Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Dragi brucoši, studenti FET-a pripremili su vam virtualni paket dobrodošlice kako bi vam pomogli da se lakše snađete tijekom prvih dana na fakultetu. Paket se sastoji od dva videa i naljepnica za Viber. Saznajte u nastavku sve detalje te preuzmite poveznice.
Prvi PUB KVIZ organiziran od strane...
  Pozivamo sve zainteresirane alumnije i studente na sudjelovanje u prvom PUB KVIZU organiziranom od strane FET-a!
Danas se u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao Orijentacijski dan za studente prve godine, a tijekom kojeg su predstavljene službe i uredi koji će im pomoći u snalaženju na Fakultetu te za vrijeme studiranja biti na raspolaganju. Studentima se također obratila i nova Uprava FET-a čiji je mandat započeo s 1. listopadom 2020. godine.
Prijavite se "Virtualnu školu društvenih inovacija" koja se po prvi put održava ove godine i to u Puli od 5. do 16. listopada 2020. godine. Prijave su u tijeku, a detalje možete saznati u pozivu:
Orijentacijski dan za redovne studente prve godine preddiplomskog studija na  Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" započinje u ponedjeljak 5. listopada 2020. u 8.15 u dvorani ISTRA za smjerove  Financijski management, Management i poduzetništvo i studij Primijenjene ekonomije, te u 8.30 u dvorani PULA za smjerove Marektinško upravljanje, Turizam i Informatički menadžment. 
Početak nove akademske godine i...
Nastava na Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković», prema objavljenom rasporedu nastave, za sve godine preddiplomskog studija i drugu godinu diplomskog studija započinje u ponedjeljak 5. listopada, a na prvoj godini diplomskog studija u ponedjeljak 12. listopada:
Orijentacijski dan za studente prve godine FET-a održat će se 5. listopada 2020. godine u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prema točnom rasporedu kojeg ćemo uskoro objaviti na svojim mrežnim stranicama. Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice). Nastava za studente prve godine studija počinje sljedećeg dana, 6. listopada 2020. godine prema rasporedu koji će također biti uskoro objavljen.
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Studenti koji upisuju diplomski sveučilišni studij mogu prijaviti studijske programe u sustavu diplomski.studij.hr zaključno do 30. rujna do 12 sati. Informacije o upisima u prvu godinu diplomskog studija bit će objavljene na oglasnoj ploči i u novostima FET-a.
Iskustva FET-ovih alumnija odjeknula su i ovaj mjesec u Liderovom posebnom prilogu Obrazovanje i karijere. Saznajte više o 60 godina djelovanja FET-a te iskustvima naših studenata u članku u nastavku:  Lider, Obrazovanje i karijere 2020
Dekan FET-a 11. rujna donio je odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2019./2020. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
Dana 8. kolovoza 2020. godine preminula je prof. dr. sc. Ljubica Džajić. U nevjerici potreseni ovom tužnom viješću, nespojivom s čvrstinom i snagom jedne hrabre žene, prisjećamo se njenih riječi i misli, nepresušne energije koju je sa žarom podarila generacijama svojih studenata.
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.
Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Nastavnici FET-a sudjelovali u...
U okviru projekta "Izvrsnost i učinkovitost u visokom obrazovanju u polju ekonomije - E4" u kojem Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile sudjeluje kao partner, proteklog tjedna organizirana je radionica (webinar) za edukaciju nastavnog osoblja, posebice mladih istraživača, o metodama istraživačkog rada u polju ekonomije pod nazivom "Ekonometrijska evaluacija javnih politika: Teorija i primjena u R-u" koju je vodio dr. sc. Ivan Žilić s Ekonomskog instituta u Zagrebu. 
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ ove godine obilježava 60 godina postojanja - 60 godina znanja, uspjeha i prije svega upornosti.
Dragi kolege - profesori, studenti, suradnici, prijatelji Fakulteta, svi koji cijenite važnost cjeloživotnog obrazovanja, prije točno 60 godina ostvarila se dugogodišnja želja erudita, znanstvenika i  književnika Mije Mirkovića - Mate Balote, osobe koja spada u uži krug onih koji su obilježili 20. stoljeće Krasne zemlje i Lijepe Naše.
Sudjelovanje predstavnice FET-a na...
Nakon završetka online nastave, nastavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastavljaju s usavršavanjima i istraživanjima, kojima je cilj pridonijeti pokušajima pronalaska rješenja za razvojne izazove te u idućoj akademskoj godini pružiti studentima najnovija, primijenjena znanja. Dana 17. lipnja 2020., predstavnica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Lela Tijanić, održala je pozvano predavanje temeljem objavljenog znanstvenog istraživanja, na istraživačkom webinaru "Urban/Rural Divide in the EU".
Iz medija: Branko Bogunović - ovo će...
Dr. sc.  Branko Bogunović , znanstveni suradnik poslijedoktorand na Katedri za turizam pri FET-u, za Glas Istre analizira izazove u turističkom sektoru: „Cro kartica može rješavati neke razvojne hrvatske probleme i malo redistribuirati turističku aktivnost unutar zemlje, ali ne može riješiti današnju situaciju s koronom.“
Nastavnik na Katedri za ekonomske teorije i prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom pri FET-u izv. prof. dr. sc. Dean Sinković za Glas Slavonije analizira novi financijski paket Europske komisije i mogućnosti oporavka ekonomije uslijed koronakrize: „Zdravlje, znanje i sigurnost - temelj su stvaranja uspješnih gospodarstva i društva koje treba biti dostupno svima.“
Predstavnice tehnološkog diva Infobip...
U našoj su virtualnoj učionici 25. svibnja gostovale predstavnice Infobipa Marijana Tunuković, inače alumna FET-a, i Martina Osmanović, koje su za studente 1. godine diplomskog studija smjera Marketinško upravljanje održale predavanje u sklopu kolegija Upravljanje odnosima s korisnicima – CRM. Studentima su dodatno pojasnile CRM i važnost istog za marketing odjel ovog globalnog poduzeća, te su ih upoznale s aktivnostima iz područja svoje ekspertize – marketing automatizacije. Od iznimne važnosti bili su i njihovi korisni savjeti za sve one studente koji će svoje buduće karijere ostvariti upravo u području digitalnog marketinga.
Valentino Balent, student druge godine diplomskog studija smjera Financijski management, osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem izdanju Accounting Battle, natjecanju iz područja računovodstva kojeg organizira udruga eSTUDENT u suradnji s revizorskom kućom Mazars Cinotti.
Obavještavamo vas da  se u sklopu EU projekta  REI II  (nositelj: Istarska županija) provodi aktivnost pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu koje se organiziraju  besplatni specijalizirani tečajevi stranih jezika za engleski, njemački i talijanski jezik  (vidjeti poziv u nastavku).
Predstavnici marketinške agencije...
Dana 29.4. u virtualnoj učionici gostovali su predstavnici Consonne, Martina Dodić i Luka Šipetić, koji su studentima 1. godine diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje, predstavili Sadržajni  marketing na primjerima iz prakse. Consonna d.o.o. je mlada i ambiciozna tvrtka koja djeluje u području međunarodnog tehnološkog marketinga i savjetovanja, a tijekom predavanja studentima su prezentirali ciljeve i najbolje prakse sadržajnog marketinga, te predočili što sve uključuje posao osobe specijalizirane za ovaj vid marketinga.
Projektni prijedlog “Separation of Powers for 21st Century Europe” (akronim SepaRope) odabran je za financiranje od strane stipendijske mreže NORFACE, i to pod istraživačkom temom “Democratic Governance in a Turbulent Age”. SepaRope prvi je empirijski-utemeljen projekt koji promišlja teoriju i praksu “dioba vlasti” u današnjoj Europi. Dioba vlasti na različite grane (zakonodavna, izvršna, sudbena) u procesu donošenja odluka osigurava poštivanje heterogenih društvenih preferencija te osigurava kontrolu onih koji su “na vlasti”.     ×      
Mobilni uređaj puno je više od samog uređaja - on je naše glavno komunikacijsko sredstvo, poveznica s prijateljima, obitelji, sredstvo obavljanja transakcija, izvor informacija, zabave i druženja. S nama je tijekom cijeloga dana, svaki dan, u svim životnim situacijama, a u ovim izvanrednim COVID-19 uvjetima mobitel nam omogućuje i pristup nastavi.  
Voditelj Katedre za turizam pri FET-u izv. prof. dr. sc. Aljoša Vitasović za Glas Istre analizira promjene i probleme u turističkom sektoru uslijed pandemije koronavirusa: „Naš će turizam postati uspješan onog trenutka kada prestanemo pričati o najavama za neku od turističkih sezona. Ova nam je kriza još jednom pokazala da turizam treba biti ekstenzija svih gospodarskih djelatnosti u zemlji.“
Posljednjih mjesec dana nastava se iz fizičkih dvorana premjestila u one virtualne, donoseći sa sobom brojne promjene i za studente i za nastavno osoblje. Naši domovi pretvorili su se u mjesta gdje učimo, radimo te provodimo svoje dane iščekujući povratak u normalu. Kako je sve to funkcioniralo posljednjih tjedana, saznajte u nastavku kroz dojmove naših studenata.
Prof. dr. sc. Marinko Škare za Glas Istre iznosi i objašnjava: "Ekonomski problemi moraju se rješavati na isti način kao i epidemiološki - stručno. Nema druge."
