NOVOSTI FET:
Novosti FET-a
Dekan FET-a 10. rujna donio je odluku o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2018./2019. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
U tijeku su prijave na pulski Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' koji se programima prilagođava zvanjima za 21. stoljeće. Na ovom je fakultetu sve više studenata, od kojih velik broj dolazi iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Mjesta ima još, a prijave traju do 17. ovog mjeseca.
Studenti se upisuju putem Studomata tek kada polože sve planirane kolegije , jer datumom upisa  sustav izrađuje račun temeljem ostvarenih ECTS bodova (na taj dan).  
Poziv studentima za slanje iskaza interesa za korištenje novouređenog poslovnog prostora u Poduzetničkom inkubatoru Barban.
U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanje na drugom nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Puli 26. rujna 2019. godine pri Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, koji je ujedno i jedan od organizatora događanja uz projektne partnere STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, te Istarsku razvojnu agenciju d.o.o.
Poziv studentima turizma na HOW...
Obavještavaju se studenti turizma da će se ovogodišnji HOW Festival, najveća regionalna konferencija hotelijera, održati u Poreču 16.-18. listopada 2019. godine.
Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima, u skladu s poslovnim interesima i mogućnostima, u 2019. godini dodjeljuje ukupno osam stipendija, u visini od 3.000,00 kuna neto mjesečno, za studente profila potrebnog za rad u Hrvatskoj narodnoj banci (četiri za studente informatike, dvije za studente matematike i dvije za studente ekonomije).
Izv. prof. dr. sc. Mauro Dujmović s Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo mirković” u Temi tjedna Glasa Slavonije.
Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo obavijestiti da je Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila pokroviteljstvo međunarodne znanstvene konferencije „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
U ponedjeljak 15. srpnja održala se Ližnjanska avanTura, predložak iskustvenog itinerara u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories , u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Pod svjetlima pozornice, ispunjeni ponosom i velikim zadovoljstvom, posljednjeg dana svibnja na daskama koje život znače zablistalo je 267 promovenata Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Voditelj Katedre za turizam FET-a izv. prof. dr. sc. Aljoša Vitasović u usporednom intervjuu Glasa Slavonije s ministrom turizma Republike Hrvatske Garijem Capellijem.
Na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' predstavljeni su novi inovativni studijski programi koji prate izazove tržišta i usmjereni su suradnji s gospodarskim sektorom. Izrađeni su po uzoru na najbolju svjetsku praksu u čijem je središtu razvoj vještina za 21. stoljeće.
U organizaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i tvrtke E-glas d.o.o. za inteligentne računalne sustave i asistivnu tehnologiju, od 27. do 29. lipnja 2019. godine na FET-u održat će se trodnevna ljetna škola asistivne tehnologije i komunikacije , ovom prilikom iz spektra autizma.
Potpisan sporazum o suradnji FET-a i...
U petak, 14. lipnja 2019. godine na FET-u je potpisan Sporazum o suradnji agencije za digitalni marketing Markething sa Sveučilištem Jurja Dobrile – Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“. Na potpisivanju su uz dekana FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerovića nazočili i doc. dr. sc. Erik Ružić te Miško Macolić Tomičić, vlasnik Markethinga.
U sklopu International Staff Week-a, tjedna posvećenog međunarodnoj suradnji, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ razgovarali smo sa studentima iz Izraela, Španjolske, Rusije, Indije, Armenije i Poljske o njihovom iskustvu studiranja, zabavi i životu u Puli, te doznali kako je program mobilnosti obogatio njihov život.
Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u luksuznom otočnom resortu Valamar Collection Isabella Island Resort 4*/5* u Poreču. Fokus konferencije bit će prvenstveno usmjeren na domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo, ali i ostale relevantne ekonomske teme. Rok za predaju sažetka je do 1. rujna 2019. godine.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ od 27. do 30. svibnja uspješno se održao prvi International Staff Week, tjedan posvećen međunarodnoj suradnji, u sklopu kojeg je upriličeno 13 gostujućih predavanja profesora s 10 partnerskih institucija te okrugli stol na temu internacionalizacije i unaprjeđenja akademske mobilnosti, a ujedno je održan i sastanak s 11 predstavnika šest najvećih izraelskih sveučilišta, partnera na međunarodnom projektu WILLIAM. 
Polaznici diplomskog studija Marketinško upravljanje u sklopu kolegija E-marketing dobili su priliku ući u sjedište tvrtke koja je u svega nekoliko godina postala jednom od vodećih agencija za digitalno komuniciranje na svjetskoj razini. 
Drugo izdanje Međunarodnog virtualnog inkubatora ( International Virtual Incubator, IVI ) održano je od 10. do 31. svibnja zahvaljujući višegodišnjoj suradnji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) i College of Management Academic Studies (COMAS) iz izraelskoga grada Rishon LeZiona, kojima se ove godine pridružilo i nizozemski Rotterdam University of Applied Sciences (RUAC).
Studenti 1. godine diplomskog studija, smjera Marketinško upravljanje svojim posjetom poduzeću Infobip – vodećem IT poduzeću u Hrvatskoj i svijetu – zaokružili su ciklus Infobip Sparks radionica. Za studente je u Pangea Campusu u Vodnjanu održano predavanje na temu digitalnog marketinga kako bi se studenti upoznali sa novim, praktičnim primjerima u globalnom, multikulturalnom okruženju. 
Grad Rovinj je, u cilju podizanja svijesti o važnosti gospodarenja otpadom, kreirao zanimljivu kampanju koja je privukla sve uzraste. O implementaciji tržišnog komuniciranja u projekte lokalne uprave na primjeru rovinjske kampanje studentima će govoriti izv. prof. dr. sc. Marko Paliaga, rovinjski gradonačelnik.
Konferencija o golf turizmu pod nazivom ,,Novosti u realizaciji golf projekata u Hrvatskoj“, održat će se u hotelu Parentium u Poreču, 3. lipnja 2019. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministartva turizma i ostalih nadležnih ministarstava Vlade RH, Središnjeg državnog ureda za Sport, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Udruge gradova, Grada Poreča i Općine Funtana.
Jedna od stalnih aktivnosti Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika je i suradnja s fakultetima te visokim školama, a svake godine nagrađuje doktorate, poslijediplomske specijalističke radove i diplomske radove iz područja računovodstva, revizije i financija.
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ organizira prvi International Staff Week – tjedan posvećen međunarodnoj suradnji, u sklopu kojeg će se od 27. do 30. svibnja održati 13 gostujućih predavanja profesora s partnerskih institucija, te okrugli stol na temu internacionalizacije i unaprjeđenja akademske mobilnosti.  
U sklopu kolegija Menadžment tržišnih komunikacija, studenti treće godine posjetili su redakciju Glasa Istre. U najsuvremenije opremljenoj "open space" redakciji na novoj adresi dočekali su ih predstavnici tiska.
U sklopu događaja kojeg organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dana 15. svibnja 2019. godine u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo je i Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada.
Dana 11. svibnja 2019. godine na Fachhochschule Burgenland, Eisenstadt u Austriji održana je promocija za prvu generaciju doktoranada  sveučilišnog poslijediplomskog međunarodnog doktorskog studija Međunarodni ekonomski odnosi i menadžment. 
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj održao je 16. svibnja 2019. godine gostujuće predavanja na Fakultetu ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković». Predavanje je održano u okviru aktivnosti Centra za europska istraživanja , a Dijalog sa studentima vodio se na temu «Budućnost Europe».
U sklopu programa interaktivnih radionica Infobip Sparks, druga grupa studenata 1. godine diplomskog studija imala je priliku posjetiti Infobip, vodeće IT poduzeće u Hrvatskoj i svijetu, u njihovoj središnjici Pangea Campus u Vodnjanu. 
U srijedu 22. svibnja 2019. godine u 14 sati, dv. 404, održat će se gostujuće predavanje  Gabrielle Gimiliano, PhD, Jean Monnet Professor 'EU Money Law' sa Sveučilišta u Sieni. Gabriella Gimigliano doktorirala je na Sveučilištu u Sieni iz područja bankarstva i financijskih tržišta, a u svom istraživačkom radu koncetrira se na područja monetarnog prava (EU, nacionalnog) te na regulaciju inovacija u platnim sustavima, poput kriptovaluta.
Dana 8. ožujka 2019. godine osnovana je Radna skupina Predsjednice Republike Hrvatske za izradu smjernica za daljnju fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj Republike Hrvatske. Članovi Radne skupine supredstavnici udruga županija, gradova i općina, nadležnih ministarstava, te akademske zajednice – stručnjaci za fiskalnu decentralizaciju i regionalni razvoj. Radna skupina broji 17 članova i članica, a među njima je prof. dr. sc. Sandra Krtalić s Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.
Najava svečane promocije prvostupnika...
Dragi promoventi, s velikim zadovoljstvom najavljujemo da će se u petak, 31. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula održati svečana promocija vašeg ulaska u novo, više akademsko zvanje. U nastavku pogledajte raspored promocija...  
Prof. dr. sc. Marinko Škare za časopis Lider analizira značaj stečaja pulskog Uljanik Brodogradilišta: "Otvaranje stečaja po definicij naravno nije kraj, ali preuzimanje firme (ako uopće ima zainteresiranih investitora) u stečaju ili izvan njega nije ista stvar, kako s pozicije pregovaračke moći, tako i cijene koja će se eventualno nuditi i poslovnog modela u budućnosti."
Povodom obilježavanja Dana Europe 9. svibnja 2019. godine, studenti diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ su, u okviru kolegija Gospodarstvo Europske unije , posjetili štand Europe Direct centra na pulskoj tržnici. Tom prilikom imali su prilike dobiti informacije o djelokrugu aktivnosti EDIC centra Pula, ulozi u pružanju savjeta građanima, poduzetnicima, jedinicama regionalne i lokalne samouprave. Posebno je dat osvrt na mogućnosti korištenja različitih inicijativa i programa za mlade, te na ulogu EURES-a. Prezentirane su i brojne promotivne brošure Europske unije koje su studenti prema svom interesu mogli odabrati i uzeti. 
Dana 10. svibnja u Balama je održan Turistički forum o aromatičnom bilju s temom „Aromatične kulture: turistički resurs budućnosti“. Znanstveni dio foruma činila su izlaganja istraživača sa dvaju hrvatskih instituta te četiri fakulteta, iz područja gospodarstva, turizma, geografije i poljoprivrede. U popodnevnom dijelu skupa održana su izlaganja od strane profesionalaca turističke prakse.
Studentice Fakulteta ekonomije i turizma (FET) „Dr. Mijo Mirković“ organiziraju virtualni event Od FET-a do svijeta (i natrag), koji će okupiti studente Poslovne ekonomije, a prenosit će se putem Facebook live eventa u četvrtak, 16. svibnja. Tom će se prilikom predstaviti naši bivši studenti koji grade karijeru na svjetskom tržištu, te sadašnji studenti koji su tijekom studiranja posjetili brojne zemlje i gradove zahvaljujući sveučilišnim sportskim natjecanjima ili su pak dio studija proveli na inozemnim institucijama.
