Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti FET-a

Natjecanje za učenike i studente u...
Unija Grupa, međunarodna računovodstvena kuća, organizira natjecanje za učenike i studente u izradi kreativnog Poslovnog plana Unije za period 2021. – 2025. godine. U natjecanju mogu sudjelovati pojedinci ili grupe mladih između 18 i 25 godina, a osnovni cilj Unija Izazova 2021 je upoznavanje rada modernih računovodstvenih tvrtki te stjecanje posebnih znanja i vještina praktičnim djelovanjem.
Natječaj za upis polaznika na program...
Fakultet ekonomije i turizma "dr. Mijo Mirković" ove godine kreće s organizacijom novog cjeloživotnog programa Suvremena gastronomija, nutricionizam i ugostiteljstvo . Program je namijenjen korisnicima sa završenim srednjim obrazovanjem, studentima FET-a te korisnicima s radnim iskustvom koji se žele dodatno usavršavati u kontekstu ugostiteljstva i hotelijerstva, (eno)gastronomije i nutricionizma uz poseban naglasak na strateški menedžment, upravljanje promjenama u turizmu, menedžmenta odnosa sa gostima, komunikacijske vještine i na inovacije u ugostiteljstvu i menedžmentu uopće. Natječaj je otvoren do 10. listopada 2021. Više o uvjetima prijave, natječajnoj dokumentaciji i početku programa možete pročitati u nastavku.
Poziv za drugu generaciju praktičarki...
Završio/završila si ili završavaš fakultet društveno-humanističkog usmjerenja i zanima te kako svoju struku primijeniti u praksi za dobrobit zajednice? Želiš naučiti prenosive vještine i metode rada koje možeš koristiti u području aktivizma, ali i na bilo kojem drugom poslu? Imaš ideju za inovativno rješavanje društvenih problema, a nisi siguran/a kako to ostvariti? Ako je odgovor na i jedno od ovih pitanja ‘da’, postoji program baš za tebe.
Natječaj za upis polaznika na program...
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" ove godine kreće sa organizacijom novog cjeloživotnog programa Priprema i provedba EU projekata . Program je namijenjen svim zainteresiranim osobama koje se žele educirati u području pripreme i provedbe EU projekata te time steći nova znanja i praktične vještine iz područja financiranja projekata iz EU fondova, kao i drugih međunarodnih i nacionalnih izvora. Cilj je na praktičnim primjerima i aktualnim natječajima osposobiti polaznike za kvalitetnu pripremu i učinkovitu provedbu razvojnih projekata. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. Više o uvjetima prijave, natječajno dokumentaciji i početku programa možete pročitati u nastavku.
Osvrt studentica dobitnica nagradnog...
Tijekom informativnog dana FET-a, održan je nagradni kviz tijekom kojeg se mogao ostvariti vikend smještaj u Studentskom domu u Puli. Sretne dobitnice, Leticija Čižmek iz Koprivnice i Anja Žvorc iz Čakovca posjetile su Pulu u periodu od 20.-22. kolovoza 2021. a njihov osvrt donosimo u nastavku.
Znanstveni časopis “Economic Research...
Clarivate Analytics je kroz svoju Journal Citaiton Report (JCR) bazu podataka objavio Journal Impact Factor (JIF) za 2020. Godinu. Novi JIF izračunat je za nešto više od 20 000 časopisa iz 113 zemalja, svrstanih u sveukupno 254 predmetna područja, uključujući 38 hrvatskih časopisa (SCIE – za 33 hrvatska časopisa, SSCI – za 7 hrvatska časopisa). Ovogodišnje izdanje JCR-a uključuje po prvi put radove u postupku objavljivanja (early access), te je pokrivenost sadržaja proširena uključivanjem časopisa indeksiranih u ESCI (Emerging Sources Citation Index) I AHCI (Arts& Humanities Citation Index) citatnim indeksima (iako se za njih faktori odjeka ne izračunavaju).
Održana Ljetna škola njemačkoga i...
Od 17. do 31. srpnja na Fakultetu ekonomije I turizma "Dr. Mijo Mirković" održana je Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga jezika i kulture. Škola se organizira u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH iz Austrije, a program je namijenjen studentima austrijskih sveučilišta koji uče hrvatski jezik i studente hrvatskih sveučilišta koji uče njemački jezik, a koji bi htjeli usavršiti znanje njemačkog, odnosno hrvatskoga jezika. Cilj Ljetne škole je poboljšati jezične i interkulturalne kompetencije na nastavi jezika, upoznavanjem kulture i običaja, znamenitosti i svakodnevnice te na zabavnom zajedničkom učenju te na učenju izvan učionoce. Na kraju ljetne škole polaznici polažu ispit te dobivaju potvrdu o položenom ispitu i 4 ECTS boda. Studenti su posjetili Pazin i  Etnografski muzej, a u Puli, osim znamenitosti i Arene naravno, posjetili su i Kuću istarskog maslinovog ulja. Imali su priliku uživati u Filmskom festivalu i gledati filmove u Areni, a slobodna popodneva provesti u druženjima na plaži.
Najava okruglog stola: Open banking...
Kao jedan od vodećih instrumenata u regulaciji financijskih usluga, Revidirana Direktiva o platnim uslugama iz 2015. (PSD2) pokrenula je radikalne i dalekosežne transformacije ne samo u europskom platnom sustavu, već i u njegovom sestrinskom bankarskom sektoru. Jedna od najzanimljivijih novina jest razdvajanje bankarskog poslovanja na niz inovativnih usluga i novih tržišnih aktera koji intenziviraju konkurenciju na tržištu platnih usluga.
Izvanredna profesorica Marta Božina...
Izvanredna profesorica FET-a Marta Božina Beroš u suuredništvu s docenticom Gabriellom Gimigliano sa Odjela za ekonomiju i pravo Sveučilišta u Sieni uredila je knjigu „Komentar europske Direktive o platnim uslugama II (PSD2) / The Payment Services Directive II: A Commentary“ u nakladništvu ugledne međunarodne izdavačke kuće Edward Elgar, i njihove nove serije komentara u području financijske regulative koju uređuje prof. dr. sc. Iris H.-Y. Chiu sa „University College London“.
Objavljena znanstvena monografija...
Znanstvena monografija “Turistički razvoj i utjecaji na destinaciju”, 2021., (ur. Jasmina Gržinić, Vanja Bevanda), objavljena je u digitalnom izdanju. Knjiga je rezultat dvogodišnjeg rada članova katedre za turizam na FET projektu istog naziva, a potom i pridruženih suradnika.
Kreće Računovodstvena avantura-ciklus...
Može li računovodstvo biti zabavno? Itekako može! Sutra, 9. srpnja u podne premijera je prve od ukupno sedam zabavnih epizoda Računovodstvene avanture. Radi se o obrazovnim materijalima namijenjenim svima koji žele steći osnovne informacije o računovodstvu i financijskim izvještajima. Edukacija je primjerena za maturante, brucoše kao i najširu javnost. Videa imaju titlove te su prilagođena osobama s posebnim potrebama, a uskoro će biti dostupna i verzija na engleskom jeziku.
Održana gostujuća predavanja...
Biti influencer jedno je od najpopularnijih i najpoželjnijih zanimanja današnjice. Upravo zato pozvali smo influencere koje prate studenti diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje.    
KLIK Pula: Trodnevni ciklus...
U sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma održan je trodnevni ciklus kulinarskih radionica Histria u organizaciji ŠTUT Pula i HGK- Županijske komore Pula.
FET informativni dan 2021
U četvrtak, 1. srpnja 2021. u 11 sati održat će se Informativni dan FET-a, virtualno izdanje. Događaj je namijenjen svim zainteresiranim budućim studentima preddiplomske i diplomske razine. Želja nam je približiti iskustvo studija, pružiti sve relevantne informacije i barem djelomično zamijeniti osobni posjet fakultetu. Cijeli događaj će se prenositi uživo putem FET Facebook stranice  i moći ćete pitati sve što Vas zanima (predviđeno trajanje je oko sat vremena).  Uvjeti upisa, razlike po smjerovima, praksa, smještaj, zapošljavanje,... odgovorit ćemo na sva pitanja! U nagradnom kvizu za vrijeme događaja troje najbržih sudionika osvojit će besplatni vikend u Studentskom domu od 20. do 22. kolovoza 2021. Imaš priliku iz prve ruke doživjeti boravak u domu, upoznati Sveučilište, Pulu i uživati u svim atrakcijama koje nudi.
Održano gostujuće predavanje...
U sklopu kolegija “ Upravljanje odnosa s korisnicima - CRM ” te “ Izravni marketing ”, održana su gostujuća predavanja stručnjaka iz Infobipa. Ono što su studenti u teoriji mogli čuti na predavanjima, sada je bilo prikazano u stvarnim situacijama.
Studentska rješenja za Green plus Labin
Studenti prve godine diplomskoga studija Management i poduzetništvo, u sklopu seminarske nastave kolegija Inovacije i poduzetništvo, ponudili su kreativna, ali i veoma praktična, primjenjiva rješenja izazova Labina kao grada bez plastične ambalaže. Naime, Istarska je županija 2020. godine pokrenula Green plus plan s ciljem razvoja i implementacije javnih kampanja na temu otpada, usmjerenih pozicioniranju Istre kao regije bez plastike, prema uzoru na otok Zlarin. Uslijed epidemije COVID-19 planovi su prilagođeni i kao polazišna je točka odabran grad Labin koji će, nakon provedbe pilot aktivnosti, postati primjer za ostatak Istre.