Globalne implikacije Covida-19 iz ekonomske perspektive za Glas Istre detaljno analiza FET-ov prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom doc. dr. sc. Dean Sinković: „Kakva nam je budućnost nakon krize koronavirusa? Sve velike pandemije mijenjale su društvo pa će zasigurno i ova.“
Ove godine ponosno obilježavamo 60 godina postojanja FET-a. Presjek brojnih aktivnosti koje provodimo još od 1960. godine, uključujući međunarodnu suradnju, upise, sport, znanost, praksu, orijentiranje najtraženijim zanimanjima i strateško razvojno planiranje, pogledajte u ovotjednoj emisiji Indeks.         ×      
Obavještavamo vas da  se u sklopu EU projekta  REI II  (nositelj: Istarska županija) provodi aktivnost pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu koje se organiziraju  besplatni specijalizirani tečajevi stranih jezika za engleski, njemački i talijanski jezik  (vidjeti poziv u nastavku).     ×      
Iz medija: nova dekanica o planovima...
Novoizabrana dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe gostovala je u emisiji „Razvojni kod“ Radija Pule. Uvođenje studija na daljinu, suradnja s gospodarstvenicima, uspjesi FET-a u pripremi studenata za tržište rada neke su od tema intervjua.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ krajem veljače održano je šesto izdanje Kataloga poduzetničkih ideja, edukativnoga programa razvoja poduzetničkih ideja i kreativnosti te jačanja socijalnih i organizacijskih vještina namijenjenog učenicima istarskih srednjih škola. U ovogodišnjem finalu tim škole Jurja Dobrile iz Pazina osvojio je žiri i pobjedničku nagradu idejom „Vigel“.
Dr. Milford Bateman, profesor ekonomije, dugogodišnji konzultant i predavač na sveučilištima Federal Fluminese iz Ria De Jainera (Brazil), St. Mary’s University iz Halifaxa (Kanada) te istraživač na Future Forumu iz Phnom Penha (Kambodža), u petak 6. ožujka 2020. godine s početkom u 10 sati u dvorani 202 (zgrada FET-a) održat će gostujuće predavanje na temu „The rise of financial inclusion: cui bono?”.     ×      
Prof. dr. sc. Marinko Škare, redoviti profesor na FET-u, prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju Sveučilišta i dobitnik državne nagrade za znanost, za Lider i Glas Istre donosi analizu posljedica koronavirus pandemije po svjetsku, ali i hrvatsku ekonomiju: „Ukoliko do svibnja zaustavimo širenje bolesti, posljedice po gospodarstvo neće biti velike, ali sve nakon toga ukazuje na crni scenarij. Koronavirus bi mogao srušiti hrvatski BDP za 1,4 postotna boda“     ×      
Iskustva FET-ovih alumnija i poduzetnika koji su svoja poduzeća pokrenuli u sklopu SPIN-a odjeknule su ovaj mjesec u Liderovom posebnom prilogu o Tržištu rada i obrazovanja. Saznajte više o iskustvima naših studenata na svjetskom tržištu te hrabrim i uspješnim poduzetničkim pothvatima u članku u nastavku: 
Prema Kalendaru za akademsku godinu 2019./2020., nastava započinje u ponedjeljak 24. veljače 2020. godine. Raspored nastave za redovite i izvanredne studente preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije te diplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije dostupan je na internetskoj stranici:     ×      
Na izbornoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj u ponedjeljak 10. veljače izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe većinom glasova izabrana je za novu dekanicu Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u sljedećem trogodišnjem mandatnom razdoblju.
U tijeku su upisi na Seminar za turističkog vodiča za područje Istarske županije. Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2020. godine, a više o uvjetima prijave i natječajnoj dokumentaciji možete pročitati u nastavku
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ već treću godinu zaredom, u veljači organizira besplatnu edukaciju financijske pismenosti, namijenjenu građanima Pule i Istarske županije, a osobito onima koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali s razvijenim investicijsko-štednim proizvodima i uslugama koje im danas stoje na raspolaganju. Inspirirani prošlogodišnjim pozitivnim reakcijama sudionika i šire javnosti novi ciklus besplatnih radionica nudi jedno dodatno predavanje vezano za digitalizaciju financija te sudjelovanje građana u donošenju proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave. S ciljem osvještavanja i podizanja razine financijske pismenosti kao dijela društvene odgovornosti, polaznicima će se na jednostavan i razumljiv način pojasniti najvažnija područja i pojmovi iz domene financija.
Studenti diplomskog studija Marketinško upravljanje pri FET-u, sudjelovali su u terenskoj nastavi održanoj 11. prosinca 2019. u Zagrebu. U ovo predblagdansko vrijeme i pregršt povezanih aktivnosti i događaja posebno se ističe zagrebački Advent kojeg su posjetili studenti kako bi dodatno promotrili promociju proizvoda i usluga kao i iskustveni marketing te time obogatiti stečena teorijska znanja.   
U Dnevnom boravku Rojca, 16. prosinca održana je tribina pod nazivom „Društveni razvoj u 21. stoljeću“. Na tribini su sudjelovale doc. dr. sc. Sabina Lacmanović (FET), izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac (FET) i Helga Može (Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva), a moderirao je Vedran Stanić.
Fakultetsko vijeće FET-a na svojoj 25. redovitoj sjednici održanoj 18. prosinca 2019. godine donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana za mandatno razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2023. godine.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" jedna je od pet ključnih visoko obrazovnih institucija iz područja ekonomije u zemlji s kojima je vodeća turistička kompanija Valamar Rivijera sklopila Ugovor o suradnji na unapređenju i razvoju edukativnih programa.
“Kulturna baština u turističkoj destinaciji – vrednovanje i održivi menadžment” naslov je znanstvene e-monografije koju su uredile doc. dr. sc. Tamara Floričić i Barbara Floričić, univ. spec. oec.
Većina umjetničkih djela, skulptura i spomenika na javnim trgovima u Puli i u javnim gradskim institucijama nije adekvatno obilježena; ne zna im se autor, kontekst i vrijeme kada su i zašto nastali. O njima se ne skrbi na odgovarajući način, što je zadatak gradskih vlasti. Pritom, iako ne sva, dobro su očuvana umjetnička djela koja se nalaze u zatvorenim prostorima, dok su spomenici i skulpture koje se nalaze na javnim površinama i parkovima često devastirani i nedovoljno održavani.
U sklopu kolegija Upravljanje prodajom, dana 14. studenog održano je gostujuće predavanje na temu "Uloga video sadržaja u suvremenoj prodaji". Na temelju osobnog znanja i iskustva vlasnik marketinške agencije Markething, gospodin Miško Macolić Tomičić upoznao je studente sa važnostima današnjih prednosti video marketinga i zašto video sadržaj povećava prodaju.
Studentske sportske ekipe još su jednom ostvarile izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnom sveučilišnom natjecanju 5th World Inter-Universities Championships (WIUSC) koje se od 13. do 17. studenog održalo u Puli. Rukometašice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (SJD) napravile su pravu senzaciju pobijedivši svih šest utakmica čime su postale – Svjetske međusveučilišne prvakinje! Uz njih, značajne rezultate postigli smo u čak 4 sporta; futsal, nogomet, košarka te muški rukomet. Naime, pulski sveučilišni sport bogatiji je čak za 5 postolja – futsal, nogometaši te košarkaši osvojili su bronce dok su rukometaši u finalu izgubili s golom razlike te uzeli srebro.
Poslijediplomski sveučilišni studij Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli trenutačno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje.
Obavještavamo sve zainteresirane da se u sklopu projekta REI II nastavlja provođenje aktivnosti pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu kojeg je objavljen Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja nezaposlenih osoba u Istarskoj županiji financiranog sredstvima Europske unije kroz projekt REI II (UP.01.3.1.01.0021).
Hrvatsko društvo ekonomista prošlog je tjedna u Opatiji obilježilo svoje tradicionalno 27. po redu savjetovanje “Ekonomska politika Hrvatske u 2020”, na kojem je sudjelovalo i četrdeset studenata diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković”. Tijekom tri dana, kroz zanimljiva predavanja i dinamične panel rasprave, poruke o prošlim, trenutnim i budućim dimenzijama ekonomske politike Hrvatske ponudili su profesori i studenti hrvatskih ekonomskih fakulteta, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, guverner Hrvatske narodne banke prof. dr. sc. Boris Vujčić, ministri, predstavnici aktualne i prošlih izvršnih vlasti, istaknute menadžerice i menadžeri, strani gosti i drugi sudionici.
FET je osluškujući potrebe tržišta, osuvremenio poslijediplomske specijalističke studije. Na ukupno tri studija gotovo svatko može pronaći studij iz vlastitog područja interesa. Povrh toga, isti su zamišljeni kao izvrstan spoj teorije i prakse te su namijenjeni osobama iz prakse ali i svima onima koji žele usavršiti svoja znanja. Stoga se samo valja odvažiti te odabrati između Europskih integracija, regionalnog i lokalnog razvoja , Ljudskih resursa i društva znanja i Marketinga usluga . Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2019. godine, a uvjetima i potrebnoj prijavnoj dokumentacji pročitajte na poveznici u nastavku:
Prijedlog studentica 3. godine preddiplomskog studija smjera Menadžment i poduzetništvo , Lorene Čikor i Mateje Kos, proglašen je drugim najboljim prijedlogom od ukupno 46 prijedloga koji su predstavljeni Upravi Grada Pule.
Terenska nastava studenata FET-a na...
Studenti diplomskog studija Financijski menadžment i Turizam i razvoj pri Fakultetu ekonomije u turizma "Dr. Mijo Mirković", u utorak 5 studenog, posjetili su Muzil. Uz stručno vodstvo upoznati su s poviješću tog prostora i resursima koji se na njemu nalaze, a koji predstavljaju polazište za razradu poduzetničke ideje te u konačnici izradu poslovnog plana. Terenska nastava u okviru kolegija " Strateško managersko računovodstvo " omogućuje studentima usvajanje znanja putem rješavanja stvarnih problemskih zadataka dajući istovremeno doprinos razvoju lokalne zajednice.