Osim boravka u predavaonicama, studenti FET-a vrlo često spajaju teoriju i praksu kroz stručne posjete raznim gospodarskim subjektima. Tako su ovog puta u sklopu kolegija Menadžment tržišnih komunikacija posjetili HRT centar Pula. Televizijski i radijski studio, sada u zajedničkim, najsuvremenije opremljenim prostorijama, pravi su primjer modernog medija. Uz riječi dobrodošlice glavnog urednika Brune Krajcara, kroz sastavne dijelove postaje ih je provela Tatjana Kaštelan, urednica na HRT Radio Puli. 
Posjet studenata FET-a Hrvatskoj...
Dana 7. svibnja 2019. godine u sklopu kolegija Komparativni fiskalni sustavi , studenti FET-a prve godine diplomskog studija smjera Financijski management posjetili su Hrvatsku narodnu banku. Ovo je jedanaesta godina za redom da studenti u okviru terenske nastave posjećuju HNB i imaju prigodu poslušati kvalitetna i zanimljiva predavanja te na taj način dodatno povezati stečena teorijska i empirijska znanja.
Najava Dijaloga sa studentima na temu...
Gospodin Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, održat će Dijalog sa studentima na temu "Budućnost Europe" pri Centru za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ dana 16. svibnja 2019. godine u 13.15 sati u dvorani Pula. Događanje se organizira povodom obilježavanja Tjedna Europe. Pozivaju se svi zainteresirani studenti i nastavnici da sudjeluju na predavanju/dijalogu.
Članica Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Marijana Oreb, u sklopu kolegija Inovacije i poduzetništvo, održat će gostujuće predavanje u ponedjeljak, 6. svibnja u 12.30 u dvorani Istra. Pozvani su svi zainteresirani studenti i profesori da dođu i nešto nauče o sustavu poticanja inovacija u RH.
Najava gostujućeg predavanja prof....
U srijedu, 8. svibnja 2019. godine u 10.30 sati, u dvorani  Istra, gostujuće predavanje održat će ugledni ekonomski stručnjak i sveučilišni profesor te autor brojnih studija i knjiga o brojnim zbivanjima u fiskalnom sustavu Republike Hrvatske dr. sc. Anto Bajo na temu “Proračunski deficit i javni dug”. Pozivaju se svi zainteresirani članovi akademske zajednice da sudjeluju u predavanju.  
U okviru terenske nastave, studenti treće godine  smjera Marketinško upravljanje  posjetili su luksuzne objekte Arena Hospitality Group, vodećeg hotelskog poduzeća na domaćem i međunarodnom tržištu, u svrhu provedbe projekta koji im je dodijeljen u sklopu kolegija Marketinški praktikum. Studenti su tako bili u prilici obići i detaljnije upoznati interijer i eksterijer hotela Park Plaza Belvedere u Medulinu i glamping resorta Arena One 99 Glamping u Pomeru te saznati brojne informacije o poduzeću i poslovanju kroz razgovore sa zaposlenicima na rukovodećim pozicijama. 
Zanimljiv, dinamičan i veoma koristan, prema izjavama studenata – stanara SPIN-a, skup koji se nije smio propustiti, bio je SPIN.net, održan 26. travnja na FET-u. Bio je to 2. susret studenata – poduzetnika, stanara Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN-a) i uspješnih poduzetnika i gospodarstvenika, čiji je cilj međusobno upoznavanje i umrežavanje.
Poznavanje pravila pregovaranja u uvjetima slobodne tržišne ekonomije jedna je od najvažnijih i najpoželjnijih vještina današnjice, zahvaljujući kojoj možemo uvelike prosperirati, a koju možemo – naučiti. Na toj liniji, ovog će tjedna gostujuća profesorica Joanna Radowicz (Faculty of Management and Computer Modelling, Kielce University of Technology) iz Poljske održati tri predavanja o umijeću pregovaranja. 
Turistički forum će se održati u Balama, 10. svibnja 2019. godine u palači Sorado-Bembo. Cilj događanja je popularizirati razvoj novih pristupa u valorizaciji kulturne baštine i prirodnog nasljeđa. Ujedno, bit će predstavljen stručni priručnik „Wellness turizam i održiva turistička politika – koraci za dionike“ (Škoro,I., Gržinić, J.).
Studenti FET-a proveli su uzbudljivih dva sata na edukaciji Infobipa, vodećeg IT poduzeća u Hrvatskoj i svijetu, kojemu je nedavno dodijeljena nagrada poduzetnika godine , u njihovoj središnjici Pangea Campus u Vodnjanu, a u sklopu programa interaktivnih radionica Infobip Sparks. Tom su prilikom studenti FET-a upoznali CRM (Customer Relationship Management - upravljanje odnosima s klijentima) sustav poduzeća, te imali priliku i sami definirati poslovni proces uz pomoć Infobipovih stručnjaka.
U sklopu projekta ATLAS (Adriatic Cultural Tourism Laboratories) financiranog iz programa Interreg Italija - Hrvatska, 28. ožujka održan je prvi Mash Up Event - natjecanje u poslovnim idejama, u organizaciji Unioncamere del Veneto i CISET, Centro Internazionale di Studi sull' Economia Turistica, na kojem su sudjelovali ICT stručnjaci, dionici kulturnog turizma, poduzetnici, start up poduzeća, studenti, te svi zainteresirani za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. Teme ideja bile su usmjerene na turizam doživljaja, pristupačnost u turizmu, digitalni turizam, komunikaciju i marketing.
Sandro Stupar, voditelj digitalne analitike u Valamar Rivieri, stručnjak za digitalni marketing i analitiku s dugogodišnjem iskustvom u sektoru IT-a i turizma, a ujedno i bivši student FET-a, održao je gostujuće predavanje na temu “Donošenje marketinških odluka na temelju podataka iz e-okruženja”. Strastven za analitiku i podatke, Sandro je studentima 1. godine diplomskog studija, smjera marketinško upravljanje, predstavio koje se sve aktivnosti korisnika u e-okruženju mogu pratiti i analizirati, a s ciljem donošenja marketinških i poslovnih odluka.
Porečko gradonačelnik Loris Peršurić i dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Robert Zenzerović, potpisali su Sporazum o suradnji Grada Poreča i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kojim se kroz naredne tri godine planira niz zajedničkih aktivnosti namijenjenih studentima, poduzetnicima i javnom sektoru. "Ovo je zapravo formalizacija suradnje koja traje već dulje vrijeme, još od izrade Strategije gospodarskog razvoja Grada Poreča, koja inače uskoro ističe i bit će vrijeme za izradu nove", rekao je ovom prigodom porečki gradonačelnik Loris Peršurić.
Empatijom do zaokreta naslov je predavanja koje će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-ove emisije Eko zona. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 11. travnja s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
Prvo mjesto na 2. Local Demo day natjecanju DA-SPACE projekta osvojili su Nikolina Gerić, studentica na  Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije , i Roman Ivezić, student  Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“  za inovativno rješenje izazova „Spin the SPIN“  Studentskog poduzetničkog inkubatora  uz mentoricu dr. sc.  Robertu Kontošić Pamić . Žiri su predstavljali predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Istarske županije te medija: doc. dr. sc.  Sabina Lacmanović  (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“) i  Sanja Dolenec , dipl. oec. (Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije) u ime Sveučilišta, zatim Silvano Cukon, dipl. ing. el. i Aleksandar Major, dipl. oec u ime Istarske županije te Tatjana Kaštelan, dipl. oec. (HRT Radio Pula).
Ovogodišnji 17. po redu Festival znanosti održat će se u razdoblju od 8. do 13. travnja 2019. godine. U njemu sudjeluju brojni vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, ustanove iz cijele Hrvatske, a cilj mu je popularizacija znanosti, programa i projekata pojedinih ustanova, udruga i pojedinaca znanstvenika iz različitih znanstvenih područja. U ovom će tjednu sudionici imati priliku održati predavanja, izložbe, radionice te prezentirati rezultate svojih istraživanja. Središnja tema Festivala znanosti ove godine su „BOJE“, dok su očekivana publika djeca, učenici, nastavnici, studenti, profesori, znanstvenici, mediji i ostala zainteresirana javnost. 
Izvršni direktor grupacije Baskonia-Alaves, koja je prošle godine preuzela pulski nogometni klub NK Istru 1961, g. Mikel Lauzurica Evolet održao je zanimljivo predavanje na temu "Baskonia-Alavés Group International Sports development case" na FET-u, 29. ožujka 2019. godine.
U ponedjeljak, 1. travnja 2019. godine u prostorijama Grada Labina službeno je potpisan Sporazum o suradnji Grada Labina i trgovačkih društava u (su)vlasništvu Grada sa Sveučilištem Jurja Dobrile – Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“. Sporazum s Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“ potpisati će Grad Labin, trgovačka društva 1. MAJ d.o.o., Vodovod Labin, Labin stan d.o.o., Labin 2000 d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Labin. Na potpisivanju su uz gradonačelnika Valtera Glavičića nazočili dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović, direktor trgovačkog društva Vodovod Labin, Dino Škopac te direktor trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin, Alen Golja.
I peto zlato zaredom! Nakon sveučilišnih turnira u Krakowu, Parizu, Maroku i Pragu, futsal ekipa Svučilišta Jurja Dobrile na Beirut Unisport festivalu u Bejrutu osvojila je petu zlatnu medalju. Predvođeni kapetanom Goranom Tomićem i futsal virtuozom Srđanom Lolićem, pulski su studenti su u dalekom Libanonu još jednom na najbolji mogući način promovirali pulsko sveučilište. Tako da je epitet s otvaranja turnira, kada su pulske studente predstavili pod nazivom „The Kings of Futsal“, još više dobio na značenju. 
Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019) u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održat će se od 26. do 28. rujna 2019. godine u luksuznom otočnom resortu Valamar Collection Isabella Island Resort 4*/5* u Poreču. Fokus konferencije bit će prvenstveno usmjeren na domaći i međunarodni turizam, inovacije i poduzetništvo, ali i ostale relevantne ekonomske teme. Rok za predaju sažetka je do 1. lipnja 2019. godine.
U sklopu projekta Arheološki park Vižula, tijekom proteklih tjedana održale su se besplatne edukacije namijenjene djelatnicima turističkih agencija, kao sastavni dio Elementa 6 – Edukacija djelatnika za održivo upravljanje i prezentaciju kulturne baštine. Nositelj i prijavitelj projekta je Općina Medulin, a Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli jedan je od projektnih partnera, ujedno i nositelj aktivnosti ovog edukacijskog ciklusa.