Održano gostujuće predavanje Marka...
S namjerom povezivanja teorije i praktičnih iskustva na diplomskoj razini studija, u okviru kolegija "Vodstvo" održano je 31. svibnja 2021. godine gostujuće predavanje Marka Gučeka, su-osnivača i izvršnog direktora tvrtke i platforme GoOpti na temu: "Leadership insights - real life and mistakes we make in business".
Promovirana monografija HGK...
Povodom obilježavanja 30. obljetnice pojave koncepta upravljanja intelektualnim kapitalom u svijetu i 20. obljetnice djelovanja Zajednice za unapređenje intelektualnog kapitala pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, izrađena je monografija u okviru koje su objedinjeni znanstveni i stručni radovi ukupno 36 autora. Svoj doprinos elaboriranju ove osobito aktualne tematike dali su i izvanredna profesorica Ksenija Černe te redoviti profesor Robert Zenzerović svojim radom "Vrednovanje intelektualnog kapitala - longitudinalna analiza nefinancijskih poduzeća u Republici Hrvatskoj". Monografija "INTELEKTUALNI KAPITAL - 30 godina teorije i prakse u svijetu i Hrvatskoj" dostupna je u knjižnici Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".
Održan 7. Forum obiteljskog smještaja...
U srijedu, 26. svibnja 2021. godine, putem Zoom platforme, održan je 7. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Forum je organiziran u sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, a HGK – Županijska komora Pula je partner na projektu te organizator Foruma.      ×      
Održano gostujuće predavanje dr. sc....
Na preddiplomskom studiju Poslovne ekonomije, smjer Turizam u okviru kolegija "Turoperatori i turističke agencije" i diplomske razine studija za kolegij „Transformacije u turizmu“ održano je 26. svibnja 2021. godine gostujuće predavanje pod nazivom „Globalna pandemija i turizam: reakcije turoperatora na krizu“.
Virtualni Dan otvorenih vrata FET-a...
Dan otvorenih vrata FET-a ove će se godine održati online u utorak 25. svibnja 2021. u 11 sati. Pozivamo sve zainteresirane učenike završnih razreda srednjih škola, a potencijalno naše buduće studente, da nam se pridruže i upoznaju s Fakultetom. Osim predstavljanja studijskih programa i upisa, želimo dodatno prezentirati izvannastavne aktivnosti u koje se uključuju naši studenti kao i mogućnosti za poslovne kontakte i samozapošljavanje.
Predavanje izv. prof. Erika Ružića na...
Radionica na temu “Kultura, komunikacija i marketing” održana je 12. svibnja u okviru manifestacije Festival znanosti čija je ovogodišnja tema Kultura znanosti. Studenti su imali prilike raspravljati te putem primjera sagledati utjecaj kulture na marketing. Osobito se razmatrao utjecaj kulturnog okruženja na marketinšku komunikaciju u međunarodnom okruženju.
Održano predavanje prof. dr. sc....
Manifestacija Festival znanosti ima za cilj približavanje znanosti široj javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima rada (istraživanja) na brojnim obrazovnim institucijama. S tim ciljem FET je na dan 10. svibnja predstavljen sa temom „Zadovoljstvo turista komunikacijskim kompetencijama turističkih vodiča.“
Održan info dan programa...
U subotu, 8. svibnja 2021. godine, na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održan je Info dana programa "Priprema i provedba EU projekata". Riječ je o novom programu cjeloživotnog učenja FET-a koji je namijenjen svim zainteresiranim osobama koje se žele educirati u području pripreme i provedbe EU projekata te time steći nova znanja i praktične vještine iz područja financiranja projekata iz EU fondova, kao i drugih međunarodnih i nacionalnih izvora. Na Info danu svi zainteresirani imali su priliku upoznati predavače, dobiti informacije iz prve ruke o samoj provedbi programa i očekivanim rezultatima te postaviti sva pitanja koja ih zanimaju iz područja pripreme i provedbe EU projekata.
Održano gostujuće predavanje...
EU tjedan na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ obilježen je gostujućim predavanjem  viceguvernera Hrvatske narodne banke dr.sc. Michaela Faulenda na temu „Proces uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“, dana 5. svibnja 2021. godine u organizaciji Centra za europska istraživanja. Viceguverner je ovu aktualnu temu predstavio sveobuhvatno i detaljno te se posebno osvrnuo na koristi i troškove uvođenje eura, proces uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, predstojeće korake ka uvođenju eura te ekonomskoj politici nakon uvođenja eura.
Info dan „Priprema i provedba EU...
Nakon održane konferencije povodom najave i predstavljanja programa cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom Priprema i provedba EU projekata, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u subotu 8. svibnja 2021., s početkom u 10 sati, organizira Info dan za sve zainteresirane osobe i javnost  koja se želi educirati u području pripreme i provedbe EU projekata te time steći nova znanja i praktične vještine iz područja financiranja projekata iz EU fondova, kao i drugih međunarodnih i nacionalnih izvora.
Započela provedba trogodišnjeg...
Cilj projekta je razvijanje dijaloga i jačanje suradnje između OCD-a, JL(R)S-a te visokoobrazovnih i znanstvenih institucija s ciljem kreiranja poticajnog okruženja, sprječavanjem daljnjeg iseljavanja i nezaposlenosti, tako što će se provesti znanstvena istraživanja i strukturirani dijalozi, kao temelj za izradu javnih politika, koje bi služile za donošenje novih reformi i mjera u RH. Ukupna vrijednost projekta je 3.562.367 kuna i financiran je u cijelosti putem bespovratnih sredstava (iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % te iz Europskog socijalnog fonda 85 %). Projekt će se provoditi u razdoblju od 30. listopada 2020. do 30. listopada 2023. godine.
Održana online edukacija više...
Na diplomskoj razini studija, u okviru kolegija "Praktikum" održana je 28. travnja 2021. godine online edukacija na temu Informacijska pismenost / Koliki je vaš akademski otisak? gđe. Damjane Frančić , dipl. politolog, više knjižničarke Sveučilišne knjižnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.  Edukacija je osim teoretskog djela, pojasnila pojmove vezane uz informacijsku pismenost, pristup znanstvenim informacijama i radovima, pretraživanje baza podataka i sl. pokazala i korisne opcije stranica  na internetu koje su specijalizirane za područje ekonomije, a koje daju cjelovite tekstove poput: https://fred.stlouisfed.org/ ; https://biznar.com/ i  http://www.smartscholar.com/economics-guide/ .
Održano gostujuće predavanje gosp....
Na diplomskoj razini studija, u okviru kolegija "Lokalne javne financije" održano je 27. travnja 2021. godine gostujuće predavanje gosta predavača gosp. Florijana Celića, mag. oec., vlasnika i osnivača konzultantske tvrtke koja dugi niz godina brojnim klijentima nudi širok spektar konzultantskih usluga iz poslovnog savjetovanja u području planiranja, upravljanja, analize opravdanosti privatnih i javnih investicija, izrada CBA, izrada studija poslovne te socio-ekonomske opravdanosti (osnivanja javnih poduzeća ili ustanova), strategija razvoja gradova i općina te druge usluge. Kako je jedna od značajnih usluga i izrada strategija razvoja jedinica regionalne i lokalne samouprave, te kako kolega Celić na ovom području ima široko znanje, vrlo bogato praktično iskustvo te kompetencije, a kako bi se studenti što bolje upoznali s s temom i tako proširili i nadopunili stečeno teoretsko znanje, održano je današnje predavanje na temu "Financiranje lokalnog razvoja".
Održano  gostujuće predavanje gđe....
Na poslijediplomskom specijalističkom studiju “ Marketing usluga ” u sklopu kolegija “ Usluživanje korisnika ”, 16. travnja, održano je gostujuće predavanje na temu “Uloga lidera u usluživanju korisnika” gošće predavačice gospođe Gorane Sandrić, koja je svoju karijeru u ljudskim potencijalima izgradila u međunarodnom okruženju dviju korporacija Holcim i Coca-Cola.
Održano gostujuće predavanje mr. sc....
U utorak, 20. travnja, na diplomskoj razini studija u okviru kolegija „Lokalne javne financije“ održano je gostujuće predavanje na temu „Proračuni nižih razina vlasti“ gošće predavačice mr. sc. Barbare Škreblin-Borovčak, pomoćnice pročelnice Upravnog odjela za proračun i financije Županije istarske. 
Najava gostujućeg predavanja “O...
“O antropocenu, iz različitih kutova” naslov je online predavanja kojeg će 22. travnja u 17 sati održati izv. prof. dr. sc. Marija Brajdić Vuković, a koje će se moći pratiti na poveznici  https://ovh.unipu.hr/b/iva-cru-adp . Predavanje u sklopu projekta Zelena knjižnica organiziraju Društvo bibliotekara Istre i Sveučilišna knjižnica u Puli.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine organizira  Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika . Ljetna škola traje 2 tjedna uz raznolik program nastave jezika, kulture, predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi i književnosti, interkulturalnim razlikama, učenje u tandemu, terensku nastavu, radionice te izlete i filmske večeri. Nastava jezika izvodi se na različitim razinama te se polaznici raspoređuju na temelju njihova prethodna poznavanja jezika.