Obavještavamo vas da  se u sklopu EU projekta  REI II  (nositelj: Istarska županija) provodi aktivnost pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu koje se organiziraju  besplatni specijalizirani tečajevi stranih jezika za engleski, njemački i talijanski jezik  (vidjeti poziv u nastavku).
Dana 11. studenog 2019. studentima 2. godine preddiplomskog studija "Marketinško upravljanje" održano je predavanje "Od proizvodnje do finalnog proizvoda" dipl. ing. proizvodnje Dina Maurića, vlasnika OPG Maurić za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda.     ×      
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga 2019. na FET-u će se predstavnici policijske uprave sa suradnicima održati edukativno predavanje i demonstraciju.
Od 13. do 18. studenog 2019. godine studenti sportaši pulskog sveučilišta nastupit će na dva renomirana međunarodna sportska natjecanja - 5. međusveučilišnom svjetskom prvenstvu (5th World InterUniversity Championships - WIUC) i na Euroijadi.
Na konferenciji Glasa Istre o...
Dana 30. listopada, u prostorima Agencije za ruralni razvoj Istre, održana je konferencija Glasa Istre pod nazivom „Gastronomija pokretač razvoja i motiv dolaska“. Sudionici su raspravljali o prepoznatljivosti tog segmenta nacionalne turističke ponude na globalnom tržištu. Nadalje dani su prijedlozi kreiranja prepoznatljivosti ponude autohtonog gastronomskog doživljaja Istre. Drugi dio rasprave vodili su predstavnici gastronomske ponude regije. U raspravi je sudjelovala prof. dr. sc. Jasmina Gržinić .
Važno: termini obveznog sistematskog...
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.
Dana 28. listopada održana je promocija knjige „Turizam u Istri od davnina do danas“ u rovinjskom hotelu Lone. Urednik knjige Asim Čabaravdić okupio je u svoj tim brojne dionike destinacija s ciljem sagledavanja turizma kroz kronološki pregled razvoja. Radi se o impozantnoj monografiji na više od 400 stranica.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ predstavljen je ATLAS Living Lab – Marketinški laboratorij, ujedno jedan od rezultata uspješno provedenog projekta ATLAS, u sklopu kojeg je obavljeno inicijalno opremanje Laboratorija i pribavljen moderan istraživački alat - Eye Tracking device, uređaj za detektiranje i praćenje usmjerenosti pogleda, koji je na projektu imao važnu ulogu pri istraživanju i određivanju lokacija za valorizaciju putem projektnih aktivnosti, a koji inače ima velik značaj u okviru neuromarketinga.
Poštovani, s veseljem vas pozivamo na završno predstavljanje projekta "PYLE - Post-Yu for Learning Emancipation - Supporting Learners on The Way to Self-realization", pod nazivom “Nove paradigme u radu s nezaposlenim mladima”. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 31. listopada 2019. godine, u prostoru Stanica 50, koji se nalazi u prizemlju FET-a, u razdoblju od 9.30 do 15 sati.
U posljednjem tjednu rujna, na otoku Sv. Nikole u Poreču, uspješno je održana trodnevna deveta Međunarodna znanstvena konferencija „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) koju već tradicionalno organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Poziv studentima na 27. tradicionalno...
Hrvatsko društvo ekonomista najavljuje 27. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici koje će se održati od 6. do 8. studenog 2019. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji. FET i ove godine organizira odlazak na drugi i treći dan konferencije (7. i 8. studenog) za četrdeset studenata diplomskog studija uz osiguran prijevoz i noćenje u hotelu u Opatiji.
Putuj u Berlin na Euroijadu - navijaj...
Međunarodni sveučilišni sportski turnir Euroijada 2019 ove se godine održava od 15. do 18. studenog u Berlinu. Na natjecanju će nastupati pojedine sportske ekipa pulskog sveučilišta koji su prijašnjih godina ostvarile vrhunske rezultate.
U petak 18. listopada 2019. godine u 8 sati, dv. 303, u sklopu kolegija Porezno računovodstvo održat će se gostujuće predavanje Iris Soroker Phd, profesorice s renomiranog sveučilišta COLMAN iz Izraela, dugogodišnjeg partnera FET-a.
Početak listopada bio je vrlo uzbudljiv i aktivan na FET-u! Nakon mnoštva uspješnih obrana završnih i diplomskih radova u rujnu, ispratili smo brojne prvostupnike i magistre ekonomije i poslovne ekonomije u njihov daljnji profesionalni život, a sad lepršavo krećemo s nastavom s novim generacijama preddiplomskog i diplomskog studija.
Svoje iskustvo studiranja u drugoj državi, u sklopu programa mobilnosti, podijelili su sa nama  FET-ovi studenti prve godine diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje Ena Zgrebec, Tena Višnjić i Benjamin Lanca. Ovi studenti odlučili su provesti drugi semestar u Njemačkoj i zamjeniti FET Sveučilištem u Regensburgu. Saznajte više kako izgleda studij u inozemstvu te kako program mobilnosti može obogatiti vaš život.
U četvrtak, 26. rujna 2019. godine održan je „Mash up“ događaj u sklopu projekta ATLAS čiji su organizatori Istarska razvojna agencija, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, koji su ujedno i predstavnici partnera iz Hrvatske, a kojima su se pridružili talijanski partneri, te natjecatelji koji su prezentirali svoju ideju u domeni kulturnog turizma.
Nastava za studente prve godine preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u utorak 1. listopada 2019. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave . Prvi dan na FET-u za studente prve godine preddiplomskih studija održava se „Orijentacijski dan“, a s ciljem upoznavanja s pravilima studiranja, službama Fakulteta i njihovim radom te ostalim važnim informacijama.  Dolazak na orijentacijski dan za redovne studente je obavezan .
Započinje održavanje FET-ove...
Domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo središnje su teme ovogodišnje trodnevne međunarodne znanstvene konferencije „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) koju već tradicionalno, devetu godinu zaredom organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) iz Pule, a održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u otočnom resoru Valamar Collection Isabella Island Resort na otoku Sv. Nikola nasuprot Poreča. 
Nastava za studente svih godina preddiplomskih studija i druge godine diplomskih studija, započinje u utorak 1. listopada, a za studente prve godine diplomskog studija u ponedjeljak 7. listopada 2019. godine.
Dekan FET-a 10. rujna donio je odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2018./2019. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
U tijeku su prijave na pulski Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' koji se programima prilagođava zvanjima za 21. stoljeće. Na ovom je fakultetu sve više studenata, od kojih velik broj dolazi iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Mjesta ima još, a prijave traju do 17. ovog mjeseca.
Studenti se upisuju putem Studomata tek kada polože sve planirane kolegije , jer datumom upisa  sustav izrađuje račun temeljem ostvarenih ECTS bodova (na taj dan).  
Poziv studentima za slanje iskaza interesa za korištenje novouređenog poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru Barban.
U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanje na drugom nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Puli 26. rujna 2019. godine pri Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, koji je ujedno i jedan od organizatora događanja uz projektne partnere STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, te Istarsku razvojnu agenciju d.o.o.
Poziv studentima turizma na HOW...
Obavještavaju se studenti turizma da će se ovogodišnji HOW Festival, najveća regionalna konferencija hotelijera, održati u Poreču 16.-18. listopada 2019. godine.
Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima, u skladu s poslovnim interesima i mogućnostima, u 2019. godini dodjeljuje ukupno osam stipendija, u visini od 3.000,00 kuna neto mjesečno, za studente profila potrebnog za rad u Hrvatskoj narodnoj banci (četiri za studente informatike, dvije za studente matematike i dvije za studente ekonomije).
Izv. prof. dr. sc. Mauro Dujmović s Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo mirković” u Temi tjedna Glasa Slavonije.
Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti da je Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila pokroviteljstvo međunarodne znanstvene konferencije „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
U ponedjeljak 15. srpnja održala se Ližnjanska avanTura, predložak iskustvenog itinerara u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories , u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Pod svjetlima pozornice, ispunjeni ponosom i velikim zadovoljstvom, posljednjeg dana svibnja na daskama koje život znače zablistalo je 267 promovenata Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Voditelj Katedre za turizam FET-a izv. prof. dr. sc. Aljoša Vitasović u usporednom intervjuu Glasa Slavonije s ministrom turizma Republike Hrvatske Garijem Capellijem.
Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' predstavljeni su novi inovativni studijski programi koji prate izazove tržišta i usmjereni su suradnji s gospodarskim sektorom. Izrađeni su po uzoru na najbolju svjetsku praksu u čijem je središtu razvoj vještina za 21. stoljeće.
U organizaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i tvrtke E-glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju, od 27. do 29. lipnja 2019. godine na FET-u održat će se trodnevna ljetna škola asistivne tehnologije i komunikacije , ovom prilikom iz spektra autizma.
Potpisan sporazum o suradnji FET-a i...
U petak, 14. lipnja 2019. godine na FET-u je potpisan Sporazum o suradnji agencije za digitalni marketing Markething sa Sveučilištem Jurja Dobrile – Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“. Na potpisivanju su uz dekana FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerovića nazočili i doc. dr. sc. Erik Ružić te Miško Macolić Tomičić, vlasnik Markethinga.
U sklopu International Staff Week-a, tjedna posvećenog međunarodnoj suradnji, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ razgovarali smo sa studentima iz Izraela, Španjolske, Rusije, Indije, Armenije i Poljske o njihovom iskustvu studiranja, zabavi i životu u Puli, te doznali kako je program mobilnosti obogatio njihov život.
Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u luksuznom otočnom resortu Valamar Collection Isabella Island Resort 4*/5* u Poreču. Fokus konferencije bit će prvenstveno usmjeren na domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo, ali i ostale relevantne ekonomske teme. Rok za predaju sažetka je do 1. rujna 2019. godine.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ od 27. do 30. svibnja uspješno se održao prvi International Staff Week, tjedan posvećen međunarodnoj suradnji, u sklopu kojeg je upriličeno 13 gostujućih predavanja profesora s 10 partnerskih institucija te okrugli stol na temu internacionalizacije i unaprjeđenja akademske mobilnosti, a ujedno je održan i sastanak s 11 predstavnika šest najvećih izraelskih sveučilišta, partnera na međunarodnom projektu WILLIAM. 
Polaznici diplomskog studija Marketinško upravljanje u sklopu kolegija E-marketing dobili su priliku ući u sjedište tvrtke koja je u svega nekoliko godina postala jednom od vodećih agencija za digitalno komuniciranje na svjetskoj razini. 
Drugo izdanje Međunarodnog virtualnog inkubatora ( International Virtual Incubator, IVI ) održano je od 10. do 31. svibnja zahvaljujući višegodišnjoj suradnji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) i College of Management Academic Studies (COMAS) iz izraelskoga grada Rishon LeZiona, kojima se ove godine pridružilo i nizozemski Rotterdam University of Applied Sciences (RUAC).
Studenti 1. godine diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje svojim posjetom poduzeću Infobip – vodećem IT poduzeću u Hrvatskoj i svijetu – zaokružili su ciklus Infobip Sparks radionica. Za studente je u Pangea Campusu u Vodnjanu održano predavanje na temu digitalnog marketinga kako bi se studenti upoznali sa novim, praktičnim primjerima u globalnom, multikulturalnom okruženju. 
Grad Rovinj je, u cilju podizanja svijesti o važnosti gospodarenja otpadom, kreirao zanimljivu kampanju koja je privukla sve uzraste. O implementaciji tržišnog komuniciranja u projekte lokalne uprave na primjeru rovinjske kampanje studentima će govoriti izv. prof. dr. sc. Marko Paliaga, rovinjski gradonačelnik.
Konferencija o golf turizmu pod nazivom ,,Novosti u realizaciji golf projekata u Hrvatskoj“, održat će se u hotelu Parentium u Poreču, 3. lipnja 2019. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministartva turizma i ostalih nadležnih ministarstava Vlade RH, Središnjeg državnog ureda za Sport, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Udruge gradova, Grada Poreča i Općine Funtana.
Jedna od stalnih aktivnosti Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika je i suradnja s fakultetima te visokim školama, a svake godine nagrađuje doktorate, poslijediplomske specijalističke radove i diplomske radove iz područja računovodstva, revizije i financija.
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ organizira prvi International Staff Week – tjedan posvećen međunarodnoj suradnji, u sklopu kojeg će se od 27. do 30. svibnja održati 13 gostujućih predavanja profesora s partnerskih institucija, te okrugli stol na temu internacionalizacije i unaprjeđenja akademske mobilnosti.  
U sklopu kolegija Menadžment tržišnih komunikacija, studenti treće godine posjetili su redakciju Glasa Istre. U najsuvremenije opremljenoj "open space" redakciji na novoj adresi dočekali su ih predstavnici tiska.
U sklopu događaja kojeg organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dana 15. svibnja 2019. godine u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo je i Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada.
Dana 11. svibnja 2019. godine na Fachhochschule Burgenland, Eisenstadt u Austriji održana je promocija za prvu generaciju doktoranada  sveučilišnog poslijediplomskog međunarodnog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment. 
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj održao je 16. svibnja 2019. godine gostujuće predavanja na Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković». Predavanje je održano u okviru aktivnosti Centra za europska istraživanja , a Dijalog sa studentima vodio se na temu «Budućnost Europe».
U sklopu programa interaktivnih radionica Infobip Sparks, druga grupa studenata 1. godine diplomskog studija imala je priliku posjetiti Infobip, vodeće IT poduzeće u Hrvatskoj i svijetu, u njihovoj središnjici Pangea Campus u Vodnjanu. 
U srijedu 22. svibnja 2019. godine u 14 sati, dv. 404, održat će se gostujuće predavanje  Gabrielle Gimiliano, PhD, Jean Monnet Professor 'EU Money Law' sa Sveučilišta u Sieni. Gabriella Gimigliano doktorirala je na Sveučilištu u Sieni iz područja bankarstva i financijskih tržišta, a u svom istraživačkom radu koncetrira se na područja monetarnog prava (EU, nacionalnog) te na regulaciju inovacija u platnim sustavima, poput kriptovaluta.
Dana 8. ožujka 2019. godine osnovana je Radna skupina Predsjednice Republike Hrvatske za izradu smjernica za daljnju fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj Republike Hrvatske. Članovi Radne skupine supredstavnici udruga županija, gradova i općina, nadležnih ministarstava, te akademske zajednice – stručnjaci za fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj. Radna skupina broji 17 članova i članica, a među njima je prof. dr. sc. Sandra Krtalić s Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.
Najava svečane promocije prvostupnika...
Dragi promoventi, s velikim zadovoljstvom najavljujemo da će se u petak, 31. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula održati svečana promocija vašeg ulaska u novo, više akademsko zvanje. U nastavku pogledajte raspored promocija...  
Prof. dr. sc. Marinko Škare za časopis Lider analizira značaj stečaja pulskog Uljanik Brodogradilišta: "Otvaranje stečaja po definicij naravno nije kraj, ali preuzimanje firme (ako uopće ima zainteresiranih investitora) u stečaju ili izvan njega nije ista stvar, kako s pozicije pregovaračke moći, tako i cijene koja će se eventualno nuditi i poslovnog modela u budućnosti."
Povodom obilježavanja Dana Europe 9. svibnja 2019. godine, studenti diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ su, u okviru kolegija Gospodarstvo Europske unije , posjetili štand Europe Direct centra na pulskoj tržnici. Tom prilikom imali su prilike dobiti informacije o djelokrugu aktivnosti EDIC centra Pula, ulozi u pružanju savjeta građanima, poduzetnicima, jedinicama regionalne i lokalne samouprave. Posebno je dat osvrt na mogućnosti korištenja različitih inicijativa i programa za mlade, te na ulogu EURES-a. Prezentirane su i brojne promotivne brošure Europske unije koje su studenti prema svom interesu mogli odabrati i uzeti. 
Dana 10. svibnja u Balama je održan Turistički forum o aromatičnom bilju s temom „Aromatične kulture: turistički resurs budućnosti“. Znanstveni dio foruma činila su izlaganja istraživača sa dvaju hrvatskih instituta te četiri fakulteta, iz područja gospodarstva, turizma, geografije i poljoprivrede. U popodnevnom dijelu skupa održana su izlaganja od strane profesionalaca turističke prakse.
Studentice Fakulteta ekonomije i turizma (FET) „Dr. Mijo Mirković“ organiziraju virtualni event Od FET-a do svijeta (i natrag), koji će okupiti studente Poslovne ekonomije, a prenosit će se putem Facebook live eventa u četvrtak, 16. svibnja. Tom će se prilikom predstaviti naši bivši studenti koji grade karijeru na svjetskom tržištu, te sadašnji studenti koji su tijekom studiranja posjetili brojne zemlje i gradove zahvaljujući sveučilišnim sportskim natjecanjima ili su pak dio studija proveli na inozemnim institucijama.
Osim boravka u predavaonicama, studenti FET-a vrlo često spajaju teoriju i praksu kroz stručne posjete raznim gospodarskim subjektima. Tako su ovog puta u sklopu kolegija Menadžment tržišnih komunikacija posjetili HRT centar Pula. Televizijski i radijski studio, sada u zajedničkim, najsuvremenije opremljenim prostorijama, pravi su primjer modernog medija. Uz riječi dobrodošlice glavnog urednika Brune Krajcara, kroz sastavne dijelove postaje ih je provela Tatjana Kaštelan, urednica na HRT Radio Puli. 
Posjet studenata FET-a Hrvatskoj...
Dana 7. svibnja 2019. godine u sklopu kolegija Komparativni fiskalni sustavi , studenti FET-a prve godine diplomskog studija smjera Financijski management posjetili su Hrvatsku narodnu banku. Ovo je jedanaesta godina za redom da studenti u okviru terenske nastave posjećuju HNB i imaju prigodu poslušati kvalitetna i zanimljiva predavanja te na taj način dodatno povezati stečena teorijska i empirijska znanja.
Najava Dijaloga sa studentima na temu...
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, održat će Dijalog sa studentima na temu "Budućnost Europe" pri Centru za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ dana 16. svibnja 2019. godine u 13.15 sati u dvorani Pula. Događanje se organizira povodom obilježavanja Tjedna Europe. Pozivaju se svi zainteresirani studenti i nastavnici da sudjeluju na predavanju/dijalogu.
Članica Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Marijana Oreb, u sklopu kolegija Inovacije i poduzetništvo, održat će gostujuće predavanje u ponedjeljak, 6. svibnja u 12.30 u dvorani Istra. Pozvani su svi zainteresirani studenti i profesori da dođu i nešto nauče o sustavu poticanja inovacija u RH.
Najava gostujućeg predavanja prof....
U srijedu, 8. svibnja 2019. godine u 10.30 sati, u dvorani  Istra, gostujuće predavanje održat će ugledni ekonomski stručnjak i sveučilišni profesor te autor brojnih studija i knjiga o brojnim zbivanjima u fiskalnom sustavu Republike Hrvatske dr. sc. Anto Bajo na temu “Proračunski deficit i javni dug”. Pozivaju se svi zainteresirani članovi akademske zajednice da sudjeluju u predavanju.  