Baskonia-Alaves je grupacija koja je prošle godine preuzela pulski nogometni klub NK Istru 1961 i koji iza sebe imaju niz poslovnih uspjeha u području managementa sportskih klubova poput Deportivo Alaves i Baskonia Basket u Španjolskoj te Sochaux u Francuskoj. Izvršni direktor grupacije Baskonia-Alaves g. Mikel Lauzurica Evolet u petak, 29. ožujka 2019. od 10 do 11.30 sati u dvorani 202 (FET) održat će gostujuće predavanje na temu "Baskonia-Alavés Group International Sports development case".  Studeti će se u sklopu predavanja upoznati sa tematikom sportskog managementa kroz uspješne primjere u kojima je sudjlevao g. Mikel Evolet, a pozivaju se svi zainteresirani studenti i nastavnici.
Na pulskom FET-u "Dr Mijo Mirković" ovih dana gostuje profesor dr. sc. David M. Currie s Crummer Graduate School of Business Rollins Collegea u Winter Parku u Floridi. Riječ je o uglednom profesoru s kojim FET ostvaruje suradnju dugu 17 godina. Sudjelovao je u radu Fakulteta ne samo kao predavač, nego i motivator studenata, ali i jedan od urednika knjiga u izdanju FET-a. Profesor Currie jučer je održao predavanje u sklopu kolegija Poslovni engleski, kojem su prisustvovali i strani studenti koji su u Pulu stigli u sklopu Erasmus razmjene. Takvih je studenata u Puli trenutno 55, a stižu iz različitih zemalja Europske unije, ali i iz Armenije, Kanade i Izraela. Najviše ih je iz Španjolske, odakle dolazi njih deset, te Španjolske (8) i Češke (5).
Mr. sc. Goran Matošević , predavač na smjeru Informatički management , kao predstavnik FET-a prisustvovao je najvećem svjetskom sajmu u području mobilne tehnologije „Mobile World Congress“, koji se i ove godine održao u Barceloni, od 25. do 28. veljače 2019. godine. Tijekom četiri uzbudljiva dana, na prostoru od 100.000 četvornih metara, svjetski sajam mobilnih tehnologija okupio je više od 100.000 ljudi i 2.400 poduzeća iz 205 zemalja svijeta, koje su predstavile svoje proizvode, usluge i inovacije.
Energetska tranzicija kao generator novih radnih mjesta naslov je predavanja kojeg će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati okolišni aktivist Vjeran Piršić. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 21. ožujka 2019. god. s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
U intervjuu za Glas Slavonije izv. prof. Violeta Šugar i dr. sc. Roberta Kontošić Pamić govore o važnosti stvaranja poticajnog okruženja za mlade, a predstavile su iskustva FET-a kroz rad SPIN-a, provođenje Kataloga poduzetničkih ideja i međunarodnih studentskih poduzetničkih projekata.
Dana 12. ožujka predstavljena je knjiga „Dnevnik jednog kampiste“ Kvaliteta hrvatskih kampova kroz okular korisnika, autora Jerka Sladoljeva i Lorisa Pilara. U promociji knjige uz autore su sudjelovali i recenzenti prof. dr. sc. Jasmina Gržinić i doc. dr. sc. Tamara Floričić .
U utorak, 12. ožujka 2019. godine u prostorijama grada Rovinja službeno je potpisan Sporazum o suradnji sa Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i gradskim poduzećima Odvodnja d.o.o. i Komunalni servis d.o.o. Na potpisivanju su uz gradonačelnika dr. sc. Marka Paliagu dipl. oec. nazočili dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović , direktor Odvodnje d.o.o. Ognjen Pulić te predsjednik uprave Komunalnog servisa d.o.o. Želimir Laginja.
ATLAS Mash up besplatno je natjecanje u poslovnim idejama čija je svrha okupiti i spojiti kreativce, ICT stručnjake, video snimatelje, dionike kulturnog turizma, studente, profesionalce, mlade talente, poduzetnike, civilno društvo, odnosno sve zainteresirane za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. 
Fakultet ekonomije i turizma „Dr.Mijo Mirković“ u Puli poziva vas na predstavljanje knjige „Dnevnik jednog kampiste“ (Kvaliteta hrvatskih kampova kroz okular korisnika). O knjizi će govoriti autori knjige Jerko Sladoljev i Loris Pilar, kao i recenzenti izdanja. Promocija će se održati u utorak, 12. ožujka 2019. godine, u 12.30 sati, u dvorani Istra. Raspravu će moderirati prof. dr. sc. Jasmina Gržinić .
U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanja na nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Trevisu.
Turistima se prezentiraju segmenti tradicijskog života koje lokalno stanovništvo već odavno ne prakticira. To je čista inscenacija. Turizam od kulture stvara robu za prodaju. U Istri je autohtoni proizvod rakija od kadulje koju ćete jako teško naći u suvenirnicama. Nekada su djeca na ulicama prodavala školjke iz Jadrana a danas su to školjke uvezene iz drugih mora i oceana. Slično je i s gastronomijom. Imamo poplavu fast foodova, pizzerija, sezonskih restorana s lignjama iz Patagonije
Troje svjetski uglednih profesora potvrđeni su kao prvi govornici devete međunarodne znanstvene konferencije pod nazivom „Tourism, Innovations and Entrepreneurship“ (TIE 2019), koja će se održati od 26. do 28. rujna 2019. godine u luksuznom Valamar Collection Isabella Island Resort u Poreču, u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ iz Pule.
Poziv na natjecanje za mlade...
Europska središnja banka objavila je poziv na natjecanje za mlade ekonomiste (Young economists’ competition 2019) na koje se mogu prijaviti studenti koji su trenutno upisani na doktorske studije iz ekonomije ili financija. Tema ovogodišnjeg natjecanja fokusirana je na 20 godina Ekonomske i monetarne unije (EMU), a više informacija o samom natjecanju dostupno je na internetskoj stranici Europske središnje banke na poveznici u nastavku:
Prema Kalendaru za akademsku godinu 2018./2019., nastava započinje u ponedjeljak 25. veljače 2019. godine. Raspored nastave za redovite i izvanredne studente preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije te diplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije dostupan je na internetskoj stranici:
Zimski je semestar studentima diplomskih studija na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" obilježio Muzil. Tema planirana kao dio projektne nastave dvaju kolegija, Poduzetništvo i gospodarstvo nositeljice Violete Šugar i Strateško računovodstvo nositelja Roberta Zenzerovića , prije nego što je postala aktualna u javnosti. Većina studenata, čak i oni koji žive u Puli, nije ranije ni vidjela, a kamoli poznavala taj dio grada. Prvi su put imali priliku vidjeti ovaj velik misteriozan dio Pule te potom kreirati poduzetničke poduhvate i moguće sadržaje.
Društveni kapital se razvija spontano u povoljnim uvjetima (obiteljskim, organizacijskim, institucionalnim, društveno-političkim, kulturnim) kroz dugo vremensko razdoblje. Gostujući u emisiji Radio Rojca „Društveni kapital zajednice“ doc. dr. sc. Sabina Lacmanović komentirala je doprinos društvenog kapitala ekonomskom razvoju. Analizirajući temeljne dimenzije društvenog kapitala, specifičnosti društvenog kapitala organizacije te pokazatelje razvijenosti društvenog kapitala doc. dr. sc. Sabina Lacmanović govorila je o ulozi obrazovanja, društvenih mreža, javnih prostora, organizacija civilnog društva i menadžmenta u izgradnji društvenog kapitala zajednice i organizacija.
Baveći se temama poput filozofije i povijesti socijalizma, socijalizmom Marxa, Lenjina, Ghandija, Mao Zedonga i Tita, ekonomikom socijalizma te rođenjem i padom Jugoslavenskog samoupravljačkog socijalizma, autori nude neortodoksni pogled na neke aspekte socijalizma u skromnom pokušaju prikazivanja njegove logične utemeljenosti u povijesnoj perspektivi. Djelo kojim se Soumitra Sharma vraća svojoj 'pravoj ljubavi', a to ja povijest ekonomske misli trebala bi biti neizostavni dio vlastite knjižnice svakog 'ozbiljnog' društvenjaka, ali i svakog intelektualca koji promišlja o tome gdje je društvo bilo i kuda to isto društvo ide.   
Dragi maturanti, budući brucoši, bliži se novi upisni rok. Pred vama se nalazi zahtjevna priprema za državnu maturu, a uz to i važna odluka - što i gdje studirati. Odabir fakulteta utječe na vaš nadolazeći studentski i profesionalni život, zato je stručna potpora ključna pri tom životnom koraku. S velikom željom i puno dobre volje za pružanjem pomoći i informacija pri odabiru fakulteta i obrazovnog programa, u tijeku su posjete predstavnika FET-a brojnim srednjim školama diljem Hrvatske. Tijekom predstavljanja nastojimo ti približiti bogatu ponudu studija Fakulteta ekonomije i turizma, te prednosti odabira određenog studijskog usmjerenja.
Hrvatska narodna banka radi potpore budućim, mladim stručnjacima određenog profila potrebnog za rad u Banci, u skladu s poslovnim interesima i mogućnostima, u 2019. godini dodjeljuje ukupno deset stipendija studentima preddiplomskih i/ili diplomskih studija iz polja ekonomije, informatike i matematike koji podnesu prijavu na natječaj. Za odabrane stipendiste u 2019. godini visina stipendije iznosit će 3.000 kn neto mjesečno.
Učinkovito upravljanje financijama i kultura osobne odgovornosti u financijskom poslovanju važni su za dugoročno postizanje financijskih ciljeva, stabilnosti i sigurnosti. Promicanje i podizanje financijske pismenosti društvena je odgovornost i zajednički interes čitave zajednice, a prošlogodišnje su pozitivne reakcije šire javnosti potvrdile nužnost financijskih edukacija, te potaknule održavanje još jedne – besplatne, osmišljene kao niz tematskih izlaganja, lako razumljive i pristupačne svim zainteresiranima, bez ikakvih predznanja i akademskog obrazovanja. 
Prijave studijskih programa započet će 1. veljače 2019. u 9 sati. Na FET-u su dostupni studijski programi Ekonomije i Poslovne ekonomije koja obuhvaća studije: Financijski management , Management i poduzetništvo , Marketinško upravljanje , Informatički menadžment i Turizam .
Otvoren je javni poziv djelatnicima turističkih agencija za besplatnu edukaciju u sklopu EU projekta "Arheoloski park Vizula", čiji je nositelj Općina Medulin, a Fakultet ekonomije i turizma ''Dr. Mijo Mirković'' projektni partner zadužen za navedenu edukaciju. Program edukacije odvijao bi se kroz ciklus predavanja u kojemu bi bilo obrađeno 5 tema kroz 5 dana, dok je predviđeno trajanje svake edukacije 3 sata. Edukacije će se odvijati petkom od 9 do 12.15 sati u prostorijama Općine Medulin.
Inspirirani prošlogodišnjim pozitivnim reakcijama sudionika i šire javnosti, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ drugu godinu zaredom, u drugoj polovici veljače organizira besplatnu edukaciju o relevantnim temama iz financijske kulture, namijenjenu građanima Pule i Istarske županije, a osobito onima koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali s razvijenim investicijsko-štednim proizvodima i uslugama koje im danas stoje na raspolaganju. Sa ciljem osvještavanja i podizanja razine financijske pismenosti kao dijela društvene odgovornosti, polaznicima će se na jednostavan i razumljiv način pojasniti najvažnija područja i pojmovi iz domene financija.
Pulski studenti učit će od ponajboljih svjetskih sportskih mendžera, marketinških stručnjaka zaposlenih u španjolskoj grupaciji Baskonia-Alaves, koja je vlasnik Nogometnog kluba Istra 1961. To im je formalno omogućeno sporazumom koji su u utorak potpisali dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Robert Zenzerović i direktor NK Istra 1961 Mikel Lauzurica Evolet. No, tim sporazumom nije dogovorena samo praksa pulskih studenata u španjolskoj grupaciji, već i predavanja njihovih stručnjaka na FET-u, organiziranje radionica, istraživanja.
Svečanim potpisivanjem Sporazuma o suradnji oformio se visokostručan strateški tandem koji će promptno i agilno primjenjivati kritičko rasuđivanje i praktično djelovanje u svakom segmentu poslovanja, osvještavajući integriran i profesionalan pristup suvremenim sportskim i tržišnim zahtjevima.
Potreba zajedničkog nastupanja i udruživanja svih dionika u turizmu uslijed suvremenih trendova i kretanja na globalnom turističkom tržištu kao refleksije suvremenog turističkog poslovanja potaknula je još jedno signifikantno partnerstvo dviju institucija na najvišoj razini, ovjereno u prostorijama Turističke zajednice Općine Fažana.
Financijske krize su direktno povezane s građevinskim sektorom, samo je teško reći što čemu prethodi. Je li prije kokoš ili jaje - da li je financijska kriza ili balon na građevinskom tržištu. A mi smo opet u trendu ekspanzije rasta cijena stanova. Godina 2019. u gospodarskom će smislu biti stabilna, no postoje veliki izazovi pred svjetskim gospodarstvom, a pred Hrvatskom i dvostruki izazovi ukoliko se ne počnemo pripremati na vrijeme, kaže nam ekonomski stručnjak prof. dr. sc. Marinko Škare iz Pule.
Dana 20.12.2018. za studente diplomskog studija FET-a, smjera Marketinško Upravljanje te kolegija Marketing usluga i Neprofitni marketing, održana je terenska nastava u sklopu koje su posjećene neke od zagrebačkih atrakcija. U ovo predblagdansko vrijeme i pregršt povezanih aktivnosti i događaja, posebno se ističe zagrebački Advent kojeg su posjetili studenti kako bi dodatno promotrili promociju proizvoda i usluga, kao i iskustveni marketing te time obogatiti stečena teorijska znanja. 
Dana 18. prosinca, u prostoru “Stanica 50” Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", održao se početni sastanak sudionika drugog ciklusa DA-SPACE Open Innovation Laba, čemu je prethodila Radionica o mentorstvu za tražitelje rješenja (poduzeća, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije). Otvoreni inovacijski laboratorij EU projekta “DA-SPACE – Open Innovation to raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region” uspostavljen je 2017. godine, a nalazi se u prostoru Rektorata, na adresi Zagrebačka 30.
International Video Pitch Competition međunarodno je natjecanje studenata koji kratkim videom predstavljaju svoje inovativne projekte. Pozivaju se svi zainteresirani studenti UNIPU da iskoriste priliku i prijave se na natječaj, o kojemu se više mogu informirati putem mrežnih stranica: 
Zagrebačka banka već treću godinu za redom organizira studentski program stručne plaćene prakse - Zaba Banking Academy - za sve studente završne godine studija, odnosno apsolvente diplomskih studija ekonomskog, matematičkog i drugog tehničkog usmjerenja koji žele naučiti kako funkcionira banka te bolje razumjeti bankarsko tržište. Ovaj ciklus Zaba Banking Academy programa usredotočen je na atraktivna područja iz bankarskog poslovanja: Korporativnog, investicijskog i privatnog bankarstva, Financija te Upravljanja i kontrole rizika.
Iz medija o edukativnim radionicama...
Radio Pula izvještava o besplatnim radionicama namijenjenim malim poduzetnicima i obrtnicima s ciljem unapređenja njihova poslovanja održanima na FET-u. Stručnjaci iz područja brendiranja, komuniciranja i savjetovanja brojnim su sudionicima prenijeli kako se nositi na globalnom tržištu.
U sklopu europskog projekta REII II, čiji je nositelj Istarska županija, a kojeg provodi Upravni odjel za gospodarstvo, 13. i 14. prosinca, u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli, te u prostorijama Istarske razvojne agencije . IDA d.o.o., održane su dvije u nizu radionica na temu izrade Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2021. - 2027.
Dana 11. prosinca 2018. godine u sklopu kolegija Komparativni fiskalni sustavi, studenti diplomskog studija FET-a smjera Financijski management posjetili su Hrvatsku narodnu banku. Ovo je jubilarna deseta godina za redom da studenti u okviru terenske nastave posjećuju HNB i imaju prigodu poslušati kvalitetna i zanimljiva predavanja namijenjena podizanju razine njihove ekonomske i financijske kompetentnosti, te na taj način dodatno povezati stečena teorijska i empirijska znanja.
Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ jučer se održalo finale ciklusa „Katalog poduzetničkih ideja +“, edukativnoga dvomjesečnog programa razvoja poduzetničkih ideja namijenjenog učenicima srednjih škola. U provedbi programa sudjelovalo je sedam škola iz Pazina, Poreča, Labina i Pule s preko 180 učenika, a do finala je stiglo 55 učenika sa 16 poduzetničkih ideja.
Dana 22. studenog 2018. godine održana je terenska nastava iz kolegija Programi i fondovi EU-a i Urbana ekonomika u okviru koje smo posjetili dva istarska grada – Poreč i Rovinj. 
Naš cijenjeni profesor emeritus Soumitra Sharma još jednom pokazuje relevantnost na međunarodnoj akademskoj sceni. Tijekom održavanja međunarodne znanstvene konferencije 'The Status, Trends and Perspectives of World Economy for the Next Decade; World Economy by 2030' u studenom 2018. godine i studijskog putovanja u Indiju, profesoru emeritusu Soumitra Sharmi dodijeljena je prestižna nagrada "Professor of Eminence"  uglednog Sveučilišta Shobhit.
Najava javne prezentacije rezultata...
U ponedjeljak 10. prosinca s početkom u 13 sati (FET, dvorana Pula) održat će se predstavljanje rezultata znanostvenog projekta (FET, 2018) pod nazivom „Identifikacija eksternalija u modeliranju održivog razvoja turizma“ voditeljice prof. dr. sc. Jasmine Gržinić. Prezentacija je namijenjena znanstvenoj zajednici i široj javnosti.
Zadnji tjedan u studenom 2018. godine bio je nezaboravan za dio kolektiva FET-a koji su sudjelovali u organizaciji međunarodne znanstvene konferencije "The Status, Trends and Perspectives of World Economy for the Next Decade; World Economy by 2030" (26.–28. studenog 2018.) u zajedničkoj izvedbi čak četiri fakulteta iz Hrvatske i Indije: Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Hrvatska), Ekonomski fakultet Zagreb (Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska) Odjel za ekonomiju (C. C. S. Sveučilište Meerut, India) i Škola poslovnih studija (Sveučilište Shobhit Meerut, India).
Stipendije se dodjeljuju studentima/cama završnih godina Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", koji studiraju na studijskim smjerovima srodnima sa turizmom i financijama. Iznos stipendije je 1.000,00 kn mjesečno, a razdoblje stipendiranja je od 1.10.2018. do 30.9.2019. Pravo na prijavu za dodjelu stipendija imaju studenti završnih godina (3. godina preddiplomskog studija ili 2. godina diplomskog studija) koji su redoviti studenti Fakulteta ekonomije i turizam i koji ispunjavaju sljedeće uvjete: 
U okviru CONNEXIO programa suradnje studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i FH-Burgenlanda iz Eisenstadta (Austrija) dana 22. i 23. siječnja 2019. godine u Eisenstadtu u Austriji održat će se znanstveno-stručna konferencija namijenjena studentima i alumnijima navedenih sveučilišta. Pored znanstvenih i stručnih radova mogu se izlagati završni i diplomski radovi.  
Na web-adresi  https://fet.unipu.hr/tie2019 pogledajte internet stranicu nove međunarodne znanstvene konferencije koju već tradicionalno po deveti put organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) iz Pule.
Nagrada za najbolji znanstveni rad na...
Druga konferencija Bali International tourism conference 2018. godine, aktualnog naziva „Millenial tourism - Creative Strategies Towards Sustainable Tourism Development in the Millenial Era“, organizirana je u suradnji sveučilišta Udayana i Minstarstva turizma Indonezije u razdoblju od 8. do 10. studenog 2018. godine. Recenzentski odbor konferencije, u konkurenciji od 77 radova, odabrao je za nagradu „Best paper“ rad s nazivom  „Leisure travel behaviour of generation Y & Z at the destination and post-purchase“ autora doc. dr. sc. Ive Slivar (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“), doc. dr. sc. Dražena Alerića (Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“) i Sanje Dolenec .
Prva od tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories održala se u petak, 23. studenog na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Tijekom protekla dva tjedna studentske sportske ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sudjelovale su na dva vrlo jaka međunarodna sveučilišna turnira – Euroijada 2018 u Pragu te WIUSC 2018 u Barceloni. U Pragu su pulski studenti ponovili prošlogodišnji uspjeh – prvo mjesto u muškom futsalu i tenisu dok su u Barceloni plivačice osvojile tri četvrta mjesta a košarkaši, nakon prošlogodišnjeg zlata, ovaj su puta zapeli u grupnoj fazi.
Iz medija o gostovanju ministra...
​Ministar turizma Gari Cappelli posjetio nas je u srijedu 21. studenog i održao zanimljivo predavanje s temom „Turizam i nove uloge dionika“ okupljenim studentima preddiplomskog studija 'Turizam' te diplomskog studija 'Turizam i razvoj'.
FET i Istarska razvojna agencija u okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories organiziraju tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma.
Nedavno je gradonačelnik u ime Grada Pule potpisao sporazum s premijerom o uvjetima, pravima i obavezama za realizaciju turističkih projekata Saccorgiana, Hidrobaza i Muzil. Poput područja Katarina i Monumenti, ti se atraktivni lokaliteti pulskog priobalja planiraju dati u koncesiju od 50 do 99 godina. Legitimno je pitanje koje si postavlja javnost o ekonomskim, društvenim i okolišnim učincima takvog modela raspolaganja lokalnim prostornim resursima, ali i kvaliteti života u gradu, o dokumentacijskim uporištima koja ekonomski i razvojno pravdaju predložene turističko-ugostiteljske projekte.
Na kolegijima Poduzetništvo i gospodarstvo te Strateško računovodstvo studenti u mješovitim timovima izrađuju projekte na temu Muzila. U utorak, 6.11., studenti diplomskog studija posjetili su Muzil s obzirom da je on, uz Zerostrasse, jedna od tema projekata koje izrađuju u sklopu navedenih kolegija. Posjet Muzilu, nekadašnjem vojno-regrutnom centru, obuhvatio je i razgled utvrda Muzil i Marie Loiuse za koju se veže zanimljiva legenda koja kaže kako je ona podvodnim tunelom povezana s otočjem Brijuni. Naime, Austro-Ugarska Monarhija je tokom svoje vladavine Pulu i njezinu okolicu učinila neprobojnim područjem, posebice u pogledu napada s mora, zahvaljujući obrambenom sustavu u koji je uključena i spomenuta utvrda. Ranijim posjetom studenta Zerostrasse percepcija austrougarskih građevina na našem području time je kompletnija.
"Ekologija i pravda" naslov je predavanja kojeg će doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković, u sklopu projekta Zelena knjižnica, održati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli (dvorana Pula) u četvrtak 25. listopada s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli i Društvo bibliotekara Istre.
FET je jedan od malobrojnih fakulteta koji stalno prati trendove i uvodi inovacije gradeći tako odnos sa studentima i pružajući im znanje i priliku za dokazivanje kako bi što spremniji i sposobniji „uskočili“ na tržište rada ili pokrenuli vlastiti posao. U jačanju suradnje između Fakulteta i gospodarstvenika, a na dobrobit svih dionika, studentima smjera marketinško upravljanje u okviru kolegija Marketing, omogućena je suradnja kojom studenti pomažu gospodarstvenicima u rješavanju njihovih poslovnih problema i to vlastitim idejama i znanjem.  
U kontekstu obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj i povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine,  u ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine u buzetskoj Gradskoj vijećnici održana je promocija znanstvene monografije Models of Valorisation of Cultural Heritage in Sustainable Tourism/Modeli valorizacije kulturne baštine u održivom turizmu. Publikaciju, koja je rezultat međunarodne suradnje na projektima valorizacije zajedničke europske baštine, predstavila je jedna od recenzentica, prof. dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, urednice izv. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i doc. dr. sc. Nataša Urošević te predstavnici međunarodnog tima 22 autora: arhitekata, konzervatora, povjesničara umjetnosti, muzeologa, ekonomista, sveučilišnih profesora, ICOMOS-ovih eksperata i stručnjaka za europske kulturne politike i programe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Poljske. 
Hrvatsko društvo ekonomista najavljuje 26. tradicionalno savjetovanje o ekonomskoj politici koje će se održati od 7. do 9. studenog 2018. u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji. FET i ove godine organizira odlazak na drugi i treći dan konferencije (8. i 9. studenog) za trideset najboljih studenata druge godine diplomskog studija uz osiguran prijevoz i noćenje u hotelu u Opatiji. U petak 9. studenog predviđen je Studentski dan na temu budućnosti ekonomskog obrazovanja i sudjeluju studenti ekonomskih fakulteta iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika a po završetku predavanja za sve sudionike organiziran je ručak.
Dekan FET-a donio je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, dr. sc. Jasminke Samardžija, dana 22. listopada 2018. u 10 sati , nova vijećnica, na temu «Utjecaj ljudskog kapitala na ekonomski rast».
Nastavnici s Fakulteta i marketinški stručnjaci iz renomiranih poduzeća s puno praktičnog iskustva u digitalnom marketingu održat će radionicu namijenjenu poduzetnicima, ali i svima onima koje zanima usavršavanje iz ovog područja.
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, hrvatski je partner u međunarodnom znanstvenom projektu znanstveno-tehnološke suradnje sa Slovenijom - "Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj i Sloveniji - analiza podataka. Voditeljica našega hrvatskog tima je izv. prof. dr. Violeta Šugar, inače šefica Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo na pulskom fakultetu, s kojom razgovaramo o poduzetništvu u nas i susjednoj zemlji, jer je i jedan od ciljeva projekta istražiti te posebnosti. Budući da je projekt u početnoj fazi, tek će se nakon provedenog sveobuhvatnog istraživanja moći odgovoriti u čemu se, npr. naši poduzetnici mogu ugledati na slovenske kolege, jesu li poticaji "poticajni" za poslovanje malih i srednjih poduzetnika i kako se na njih u Sloveniji odrazilo uvođenje eura, koje jednog dana čeka i naše gospodarstvo. No, prof. Šugar o svemu drugome nije štedjela dati nam iscrpna objašnjenja...
Obavještavamo studente i nastavnike da sukladno Akademskom kalendaru za 2018./2019. godinu nastava započinje u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine za drugu i treću godinu preddiplomskog studija i drugu godinu diplomskog studija. Kako se Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskog studija održava u ponedjeljak 1. listopada nastava za studente prve godine preddiplomskog studija nastavlja se u utorak 2. listopada, a prema definiranom rasporedu nastave .
Nastava za studente prve godine preddiplomskog studija Ekonomije i Poslovne ekonomije, započinje u ponedjeljak 1. listopada 2018. godine, prema nastavnom planu i objavljenom rasporedu nastave . Prvi dan na FET – u za studente prve godine preddiplomskih studija održava se „Orijentacijski dan“ namijenjen upoznavanju sa pravilima studiranja, službama Fakulteta i njihovim radom, te ostalim važnim informacijama.  Dolazak na orijentacijski dan je obavezan za redovne studente .
Diplomski studiji na FET-u omogućuju primjenu stečenih znanja u praksi koja se organizira u suradnji s respektabilnim partnerima iz okruženja. Po završetku studija studenti na raspolaganju imaju i novi poslijediplomski specijalistički studij Marketing usluga.
Od 12. do 14. rujna u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održala se međunarodna znanstvena konferencija „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ - jedna od najvećih ovogodišnjih konferencija u Hrvatskoj i okruženju.  
Dekan FET-a 18. rujna donio je odluku  o dodatnom ispitnom roku u akademskoj godini 2017./2018. kojom se odobrava dodatni ispitni rok za polaganje ispita na studiju Ekonomije i studiju Poslovne ekonomije.
„Katalog poduzetničkih ideja“ edukativni je program FET-a namijenjen učenicima srednjih škola, proizašao iz SMART INNO projekta . Povodom pete godišnjice izvođenja, program je proširen zahvaljujući suradnjama te dobiva dodatak plus: „Katalog poduzetničkih ideja +“. Ove godine učenici će razvijati svoje poduzetničke ideje uz još bogatiji program koji je postignut suradnjom Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ s projektom SOS čiji je nositelj Grad Pula, uz partnere Udrugu mladih i Alumni FET Pula i Zakladu Istra te Interreg projektom Atlas koji se provodi pri Fakultetu. 
U povodu održavanja međunarodne znanstvene konferencije „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ u prostorima Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na današnjoj su konferenciji za medije prodekani FET-a izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić i doc. dr. sc. Dean Sinković, te predstavnica organizatora dr. sc. Ourania Dimakou predstavili opsežan program predviđenih sesija i predavanja.  
Iz medija: nastavnici FET-a govore o...
Procurio je plan za restrukturirnje Uljanika koji spas brodogradilišta vidi nakon 600 otkaza radnicima koji bi dobili otpremninu. Vladajući pak poručuju da se intezivno radi na rješenju problema, no na ono održivo i dugoročno trebat će pričekati. Radnici pulskog škvera, dok na računima sutra ne vide plaću za srpanj, i dalje su u štrajku. Istodobno, Europska komisija poručuje da još nije završila analizu prijedloga restrukturiranja...
Obavještavaju se studenti da će zbog godišnjih odmora knjižnica FET-a biti zatvorena od 30. srpnja do 24. kolovoza. Ured za studente i obrazovne programe (studentska referada) bit će zatvoren od 6. do 24. kolovoza. U periodu od 30. srpnja 2018. do 17. kolovoza 2018. sve su zgrade Sveučilišta zatvorene, osim zgrade Rektorata u kojoj će se raditi od 7 do 15 sati. Od 20. kolovoza 2018. u ostalim zgradama Sveučilišta nastavlja se redovno radno vrijeme.
Gledajte finalnu utakmicu Hrvatska -...
Da, dobro ste pročitali! FET za sve svoje studente i profesore u nedjelju 15.7.2018. u 17 sati u novoj zgradi FET-a (dvorana Pula ili Istra) organizira zajedničko gledanje finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska - Francuska! 
S razvitkom gospodarstva u svijetu, raste i učešće uslužnog sektora u istome. Ukoliko se žele maksimizirati rezultati u tom značajnom području, važno je  obrazovati ljudske resurse te im pružiti adekvatno znanje iz upravljanja uslugama. Usluge naime karakteriziraju specifičnosti koje ih razlikuju od proizvodnog sektora. Nadalje, važno je razlikovati specifičnosti marketinga u pojedinim uslužnim sektorima poput turizma, trgovine, bankarstva i osiguranja te u neprofitnim djelatnostima ali i u javnoj upravi. Turizam kao iznimno važna grana koja najviše doprinosi visokom učešću usluga u domaćem gospodarstvu, zahtijeva stalni razvoj ljudskih resursa. Ostali sektori (trgovina, bankarstvo, osiguranje, neprofitne organizacije te javna uprava) koji su također razvijeni u Republici Hrvatskoj predstavljaju izvore potrebe za stručnim kadrom specijaliziranim za uslužni marketing. Stoga  prepoznavši potrebe okruženja i suvremene izazove Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", pokreće novi sveučilišni specijalistički poslijediplomski studij "Marketing usluga".
Vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera sklopila je s pulskim Fakultetom ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ sporazum o suradnji. Sporazumom su dvije institucije stvorile osnovu za konkretizaciju aktivnosti vezanih za stručnu praksu studenata, unapređenje studijskih programa iz područja ekonomije i turizma, održavanje predavanja stručnjaka iz gospodarstva, realizaciju tematskih istraživanja, izrade znanstvenih i stručnih projekata te provođenja ostalih aktivnosti od zajedničkog interesa.
Dana 28. lipnja 2018. godine na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao se prvi International Demo Day u sklopu projekta DA-SPACE, koji je sufinanciran Interreg dunavskim transnacionalnim programom. Tom prilikom okupili su se projektni partneri iz sedam europskih zemalja sudionica u ovom međunarodnom projektu: Rumunjska, Bugarska, Srbija, Češka, Slovačka, Njemačka i Hrvatska. International Demo Day je završni događaj prvog ciklusa svih sedam Otvorenih inovacijskih laboratorija na području dunavske regije, a održan je kao prikaz najinovativnijih rješenja pobjedničkih timova mladih talenata.
