Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Strategija ljudskih resursa za istraživače

„Strategija ljudskih resursa za istraživače” (Human Resource Strategy for Researchers - HRS4R) osmišljena je kako bi podržala istraživačke institucije u implementaciji načela Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača u njihove politike i prakse.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli uspješno je ispunilo sve uvjete za dobivanje prestižnog HRS4R logotipa. U okviru ovog procesa, Sveučilište je potpisalo „Deklaraciju o pristupanju Europskoj povelji za istraživače i Kodeksu o zapošljavanju istraživača“. Od rujna 2022. godine, Sveučilište Jurja Dobrile ponosni je nositelj priznanja „HR Excellence in Research“.

Ova nagrada predstavlja javno priznanje istraživačkim institucijama koje su uspješno uskladile svoje politike ljudskih resursa s načelima utvrđenim u Povelji i Kodeksu. Institucije koje su dobile pravo korištenja ovog prestižnog znaka mogu ga isticati kao simbol svoje predanosti provođenju poštenih i transparentnih postupaka zapošljavanja i ocjenjivanja istraživača, čime dodatno potvrđuju svoju izvrsnost i integritet u istraživačkom radu.

 

Predanost izvrsnosti: Implementacija Europske povelje i Kodeksa za istraživače na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, pod vodstvom rektora prof. dr. sc. Marinka Škare, srdačno pozdravlja i u potpunosti prihvaća inicijativu Europske komisije te preporuke i načela Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača.

Sveučilište se čvrsto obvezuje na implementaciju svih 40 načela Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača, kao i na usvajanje svih faza implementacije Strategije ljudskih resursa za istraživače.

Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača predstavljaju dokumente od iznimne važnosti, koji će značajno doprinijeti zapošljavanju visoko kvalificiranih istraživača i uspostavi motivirajuće radne okoline.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli aktivno će razmjenjivati iskustva dobre prakse s ostalim članovima ove inicijative, posebno s onima koji su izravno uključeni u postupak zapošljavanja istraživača, kako bi zajednički unaprijedili procese i standarde u istraživačkom sektoru.

Voditelj projekta


Aktivnosti i dokumenti – HRS4R