U okviru terenske nastave, studenti treće godine  smjera Marketinško upravljanje  posjetili su luksuzne objekte Arena Hospitality Group, vodećeg hotelskog poduzeća na domaćem i međunarodnom tržištu, u svrhu provedbe projekta koji im je dodijeljen u sklopu kolegija Marketinški praktikum. Studenti su tako bili u prilici obići i detaljnije upoznati interijer i eksterijer hotela Park Plaza Belvedere u Medulinu i glamping resorta Arena One 99 Glamping u Pomeru te saznati brojne informacije o poduzeću i poslovanju kroz razgovore sa zaposlenicima na rukovodećim pozicijama. 
Zanimljiv, dinamičan i veoma koristan, prema izjavama studenata – stanara SPIN-a, skup koji se nije smio propustiti, bio je SPIN.net, održan 26. travnja na FET-u. Bio je to 2. susret studenata – poduzetnika, stanara Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN-a) i uspješnih poduzetnika i gospodarstvenika, čiji je cilj međusobno upoznavanje i umrežavanje.
Poznavanje pravila pregovaranja u uvjetima slobodne tržišne ekonomije jedna je od najvažnijih i najpoželjnijih vještina današnjice, zahvaljujući kojoj možemo uvelike prosperirati, a koju možemo – naučiti. Na toj liniji, ovog će tjedna gostujuća profesorica Joanna Radowicz (Faculty of Management and Computer Modelling, Kielce University of Technology) iz Poljske održati tri predavanja o umijeću pregovaranja. 
Turistički forum će se održati u Balama, 10. svibnja 2019. godine u palači Sorado-Bembo. Cilj događanja je popularizirati razvoj novih pristupa u valorizaciji kulturne baštine i prirodnog nasljeđa. Ujedno, bit će predstavljen stručni priručnik „Wellness turizam i održiva turistička politika – koraci za dionike“ (Škoro,I., Gržinić, J.).
Studenti FET-a proveli su uzbudljivih dva sata na edukaciji Infobipa, vodećeg IT poduzeća u Hrvatskoj i svijetu, kojemu je nedavno dodijeljena nagrada poduzetnika godine , u njihovoj središnjici Pangea Campus u Vodnjanu, a u sklopu programa interaktivnih radionica Infobip Sparks. Tom su prilikom studenti FET-a upoznali CRM (Customer Relationship Management - upravljanje odnosima s klijentima) sustav poduzeća, te imali priliku i sami definirati poslovni proces uz pomoć Infobipovih stručnjaka.
U sklopu projekta ATLAS (Adriatic Cultural Tourism Laboratories) financiranog iz programa Interreg Italija - Hrvatska, 28. ožujka održan je prvi Mash Up Event - natjecanje u poslovnim idejama, u organizaciji Unioncamere del Veneto i CISET, Centro Internazionale di Studi sull' Economia Turistica, na kojem su sudjelovali ICT stručnjaci, dionici kulturnog turizma, poduzetnici, start up poduzeća, studenti, te svi zainteresirani za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. Teme ideja bile su usmjerene na turizam doživljaja, pristupačnost u turizmu, digitalni turizam, komunikaciju i marketing.
Sandro Stupar, voditelj digitalne analitike u Valamar Rivieri, stručnjak za digitalni marketing i analitiku s dugogodišnjem iskustvom u sektoru IT-a i turizma, a ujedno i bivši student FET-a, održao je gostujuće predavanje na temu “Donošenje marketinških odluka na temelju podataka iz e-okruženja”. Strastven za analitiku i podatke, Sandro je studentima 1. godine diplomskog studija, smjera marketinško upravljanje, predstavio koje se sve aktivnosti korisnika u e-okruženju mogu pratiti i analizirati, a s ciljem donošenja marketinških i poslovnih odluka.
Porečko gradonačelnik Loris Peršurić i dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Robert Zenzerović, potpisali su Sporazum o suradnji Grada Poreča i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kojim se kroz naredne tri godine planira niz zajedničkih aktivnosti namijenjenih studentima, poduzetnicima i javnom sektoru. "Ovo je zapravo formalizacija suradnje koja traje već dulje vrijeme, još od izrade Strategije gospodarskog razvoja Grada Poreča, koja inače uskoro ističe i bit će vrijeme za izradu nove", rekao je ovom prigodom porečki gradonačelnik Loris Peršurić.
Empatijom do zaokreta naslov je predavanja koje će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-ove emisije Eko zona. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 11. travnja s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
Prvo mjesto na 2. Local Demo day natjecanju DA-SPACE projekta osvojili su Nikolina Gerić, studentica na  Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije , i Roman Ivezić, student  Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“  za inovativno rješenje izazova „Spin the SPIN“  Studentskog poduzetničkog inkubatora  uz mentoricu dr. sc.  Robertu Kontošić Pamić . Žiri su predstavljali predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Istarske županije te medija: doc. dr. sc.  Sabina Lacmanović  (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“) i  Sanja Dolenec , dipl. oec. (Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije) u ime Sveučilišta, zatim Silvano Cukon, dipl. ing. el. i Aleksandar Major, dipl. oec u ime Istarske županije te Tatjana Kaštelan, dipl. oec. (HRT Radio Pula).
Ovogodišnji 17. po redu Festival znanosti održat će se u razdoblju od 8. do 13. travnja 2019. godine. U njemu sudjeluju brojni vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, ustanove iz cijele Hrvatske, a cilj mu je popularizacija znanosti, programa i projekata pojedinih ustanova, udruga i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja. U ovom će tjednu sudionici imati priliku održati predavanja, izložbe, radionice te prezentirati rezultate svojih istraživanja. Središnja tema Festivala znanosti ove godine su „BOJE“, dok su očekivana publika djeca, učenici, nastavnici, studenti, profesori, znanstvenici, mediji i ostala zainteresirana javnost. 
Izvršni direktor grupacije Baskonia-Alaves, koja je prošle godine preuzela pulski nogometni klub NK Istru 1961, g. Mikel Lauzurica Evolet održao je zanimljivo predavanje na temu "Baskonia-Alavés Group International Sports development case" na FET-u, 29. ožujka 2019. godine.
U ponedjeljak, 1. travnja 2019. godine u prostorijama Grada Labina službeno je potpisan Sporazum o suradnji Grada Labina i trgovačkih društava u (su)vlasništvu Grada sa Sveučilištem Jurja Dobrile – Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“. Sporazum s Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“ potpisati će Grad Labin, trgovačka društva 1. MAJ d.o.o., Vodovod Labin, Labin stan d.o.o., Labin 2000 d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Labin. Na potpisivanju su uz gradonačelnika Valtera Glavičića nazočili dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović, direktor trgovačkog društva Vodovod Labin, Dino Škopac te direktor trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin, Alen Golja.
I peto zlato zaredom! Nakon sveučilišnih turnira u Krakowu, Parizu, Maroku i Pragu, futsal ekipa Svučilišta Jurja Dobrile na Beirut Unisport festivalu u Bejrutu osvojila je petu zlatnu medalju. Predvođeni kapetanom Goranom Tomićem i futsal virtuozom Srđanom Lolićem, pulski su studenti su u dalekom Libanonu još jednom na najbolji mogući način promovirali pulsko sveučilište. Tako da je epitet s otvaranja turnira, kada su pulske studente predstavili pod nazivom „The Kings of Futsal“, još više dobio na značenju. 
Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u luksuznom otočnom resortu Valamar Collection Isabella Island Resort 4*/5* u Poreču. Fokus konferencije bit će prvenstveno usmjeren na domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo, ali i ostale relevantne ekonomske teme. Rok za predaju sažetka je do 1. lipnja 2019. godine.
U sklopu projekta Arheološki park Vižula, tijekom proteklih tjedana održale su se besplatne edukacije namijenjene djelatnicima turističkih agencija, kao sastavni dio Elementa 6 – Edukacija djelatnika za održivo upravljanje i prezentaciju kulturne baštine. Nositelj i prijavitelj projekta je Općina Medulin, a Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli jedan je od projektnih partnera, ujedno i nositelj aktivnosti ovog edukacijskog ciklusa.
Baskonia-Alaves je grupacija koja je prošle godine preuzela pulski nogometni klub NK Istru 1961 i koji iza sebe imaju niz poslovnih uspjeha u području managementa sportskih klubova poput Deportivo Alaves i Baskonia Basket u Španjolskoj te Sochaux u Francuskoj. Izvršni direktor grupacije Baskonia-Alaves g. Mikel Lauzurica Evolet u petak, 29. ožujka 2019. od 10 do 11.30 sati u dvorani 202 (FET) održat će gostujuće predavanje na temu "Baskonia-Alavés Group International Sports development case".  Studeti će se u sklopu predavanja upoznati sa tematikom sportskog managementa kroz uspješne primjere u kojima je sudjlevao g. Mikel Evolet, a pozivaju se svi zainteresirani studenti i nastavnici.
Na pulskom FET-u "Dr Mijo Mirković" ovih dana gostuje profesor dr. sc. David M. Currie s Crummer Graduate School of Business Rollins Collegea u Winter Parku u Floridi. Riječ je o uglednom profesoru s kojim FET ostvaruje suradnju dugu 17 godina. Sudjelovao je u radu Fakulteta ne samo kao predavač, nego i motivator studenata, ali i jedan od urednika knjiga u izdanju FET-a. Profesor Currie jučer je održao predavanje u sklopu kolegija Poslovni engleski, kojem su prisustvovali i strani studenti koji su u Pulu stigli u sklopu Erasmus razmjene. Takvih je studenata u Puli trenutno 55, a stižu iz različitih zemalja Europske unije, ali i iz Armenije, Kanade i Izraela. Najviše ih je iz Španjolske, odakle dolazi njih deset, te Španjolske (8) i Češke (5).
