Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Zašto odabrati studij Financijskog menadžmenta?

Financijski menadžeri, računovođe, revizori i forenzičari među najtraženijim su i najplaćenijim zanimanjima u svijetu. Smjer Financijski management daje vam priliku da savladate sve što je potrebno za snalaženje u suvremenom financijskom svijetu. Neovisno o tome hoćete li se u svojem radu baviti financijama ili ne, znanja koja ćete dobiti na ovom smjeru omogućit će vam da budete financijski pismeni i spremni za 21. stoljeće.

Financijski menadžer i računovođe su tražena zanimanja

Donošenje svakodnevnih poslovnih, ali i niza osobnih odluka podrazumijeva poznavanje financija i računovodstva. Savjeti ovih stručnjaka potrebni su ekonomistima i stručnjacima iz ostalih područja te su ključni za odvijanje neometanog tijeka poslovanja i život svakog pojedinca. Zato su ova  zanimanja tražena i ujedno dobro plaćena.

Financije su više od brojeva

Financije se bave upravljanjem novčanim sredstvima, dok računovodstvo predstavlja jezik financija i suvremenog poslovanja prezentiranjem učinaka gospodarskih aktivnosti. Poduzimanje bilo koje poslovne aktivnosti podrazumijeva prikupljanje i predočavanje informacija te utvrđivanje financijskog aspekta poduzetih akcija. Upravo zato financije i računovodstvo predstavljaju okosnicu svakog poslovnog procesa, ali i mjeru stručnosti svakog kvalitetnog menadžera.

Financije objašnjavaju koliko, jezikom računovodstva

U centru financija je novac, način, smjer i intenzitet njegovog kretanja unutar i izvan poslovnog subjekta, unutar i izvan zemlje i među pojedincima u društvu, u globalnom okruženju čiji svaki poslovni kutak povezuje jedan jedinstveni jezik – računovodstvo.
Računovodstvo će cijeli poslovni svijet prenijeti na monitor računala ili mobitela gdje će biti zapisane sve informacije koliko novca ulazi, a koliko izlazi iz poslovnog sustava. Baš poput krojača koji uzima mjere poslovanja, najboljeg krojača u kojega se možemo pouzdati.

Novac je (skoro) najvažniji

Još je važnije kako novac priskrbiti. Otkrij odgovore na studiju Financijskog managementa i posegni za tajnama svijeta financija! U svijetu financija svi su putevi bezgranični kada jednom progovorimo jezikom računovodstva!

Studijski smjer Financijskog menadžmenta idealan je za sve one osobe koje su:

objektivne

analitične

komunikativne

proaktivne

znatiželjne

pouzdane

Odaberi studij Financijskog menadžmenta i proFETiraj!