Predstavljanje novog programa...
Dana 8. travnja 2021. godine na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” održana je konferencija za medije povodom najave i predstavljanja programa cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom Priprema i provedba EU projekata. Riječ je o programu namijenjenom svim zainteresiranim osobama koje se žele educirati u području pripreme i provedbe EU projekata te time steći nova znanja i praktične vještine iz područja financiranja projekata iz EU fondova, kao i drugih međunarodnih i nacionalnih izvora. Cilj programa je na praktičnim primjerima i aktualnim natječajima osposobiti polaznike za kvalitetnu pripremu i učinkovitu provedbu razvojnih projekata.
Održano gostujuće predavanje gosp....
Danas, 7. travnja 2021. godine, na diplomskoj razini studija u okviru kolegija „ Komparativni fiskalni sustavi “ održano je gostujuće predavanje na temu „Mjesto, uloga i značaj transfernih cijena: trendovi u svijetu“ gosta predavača gosp. Adama Vukelića, mag. oec., asistenta iz poreznog savjetništva CIMERA & suradnici d.o.o. Rijeka.
Održano gostujuće predavanje gosp....
Na diplomskoj razini studija, u okviru kolegija Lokalne javne financije održano je 30. ožujka 2021. godine gostujuće predavanje gosta predavača gosp. Ivana Filipovića, dipl. iur., voditelja Odsjeka za socijalnu skrb i hrvatske branitelje iz Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije.
Održano gostujuće predavanje gđe...
Dana 17. ožujka 2021. godine u okviru kolegija „Europske ekonomske integracije“ održano je gostujuće predavanje gđe Ivane Dragišić, zamjenice ravnateljice javne ustanove AURORA-e (Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove). Na početku predavanja studenti su upoznati s osnivanjem, ciljevima i djelovanjem AURORA-e.
Održana prva studentska virtualna...
U organizaciji studenata diplomskog studija smjera Marketinško upravljanje FET-a,  u petak 5. ožujka 2021. godine, održana je prva virtualna konferencija Marketalks s temom „Novo vrijeme, novi marketing“, a koju je bilo moguće pratiti uživo putem Zooma te službenih YouTube i Facebook stranica FET-a.
Iz medija: Erik Ružić o digitalnim...
Izv. prof. Erik Ružić s Katedre za marketing za Glas Slavonije govori o digitalnom nomadstvu, poslovima digitalnih nomada i dugim aspektima ovog trenutno hit pojma: “Neki od poslova koji su karakteristični za digitalne nomade svakako su poslovi u marketingu, poput digitalnog marketera, voditelja društvenih mreža (community managera), stvaratelja sadržaja (content creatora), kreativca, dizajnera, copywritera, konzultanta, ali i niz drugih poslova iz informatičkog područja.”
U sklopu nedavno realizirane suradnje između FET-a i poduzeća Premium Direct d.o.o., studenti su tijekom veljače uložili svoje vrijeme u studentsku praksu kako bi stekli praktična znanja i vještine iz područja digitalnog marketinga.
Aplikaciju „FET Learn“ su osmislili i dizajnirali studenti 2. godine smjera „Informatički menadžment“ u sklopu kolegija „Razvoj poslovnih aplikacija“ pod mentorstvom Dr. sc. Gorana Matoševića. Preuzmite i isprobajte mobilnu aplikaciju za evidenciju bodova na kolegijima!
Studenti završne godine diplomskoga studija Management i poduzetništvo osmislili su kreativne i praktične društveno-poduzetničke projekte namijenjene tzv. zlatnoj generaciji, ljudima starijima od 65 godina, osmislivši uslugu „Penzi trans“, integrirani stambeni centar „Sapientia“ i brojna druga rješenja.
U sklopu „Community case study“ programa u organizaciji FET-a i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva 36 studenata 1. godine diplomskog studija sa smjerova Ekonomija te Menadžment i poduzetništvo tijekom dva su mjeseca radili na kreativnim idejama za neprofitne organizacije, a sve u okviru projekta +Resilient čiji je cilj uključivanje studenata u rad udruga i senzibiliziranje o izazovima ranjivih skupina.
Održana dva gostujuća predavanja...
Dana 14. siječnja 2021. godine u okviru kolegija „ Programi i fondovi EU “ održano je gostujuće predavanje gđe Tamare Kiršić, pomoćnice direktora IDA-e, na temu „Iskustva IDA-u u sudjelovanju u EU projektima“.
Objavljen znanstveni priručnik...
Prof. dr. sc. Jasmina Gržinić objavila je znanstveni priručnik "Turističke atrakcije – nastanak, razvoj i utjecaji" (2020). Priručnik je namijenjen znanstvenoj zajednici, studentima i zainteresiranoj javnosti.
Objavljen novi sveučilišni udžbenik...
Prof. dr. sc. Sandra Krtalić redovita profesorica s Katedre za financije FET-a u koautorstvu s dr. sc. Meri Šuman-Tolić i dr. sc. Markom Primorcem objavila je u novo objavljenom sveučilišnom udžbeniku "Financije županija, gradova i općina" poglavlje na temu "Ovlasti i odgovornosti lokalnih jedinica" te s dr. sc. Domagojem Karačićem poglavlje na temu "Komunalno gospodarstvo u Republici Hrvatskoj".
Izvanredna profesorica FET-a Marta Božina Beroš u koautorstvu s dr. sc. Marinom Berošem objavila je poglavlje na temu „The Single Resolution Board: what about accountability“ u e-knjizi „The Role of EU agencies in the Eurozone and migration crisis: impact and future challenges“ međunarodno uglednog izdavača Palgrave Macmillan.
FET i Općina Barban – partneri u...
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Općina Barban i ove godine nastavljaju uspješnu suradnju.
Održana završna online konferencija...
Završna konferencija EU projekta REI II održala se 9. studenog 2020. godine putem online platforme.
Odluka o održavanju nastupnog...
Dekanica FET-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, dr.sc. Katarine Potnik Galić, dana 20. studenog 2020. godine u 11.30 sati, online, na temu "Ekonomsko financijska analiza ulaganja u projekt industrijske konoplje". Obavijest o naprijed utvrđenom dostavit će se Stručnom povjerenstvu za provedbu nastupnog predavanja imenovane, imenovanoj, na oglasnu ploču i na WEB stranice Fakulteta.
U sklopu kolegija Analiza društvenih mreža studenti 3. godine preddiplomskog studija na smjeru Informatički menadžment analizirali su objave na društvenoj mreži Twitter koje su povezane s COVID-19. Pod mentorstvom dr. sc. Gorana Matoševića studenti su koristeći softverske alate izvukli tweetove o koronavirusu objavljivane tijekom travnja ove godine, te napravili analizu sentimenta i došli do zanimljivih rezultata.
Odluka o održavanju nastupnog...
Dekanica FET-a donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, dr.sc. Katarine Štavlić, dana 2. studenog 2020. godine u 15 sati, online, na temu "Mogućnost razvoja poduzetničkih vještina".
Nagrada studentu marketinga za...
Student Tomislav Srednoselec nagrađen je od strane Hrvatske udruge za direktni i interaktivni marketing (CRODMA) za najbolji diplomski rad iz područja marketinga.
Nakon uspješnog prvog izdanja Infobip Virtual Classroom programa online predavanja i radionica za studente ove jeseni Infobip nastavlja dalje te poziva sve studente da se prijave i sudjeluju u novom, drugom izdanju Virtual Classrooma. 
Studenti 3. godine preddiplomskoga studija Menadžment i poduzetništvo i Financijski Menadžment, zajedno s Erasmus studentima (od Kanade, više europskih zemalja do Izraela), u sklopu kolegija Međunarodno poduzetništvo i Global Business Practicuma, u međunarodnim su timovima surađivali s kolegama iz Njemačke (s Fakulteta za turizam iz Münchena) i osmislili novu pješačko - biciklističku stazu u središnjoj Istri.
Dragi brucoši, studenti FET-a pripremili su vam virtualni paket dobrodošlice kako bi vam pomogli da se lakše snađete tijekom prvih dana na fakultetu. Paket se sastoji od dva videa i naljepnica za Viber. Saznajte u nastavku sve detalje te preuzmite poveznice.
Otkazuje se prvi PUB KVIZ FET-a
Obavještavamo sve studente i alumne FET-a da se zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19 najavljeni Pub kviz do daljnjega otkazuje. Događaj će se održati naknadno, a informaciju o novom terminu objavit ćemo na službenoj stranici i društvenim mrežama FET-a. Zahvaljujemo na velikom interesu i broju prijava, te se nadamo brzom povratku u normalu i druženju u fizičkom prostoru.
Danas se u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao Orijentacijski dan za studente prve godine, a tijekom kojeg su predstavljene službe i uredi koji će im pomoći u snalaženju na Fakultetu te za vrijeme studiranja biti na raspolaganju. Studentima se također obratila i nova Uprava FET-a čiji je mandat započeo s 1. listopadom 2020. godine.
Prijavite se "Virtualnu školu društvenih inovacija" koja se po prvi put održava ove godine i to u Puli od 5. do 16. listopada 2020. godine. Prijave su u tijeku, a detalje možete saznati u pozivu:
Orijentacijski dan za redovne studente prve godine preddiplomskog studija na  Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" započinje u ponedjeljak 5. listopada 2020. u 8.15 u dvorani ISTRA za smjerove  Financijski management, Management i poduzetništvo i studij Primijenjene ekonomije, te u 8.30 u dvorani PULA za smjerove Marektinško upravljanje, Turizam i Informatički menadžment. 
Početak nove akademske godine i...
Nastava na Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković», prema objavljenom rasporedu nastave, za sve godine preddiplomskog studija i drugu godinu diplomskog studija započinje u ponedjeljak 5. listopada, a na prvoj godini diplomskog studija u ponedjeljak 12. listopada:
Orijentacijski dan za studente prve godine FET-a održat će se 5. listopada 2020. godine u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prema točnom rasporedu kojeg ćemo uskoro objaviti na svojim mrežnim stranicama. Tom prilikom studenti će dobiti studentske iskaznice (x-ice). Nastava za studente prve godine studija počinje sljedećeg dana, 6. listopada 2020. godine prema rasporedu koji će također biti uskoro objavljen.
Upute za online upise u jesenskom...
Dragi brucoši, budući studenti Sveučilišta Jurja Dobile u Puli, zahvaljujemo vam na odabiru studijskih programa Sveučilišta Jurja Dobile u Puli. Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na https://upisi.unipu.hr/ gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje smo pripremili i dostupne su putem ove poveznice: Upute za online upise
Studenti koji upisuju diplomski sveučilišni studij mogu prijaviti studijske programe u sustavu diplomski.studij.hr zaključno do 30. rujna do 12 sati. Informacije o upisima u prvu godinu diplomskog studija bit će objavljene na oglasnoj ploči i u novostima FET-a.
Iskustva FET-ovih alumnija odjeknula su i ovaj mjesec u Liderovom posebnom prilogu Obrazovanje i karijere. Saznajte više o 60 godina djelovanja FET-a te iskustvima naših studenata u članku u nastavku:  Lider, Obrazovanje i karijere 2020
Dekan FET-a 11. rujna donio je odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2019./2020. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
Dana 8. kolovoza 2020. godine preminula je prof. dr. sc. Ljubica Džajić. U nevjerici potreseni ovom tužnom viješću, nespojivom s čvrstinom i snagom jedne hrabre žene, prisjećamo se njenih riječi i misli, nepresušne energije koju je sa žarom podarila generacijama svojih studenata.
Svim studentima koji se upisuju u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. u utorak, 28. srpnja 2020. godine u 12 sati, putem SMS-a, stići će obavijest o načinu korištenja AAI@EduHr korisničkih podataka i usluga Sveučilišta.
Informacije o nastavku upisa u prvu...
Daljni pristup upisima kroz aplikaciju Upisi UniPu koja je dostupna na poveznici https://upisi.unipu.hr/ bit će omogućen kandidatima koji su uplatom upisnine potvrdili namjeru upisa (nije potrebno dostavljati potvrdu o uplati).  Pristupni podatci za službeni mail i ostale usluge Sveučilišta dostavit će se putem SMS-a najkasnije u utorak, 28. srpnja 2020. 
Informacija o upisima u akademsku...
Svi pristupnici koji ostvare pravo upisa u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. i dobiju upisni broj od strane Središnjeg prijavnog ureda ( www.postani-student.hr ) pristupit će online upisima na odabrani studijski program na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kroz aplikaciju za upis. 
Nastavnici FET-a sudjelovali u...
U okviru projekta "Izvrsnost i učinkovitost u visokom obrazovanju u polju ekonomije - E4" u kojem Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile sudjeluje kao partner, proteklog tjedna organizirana je radionica (webinar) za edukaciju nastavnog osoblja, posebice mladih istraživača, o metodama istraživačkog rada u polju ekonomije pod nazivom "Ekonometrijska evaluacija javnih politika: Teorija i primjena u R-u" koju je vodio dr. sc. Ivan Žilić s Ekonomskog instituta u Zagrebu. 
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ ove godine obilježava 60 godina postojanja - 60 godina znanja, uspjeha i prije svega upornosti.
Dragi kolege - profesori, studenti, suradnici, prijatelji Fakulteta, svi koji cijenite važnost cjeloživotnog obrazovanja, prije točno 60 godina ostvarila se dugogodišnja želja erudita, znanstvenika i  književnika Mije Mirkovića - Mate Balote, osobe koja spada u uži krug onih koji su obilježili 20. stoljeće Krasne zemlje i Lijepe Naše.
Sudjelovanje predstavnice FET-a na...
Nakon završetka online nastave, nastavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli nastavljaju s usavršavanjima i istraživanjima, kojima je cilj pridonijeti pokušajima pronalaska rješenja za razvojne izazove te u idućoj akademskoj godini pružiti studentima najnovija, primijenjena znanja. Dana 17. lipnja 2020., predstavnica Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Lela Tijanić, održala je pozvano predavanje temeljem objavljenog znanstvenog istraživanja, na istraživačkom webinaru "Urban/Rural Divide in the EU".
Iz medija: Branko Bogunović - ovo će...
Dr. sc.  Branko Bogunović , znanstveni suradnik poslijedoktorand na Katedri za turizam pri FET-u, za Glas Istre analizira izazove u turističkom sektoru: „Cro kartica može rješavati neke razvojne hrvatske probleme i malo redistribuirati turističku aktivnost unutar zemlje, ali ne može riješiti današnju situaciju s koronom.“
Nastavnik na Katedri za ekonomske teorije i prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom pri FET-u izv. prof. dr. sc. Dean Sinković za Glas Slavonije analizira novi financijski paket Europske komisije i mogućnosti oporavka ekonomije uslijed koronakrize: „Zdravlje, znanje i sigurnost - temelj su stvaranja uspješnih gospodarstva i društva koje treba biti dostupno svima.“
Predstavnice tehnološkog diva Infobip...
U našoj su virtualnoj učionici 25. svibnja gostovale predstavnice Infobipa Marijana Tunuković, inače alumna FET-a, i Martina Osmanović, koje su za studente 1. godine diplomskog studija smjera Marketinško upravljanje održale predavanje u sklopu kolegija Upravljanje odnosima s korisnicima – CRM. Studentima su dodatno pojasnile CRM i važnost istog za marketing odjel ovog globalnog poduzeća, te su ih upoznale s aktivnostima iz područja svoje ekspertize – marketing automatizacije. Od iznimne važnosti bili su i njihovi korisni savjeti za sve one studente koji će svoje buduće karijere ostvariti upravo u području digitalnog marketinga.
Valentino Balent, student druge godine diplomskog studija smjera Financijski management, osvojio je prvo mjesto na ovogodišnjem izdanju Accounting Battle, natjecanju iz područja računovodstva kojeg organizira udruga eSTUDENT u suradnji s revizorskom kućom Mazars Cinotti.
Obavještavamo vas da  se u sklopu EU projekta  REI II  (nositelj: Istarska županija) provodi aktivnost pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu koje se organiziraju  besplatni specijalizirani tečajevi stranih jezika za engleski, njemački i talijanski jezik  (vidjeti poziv u nastavku).
Predstavnici marketinške agencije...
Dana 29.4. u virtualnoj učionici gostovali su predstavnici Consonne, Martina Dodić i Luka Šipetić, koji su studentima 1. godine diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje, predstavili Sadržajni  marketing na primjerima iz prakse. Consonna d.o.o. je mlada i ambiciozna tvrtka koja djeluje u području međunarodnog tehnološkog marketinga i savjetovanja, a tijekom predavanja studentima su prezentirali ciljeve i najbolje prakse sadržajnog marketinga, te predočili što sve uključuje posao osobe specijalizirane za ovaj vid marketinga.
Projektni prijedlog “Separation of Powers for 21st Century Europe” (akronim SepaRope) odabran je za financiranje od strane stipendijske mreže NORFACE, i to pod istraživačkom temom “Democratic Governance in a Turbulent Age”. SepaRope prvi je empirijski-utemeljen projekt koji promišlja teoriju i praksu “dioba vlasti” u današnjoj Europi. Dioba vlasti na različite grane (zakonodavna, izvršna, sudbena) u procesu donošenja odluka osigurava poštivanje heterogenih društvenih preferencija te osigurava kontrolu onih koji su “na vlasti”.     ×      
Mobilni uređaj puno je više od samog uređaja - on je naše glavno komunikacijsko sredstvo, poveznica s prijateljima, obitelji, sredstvo obavljanja transakcija, izvor informacija, zabave i druženja. S nama je tijekom cijeloga dana, svaki dan, u svim životnim situacijama, a u ovim izvanrednim COVID-19 uvjetima mobitel nam omogućuje i pristup nastavi.  
Voditelj Katedre za turizam pri FET-u izv. prof. dr. sc. Aljoša Vitasović za Glas Istre analizira promjene i probleme u turističkom sektoru uslijed pandemije koronavirusa: „Naš će turizam postati uspješan onog trenutka kada prestanemo pričati o najavama za neku od turističkih sezona. Ova nam je kriza još jednom pokazala da turizam treba biti ekstenzija svih gospodarskih djelatnosti u zemlji.“
Posljednjih mjesec dana nastava se iz fizičkih dvorana premjestila u one virtualne, donoseći sa sobom brojne promjene i za studente i za nastavno osoblje. Naši domovi pretvorili su se u mjesta gdje učimo, radimo te provodimo svoje dane iščekujući povratak u normalu. Kako je sve to funkcioniralo posljednjih tjedana, saznajte u nastavku kroz dojmove naših studenata.
Prof. dr. sc. Marinko Škare za Glas Istre iznosi i objašnjava: "Ekonomski problemi moraju se rješavati na isti način kao i epidemiološki - stručno. Nema druge."
Globalne implikacije Covida-19 iz ekonomske perspektive za Glas Istre detaljno analiza FET-ov prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom doc. dr. sc. Dean Sinković: „Kakva nam je budućnost nakon krize koronavirusa? Sve velike pandemije mijenjale su društvo pa će zasigurno i ova.“
Ove godine ponosno obilježavamo 60 godina postojanja FET-a. Presjek brojnih aktivnosti koje provodimo još od 1960. godine, uključujući međunarodnu suradnju, upise, sport, znanost, praksu, orijentiranje najtraženijim zanimanjima i strateško razvojno planiranje, pogledajte u ovotjednoj emisiji Indeks.         ×      
Obavještavamo vas da  se u sklopu EU projekta  REI II  (nositelj: Istarska županija) provodi aktivnost pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu koje se organiziraju  besplatni specijalizirani tečajevi stranih jezika za engleski, njemački i talijanski jezik  (vidjeti poziv u nastavku).     ×      
Iz medija: nova dekanica o planovima...
Novoizabrana dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe gostovala je u emisiji „Razvojni kod“ Radija Pule. Uvođenje studija na daljinu, suradnja s gospodarstvenicima, uspjesi FET-a u pripremi studenata za tržište rada neke su od tema intervjua.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ krajem veljače održano je šesto izdanje Kataloga poduzetničkih ideja, edukativnoga programa razvoja poduzetničkih ideja i kreativnosti te jačanja socijalnih i organizacijskih vještina namijenjenog učenicima istarskih srednjih škola. U ovogodišnjem finalu tim škole Jurja Dobrile iz Pazina osvojio je žiri i pobjedničku nagradu idejom „Vigel“.
Dr. Milford Bateman, profesor ekonomije, dugogodišnji konzultant i predavač na sveučilištima Federal Fluminese iz Ria De Jainera (Brazil), St. Mary’s University iz Halifaxa (Kanada) te istraživač na Future Forumu iz Phnom Penha (Kambodža), u petak 6. ožujka 2020. godine s početkom u 10 sati u dvorani 202 (zgrada FET-a) održat će gostujuće predavanje na temu „The rise of financial inclusion: cui bono?”.     ×      
Prof. dr. sc. Marinko Škare, redoviti profesor na FET-u, prorektor za istraživanje, umjetnost i suradnju Sveučilišta i dobitnik državne nagrade za znanost, za Lider i Glas Istre donosi analizu posljedica koronavirus pandemije po svjetsku, ali i hrvatsku ekonomiju: „Ukoliko do svibnja zaustavimo širenje bolesti, posljedice po gospodarstvo neće biti velike, ali sve nakon toga ukazuje na crni scenarij. Koronavirus bi mogao srušiti hrvatski BDP za 1,4 postotna boda“     ×      
Iskustva FET-ovih alumnija i poduzetnika koji su svoja poduzeća pokrenuli u sklopu SPIN-a odjeknule su ovaj mjesec u Liderovom posebnom prilogu o Tržištu rada i obrazovanja. Saznajte više o iskustvima naših studenata na svjetskom tržištu te hrabrim i uspješnim poduzetničkim pothvatima u članku u nastavku: 
Prema Kalendaru za akademsku godinu 2019./2020., nastava započinje u ponedjeljak 24. veljače 2020. godine. Raspored nastave za redovite i izvanredne studente preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije te diplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije dostupan je na internetskoj stranici:     ×      
Na izbornoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj u ponedjeljak 10. veljače izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe većinom glasova izabrana je za novu dekanicu Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u sljedećem trogodišnjem mandatnom razdoblju.
U tijeku su upisi na Seminar za turističkog vodiča za područje Istarske županije. Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2020. godine, a više o uvjetima prijave i natječajnoj dokumentaciji možete pročitati u nastavku
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ već treću godinu zaredom, u veljači organizira besplatnu edukaciju financijske pismenosti, namijenjenu građanima Pule i Istarske županije, a osobito onima koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali s razvijenim investicijsko-štednim proizvodima i uslugama koje im danas stoje na raspolaganju. Inspirirani prošlogodišnjim pozitivnim reakcijama sudionika i šire javnosti novi ciklus besplatnih radionica nudi jedno dodatno predavanje vezano za digitalizaciju financija te sudjelovanje građana u donošenju proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave. S ciljem osvještavanja i podizanja razine financijske pismenosti kao dijela društvene odgovornosti, polaznicima će se na jednostavan i razumljiv način pojasniti najvažnija područja i pojmovi iz domene financija.
Studenti diplomskog studija Marketinško upravljanje pri FET-u, sudjelovali su u terenskoj nastavi održanoj 11. prosinca 2019. u Zagrebu. U ovo predblagdansko vrijeme i pregršt povezanih aktivnosti i događaja posebno se ističe zagrebački Advent kojeg su posjetili studenti kako bi dodatno promotrili promociju proizvoda i usluga kao i iskustveni marketing te time obogatiti stečena teorijska znanja.   
U Dnevnom boravku Rojca, 16. prosinca održana je tribina pod nazivom „Društveni razvoj u 21. stoljeću“. Na tribini su sudjelovale doc. dr. sc. Sabina Lacmanović (FET), izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac (FET) i Helga Može (Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva), a moderirao je Vedran Stanić.
Fakultetsko vijeće FET-a na svojoj 25. redovitoj sjednici održanoj 18. prosinca 2019. godine donijelo je Odluku o pokretanju postupka izbora dekana za mandatno razdoblje od 1. listopada 2020. do 30. rujna 2023. godine.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" jedna je od pet ključnih visoko obrazovnih institucija iz područja ekonomije u zemlji s kojima je vodeća turistička kompanija Valamar Rivijera sklopila Ugovor o suradnji na unapređenju i razvoju edukativnih programa.
“Kulturna baština u turističkoj destinaciji – vrednovanje i održivi menadžment” naslov je znanstvene e-monografije koju su uredile doc. dr. sc. Tamara Floričić i Barbara Floričić, univ. spec. oec.
Većina umjetničkih djela, skulptura i spomenika na javnim trgovima u Puli i u javnim gradskim institucijama nije adekvatno obilježena; ne zna im se autor, kontekst i vrijeme kada su i zašto nastali. O njima se ne skrbi na odgovarajući način, što je zadatak gradskih vlasti. Pritom, iako ne sva, dobro su očuvana umjetnička djela koja se nalaze u zatvorenim prostorima, dok su spomenici i skulpture koje se nalaze na javnim površinama i parkovima često devastirani i nedovoljno održavani.
U sklopu kolegija Upravljanje prodajom, dana 14. studenog održano je gostujuće predavanje na temu "Uloga video sadržaja u suvremenoj prodaji". Na temelju osobnog znanja i iskustva vlasnik marketinške agencije Markething, gospodin Miško Macolić Tomičić upoznao je studente sa važnostima današnjih prednosti video marketinga i zašto video sadržaj povećava prodaju.
Studentske sportske ekipe još su jednom ostvarile izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnom sveučilišnom natjecanju 5th World Inter-Universities Championships (WIUSC) koje se od 13. do 17. studenog održalo u Puli. Rukometašice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (SJD) napravile su pravu senzaciju pobijedivši svih šest utakmica čime su postale – Svjetske međusveučilišne prvakinje! Uz njih, značajne rezultate postigli smo u čak 4 sporta; futsal, nogomet, košarka te muški rukomet. Naime, pulski sveučilišni sport bogatiji je čak za 5 postolja – futsal, nogometaši te košarkaši osvojili su bronce dok su rukometaši u finalu izgubili s golom razlike te uzeli srebro.
Poslijediplomski sveučilišni studij Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli trenutačno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje.
Obavještavamo sve zainteresirane da se u sklopu projekta REI II nastavlja provođenje aktivnosti pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu kojeg je objavljen Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja nezaposlenih osoba u Istarskoj županiji financiranog sredstvima Europske unije kroz projekt REI II (UP.01.3.1.01.0021).
Hrvatsko društvo ekonomista prošlog je tjedna u Opatiji obilježilo svoje tradicionalno 27. po redu savjetovanje “Ekonomska politika Hrvatske u 2020”, na kojem je sudjelovalo i četrdeset studenata diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković”. Tijekom tri dana, kroz zanimljiva predavanja i dinamične panel rasprave, poruke o prošlim, trenutnim i budućim dimenzijama ekonomske politike Hrvatske ponudili su profesori i studenti hrvatskih ekonomskih fakulteta, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, guverner Hrvatske narodne banke prof. dr. sc. Boris Vujčić, ministri, predstavnici aktualne i prošlih izvršnih vlasti, istaknute menadžerice i menadžeri, strani gosti i drugi sudionici.
FET je osluškujući potrebe tržišta, osuvremenio poslijediplomske specijalističke studije. Na ukupno tri studija gotovo svatko može pronaći studij iz vlastitog područja interesa. Povrh toga, isti su zamišljeni kao izvrstan spoj teorije i prakse te su namijenjeni osobama iz prakse ali i svima onima koji žele usavršiti svoja znanja. Stoga se samo valja odvažiti te odabrati između Europskih integracija, regionalnog i lokalnog razvoja , Ljudskih resursa i društva znanja i Marketinga usluga . Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2019. godine, a uvjetima i potrebnoj prijavnoj dokumentacji pročitajte na poveznici u nastavku:
Prijedlog studentica 3. godine preddiplomskog studija smjera Menadžment i poduzetništvo , Lorene Čikor i Mateje Kos, proglašen je drugim najboljim prijedlogom od ukupno 46 prijedloga koji su predstavljeni Upravi Grada Pule.
Terenska nastava studenata FET-a na...
Studenti diplomskog studija Financijski menadžment i Turizam i razvoj pri Fakultetu ekonomije u turizma "Dr. Mijo Mirković", u utorak 5 studenog, posjetili su Muzil. Uz stručno vodstvo upoznati su s poviješću tog prostora i resursima koji se na njemu nalaze, a koji predstavljaju polazište za razradu poduzetničke ideje te u konačnici izradu poslovnog plana. Terenska nastava u okviru kolegija " Strateško managersko računovodstvo " omogućuje studentima usvajanje znanja putem rješavanja stvarnih problemskih zadataka dajući istovremeno doprinos razvoju lokalne zajednice.
Obavještavamo vas da  se u sklopu EU projekta  REI II  (nositelj: Istarska županija) provodi aktivnost pod nazivom „Intervencije na tržištu rada Istarske županije“, a u sklopu koje se organiziraju  besplatni specijalizirani tečajevi stranih jezika za engleski, njemački i talijanski jezik  (vidjeti poziv u nastavku).
Dana 11. studenog 2019. studentima 2. godine preddiplomskog studija "Marketinško upravljanje" održano je predavanje "Od proizvodnje do finalnog proizvoda" dipl. ing. proizvodnje Dina Maurića, vlasnika OPG Maurić za proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda.     ×      
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga 2019. na FET-u će se predstavnici policijske uprave sa suradnicima održati edukativno predavanje i demonstraciju.
Od 13. do 18. studenog 2019. godine studenti sportaši pulskog sveučilišta nastupit će na dva renomirana međunarodna sportska natjecanja - 5. međusveučilišnom svjetskom prvenstvu (5th World InterUniversity Championships - WIUC) i na Euroijadi.
Na konferenciji Glasa Istre o...
Dana 30. listopada, u prostorima Agencije za ruralni razvoj Istre, održana je konferencija Glasa Istre pod nazivom „Gastronomija pokretač razvoja i motiv dolaska“. Sudionici su raspravljali o prepoznatljivosti tog segmenta nacionalne turističke ponude na globalnom tržištu. Nadalje dani su prijedlozi kreiranja prepoznatljivosti ponude autohtonog gastronomskog doživljaja Istre. Drugi dio rasprave vodili su predstavnici gastronomske ponude regije. U raspravi je sudjelovala prof. dr. sc. Jasmina Gržinić .
Važno: termini obveznog sistematskog...
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.
Dana 28. listopada održana je promocija knjige „Turizam u Istri od davnina do danas“ u rovinjskom hotelu Lone. Urednik knjige Asim Čabaravdić okupio je u svoj tim brojne dionike destinacija s ciljem sagledavanja turizma kroz kronološki pregled razvoja. Radi se o impozantnoj monografiji na više od 400 stranica.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ predstavljen je ATLAS Living Lab – Marketinški laboratorij, ujedno jedan od rezultata uspješno provedenog projekta ATLAS, u sklopu kojeg je obavljeno inicijalno opremanje Laboratorija i pribavljen moderan istraživački alat - Eye Tracking device, uređaj za detektiranje i praćenje usmjerenosti pogleda, koji je na projektu imao važnu ulogu pri istraživanju i određivanju lokacija za valorizaciju putem projektnih aktivnosti, a koji inače ima velik značaj u okviru neuromarketinga.
Poštovani, s veseljem vas pozivamo na završno predstavljanje projekta "PYLE - Post-Yu for Learning Emancipation - Supporting Learners on The Way to Self-realization", pod nazivom “Nove paradigme u radu s nezaposlenim mladima”. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 31. listopada 2019. godine, u prostoru Stanica 50, koji se nalazi u prizemlju FET-a, u razdoblju od 9.30 do 15 sati.
U posljednjem tjednu rujna, na otoku Sv. Nikole u Poreču, uspješno je održana trodnevna deveta Međunarodna znanstvena konferencija „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) koju već tradicionalno organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Poziv studentima na 27. tradicionalno...
Hrvatsko društvo ekonomista najavljuje 27. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici koje će se održati od 6. do 8. studenog 2019. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji. FET i ove godine organizira odlazak na drugi i treći dan konferencije (7. i 8. studenog) za četrdeset studenata diplomskog studija uz osiguran prijevoz i noćenje u hotelu u Opatiji.
Putuj u Berlin na Euroijadu - navijaj...
Međunarodni sveučilišni sportski turnir Euroijada 2019 ove se godine održava od 15. do 18. studenog u Berlinu. Na natjecanju će nastupati pojedine sportske ekipa pulskog sveučilišta koji su prijašnjih godina ostvarile vrhunske rezultate.
U petak 18. listopada 2019. godine u 8 sati, dv. 303, u sklopu kolegija Porezno računovodstvo održat će se gostujuće predavanje Iris Soroker Phd, profesorice s renomiranog sveučilišta COLMAN iz Izraela, dugogodišnjeg partnera FET-a.
Početak listopada bio je vrlo uzbudljiv i aktivan na FET-u! Nakon mnoštva uspješnih obrana završnih i diplomskih radova u rujnu, ispratili smo brojne prvostupnike i magistre ekonomije i poslovne ekonomije u njihov daljnji profesionalni život, a sad lepršavo krećemo s nastavom s novim generacijama preddiplomskog i diplomskog studija.
Svoje iskustvo studiranja u drugoj državi, u sklopu programa mobilnosti, podijelili su sa nama  FET-ovi studenti prve godine diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje Ena Zgrebec, Tena Višnjić i Benjamin Lanca. Ovi studenti odlučili su provesti drugi semestar u Njemačkoj i zamjeniti FET Sveučilištem u Regensburgu. Saznajte više kako izgleda studij u inozemstvu te kako program mobilnosti može obogatiti vaš život.
U četvrtak, 26. rujna 2019. godine održan je „Mash up“ događaj u sklopu projekta ATLAS čiji su organizatori Istarska razvojna agencija, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, koji su ujedno i predstavnici partnera iz Hrvatske, a kojima su se pridružili talijanski partneri, te natjecatelji koji su prezentirali svoju ideju u domeni kulturnog turizma.
Nastava za studente prve godine preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u utorak 1. listopada 2019. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave . Prvi dan na FET-u za studente prve godine preddiplomskih studija održava se „Orijentacijski dan“, a s ciljem upoznavanja s pravilima studiranja, službama Fakulteta i njihovim radom te ostalim važnim informacijama.  Dolazak na orijentacijski dan za redovne studente je obavezan .
Započinje održavanje FET-ove...
Domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo središnje su teme ovogodišnje trodnevne međunarodne znanstvene konferencije „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) koju već tradicionalno, devetu godinu zaredom organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) iz Pule, a održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u otočnom resoru Valamar Collection Isabella Island Resort na otoku Sv. Nikola nasuprot Poreča. 
Nastava za studente svih godina preddiplomskih studija i druge godine diplomskih studija, započinje u utorak 1. listopada, a za studente prve godine diplomskog studija u ponedjeljak 7. listopada 2019. godine.
Dekan FET-a 10. rujna donio je odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2018./2019. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
U tijeku su prijave na pulski Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' koji se programima prilagođava zvanjima za 21. stoljeće. Na ovom je fakultetu sve više studenata, od kojih velik broj dolazi iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Mjesta ima još, a prijave traju do 17. ovog mjeseca.
Studenti se upisuju putem Studomata tek kada polože sve planirane kolegije , jer datumom upisa  sustav izrađuje račun temeljem ostvarenih ECTS bodova (na taj dan).  
Poziv studentima za slanje iskaza interesa za korištenje novouređenog poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru Barban.
U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanje na drugom nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Puli 26. rujna 2019. godine pri Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, koji je ujedno i jedan od organizatora događanja uz projektne partnere STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, te Istarsku razvojnu agenciju d.o.o.
Poziv studentima turizma na HOW...
Obavještavaju se studenti turizma da će se ovogodišnji HOW Festival, najveća regionalna konferencija hotelijera, održati u Poreču 16.-18. listopada 2019. godine.
Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima, u skladu s poslovnim interesima i mogućnostima, u 2019. godini dodjeljuje ukupno osam stipendija, u visini od 3.000,00 kuna neto mjesečno, za studente profila potrebnog za rad u Hrvatskoj narodnoj banci (četiri za studente informatike, dvije za studente matematike i dvije za studente ekonomije).
Izv. prof. dr. sc. Mauro Dujmović s Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo mirković” u Temi tjedna Glasa Slavonije.
Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti da je Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila pokroviteljstvo međunarodne znanstvene konferencije „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
U ponedjeljak 15. srpnja održala se Ližnjanska avanTura, predložak iskustvenog itinerara u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories , u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Pod svjetlima pozornice, ispunjeni ponosom i velikim zadovoljstvom, posljednjeg dana svibnja na daskama koje život znače zablistalo je 267 promovenata Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Voditelj Katedre za turizam FET-a izv. prof. dr. sc. Aljoša Vitasović u usporednom intervjuu Glasa Slavonije s ministrom turizma Republike Hrvatske Garijem Capellijem.
Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' predstavljeni su novi inovativni studijski programi koji prate izazove tržišta i usmjereni su suradnji s gospodarskim sektorom. Izrađeni su po uzoru na najbolju svjetsku praksu u čijem je središtu razvoj vještina za 21. stoljeće.
U organizaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i tvrtke E-glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju, od 27. do 29. lipnja 2019. godine na FET-u održat će se trodnevna ljetna škola asistivne tehnologije i komunikacije , ovom prilikom iz spektra autizma.
Potpisan sporazum o suradnji FET-a i...
U petak, 14. lipnja 2019. godine na FET-u je potpisan Sporazum o suradnji agencije za digitalni marketing Markething sa Sveučilištem Jurja Dobrile – Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“. Na potpisivanju su uz dekana FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerovića nazočili i doc. dr. sc. Erik Ružić te Miško Macolić Tomičić, vlasnik Markethinga.
U sklopu International Staff Week-a, tjedna posvećenog međunarodnoj suradnji, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ razgovarali smo sa studentima iz Izraela, Španjolske, Rusije, Indije, Armenije i Poljske o njihovom iskustvu studiranja, zabavi i životu u Puli, te doznali kako je program mobilnosti obogatio njihov život.
Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u luksuznom otočnom resortu Valamar Collection Isabella Island Resort 4*/5* u Poreču. Fokus konferencije bit će prvenstveno usmjeren na domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo, ali i ostale relevantne ekonomske teme. Rok za predaju sažetka je do 1. rujna 2019. godine.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ od 27. do 30. svibnja uspješno se održao prvi International Staff Week, tjedan posvećen međunarodnoj suradnji, u sklopu kojeg je upriličeno 13 gostujućih predavanja profesora s 10 partnerskih institucija te okrugli stol na temu internacionalizacije i unaprjeđenja akademske mobilnosti, a ujedno je održan i sastanak s 11 predstavnika šest najvećih izraelskih sveučilišta, partnera na međunarodnom projektu WILLIAM. 
Polaznici diplomskog studija Marketinško upravljanje u sklopu kolegija E-marketing dobili su priliku ući u sjedište tvrtke koja je u svega nekoliko godina postala jednom od vodećih agencija za digitalno komuniciranje na svjetskoj razini. 
Drugo izdanje Međunarodnog virtualnog inkubatora ( International Virtual Incubator, IVI ) održano je od 10. do 31. svibnja zahvaljujući višegodišnjoj suradnji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) i College of Management Academic Studies (COMAS) iz izraelskoga grada Rishon LeZiona, kojima se ove godine pridružilo i nizozemski Rotterdam University of Applied Sciences (RUAC).
Studenti 1. godine diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje svojim posjetom poduzeću Infobip – vodećem IT poduzeću u Hrvatskoj i svijetu – zaokružili su ciklus Infobip Sparks radionica. Za studente je u Pangea Campusu u Vodnjanu održano predavanje na temu digitalnog marketinga kako bi se studenti upoznali sa novim, praktičnim primjerima u globalnom, multikulturalnom okruženju. 
Grad Rovinj je, u cilju podizanja svijesti o važnosti gospodarenja otpadom, kreirao zanimljivu kampanju koja je privukla sve uzraste. O implementaciji tržišnog komuniciranja u projekte lokalne uprave na primjeru rovinjske kampanje studentima će govoriti izv. prof. dr. sc. Marko Paliaga, rovinjski gradonačelnik.
Konferencija o golf turizmu pod nazivom ,,Novosti u realizaciji golf projekata u Hrvatskoj“, održat će se u hotelu Parentium u Poreču, 3. lipnja 2019. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministartva turizma i ostalih nadležnih ministarstava Vlade RH, Središnjeg državnog ureda za Sport, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Udruge gradova, Grada Poreča i Općine Funtana.
Jedna od stalnih aktivnosti Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika je i suradnja s fakultetima te visokim školama, a svake godine nagrađuje doktorate, poslijediplomske specijalističke radove i diplomske radove iz područja računovodstva, revizije i financija.
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ organizira prvi International Staff Week – tjedan posvećen međunarodnoj suradnji, u sklopu kojeg će se od 27. do 30. svibnja održati 13 gostujućih predavanja profesora s partnerskih institucija, te okrugli stol na temu internacionalizacije i unaprjeđenja akademske mobilnosti.  
U sklopu kolegija Menadžment tržišnih komunikacija, studenti treće godine posjetili su redakciju Glasa Istre. U najsuvremenije opremljenoj "open space" redakciji na novoj adresi dočekali su ih predstavnici tiska.
U sklopu događaja kojeg organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dana 15. svibnja 2019. godine u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo je i Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada.
Dana 11. svibnja 2019. godine na Fachhochschule Burgenland, Eisenstadt u Austriji održana je promocija za prvu generaciju doktoranada  sveučilišnog poslijediplomskog međunarodnog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment. 
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj održao je 16. svibnja 2019. godine gostujuće predavanja na Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković». Predavanje je održano u okviru aktivnosti Centra za europska istraživanja , a Dijalog sa studentima vodio se na temu «Budućnost Europe».
U sklopu programa interaktivnih radionica Infobip Sparks, druga grupa studenata 1. godine diplomskog studija imala je priliku posjetiti Infobip, vodeće IT poduzeće u Hrvatskoj i svijetu, u njihovoj središnjici Pangea Campus u Vodnjanu. 
U srijedu 22. svibnja 2019. godine u 14 sati, dv. 404, održat će se gostujuće predavanje  Gabrielle Gimiliano, PhD, Jean Monnet Professor 'EU Money Law' sa Sveučilišta u Sieni. Gabriella Gimigliano doktorirala je na Sveučilištu u Sieni iz područja bankarstva i financijskih tržišta, a u svom istraživačkom radu koncetrira se na područja monetarnog prava (EU, nacionalnog) te na regulaciju inovacija u platnim sustavima, poput kriptovaluta.
Dana 8. ožujka 2019. godine osnovana je Radna skupina Predsjednice Republike Hrvatske za izradu smjernica za daljnju fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj Republike Hrvatske. Članovi Radne skupine supredstavnici udruga županija, gradova i općina, nadležnih ministarstava, te akademske zajednice – stručnjaci za fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj. Radna skupina broji 17 članova i članica, a među njima je prof. dr. sc. Sandra Krtalić s Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.
Najava svečane promocije prvostupnika...
Dragi promoventi, s velikim zadovoljstvom najavljujemo da će se u petak, 31. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula održati svečana promocija vašeg ulaska u novo, više akademsko zvanje. U nastavku pogledajte raspored promocija...  
Prof. dr. sc. Marinko Škare za časopis Lider analizira značaj stečaja pulskog Uljanik Brodogradilišta: "Otvaranje stečaja po definicij naravno nije kraj, ali preuzimanje firme (ako uopće ima zainteresiranih investitora) u stečaju ili izvan njega nije ista stvar, kako s pozicije pregovaračke moći, tako i cijene koja će se eventualno nuditi i poslovnog modela u budućnosti."
Povodom obilježavanja Dana Europe 9. svibnja 2019. godine, studenti diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ su, u okviru kolegija Gospodarstvo Europske unije , posjetili štand Europe Direct centra na pulskoj tržnici. Tom prilikom imali su prilike dobiti informacije o djelokrugu aktivnosti EDIC centra Pula, ulozi u pružanju savjeta građanima, poduzetnicima, jedinicama regionalne i lokalne samouprave. Posebno je dat osvrt na mogućnosti korištenja različitih inicijativa i programa za mlade, te na ulogu EURES-a. Prezentirane su i brojne promotivne brošure Europske unije koje su studenti prema svom interesu mogli odabrati i uzeti. 
Dana 10. svibnja u Balama je održan Turistički forum o aromatičnom bilju s temom „Aromatične kulture: turistički resurs budućnosti“. Znanstveni dio foruma činila su izlaganja istraživača sa dvaju hrvatskih instituta te četiri fakulteta, iz područja gospodarstva, turizma, geografije i poljoprivrede. U popodnevnom dijelu skupa održana su izlaganja od strane profesionalaca turističke prakse.