Mr. sc. Goran Matošević , predavač na smjeru Informatički management , kao predstavnik FET-a prisustvovao je najvećem svjetskom sajmu u području mobilne tehnologije „Mobile World Congress“, koji se i ove godine održao u Barceloni, od 25. do 28. veljače 2019. godine. Tijekom četiri uzbudljiva dana, na prostoru od 100.000 četvornih metara, svjetski sajam mobilnih tehnologija okupio je više od 100.000 ljudi i 2.400 poduzeća iz 205 zemalja svijeta, koje su predstavile svoje proizvode, usluge i inovacije.
Energetska tranzicija kao generator novih radnih mjesta naslov je predavanja kojeg će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati okolišni aktivist Vjeran Piršić. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 21. ožujka 2019. god. s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
U intervjuu za Glas Slavonije izv. prof. Violeta Šugar i dr. sc. Roberta Kontošić Pamić govore o važnosti stvaranja poticajnog okruženja za mlade, a predstavile su iskustva FET-a kroz rad SPIN-a, provođenje Kataloga poduzetničkih ideja i međunarodnih studentskih poduzetničkih projekata.
Dana 12. ožujka predstavljena je knjiga „Dnevnik jednog kampiste“ Kvaliteta hrvatskih kampova kroz okular korisnika, autora Jerka Sladoljeva i Lorisa Pilara. U promociji knjige uz autore su sudjelovali i recenzenti prof. dr. sc. Jasmina Gržinić i doc. dr. sc. Tamara Floričić .
U utorak, 12. ožujka 2019. godine u prostorijama grada Rovinja službeno je potpisan Sporazum o suradnji sa Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i gradskim poduzećima Odvodnja d.o.o. i Komunalni servis d.o.o. Na potpisivanju su uz gradonačelnika dr. sc. Marka Paliagu dipl. oec. nazočili dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović , direktor Odvodnje d.o.o. Ognjen Pulić te predsjednik uprave Komunalnog servisa d.o.o. Želimir Laginja.
ATLAS Mash up besplatno je natjecanje u poslovnim idejama čija je svrha okupiti i spojiti kreativce, ICT stručnjake, video snimatelje, dionike kulturnog turizma, studente, profesionalce, mlade talente, poduzetnike, civilno društvo, odnosno sve zainteresirane za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. 
Fakultet ekonomije i turizma „Dr.Mijo Mirković“ u Puli poziva vas na predstavljanje knjige „Dnevnik jednog kampiste“ (Kvaliteta hrvatskih kampova kroz okular korisnika). O knjizi će govoriti autori knjige Jerko Sladoljev i Loris Pilar, kao i recenzenti izdanja. Promocija će se održati u utorak, 12. ožujka 2019. godine, u 12.30 sati, u dvorani Istra. Raspravu će moderirati prof. dr. sc. Jasmina Gržinić .
U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanja na nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Trevisu.
Turistima se prezentiraju segmenti tradicijskog života koje lokalno stanovništvo već odavno ne prakticira. To je čista inscenacija. Turizam od kulture stvara robu za prodaju. U Istri je autohtoni proizvod rakija od kadulje koju ćete jako teško naći u suvenirnicama. Nekada su djeca na ulicama prodavala školjke iz Jadrana a danas su to školjke uvezene iz drugih mora i oceana. Slično je i s gastronomijom. Imamo poplavu fast foodova, pizzerija, sezonskih restorana s lignjama iz Patagonije
Troje svjetski uglednih profesora potvrđeni su kao prvi govornici devete međunarodne znanstvene konferencije pod nazivom „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019), koja će se održati od 26. do 28. rujna 2019. godine u luksuznom Valamar Collection Isabella Island Resort u Poreču, u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ iz Pule.
Poziv na natjecanje za mlade...
Europska središnja banka objavila je poziv na natjecanje za mlade ekonomiste (Young economists’ competition 2019) na koje se mogu prijaviti studenti koji su trenutno upisani na doktorske studije iz ekonomije ili financija. Tema ovogodišnjeg natjecanja fokusirana je na 20 godina Ekonomske i monetarne unije (EMU), a više informacija o samom natjecanju dostupno je na internetskoj stranici Europske središnje banke na poveznici u nastavku:
Prema Kalendaru za akademsku godinu 2018./2019., nastava započinje u ponedjeljak 25. veljače 2019. godine. Raspored nastave za redovite i izvanredne studente preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije te diplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije dostupan je na internetskoj stranici:
Zimski je semestar studentima diplomskih studija na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" obilježio Muzil. Tema planirana kao dio projektne nastave dvaju kolegija, Poduzetništvo i gospodarstvo nositeljice Violete Šugar i Strateško računovodstvo nositelja Roberta Zenzerovića , prije nego što je postala aktualna u javnosti. Većina studenata, čak i oni koji žive u Puli, nije ranije ni vidjela, a kamoli poznavala taj dio grada. Prvi su put imali priliku vidjeti ovaj velik misteriozan dio Pule te potom kreirati poduzetničke poduhvate i moguće sadržaje.
Društveni kapital se razvija spontano u povoljnim uvjetima (obiteljskim, organizacijskim, institucionalnim, društveno-političkim, kulturnim) kroz dugo vremensko razdoblje. Gostujući u emisiji Radio Rojca „Društveni kapital zajednice“ doc. dr. sc. Sabina Lacmanović komentirala je doprinos društvenog kapitala ekonomskom razvoju. Analizirajući temeljne dimenzije društvenog kapitala, specifičnosti društvenog kapitala organizacije te pokazatelje razvijenosti društvenog kapitala doc. dr. sc. Sabina Lacmanović govorila je o ulozi obrazovanja, društvenih mreža, javnih prostora, organizacija civilnog društva i menadžmenta u izgradnji društvenog kapitala zajednice i organizacija.
Baveći se temama poput filozofije i povijesti socijalizma, socijalizmom Marxa, Lenjina, Ghandija, Mao Zedonga i Tita, ekonomikom socijalizma te rođenjem i padom Jugoslavenskog samoupravljačkog socijalizma, autori nude neortodoksni pogled na neke aspekte socijalizma u skromnom pokušaju prikazivanja njegove logične utemeljenosti u povijesnoj perspektivi. Djelo kojim se Soumitra Sharma vraća svojoj 'pravoj ljubavi', a to ja povijest ekonomske misli trebala bi biti neizostavni dio vlastite knjižnice svakog 'ozbiljnog' društvenjaka, ali i svakog intelektualca koji promišlja o tome gdje je društvo bilo i kuda to isto društvo ide.   
Dragi maturanti, budući brucoši, bliži se novi upisni rok. Pred vama se nalazi zahtjevna priprema za državnu maturu, a uz to i važna odluka - što i gdje studirati. Odabir fakulteta utječe na vaš nadolazeći studentski i profesionalni život, zato je stručna potpora ključna pri tom životnom koraku. S velikom željom i puno dobre volje za pružanjem pomoći i informacija pri odabiru fakulteta i obrazovnog programa, u tijeku su posjete predstavnika FET-a brojnim srednjim školama diljem Hrvatske. Tijekom predstavljanja nastojimo ti približiti bogatu ponudu studija Fakulteta ekonomije i turizma, te prednosti odabira određenog studijskog usmjerenja.
Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima određenog profila potrebnog za rad u Banci, u skladu s poslovnim interesima i mogućnostima, u 2019. godini dodjeljuje ukupno deset stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz polja ekonomije, informatike i matematike koji podnesu prijavu na natječaj. Za odabrane stipendiste u 2019. godini visina stipendije iznosit će 3.000 kn neto mjesečno.
Učinkovito upravljanje financijama i kultura osobne odgovornosti u financijskom poslovanju važni su za dugoročno postizanje financijskih ciljeva, stabilnosti i sigurnosti. Promicanje i podizanje financijske pismenosti društvena je odgovornost i zajednički interes čitave zajednice, a prošlogodišnje su pozitivne reakcije šire javnosti potvrdile nužnost financijskih edukacija, te potaknule održavanje još jedne – besplatne, osmišljene kao niz tematskih izlaganja, lako razumljive i pristupačne svim zainteresiranima, bez ikakvih predznanja i akademskog obrazovanja. 
Prijave studijskih programa započet će 1. veljače 2019. u 9 sati. Na FET-u su dostupni studijski programi Ekonomije i Poslovne ekonomije koja obuhvaća studije: Financijski management , Management i poduzetništvo , Marketinško upravljanje , Informatički menadžment i Turizam .
Otvoren je javni poziv djelatnicima turističkih agencija za besplatnu edukaciju u sklopu EU projekta "Arheoloski park Vizula", čiji je nositelj Općina Medulin, a Fakultet ekonomije i turizma ''Dr. Mijo Mirković'' projektni partner zadužen za navedenu edukaciju. Program edukacije odvijao bi se kroz ciklus predavanja u kojemu bi bilo obrađeno 5 tema kroz 5 dana, dok je predviđeno trajanje svake edukacije 3 sata. Edukacije će se odvijati petkom od 9 do 12.15 sati u prostorijama Općine Medulin.
Inspirirani prošlogodišnjim pozitivnim reakcijama sudionika i šire javnosti, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ drugu godinu zaredom, u drugoj polovici veljače organizira besplatnu edukaciju o relevantnim temama iz financijske kulture, namijenjenu građanima Pule i Istarske županije, a osobito onima koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali s razvijenim investicijsko-štednim proizvodima i uslugama koje im danas stoje na raspolaganju. Sa ciljem osvještavanja i podizanja razine financijske pismenosti kao dijela društvene odgovornosti, polaznicima će se na jednostavan i razumljiv način pojasniti najvažnija područja i pojmovi iz domene financija.
