Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Stipendije

Stipendije za post doktorande MSCA...
Sveučilište u Jaénu objavilo je poziv za postdoktorske stipendije namijenjen post doktorandima koji su zainteresirani za prijavu na Horizon Europe MSCA. Postdoktorske stipendije Horizon Europe MSCA nude uspješnim kandidatima ugovor na puno radno vrijeme za rad na istraživačkom projektu i mogućnost kvalitetne dodatne edukacije. Trajanje stipendija kao i kriteriji prihvatljivosti opisani na sljedećem linku.

Indonezijska STIPENDIJA DARMASISWA –...
Ministarstvo prosvjete, kulture, istraživanja i tehnologije u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Indonezije objavilo je natječaj za dodjelu stipendija Darmasiswa (studijski program bez diplome).

Otvoren natječaj za dodjelu...
Austrijska banka ponovno nudi stipendiju na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu za sljedeća područja studija: GLAS / KONCERTNO PJEVANJE / OPERSKA IZVEDBA.

Autor: Andrea Bulešić
DAAD stipendije za studiranje i...
Jeste li zainteresirani za studiranje ili istraživanje u Njemačkoj?  Njemačka služba za akademsku razmjenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst ili skraćeno DAAD) i ove godine nudi stipendije za studiranje, doktorat ili istraživanje u Njemačkoj.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Europski Forum Alpbach
Udruga Klub Alpbach Hrvatska raspisuje natječaj za dodjelu 7 stipendija za sudjelovanje na ovogodišnjem Europskom Forumu Alpbach koji se održava od 20. kolovoza do 2. rujna u Alpbachu u austrijskoj pokrajini Tirol. Vrijednost jedne stipendije iznosi 2.500 EUR i pokriva: Sudjelovanje na Europskom Forum Alpbach Džeparac u visini 260 EUR (20 EUR/dan)* Smještaj s doručkom Lokalni javni prijevoz u Austriji Posjete lokalnim turističkim atrakcijama u Austriji

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Stipendije za tečaje njemačkog jezika...
Ponudama stipendija Slobodne države Bavarske za tečaje njemačkog jezika u 2022. Stipendije za tečajeve u Bavarskoj uključuju školarinu, smještaj i obroke; u slučaju online tečaja naknada za tečaj će biti pokrivena. Studenti i mladi akademici svih disciplina sa srednjim znanjem njemačkog jezika (najmanje B1 razina) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine mogu se prijaviti za stipendije ljetnog tečaja BAYHOST. U trenutku prijave studenti moraju završiti najmanje dva cijela semestra na visokoj obrazovnoj ustanovi i te imati odgovarajuće ocjene. Kandidati moraju imati državljanstvo jedne od prihvatljivih zemalja.

Autor: Ivica Petrinić
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Bakloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2022./2023. na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard.