...
U ponedjeljak, 18. travnja u organizaciji FET-a i Rotary Kluba Pula održat će se predavanja o poslovnoj etici i ulozi neprofitnih organizacija poput Rotarya i Rotaracta u promicanju etičkog ponašanja kako u poslovnom tako i...
Start-Up udruga otvorila je prijave za sudjelovanje u 3. izdanju natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC). ITC predstavlja jedinstveno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva iz područja turizma u regiji JI Europe.
Pozivamo studente na sudjelovanje u istraživačkom projektu GUESSS - Global University Entrepreneurial Spirit Students' Survey.
Elektronički zapis o statusu studenta dokument je koji si možete sami izraditi koristeći AAI@EduHr korisnički račun koji koristite za e-mail, e-učenje, studomat i sl.
Poslije završetka fakulteta na burzu rada? Čekati da nas netko zaposli? Imamo li iskustva u praksi? Problemi su to koji nas čekaju. Uključimo se u zadrugu svih studenata Sveučilišta u Puli i poduzmimo nešto. Ako...
Nikada jača konkurencija zbog borbe za nastup na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Portugalu!
Predstavljanje će se održati u srijedu 30. ožujka u 18.30 sati u Dvorani Pula, a ulaz je slobodan.
Obavještavaju se studenti i djelatnici Sveučilišta da je odlukom rektora radno vrijeme na Sveučilištu na Veliki petak 25. travnja 2016. skraćeno do 12 sati.
Vizionar jedini projekt u Hrvatskoj organiziran je kao natječaj za dizajn namijenjen studentskoj populaciji. Svrha Vizionara je educirati okolinu što je dobar i kvalitetan dizajn te povezati dizajnerski proces i poslovno razmišljanje.
Otvoren je poziv za sudjelovanje u 20. Ljetnoj školi ASEF-a (Asia-Europe Foundation), koja će se održati u tri različite zemlje - Kini, Mongoliji i Rusiji - od 15. kolovoza do 5. rujna 2016. godine, a...
Dana 18.03.2016. godine studenti 1. godine diplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, smjerova Turizam i razvoj te Management i poduzetništvo posjetili su gradove Čakovec i Samobor s ciljem upoznavanja uspješnih primjera društvenog poduzetništva...
Studenti FET-a mogu provesti do 12 mjeseci u jednom od brojnih partnerskih sveučilišta širom Europe. Natječaj je otvoren do 15.travnja 2016.
Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održano je zanimljivo predavanje gostujućeg doktoranda mr. sc. Luciana Basauria sa Universidad Catolica de Chile; na temu "The Architecture and Infrastructure of Tourism in Croatia: 1960 - 1990".
Nove medalje iz veleslaloma za pulsko sveučilište!!
Četvrtak 17.03.2016 od 13:30 do 15.30 sati, dvorana Pula
Mole se studenti da na ISVU studomatu provjere eventualne promjene ispitnih rokova u ljetnom semestru (travanj i lipanj) jer je zbog nedostupnosti dvorana došlo do korekcije rasporeda termina nekoliko ispita.
Case Study Competition dvanaestu godinu za redom studentima daje mogućnost rješavanja stvarnih poslovnih slučajeva
Pozdravne su govore na otvorenju uputili, u ime organizatora Poslovnoga dnevnika - glavni urednik Mislav Šimatović, dekanica FET-a Danijela Križman Pavlović, gradonačelnik Pule Boris Miletić te istarski župan Valter Flego.
U sklopu današnjeg Poslovnog uzleta Grada Pule, doc.dr.sc. Dean Sinković, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju FET-a Pula, predstavio je novoosnovani Centar za razvoj karijera.
Pozivaju se studenti da se uključe u radnu skupinu višegodišnjeg projekta jednomjesečnih inderdisciplinarnih, akademskih razgovora studenata i nastavnika Sveučilišta u Puli. Cilj radne skupine je do kraja ljetnoga semestra postaviti temelje projekta s čijom bi se realizacijom krenulo u novoj akademskoj godini.
Pozivaju se studenti da se uključe u radnu skupinu višegodišnjeg projekta jednomjesečnih inderdisciplinarnih, akademskih razgovora studenata i nastavnika Sveučilišta u Puli. Cilj radne skupine je do kraja ljetnoga semestra postaviti temelje projekta s čijom bi...
U sklopu današnjeg Poslovnog uzleta Grada Pule, doc.dr.sc. Dean Sinković, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju FET-a Pula, predstavio je novoosnovani Centar za razvoj karijera. Njegovi su ciljevi, po uzoru na primjer pozitivne...
Pozdravne su govore na otvorenju uputili, u ime organizatora Poslovnoga dnevnika - glavni urednik Mislav Šimatović, dekanica FET-a Danijela Križman Pavlović, gradonačelnik Pule Boris Miletić te istarski župan Valter Flego.
Poštovani kolegice i kolege, u nastavku pročitajte poziv za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji projekta Amber road (Jantarska cesta). Više o projektu možete saznati u obavijesti o njegovom početku: Novi projekt Amber road (Jantarska cesta) -...
Prijave za natjecanje počinju 29.2. i traju do 14.3., otvorenje natjecanja je 3.3., a svečana završnica natjecanja je 18.5. Tijekom 4. i 5. mjeseca bit će održane i radionice koje će studentima pomoći da što bolje realiziraju svoje ideje.