Pulski studenti učit će od ponajboljih svjetskih sportskih mendžera, marketinških stručnjaka zaposlenih u španjolskoj grupaciji Baskonia-Alaves, koja je vlasnik Nogometnog kluba Istra 1961. To im je formalno omogućeno sporazumom koji su u utorak potpisali dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Robert Zenzerović i direktor NK Istra 1961 Mikel Lauzurica Evolet. No, tim sporazumom nije dogovorena samo praksa pulskih studenata u španjolskoj grupaciji, već i predavanja njihovih stručnjaka na FET-u, organiziranje radionica, istraživanja.
Svečanim potpisivanjem Sporazuma o suradnji oformio se visokostručan strateški tandem koji će promptno i agilno primjenjivati kritičko rasuđivanje i praktično djelovanje u svakom segmentu poslovanja, osvještavajući integriran i profesionalan pristup suvremenim sportskim i tržišnim zahtjevima.
Potreba zajedničkog nastupanja i udruživanja svih dionika u turizmu uslijed suvremenih trendova i kretanja na globalnom turističkom tržištu kao refleksije suvremenog turističkog poslovanja potaknula je još jedno signifikantno partnerstvo dviju institucija na najvišoj razini, ovjereno u prostorijama Turističke zajednice Općine Fažana.
Financijske krize su direktno povezane s građevinskim sektorom, samo je teško reći što čemu prethodi. Je li prije kokoš ili jaje - da li je financijska kriza ili balon na građevinskom tržištu. A mi smo opet u trendu ekspanzije rasta cijena stanova. Godina 2019. u gospodarskom će smislu biti stabilna, no postoje veliki izazovi pred svjetskim gospodarstvom, a pred Hrvatskom i dvostruki izazovi ukoliko se ne počnemo pripremati na vrijeme, kaže nam ekonomski stručnjak prof. dr. sc. Marinko Škare iz Pule.
Dana 20.12.2018. za studente diplomskog studija FET-a, smjera Marketinško Upravljanje te kolegija Marketing usluga i Neprofitni marketing, održana je terenska nastava u sklopu koje su posjećene neke od zagrebačkih atrakcija. U ovo predblagdansko vrijeme i pregršt povezanih aktivnosti i događaja, posebno se ističe zagrebački Advent kojeg su posjetili studenti kako bi dodatno promotrili promociju proizvoda i usluga, kao i iskustveni marketing te time obogatiti stečena teorijska znanja. 
Dana 18. prosinca, u prostoru “Stanica 50” Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” uspostavljen je 2017. godine, a nalazi se u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30.
International Video Pitch Competition međunarodno je natjecanje studenata koji kratkim videom predstavljaju svoje inovativne projekte. Pozivaju se svi zainteresirani studenti UNIPU da iskoriste priliku i prijave se na natječaj, o kojemu se više mogu informirati putem mrežnih stranica: 
Zagrebačka banka već treću godinu za redom organizira studentski program stručne plaćene prakse - Zaba Banking Academy - za sve studente završne godine studija, odnosno apsolvente diplomskih studija ekonomskog, matematičkog i drugog tehničkog usmjerenja koji žele naučiti kako funkcionira banka te bolje razumjeti bankarsko tržište. Ovaj ciklus Zaba Banking Academy programa usredotočen je na atraktivna područja iz bankarskog poslovanja: Korporativnog, investicijskog i privatnog bankarstva, Financija te Upravljanja i kontrole rizika.
Iz medija o edukativnim radionicama...
Radio Pula izvještava o besplatnim radionicama namijenjenim malim poduzetnicima i obrtnicima s ciljem unapređenja njihova poslovanja održanima na FET-u. Stručnjaci iz područja brendiranja, komuniciranja i savjetovanja brojnim su sudionicima prenijeli kako se nositi na globalnom tržištu.
U sklopu europskog projekta REII II, čiji je nositelj Istarska županija, a kojeg provodi Upravni odjel za gospodarstvo, 13. i 14. prosinca, u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli, te u prostorijama Istarske razvojne agencije . IDA d.o.o., održane su dvije u nizu radionica na temu izrade Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2021. - 2027.
Dana 11. prosinca 2018. godine u sklopu kolegija Komparativni fiskalni sustavi, studenti diplomskog studija FET-a smjera Financijski management posjetili su Hrvatsku narodnu banku. Ovo je jubilarna deseta godina za redom da studenti u okviru terenske nastave posjećuju HNB i imaju prigodu poslušati kvalitetna i zanimljiva predavanja namijenjena podizanju razine njihove ekonomske i financijske kompetentnosti, te na taj način dodatno povezati stečena teorijska i empirijska znanja.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ jučer se održalo finale ciklusa „Katalog poduzetničkih ideja +“, edukativnoga dvomjesečnog programa razvoja poduzetničkih ideja namijenjenog učenicima srednjih škola. U provedbi programa sudjelovalo je sedam škola iz Pazina, Poreča, Labina i Pule s preko 180 učenika, a do finala je stiglo 55 učenika sa 16 poduzetničkih ideja.
Dana 22. studenog 2018. godine održana je terenska nastava iz kolegija Programi i fondovi EU-a i Urbana ekonomika u okviru koje smo posjetili dva istarska grada – Poreč i Rovinj. 
Naš cijenjeni profesor emeritus Soumitra Sharma još jednom pokazuje relevantnost na međunarodnoj akademskoj sceni. Tijekom održavanja međunarodne znanstvene konferencije 'The Status, Trends and Perspectives of World Economy for the Next Decade; World Economy by 2030' u studenom 2018. godine i studijskog putovanja u Indiju, profesoru emeritusu Soumitra Sharmi dodijeljena je prestižna nagrada "Professor of Eminence"  uglednog Sveučilišta Shobhit.
Najava javne prezentacije rezultata...
U ponedjeljak 10. prosinca s početkom u 13 sati (FET, dvorana Pula) održat će se predstavljanje rezultata znanostvenog projekta (FET, 2018) pod nazivom „Identifikacija eksternalija u modeliranju održivog razvoja turizma“ voditeljice prof. dr. sc. Jasmine Gržinić. Prezentacija je namijenjena znanstvenoj zajednici i široj javnosti.
Zadnji tjedan u studenom 2018. godine bio je nezaboravan za dio kolektiva FET-a koji su sudjelovali u organizaciji međunarodne znanstvene konferencije "The Status, Trends and Perspectives of World Economy for the Next Decade; World Economy by 2030" (26.–28. studenog 2018.) u zajedničkoj izvedbi čak četiri fakulteta iz Hrvatske i Indije: Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Hrvatska), Ekonomski fakultet Zagreb (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) Odjel za ekonomiju (C. C. S. Sveučilište Meerut, India) i Škola poslovnih studija (Sveučilište Shobhit Meerut, India).
Stipendije se dodjeljuju studentima/cama završnih godina Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", koji studiraju na studijskim smjerovima srodnima sa turizmom i financijama. Iznos stipendije je 1.000,00 kn mjesečno, a razdoblje stipendiranja je od 1.10.2018. do 30.9.2019. Pravo na prijavu za dodjelu stipendija imaju studenti završnih godina (3. godina preddiplomskog studija ili 2. godina diplomskog studija) koji su redoviti studenti Fakulteta ekonomije i turizam i koji ispunjavaju sljedeće uvjete: 
U okviru CONNEXIO programa suradnje studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i FH-Burgenlanda iz Eisenstadta (Austrija) dana 22. i 23. siječnja 2019. godine u Eisenstadtu u Austriji održat će se znanstveno-stručna konferencija namijenjena studentima i alumnijima navedenih sveučilišta. Pored znanstvenih i stručnih radova mogu se izlagati završni i diplomski radovi.  
Na web-adresi  https://fet.unipu.hr/tie2019 pogledajte internet stranicu nove međunarodne znanstvene konferencije koju već tradicionalno po deveti put organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) iz Pule.
Nagrada za najbolji znanstveni rad na...
Druga konferencija Bali International tourism conference 2018. godine, aktualnog naziva „Millenial tourism - Creative Strategies Towards Sustainable Tourism Development in the Millenial Era“, organizirana je u suradnji sveučilišta Udayana i Minstarstva turizma Indonezije u razdoblju od 8. do 10. studenog 2018. godine. Recenzentski odbor konferencije, u konkurenciji od 77 radova, odabrao je za nagradu „Best paper“ rad s nazivom  „Leisure travel behaviour of generation Y & Z at the destination and post-purchase“ autora doc. dr. sc. Ive Slivar (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“), doc. dr. sc. Dražena Alerića (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“) i Sanje Dolenec .
Prva od tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories održala se u petak, 23. studenog na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Tijekom protekla dva tjedna studentske sportske ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovale su na dva vrlo jaka međunarodna sveučilišna turnira – Euroijada 2018 u Pragu te WIUSC 2018 u Barceloni. U Pragu su pulski studenti ponovili prošlogodišnji uspjeh – prvo mjesto u muškom futsalu i tenisu dok su u Barceloni plivačice osvojile tri četvrta mjesta a košarkaši, nakon prošlogodišnjeg zlata, ovaj su puta zapeli u grupnoj fazi.
Iz medija o gostovanju ministra...
​Ministar turizma Gari Cappelli posjetio nas je u srijedu 21. studenog i održao zanimljivo predavanje s temom „Turizam i nove uloge dionika“ okupljenim studentima preddiplomskog studija 'Turizam' te diplomskog studija 'Turizam i razvoj'.