Sveučilište Jurja Dobrila u Puli odabrano je među tri hrvatska Sveučilišta koja će dobiti vrijednu nagradu u sklopu projekta Stanica 50 koji je pokrenula kompanija Coca-Cola. Naime, u povodu obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, Coca-Cola je u okviru javnih sveučilišnih prostora diljem zemlje putem projekta Stanica 50 odlučila urediti takozvana studentska središta. Cijeli projekt težak je milijun kuna, a pulsko bi Sveučilište trebalo dobiti između 300 i 400 tisuća kuna. Cijeli projekt podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Ivana Valić dobitnica nagrade za...
Jedna od stalnih aktivnosti Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika je i suradnja s fakultetima te visokim školama. Zajednica u okviru suradnje svake godine nagrađuje doktorate, poslijediplomske specijalističke radove i diplomske radove iz područja računovodstva, revizije i financija. Studenti i djelatnici Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” su prethodnih godina više puta osvajali ovu nagradu, što ukazuje na kontinuirano visoku razinu kvalitete u edukaciji i obrazovanju, kao i razvijanju i poticanju interesa studenata na bavljenje financijama, računovodstvom i revizijom.
U lipnju 2018. godine međunarodno ugledni znanstveni nakladnik Palgrave Macmillan objavio je autorsku knjigu doc. dr. sc. Marte Božina Beroš naslova "Agencies in European Banking-A Critical Perspective", kao dio svoje zbirke " Palgrave Macmillan Studies in Banking and Financial Institutions '". U knjizi se istražuje nova prudencijalna politika bankarskog sektora EU koja nastaje u kontekstu diferencijacije jedinstvenog bankarskog tržišta uslijed stvaranja Bankovne unije, dajući posebnu pozornost dvjema institucijama koje stvaraju tu politiku - Europskom nadzornom tijelu za bankarstvo i Jedinstvenom sanacijskom odboru.
Na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 15. lipnja održana je završna konferencija međunarodnog znanstveno-istraživačkog projekta MEGASFORA (Modelling Economic Growth – Advanced Sequencing and Forecasting Algorithm / Modeliranje ekonomskog rasta - napredno sekvenciranje i algoritam predviđanja), prilikom čega je predstavljena i monografija projekta „Modelling Economic Growth: Issues and New Insights“ kao finalni output četverogodišnjeg ispitivanja međuzavisnosti ekonomskog rasta i poslovnih ciklusa na međunarodnoj razini.
U suradnji s partnerima iz College of Managemet Academic Studies (COMAS) iz izraelskoga grada Rishon LeTziona, s kojima Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET)  već niz godina surađuje na projektima i razmjenjuje studente i nastavnike, pokrenut je Međunarodni virtualni inkubator (International Virtual Incubator, IVI). FET već ima Studentski poduzetnički inkubator (SPIN), otvoren za sve studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (UNIPU), a IVI će pružiti dodatne mogućnosti studentima i njihovim mentorima širom svijeta da razvijaju svoje poduzetničke, inovativne ideje i projekte. U virtualnome svijetu granice ne postoje, pa su tako tijekom svibnja i početkom lipnja izraelski i hrvatski studenti u interdisciplinarnim međunarodnim timovima kreirali, razrađivali i na kraju predstavljali svoje inovativne proizvode i usluge mentorima u Puli, Rishon LeTzionu, Roterdamu i New Yorku, a da se nisu morali maknuti iz svojih učionica.
Pozivamo sve zainteresirane studente na završni sastanak sudionika prvog ciklusa DA-SPACE otvorenog inovacijskog laboratorija – projektnih timova Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, tražitelja rješenja i mladih talenata, koji će se održati na   Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u dvorani Pula, 15. lipnja 2018. godine  s početkom u  10  sati.
Dana 8. lipnja 2018. godine studenti prve godine diplomskog studija FET-a, studijskog programa Turizam i razvoj, posjetili su Istarsku razvojnu turističku agenciju - IRTA d.o.o. u sklopu nastave iz kolegija Turistička destinacija (nositeljica prof. dr. sc. Danijela Križman Pavlović). Domaćini su prilikom ove stručne posjete bili g. Siniša Miljević - direktor, te suradnici gđa. Ivanka Radošević Lamot i g. Damir Popović.  
U virtualnome svijetu granice ne postoje, pa su tako tijekom svibnja i početkom lipnja izraelski i hrvatski studenti u interdisciplinarnim međunarodnim timovima kreirali, razrađivali i na kraju predstavljali svoje inovativne proizvode i usluge mentorima u Puli, Rishon LeTzionu, Roterdamu i New Yorku, a da se nisu morali maknuti iz svojih učionica.
U četvrtak 7. lipnja održana je svečana promocija sveučilišnih specijalista i doktora znanosti Fakulteta ekonomije i turizma ''Dr. Mijo Mirković'' Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Na promociji potvrdu svog velikog uspjeha dobilo je sveukupno 16 sveučilišnih specijalista, od toga sedam sveučilišnih specijalista ljudskih resursa i društva znanja te devet sveučilišnih specijalista europskih integracija, regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, i osam doktora znanosti.
Studentice diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković,  studijskog programa Turizam i razvoj sudjelovale su na 1. međunarodnoj studentskoj Green konferenciji organiziranoj povodom 22. svibnja -  Međunarodnog dana bioraznolikosti. 
Predavanje će doc. dr. sc. Branko Ančić održati u sklopu projekta Zelena knjižnica na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” (dvorana 302) u srijedu 30.5.2018. god. s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan, a organizatori su Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” i Društvo bibliotekara Istre.
Dana 29. svibnja s početkom u 10 sati (dv. 403) održat će se gostujuće predavanje pod nazivom  »Visiting dark tourism sites in Slovenia» profesora sa University of Primorska, Faculty of tourism Studies - Turistica. Profesor kod nositeljice kolegija »Turoperatori i turističke agencije« dolazi putem programa mobilnosti s ciljem provođenja suradničkog opažanja, razvoja suradnje i prijave budućih projekata. Dolazak je obvezan za studente treće godine, smjer Turizam.    
U sklopu kolegija Poslovanje ugostiteljskih poduzeća (29.5.) i Analiza investicija (30.5.) održat će se gostujuće predavanja profesora s partnerskog sveučilišta University of Economics, Krakow,  (Poljska) na kojima će se prezentirati problematika i aspekti nekretninskog financiranja u  ugostiteljskim poduzećima te analiza cash flow-a u financiranju nekretnina.  
Naši diplomirani studenti, korisnici potpore FET-ovog projekta Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN) pokrenuli su nautičku putničku agenciju uz FET-ovo mentorstvo i besplatno korištenje prostora Fakulteta.
U petak 18. svibnja 2018. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli održan je 17. Interkatedarski skup Katedri za financije ekonomskih fakulteta iz Hrvatske. Skup je otvorio Dekan pulskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović, a u samom radnom dijelu skupa prisustvovalo je preko dvadeset profesora i asistenata iz svih hrvatskih ekonomskih fakulteta. Ovakvim interkatedarskim skupovima već tradicionalno prisustvuju i kolege iz Bosne i Hercegovine čime ovaj skup poprima i međunarodni karakter.
U sklopu kolegija Uvod u ekonomiju, 22. svibnja 2018. godine s početkom u 13.15 sati, u dvorani 202, održat će se gostujuće predavanje profesorica s partnerskog sveučilišta University Pais Vasco iz Bilbaa (Španjolska) na kojem će se prezentirati faze gospodarskog razvoja poznate Baskijske regije koja je u razdoblju od 30ak godina od najsiromašnije španjolske regije postala najbogatija. Baskijski model razvoja predstavlja jedno od gospodarskih čuda u novijoj povijesti. Predavanje je obvezno za studente iz kolegija Uvod u ekonomiju 2 (smjerovi marketinško upravljanje i turizam). Svi ostali studenti i nastavnici FET-a slobodni su prisustvovati predavanju.
Nastupno predavanje Adriane Galant,...
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto predavača iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polje ekonomija za potrebe Katedre za računovodstvo, Adriane Galant, mag. oec., dana 25. svibnja 2018. u 11.30 sati, dvorana 302, na temu "Uvod u nefinancijsko izvještavanje u funkciji analize poslovanja".
Planiraš li godinu dana unaprijed posadi rižu, planiraš li deset godina unaprijed posadi stablo, planiraš li stoljeće unaprijed odgajaj i educiraj ljude.  - „Stoga jednom godišnje posadite rižu, povremeno posadite i stablo, ali nemojte propustiti jedan dan da ne naučite nešto novo. Nešto novo na stručnom planu, ali i na svim ostalim područjima života“ - poručio je promoventima, gladijatorima modernog doba,izv. prof. dr. sc. Robert Zenzerović, dekan Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, na svečanoj zajedničkoj promociji diplomanata svih studijskih programa FET-a, održanoj u pulskom Amfiteatru (Areni) – najljepšoj pozornici na otovorenom 11. svibnja 2018. godine.
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto predavača, iz znanstvenog područja društvenih znanosti, polja pravo za potrebe Katedre za organizaciju, poduzetništvo i pravo, Tee Hasić, mag.iur., dana 23. svibnja 2018. u 12 sati, dvorana Istra, na temu Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću. 
Nastupno predavanje dr. sc. Lukše...
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, za znanstveno područje društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija, grana međunarodna ekonomija dr. sc. Lukše Lulića, dana 22. svibnja 2018. u 10.40 sati , dvorana 404, na temu "Liberalizacija energetskog sektora u zemljama srednje Europe".    
Iz medija: Svečana promocija FET-a za...
Svečanu promociju u Areni zapamtit će 283 diplomanta Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" koji su danas, prvi put na najljepšoj pozornici na otvorenom, tradicionalnim pomicanjem uresa na kapi s lijeve na desnu stranu obilježili ulazak u akademsku zajednicu. U prepoznatljivim togama i kapama, okruženi svojim najbližima i brojnim gostima, svi slavljenici zajedno preplavili su čitav parter antičkog amfiteatra, ponosa Pule. Dojmljiva slika privukla je pažnju i brojnih turista kojima tijekom svečane prisege promovenata nije bio zatvoren ulaz. Slobodno su šetali Arenom, mnogi i posjedali na kamene škaline i pomno pratili događaj, sve do završne dojmljive scene s tristotinjak akademskih kapa u zraku. Sve je snimano i dronom, uz jake medijske kamere i, naravno, obiteljske fotoaparate.
Održan okrugli stol na temu Europskih...
Okrugli  stol “Uspješnost korištenja Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj (i Istarskoj županiji)“ održan je 10. svibnja 2018. godine u organizaciji Centra za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma «Dr. Mijo Mirković» i uz potporu Erasmus + (Jean Monnet module) programa. 
Naši studenti Kristijan Rotim, Ivan Pešić i Gabrijela Baketarić, ujedno stanari Studentskog poduzetničkog inkubatora (SPIN-a) , sa svojom su poduzetničkom idejom pretočenom u kratak video, veoma uspješno sudjelovali u međunarodnom natjecanju studenata, International Video Pitch Competition, osvojivši prvo mjesto u lokalnoj rundi ocjenjivanja. U nastavku pročitajte njihova razmišljanja i dojmove.
Povodom obilježavanja Europskog tjedna na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Centar za europska istraživanja uz potporu Erasmus+ programa “ Jean Monnet Module ” organizirao je u srijedu, 9. svibnja 2018. godine predavanje gđe. Ivane Gažić, predsjednice Uprave Zagrebačke burze.
G. Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, dana 8. svibnja u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao je predavanje na temu “Korištenje fondova EU u Hrvatskoj u perspektivi 2014.-2020. - koji su prvi rezultati?” u sklopu obilježavanja Tjedna Europe 2018. godine, u organizaciji Centra za europska istraživanja (CEIPU) pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ te potporu Erasmus+ programa “ Jean Monnet Module ”. 
Tijekom travnja studentske sportske ekipe Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli ostvarile su vrhunske rezultate na tri međunarodna sveučilišna natjecanja - nogometaši su osvojili zlato na Med-Sahran Sports Challengeu u Maroku, tenisači srebro i odbojkašice četvrto mjesto na Euromilanu u Milanu te košarkaši peto mjesto na PCU University Games u Antwerpenu. 
Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić održao je danas na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" predavanje na temu "Uvođenje eura i gospodarski rast u Republici Hrvatskoj - izazovi budućnosti". Predavanje je organizirano u sklopu tradicionalnog obilježavanja Tjedna Europe, u režiji Centra za europska istraživanja (CEIPU) pri FET-u, uz potporu Erasmus+ programa "Jean Monnet Module". Dvorana Pula doista je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u nju su se natiskali svi koji su željeli iz prve ruke dobiti relevantne informacije o započetom procesu uvođenja eura, koji će se sigurno dogoditi, samo je pitanje kada i kako će hrvatski građani to osjetiti na svojoj koži.
U četvrtak 03.05. u 8.30 sati, u TCR dvorani, održat će se prezentacija poslovnih slučajeva ovogodišnjeg izdanja Istrian Tourism Competition (ITC) natjecanja. Pozivamo sve zainteresirane studente da dođu poslušati izlaganje.
Povodom obilježavanja Tjedna Europe 2018. godine, u organizaciji Centra za europska istraživanja (CEIPU) pri Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ te potporu Erasmus+ programa “Jean Monnet Module”, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ tradicionalno će se održati niz aktivnosti. Pozivamo sve zainteresirane studente da od 4. do 10. svibnja prisustvuju prigodnim predavanjima i panel diskusijama, a detaljnije informacije i raspored dostupni su u datoteci u nastavku:
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ bit će domaćin međunarodne znanstvene konferencije pod nazivom „The State of Capitalism and the State of Political Economy“ u organizaciji IIPPE (International Initiative for Promoting Political Economy) koja će se održati u razdoblju od 12. do 14. rujna 2018. godine. Središnji dio konferencije bit će usmjeren na stanje kapitalizma i političke ekonomije. Namjera je potaknuti interes prema političkoj ekonomiji, interdisciplinarnosti, povijesti političke i ekonomske misli, kritici tekuće politike i vođenja ekonomije te aktivizmu.
Gostujuće predavanje – Implikacije...
U srijedu, 2. svibnja 2018., na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”, s početkom u 8 sati, u dvorani 302, održat će se gostujuće predavanje pod naslovom „Implications of Brexit for the future of Europe” . Predavanje će održati prof. dr. hab. Christopher George Gruszczyński (University of Finance and Management in Warsaw, Poland), u okviru kolegija „Gospodarstvo EU”. Na predavanje se pozivaju svi studenti i nastavnici.
Dana 9. travnja 2018. godine studenti prve godine diplomskog studija Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ smjera Ekonomija i smjera Turizam i razvoj posjetili su t.d. Maistra d.d. Rovinj te sudjelovali na radionici uključivanja dionika lokalne zajednice u procese participativnog upravljanja organizirane u općini Vrsar.
Prof. dr. sc. Ellen Farrell (Professor, Entrepreneurship & Venture Capital Co-Director, Master of Technology Entrepreneurship & Innovation - MTEI) sa Sveučilišta St. Mary's iz Kanade održat će na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" predavanje na temu "Venture Capital Formation". Gostujuće predavanje održat će se u sklopu kolegija "Međunarodne financije", u četvrtak 26. travnja, s početkom u 10.50 sati u dvorani 403. Predavanje je otvoreno za sve studente i nastavnike Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković.
Sveučilište je raspisalo natječaj za prijem na radno mjesto Viši stručni referent na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puliza rad na međunarodnom projektu „INTERREG V-A Standard Atlas“ na određeno vrijeme od  14 mjeseci, u punom radnom vremenu. Radno mjesto je financirano iz  Projekta Interreg – Italy Croatia 2014 – 2020 Interreg V-A- Italy Croatia CBC Progrramme, Standard + Atlas.
U sklopu kolegija Analiza investicija u srijedu 18. travnja s početkom u 13.15 sati (dvorana 203) održat će se gostujuće predavanje Ane Njegovanović mag. oecc. na temu "Od eksperimentalne ekonomije do neuroznanosti". Svi nastavnici i studenti FET-a slobodni su prisustvovati predavanju.
U srijedu, 18. travnja 2018. godine u 14 sati, u dvorani Pula Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održat će se studentska tribina o Glasu Istre kojom će se studentima predstaviti Glas Istre, projekti i razvoj u budućnosti te mogućnosti zapošljavanja. Na tribini će sudjelovati Robert Frank , glavni urednik Glasa Istre i Ranko Borovečki , direktor izdavaštva Glasa Istre. Organizator tribine je Sveučilišni Centar za razvoj karijera uz potporu Savjeta mladih Grada Pule.
Dekan FET-a donio je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u nastavno zvanje i radno mjesto predavača, za područje društvenih znanosti, polje ekonomije, grana Poslovna informatika, mr. sc. Gorana Matoševića, dana 18. travnja 2018. u 15.30 sati, dvorana 402, na temu «Obrada prirodnog jezika u analizi društvenih mreža».
Dan otvorenih vrata FET-a održao se u srijedu, 28. ožujka 2018. godine od 9 do 15 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Brojni učenici, profesori, studenti i ostali zainteresirani koji su prisustvovali spomenutoj manifestaciji imali su jedinstvenu priliku doživjeti Fakultet u punom sjaju programskih aktivnosti i spoznati niz mogućnosti koje stoje na raspolaganju postojećim, ali i budućim studentima. 
U srijedu,  21. ožujka 2018. godine, povodom Svjetskog dana vode, dr. sc. Desanka Sarvan održala je gostujuće predavanje pod nazivom „Efekti privatizacije upravljanja vodnim uslugama“. Predavanje je organizirano u sklopu projekta Zelena knjižnica, a u suorganizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.
Dan otvorenih vrata FET-a (28.3.)
U srijedu, 28. ožujka 2018. godine od 9 do 15 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ (FET) održat će se Dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani učenici,  profesori i studenti imat će priliku upoznati se sa studentskim životom na FET-u. Naši djelatnici i studenti prezentirat će aktivnosti i službe koje su važan dio studiranja. Organiziran je razgled FET-a i kampusa Sveučilišta.
Dr. sc. Desanka Sarvan će u srijedu,  21. ožujka 2018. godine, povodom Svjetskog dana vode, održati predavanje pod naslovom „Efekti privatizacije upravljanja vodnim uslugama“. Predavanje se organizira u sklopu projekta Zelena knjižnica , a u suorganizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” s početkom u 17 sati, Dvorana Pula. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost.
Radi se o radnom mjestu  na određeno vrijeme od  15 mjeseci, u punom radnom vremenu , a financirano je iz  Projekta Interreg – Italy Croatia 2014 – 2020 Interreg V-A- Italy Croatia CBC Progrramme, Standard + Atlas...
Domaćin Inspire Me u Puli 24. ožujka biti će Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, a konferencija se održava u organizaciji Start-Up udruge, portala eIstre i Istarske razvojne agencije. Glavni dio konferencije su uspješne priče pojedinaca – poduzetnika, menadžera, sportaša, novinara, umjetnika, novinara i dr., koji će podijeliti svoja životna i poslovna iskustva. Održat će se i specijalizirane radionice, u kojima će profesionalci sudionike upoznati s temama iz područja poput financija, marketinga, IT, event menadžmenta, lifestylea, fitnessa, prehrane...
Profesor emeritus Soumitra Sharma, zadao si je popuniti veliku prazninu u znanju svakodnevnog čovjeka o društvenoj, a time i povijesnoj evoluciji ljudske civilizacije. Svojim novim djelom eklektično pronalazi i objašnjava međuzavisnost povijesti, religije i filozofije u najširem mogućem društveno – ekonomskom kontekstu, sugerirajući kako je u ljudskoj civilizaciji, u sustavu napretka temeljenom na kontinuitetu, jedina konstanta zapravo ljudsko ponašanje. No unatoč tome, koliko god, budućnosti okrenuta civilizacija želi okrenuti leđa i prekinuti veze s 'nazadnom' prošlošću, ona se uvijek vraća svojim istinskim (povijesnim) korijenima, društvenoj (religijskoj) svijesti i (filozofskim) idejama iz kojih je ponikla.
U siječnju 2018. godine započeo je projekt ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, odobren u okviru Standard+ poziva za financiranje iz Interreg V-A programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020. Na projektu je kao jedan od sedam partnera, uz nositelja Friuli Innovazione iz Udina, angažiran Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) ponovno pokreće Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora, čiji je član i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Studenti su kroz nove programe u mogućnosti osvojiti 20 tisuća kuna po realiziranom i prihvaćenom projektnom zadatku te financiranje troškova osnivanja j.d.o.o.-a. Cilj Programa je razviti svijest o poduzetništvu, njegovoj ulozi i značenju u cjelokupnoj slici nacionalnog gospodarstva.
Dana 6. ožujka na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli predstavnici Bina-Istre održali su prezentaciju "Natječaja za studentske inovacije”. Bina-Istra je u suradnji s akademskom zajednicom pokrenula projekt studentskih inovacija pod nazivom „MIND (Y)OUR OWN BUSINESS“, čiji je cilj približiti poslovno okruženje studentima te im omogućiti da svoje kreativne ideje i znanja stečena tijekom studiranja primjene u praksi, na stvarnim projektima.
Pregledni rad "Corporate social responsibility and financial performance relationship: a review of measurement approaches", autora Adriane Galant i prof. dr. sc. Simona Cadez (Sveučilište u Ljubljani, Ekonomski Fakultet), među 10 je najčitanijih radova otvorenog pristupa u 2017. godini objavljenih od strane međunarodnog izdavača Taylor&Francis.