Studentice Fakulteta ekonomije i turizma (FET) „Dr. Mijo Mirković“ organiziraju virtualni event Od FET-a do svijeta (i natrag), koji će okupiti studente Poslovne ekonomije, a prenosit će se putem Facebook live eventa u četvrtak, 16. svibnja. Tom će se prilikom predstaviti naši bivši studenti koji grade karijeru na svjetskom tržištu, te sadašnji studenti koji su tijekom studiranja posjetili brojne zemlje i gradove zahvaljujući sveučilišnim sportskim natjecanjima ili su pak dio studija proveli na inozemnim institucijama.
Osim boravka u predavaonicama, studenti FET-a vrlo često spajaju teoriju i praksu kroz stručne posjete raznim gospodarskim subjektima. Tako su ovog puta u sklopu kolegija Menadžment tržišnih komunikacija posjetili HRT centar Pula. Televizijski i radijski studio, sada u zajedničkim, najsuvremenije opremljenim prostorijama, pravi su primjer modernog medija. Uz riječi dobrodošlice glavnog urednika Brune Krajcara, kroz sastavne dijelove postaje ih je provela Tatjana Kaštelan, urednica na HRT Radio Puli. 
Posjet studenata FET-a Hrvatskoj...
Dana 7. svibnja 2019. godine u sklopu kolegija Komparativni fiskalni sustavi , studenti FET-a prve godine diplomskog studija smjera Financijski management posjetili su Hrvatsku narodnu banku. Ovo je jedanaesta godina za redom da studenti u okviru terenske nastave posjećuju HNB i imaju prigodu poslušati kvalitetna i zanimljiva predavanja te na taj način dodatno povezati stečena teorijska i empirijska znanja.
Najava Dijaloga sa studentima na temu...
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, održat će Dijalog sa studentima na temu "Budućnost Europe" pri Centru za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ dana 16. svibnja 2019. godine u 13.15 sati u dvorani Pula. Događanje se organizira povodom obilježavanja Tjedna Europe. Pozivaju se svi zainteresirani studenti i nastavnici da sudjeluju na predavanju/dijalogu.
Članica Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Marijana Oreb, u sklopu kolegija Inovacije i poduzetništvo, održat će gostujuće predavanje u ponedjeljak, 6. svibnja u 12.30 u dvorani Istra. Pozvani su svi zainteresirani studenti i profesori da dođu i nešto nauče o sustavu poticanja inovacija u RH.
Najava gostujućeg predavanja prof....
U srijedu, 8. svibnja 2019. godine u 10.30 sati, u dvorani  Istra, gostujuće predavanje održat će ugledni ekonomski stručnjak i sveučilišni profesor te autor brojnih studija i knjiga o brojnim zbivanjima u fiskalnom sustavu Republike Hrvatske dr. sc. Anto Bajo na temu “Proračunski deficit i javni dug”. Pozivaju se svi zainteresirani članovi akademske zajednice da sudjeluju u predavanju.  
U okviru terenske nastave, studenti treće godine  smjera Marketinško upravljanje  posjetili su luksuzne objekte Arena Hospitality Group, vodećeg hotelskog poduzeća na domaćem i međunarodnom tržištu, u svrhu provedbe projekta koji im je dodijeljen u sklopu kolegija Marketinški praktikum. Studenti su tako bili u prilici obići i detaljnije upoznati interijer i eksterijer hotela Park Plaza Belvedere u Medulinu i glamping resorta Arena One 99 Glamping u Pomeru te saznati brojne informacije o poduzeću i poslovanju kroz razgovore sa zaposlenicima na rukovodećim pozicijama. 
Zanimljiv, dinamičan i veoma koristan, prema izjavama studenata – stanara SPIN-a, skup koji se nije smio propustiti, bio je SPIN.net, održan 26. travnja na FET-u. Bio je to 2. susret studenata – poduzetnika, stanara Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN-a) i uspješnih poduzetnika i gospodarstvenika, čiji je cilj međusobno upoznavanje i umrežavanje.
Poznavanje pravila pregovaranja u uvjetima slobodne tržišne ekonomije jedna je od najvažnijih i najpoželjnijih vještina današnjice, zahvaljujući kojoj možemo uvelike prosperirati, a koju možemo – naučiti. Na toj liniji, ovog će tjedna gostujuća profesorica Joanna Radowicz (Faculty of Management and Computer Modelling, Kielce University of Technology) iz Poljske održati tri predavanja o umijeću pregovaranja. 
Turistički forum će se održati u Balama, 10. svibnja 2019. godine u palači Sorado-Bembo. Cilj događanja je popularizirati razvoj novih pristupa u valorizaciji kulturne baštine i prirodnog nasljeđa. Ujedno, bit će predstavljen stručni priručnik „Wellness turizam i održiva turistička politika – koraci za dionike“ (Škoro,I., Gržinić, J.).
Studenti FET-a proveli su uzbudljivih dva sata na edukaciji Infobipa, vodećeg IT poduzeća u Hrvatskoj i svijetu, kojemu je nedavno dodijeljena nagrada poduzetnika godine , u njihovoj središnjici Pangea Campus u Vodnjanu, a u sklopu programa interaktivnih radionica Infobip Sparks. Tom su prilikom studenti FET-a upoznali CRM (Customer Relationship Management - upravljanje odnosima s klijentima) sustav poduzeća, te imali priliku i sami definirati poslovni proces uz pomoć Infobipovih stručnjaka.
U sklopu projekta ATLAS (Adriatic Cultural Tourism Laboratories) financiranog iz programa Interreg Italija - Hrvatska, 28. ožujka održan je prvi Mash Up Event - natjecanje u poslovnim idejama, u organizaciji Unioncamere del Veneto i CISET, Centro Internazionale di Studi sull' Economia Turistica, na kojem su sudjelovali ICT stručnjaci, dionici kulturnog turizma, poduzetnici, start up poduzeća, studenti, te svi zainteresirani za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. Teme ideja bile su usmjerene na turizam doživljaja, pristupačnost u turizmu, digitalni turizam, komunikaciju i marketing.
Sandro Stupar, voditelj digitalne analitike u Valamar Rivieri, stručnjak za digitalni marketing i analitiku s dugogodišnjem iskustvom u sektoru IT-a i turizma, a ujedno i bivši student FET-a, održao je gostujuće predavanje na temu “Donošenje marketinških odluka na temelju podataka iz e-okruženja”. Strastven za analitiku i podatke, Sandro je studentima 1. godine diplomskog studija, smjera marketinško upravljanje, predstavio koje se sve aktivnosti korisnika u e-okruženju mogu pratiti i analizirati, a s ciljem donošenja marketinških i poslovnih odluka.
Porečko gradonačelnik Loris Peršurić i dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Robert Zenzerović, potpisali su Sporazum o suradnji Grada Poreča i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kojim se kroz naredne tri godine planira niz zajedničkih aktivnosti namijenjenih studentima, poduzetnicima i javnom sektoru. "Ovo je zapravo formalizacija suradnje koja traje već dulje vrijeme, još od izrade Strategije gospodarskog razvoja Grada Poreča, koja inače uskoro ističe i bit će vrijeme za izradu nove", rekao je ovom prigodom porečki gradonačelnik Loris Peršurić.
Empatijom do zaokreta naslov je predavanja koje će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-ove emisije Eko zona. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 11. travnja s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
Prvo mjesto na 2. Local Demo day natjecanju DA-SPACE projekta osvojili su Nikolina Gerić, studentica na  Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije , i Roman Ivezić, student  Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“  za inovativno rješenje izazova „Spin the SPIN“  Studentskog poduzetničkog inkubatora  uz mentoricu dr. sc.  Robertu Kontošić Pamić . Žiri su predstavljali predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Istarske županije te medija: doc. dr. sc.  Sabina Lacmanović  (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“) i  Sanja Dolenec , dipl. oec. (Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije) u ime Sveučilišta, zatim Silvano Cukon, dipl. ing. el. i Aleksandar Major, dipl. oec u ime Istarske županije te Tatjana Kaštelan, dipl. oec. (HRT Radio Pula).
Ovogodišnji 17. po redu Festival znanosti održat će se u razdoblju od 8. do 13. travnja 2019. godine. U njemu sudjeluju brojni vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, ustanove iz cijele Hrvatske, a cilj mu je popularizacija znanosti, programa i projekata pojedinih ustanova, udruga i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja. U ovom će tjednu sudionici imati priliku održati predavanja, izložbe, radionice te prezentirati rezultate svojih istraživanja. Središnja tema Festivala znanosti ove godine su „BOJE“, dok su očekivana publika djeca, učenici, nastavnici, studenti, profesori, znanstvenici, mediji i ostala zainteresirana javnost. 
Izvršni direktor grupacije Baskonia-Alaves, koja je prošle godine preuzela pulski nogometni klub NK Istru 1961, g. Mikel Lauzurica Evolet održao je zanimljivo predavanje na temu "Baskonia-Alavés Group International Sports development case" na FET-u, 29. ožujka 2019. godine.