Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Zašto odabrati studij Informatičkog menadžmenta?

Informatički menadžment je sve traženije i dobro plaćeno zanimanje. Osim poslovnih i temeljnih informatičkih znanja, odabirom studija Informatički menadžment steći ćeš znanja i vještine potrebne za razvoj informacijskih sustava, odnosno za sustavnu analizu i dizajn informacijskih sustava. Kroz dinamično i moderno koncipiran studij razvijat ćeš svoje vještine i osposobiti se za poslovne izazove u digitalnom dobu.

Trendovi digitalizacije poslovanja ukazuju na sve veću potražnju za radnicima koji posjeduju kombinaciju znanja iz područja ekonomije i informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).

Između ekonomije i informatike

Poduzeća moraju stručno upravljati projektima i kvalitetom koristeći prikladno dizajnirane informacijske sustave. Podloga za uspješno upravljanje su analize i modeliranja poslovnih podataka i procesa. Informatički menadžeri „govore" jezikom ekonomista i informatičara te predstavljaju važnu kariku u poslovnim procesima. Drugim riječima, ekonomska znanja omogućuju ti razumijevanje poslovnih zahtjeva, a zahvaljujući informatičkim znanjima doći ćeš do rješenja točnije, brže i lakše.

Važno je znati ispričati priču o podacima

Podaci, analize i projekti mnogima su nerazumljivi, bilo iz analitičke ili ekonomske perspektive. Također, brojne osobe koje se bave podacima i analizama ne znaju to drugima objasniti na jednostavan način. S druge strane, informatički menadžeri koriste svoja znanja i vještine iz područja programiranja, računalnih mreža, modeliranja podataka i razvoja aplikacija kako bi unaprijedili poslovni sustav u kojem rade te pružili podlogu za donošenje poslovnih odluka. Točnije, upravo na temelju svojih znanja i vještina stečenih kroz studij Informatičkog menadžmenta moći ćeš, koristeći poslovni kontekst, pretvoriti kompleksne podatke u zanimljive i lako razumljive priče.

Digitalno doba je stiglo - budi među onima koji su za njega spremni

U digitalnom svijetu svakodnevno sudjelujemo kroz društvene mreže, sustave, aplikacije te dijeljenje sadržaja i online komunikaciju. Učini korak dalje - stekni ekonomska znanja, upoznaj funkcioniranje poslovnih procesa i softversko inženjerstvo - postani kreator suvremenih informacijskih rješenja i aplikacija.

Smjer Informatički menadžment je idealan za sve osobe koje su:

analitične

sistematične

ambiciozne

ustrajne

znatiželjne

inovativne

Odaberi Informatički menadžment i proFETiraj!!