Poslovnik tjednik Lider i CIRU (Governance Research and Development Centre) organiziraju konferenciju pod nazivom GREENFILED INVESTICIJE dana 16. i 17. ožujka o.g. Konferencija se održava u Medulinu (Hotel Park Plaza Belvedere). Cilj konferencije je prikaz uloge greenfield ulaganja u razvoju hrvatskog gospodarstva te prijedlog rješenja kako prevladati zapreke i potaknuti novi investicijski ciklus. Misija konferencije je izgradnja mostova između svih relevantnih činitelja, unaprjeđenje institucijskog okvira i poticanje dijaloga kako bi se prevladali problemi i izgradile odgovarajuće strateške smjernice. S obzirom na agendu Vlade u administrativnom rasterećenju poduzetništva, konferencija će ponuditi odgovor na ključno pitanje svih dionika – kako se prepreke mogu prevladati i kako se snažnije može ulagati u hrvatsko gospodarstvo.
Najava prezentacije "Natječaja...
Bina-Istra je u suradnji s akademskom zajednicom pokrenula projekt studentskih inovacija pod nazivom „MIND (Y)OUR OWN BUSINESS“, čiji je cilj približiti poslovno okruženje studentima te im omogućiti da svoje kreativne ideje i znanja stečena tijekom studiranja primjene u praksi, na stvarnim projektima. Osim nagrađivanja najinovativnijih i najprimjenjivijih studentskih ideja, posebnost ovog projekta odlikuje se u dodatnoj mogućnosti odobravanja proračuna za implementaciju najboljih studentskih ideja uz naknadu studentima za sudjelovanje u implementaciji.
31. siječnja 2018. godine je na poluotoku Vižula održana konferencija za medije povodom početka pripremnih radova na projektu Arheološki park Vižula. Načelnik Općine Medulin Goran Buić na početku konferencije pozdravio je sve prisutne medije, te predstavio pročelnicu Upravnog odjela za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Barbaru Floričić te mr. sc. Kristinu Džin, stručnu savjetnicu i voditeljicu kopnenih arheoloških istraživanja u ime Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar. Prisutne su bile i predstavnice partnera Turističke zajednice Općine Medulin Renata Kuharić te Danijela Križman Pavlović u ime Sveučilišta Jurja Dobrile.
Globalno poslovno okruženje suočava se s brojnim izazovima. Upravo je to bila misao vodilja FET-ove 8. međunarodne znanstvene konferencije “Future World by 2050”, održane u Puli od 1. do 3. lipnja 2017. godine. Istoimeni Zbornik obuhvaća odabrane znanstvene radove sudionika Konferencije. Radovi odražavaju globalni pristup istraživanju budućih društvenih izazova. Urednice Zbornika su Danijela Križman Pavlović, Morena Paulišić i Katarina Kostelić.
U drugoj polovini prošle godine RH je pokazala brži oporavak i izlazak iz krize, rast BDP-a, veći izvoz, manja nezaposlenost i neki drugi faktori bili su argumenti kojima se Vlada pohvalila. Kako to komentirate? Drugim riječima, jesmo li u RH izašli iz krize ili će to pokazati tek ova, 2018. godina? - Idemo već jednom demistificirati stvari o hrvatskom gospodarstvu, gdje smo danas i gdje ćemo biti u budućnosti. Recesija je stvar prošlosti jer prema definiciji BDP raste više od uzastopce dva kvartala. Dakle, ne može se reći da smo u recesiji. Pravo je pitanje: ako nismo u recesiji, gdje smo onda, i prijeti li nam sekularna stagnacija?
Svjesni potrebe za edukacijom građana u smislu povećanja financijske pismenosti, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ po prvi put organizira besplatnu radionicu za građane na kojoj će se obraditi aktualne teme iz financijske kulture. Sve veći broj građana u blokadi, prekomjerno korištenje „minusa“ na tekućem računu, problemi u otplati preuzetih kredita, nerazumijevanje pojmova vezanih uz investicijsko-štedne proizvode i slično, brojni su indikatori nedovoljne financijske pismenosti. Razlozi tome jesu mnogobrojni, a često i sasvim objektivni, posebice za starije građane koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali sa ovim razvijenim financijskim proizvodima i uslugama kojima danas doslovce vrve svi mediji. Takvo stanje nije poželjno pa Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ svojim aktivnim angažmanom želi doprinijeti povećanju financijske pismenosti.
Cijenjeni kolege studenti, kako se bliži kraj prvog semestra sigurno imate pitanja koja su se pojavila tijekom prvih mjeseci vašeg studiranja, a u vezi pravila studiranja, službi Fakulteta, sustava za e–učenje, studenskoj razmjeni ili imate potrebu za drugim vama važnim informacijama. Predstavnici stručnih službi i prodekanica za nastavu bit će vam na raspolaganju u ponedjeljak 22. siječnja 2018. godine u 10 sati u dvorani Pula.
International Video Pitch Competition međunarodno je natjecanje studenata koji kratkim videom predstavljaju svoje inovativne projekte.
Obavještavamo sve zainteresirane da je upravo objavljena nova knjiga prof. dr. sc. Marije Bušelić, redovite profesorice u trajnom zvanju:  
U ponedjeljak 11.12.2017. godine održano je izlaganje Zamjenice voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gđe. Mirelle Rašić, na temu „Budućnost Europe i izazovi Europske unije“ .  Pred brojnim studentima, gđa Rašić se osvrnula na postignuća i izazove razvoja Europske unije pri čemu je najviše riječi bilo o Brexitu, migracijama, zajedničkom tržištu, ulasku Hrvatske u EU; preduvjetima ulaska Hrvatske u Schengenski prostor i eurozonu. Studenti su postavili brojna pitanja iz područja proračuna EU-a, implikacija Brexita na ostale članice, scenarijima djelovanja EU-a u budućnosti, iseljenju Hrvata u ostale članice Europske unije, TTIP-u, položaju Hrvatske u Europskoj uniji.
Bitcoin ovog mjeseca dostiže nevjerojatne vrijednosti - jedan bitcoin na svjetskom tržištu u prvim tjednima prosinca vrijedi 11,3 tisuće dolara! Svakodnevno internetski mediji izvještavaju o novim rekordnim razinama, i svakog tjedna imaju novi okidač za članak sličan prethodnom. Jer, najraširenija kriptovaluta je s 1.000 dolara po jedinici od početka godine do listopada bila u stalnom rastu i dosegla 9.000 dolara, da bi potom u samo dva tjedna preskočila 11.500 dolara. I gdje mu je kraj, pitaju se mnogi.
Prva radionica u sklopu međunarodnog projekta CONNEXIO,  pokrenutog u suradnji između Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Studentskog zbora Sveučilišta Burgenland iz Austrije, održana je 1. i 2. prosinca 2017. godine na kampusu Sveučilištu Burgenland u Eisenstadtu. Sedam studenata FET-a sudjelovalo je u radionici i tijekom dva dana unaprijedilo svoje znanje iz poslovnog engleskog te projektnog menadžmenta.
Održano gostujuće predavanje doc. dr....
Gostujuće predavanje doc. dr. sc. Suzane Laporšek (University of Primorska, Faculty of Management) s temom Obrazovna politika i mladi na tržištu rada u Sloveniji održano je 6. prosinca 2017. godine. Predavanje je bilo namjenjeno studentima treće godine preddiplomskog studija, smjera Ekonomije iz predmeta Obrazovna politika.
Goran Jeras će u četvrtak 7. prosinca 2017. godine u sklopu projekta Zelena knjižnica, a u suorganizaciji Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održati predavanje o etičnim bankama i predstaviti Zadrugu za etično financiranje. Predavanje se održava na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u 18 sati, Dvorana Pula. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost.
U ponedjeljak 11. prosinca 2017. godine održat će se predavanje Zamjenice voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, gđe. Mirelle Rašić , na temu „Budućnost Europe i izazovi Europske unije“ . Predavanje će se održati u dv. Istra od 11 do 12 sati i namijenjeno je studentima Fakulteta ekonomije i turizma „dr. Mijo Mirković“, kao i zainteresiranoj javnosti. Predavanje organizira Centar za europska istraživanja FET-a .  
U tijeku su upisi na Seminar za turističkog vodiča za područje Istarske županije te na Seminar za voditelja poslovnice.
Kao i prijašnjih godina, FET se uključio u humanitarnu akciju udruge Naš san njihov osmijeh „Jedna za druge  (jedan čovjek – jedan proizvod)“, u kojoj se donacijom jednog proizvoda iz programa živežnih namirnica ili higijenskih sredstava pomaže korisnicima spomenute udruge. Ukoliko se želite odazvati akciji po principu jedan čovjek – jedan proizvod, jednu namirnicu ili higijensko sredstvo možete ostaviti u kutiji u prizemlju zgrade, do petka 15.12.2017. , nakon čega će se prikupljena donacija predati udruzi.
Upitnik za studente o interesima i...
S ciljem osmišljavanja novog programa Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU obratilo nam se Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Upravo provode  anketu  o interesima i potrebama studenata u području educiranja o fondovima EU i pisanju projekata s ciljem osmišljavanja novog programa Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU te mole sudjelovanje studenata našeg Sveučilišta.
Studentske sportske ekipe još su jednom ostvarile izvrsne rezultate na prestižnom međunarodnom sveučilišnom natjecanju 3rd World Inter-Universities Championships (WIUSC) koje se od 16. do 20. studenog održalo u sklopu olimpijskog sportskog centra Val D’Hebron u Barceloni. Košarkaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (SJD) napravili su pravu senzaciju pobijedivši svih šest utakmica čime su postali – Svjetski međusveučilišni prvaci!! Plivačice iako u oslabljenom sastavu bez Valery Švigir i Petre Perhat osvojile su peto mjesto dok je šahist Michael Kolić zauzeo šesto mjesto.
Dana 16. studenog 2017. godine održana je terenska nastava iz kolegija Programi i fondovi EU-a u okviru koje smo posjetili dvije istarske općine – Vižinadu i Svetvinčenat. 
" Aditivi u hrani: vodič kroz E-brojeve " naslov je knjige i predavanja autorice dr.sc. Ivane Vinković Vrček kojega će u sklopu Zelene knjižnice održati 23.11. u 18 sati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Puli, Dvorana Pula.
U utorak, 7. studenog 2017. godine na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Pula obilježen je   Svjetski dan odgovornog turizma .
Međunarodno sveučilišno natjecanje Euroijada 2017 održalo se od 3. do 7. studenog u sklopu osam sportskih kompleksa u predgrađu Pariza. Ovogodišnja Euroijada sedma je po redu a pulskim studentima ovo je šesti nastup nakon Praga 2012., Brašova 2013., Soluna 2014., Krakowa 2015. i Praga 2016 godine. Euroijadu organiziraju studentske sportske udruge Sveučilišta u Novom Sadu u suradnji s agencijom Modena travel a ove je godine okupila 1400 studenata sa brojnih sveučilišta iz Europe, Azije i Afrike koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.