FET i Istarska razvojna agencija u okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories organiziraju tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma.
Nedavno je gradonačelnik u ime Grada Pule potpisao sporazum s premijerom o uvjetima, pravima i obavezama za realizaciju turističkih projekata Saccorgiana, Hidrobaza i Muzil. Poput područja Katarina i Monumenti, ti se atraktivni lokaliteti pulskog priobalja planiraju dati u koncesiju od 50 do 99 godina. Legitimno je pitanje koje si postavlja javnost o ekonomskim, društvenim i okolišnim učincima takvog modela raspolaganja lokalnim prostornim resursima, ali i kvaliteti života u gradu, o dokumentacijskim uporištima koja ekonomski i razvojno pravdaju predložene turističko-ugostiteljske projekte.
Na kolegijima Poduzetništvo i gospodarstvo te Strateško računovodstvo studenti u mješovitim timovima izrađuju projekte na temu Muzila. U utorak, 6.11., studenti diplomskog studija posjetili su Muzil s obzirom da je on, uz Zerostrasse, jedna od tema projekata koje izrađuju u sklopu navedenih kolegija. Posjet Muzilu, nekadašnjem vojno-regrutnom centru, obuhvatio je i razgled utvrda Muzil i Marie Loiuse za koju se veže zanimljiva legenda koja kaže kako je ona podvodnim tunelom povezana s otočjem Brijuni. Naime, Austro-Ugarska Monarhija je tokom svoje vladavine Pulu i njezinu okolicu učinila neprobojnim područjem, posebice u pogledu napada s mora, zahvaljujući obrambenom sustavu u koji je uključena i spomenuta utvrda. Ranijim posjetom studenta Zerostrasse percepcija austrougarskih građevina na našem području time je kompletnija.
"Ekologija i pravda" naslov je predavanja kojeg će doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković, u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 25. listopada s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
FET je jedan od malobrojnih fakulteta koji stalno prati trendove i uvodi inovacije gradeći tako odnos sa studentima i pružajući im znanje i priliku za dokazivanje kako bi što spremniji i sposobniji „uskočili“ na tržište rada ili pokrenuli vlastiti posao. U jačanju suradnje između Fakulteta i gospodarstvenika, a na dobrobit svih dionika, studentima smjera marketinško upravljanje u okviru kolegija Marketing, omogućena je suradnja kojom studenti pomažu gospodarstvenicima u rješavanju njihovih poslovnih problema i to vlastitim idejama i znanjem.  
U kontekstu obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj i povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine,  u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine u buzetskoj Gradskoj vijećnici održana je promocija znanstvene monografije Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism/Modeli valorizacije kulturne baštine u održivom turizmu. Publikaciju, koja je rezultat međunarodne suradnje na projektima valorizacije zajedničke europske baštine, predstavila je jedna od recenzentica, prof. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, urednice izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataša Urošević te predstavnici međunarodnog tima 22 autora: arhitekata, konzervatora, povjesničara umjetnosti, muzeologa, ekonomista, sveučilišnih profesora, ICOMOS-ovih eksperata i stručnjaka za europske kulturne politike i programe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Poljske. 
Hrvatsko društvo ekonomista najavljuje 26. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici koje će se održati od 7. do 9. studenog 2018. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji. FET i ove godine organizira odlazak na drugi i treći dan konferencije (8. i 9. studenog) za trideset najboljih studenata druge godine diplomskog studija uz osiguran prijevoz i noćenje u hotelu u Opatiji. U petak 9. studenog predviđen je Studentski dan na temu budućnosti ekonomskog obrazovanja i sudjeluju studenti ekonomskih fakulteta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika a po završetku predavanja za sve sudionike organiziran je ručak.
Dekan FET-a donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, dr. sc. Jasminke Samardžija, dana 22. listopada 2018. u 10 sati , nova vijećnica, na temu «Utjecaj ljudskog kapitala na ekonomski rast».
Nastavnici s Fakulteta i marketinški stručnjaci iz renomiranih poduzeća s puno praktičnog iskustva u digitalnom marketingu održat će radionicu namijenjenu poduzetnicima, ali i svima onima koje zanima usavršavanje iz ovog područja.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, hrvatski je partner u međunarodnom znanstvenom projektu znanstveno-tehnološke suradnje sa Slovenijom - "Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj i Sloveniji - analiza podataka. Voditeljica našega hrvatskog tima je izv. prof. dr. Violeta Šugar, inače šefica Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo na pulskom fakultetu, s kojom razgovaramo o poduzetništvu u nas i susjednoj zemlji, jer je i jedan od ciljeva projekta istražiti te posebnosti. Budući da je projekt u početnoj fazi, tek će se nakon provedenog sveobuhvatnog istraživanja moći odgovoriti u čemu se, npr. naši poduzetnici mogu ugledati na slovenske kolege, jesu li poticaji "poticajni" za poslovanje malih i srednjih poduzetnika i kako se na njih u Sloveniji odrazilo uvođenje eura, koje jednog dana čeka i naše gospodarstvo. No, prof. Šugar o svemu drugome nije štedjela dati nam iscrpna objašnjenja...
Obavještavamo studente i nastavnike da sukladno Akademskom kalendaru za 2018./2019. godinu nastava započinje u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine za drugu i treću godinu preddiplomskog studija i drugu godinu diplomskog studija. Kako se Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog studija održava u ponedjeljak 1. listopada nastava za studente prve godine preddiplomskog studija nastavlja se u utorak 2. listopada, a prema definiranom rasporedu nastave .
Nastava za studente prve godine preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave . Prvi dan na FET – u za studente prve godine preddiplomskih studija održava se „Orijentacijski dan“ namijenjen upoznavanju sa pravilima studiranja, službama Fakulteta i njihovim radom, te ostalim važnim informacijama.  Dolazak na orijentacijski dan je obavezan za redovne studente .
Diplomski studiji na FET-u omogućuju primjenu stečenih znanja u praksi koja se organizira u suradnji s respektabilnim partnerima iz okruženja. Po završetku studija studenti na raspolaganju imaju i novi poslijediplomski specijalistički studij Marketing usluga.
Od 12. do 14. rujna u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održala se međunarodna znanstvena konferencija „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ - jedna od najvećih ovogodišnjih konferencija u Hrvatskoj i okruženju.  
Dekan FET-a 18. rujna donio je odluku  o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2017./2018. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
„Katalog poduzetničkih ideja“ edukativni je program FET-a namijenjen učenicima srednjih škola, proizašao iz SMART INNO projekta . Povodom pete godišnjice izvođenja, program je proširen zahvaljujući suradnjama te dobiva dodatak plus: „Katalog poduzetničkih ideja +“. Ove godine učenici će razvijati svoje poduzetničke ideje uz još bogatiji program koji je postignut suradnjom Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ s projektom SOS čiji je nositelj Grad Pula, uz partnere Udrugu mladih i Alumni FET Pula i Zakladu Istra te Interreg projektom Atlas koji se provodi pri Fakultetu. 
U povodu održavanja međunarodne znanstvene konferencije „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na današnjoj su konferenciji za medije prodekani FET-a izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić i doc. dr. sc. Dean Sinković, te predstavnica organizatora dr. sc. Ourania Dimakou predstavili opsežan program predviđenih sesija i predavanja.  
Iz medija: nastavnici FET-a govore o...
Procurio je plan za restrukturirnje Uljanika koji spas brodogradilišta vidi nakon 600 otkaza radnicima koji bi dobili otpremninu. Vladajući pak poručuju da se intezivno radi na rješenju problema, no na ono održivo i dugoročno trebat će pričekati. Radnici pulskog škvera, dok na računima sutra ne vide plaću za srpanj, i dalje su u štrajku. Istodobno, Europska komisija poručuje da još nije završila analizu prijedloga restrukturiranja...
Obavještavaju se studenti da će zbog godišnjih odmora knjižnica FET-a biti zatvorena od 30. srpnja do 24. kolovoza. Ured za studente i obrazovne programe (studentska referada) bit će zatvoren od 6. do 24. kolovoza. U periodu od 30. srpnja 2018. do 17. kolovoza 2018. sve su zgrade Sveučilišta zatvorene, osim zgrade Rektorata u kojoj će se raditi od 7 do 15 sati. Od 20. kolovoza 2018. u ostalim zgradama Sveučilišta nastavlja se redovno radno vrijeme.
Gledajte finalnu utakmicu Hrvatska -...
Da, dobro ste pročitali! FET za sve svoje studente i profesore u nedjelju 15.7.2018. u 17 sati u novoj zgradi FET-a (dvorana Pula ili Istra) organizira zajedničko gledanje finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska - Francuska! 
S razvitkom gospodarstva u svijetu, raste i učešće uslužnog sektora u istome. Ukoliko se žele maksimizirati rezultati u tom značajnom području, važno je  obrazovati ljudske resurse te im pružiti adekvatno znanje iz upravljanja uslugama. Usluge naime karakteriziraju specifičnosti koje ih razlikuju od proizvodnog sektora. Nadalje, važno je razlikovati specifičnosti marketinga u pojedinim uslužnim sektorima poput turizma, trgovine, bankarstva i osiguranja te u neprofitnim djelatnostima ali i u javnoj upravi. Turizam kao iznimno važna grana koja najviše doprinosi visokom učešću usluga u domaćem gospodarstvu, zahtijeva stalni razvoj ljudskih resursa. Ostali sektori (trgovina, bankarstvo, osiguranje, neprofitne organizacije te javna uprava) koji su također razvijeni u Republici Hrvatskoj predstavljaju izvore potrebe za stručnim kadrom specijaliziranim za uslužni marketing. Stoga  prepoznavši potrebe o