Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

U Puli se u protekla dva tjedna odvijala eminentna međunarodna škola iz područja biomedicine . Privukla je velik broj sudionika iz 15-ak zemalja, a među njima su bili istaknuti profesori i znanstvenici iz Rumunjske, Poljske, Slovačke…

Ljetna škola "3D platforma za...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli organizira međunarodnu ljetnu školu BRIGHT na temu: "3D platforma za medicinske aplikacije" u suradnji sa stručnjacima konzorcijaErasmus+ projekta BRIGHT koji dolaze s različitih europskih tehničkih sveučilišta (Tehničko Sveučilište Cluj-Napoca (Rumunjska), Tehničko Sveučilište iz Poznana (Poljska), Sveučilište u Nišu (Srbija) i STU Bratislava (Slovačka) te dva mala i srednja poduzeća (BIZZCOM s.r.o. iz Slovačke i B.M Plast d.o.o. iz Hrvatske).

Pozvano predavanje doc. dr. sc....
U sklopu projekta BRIGHT, virtualno pozvano predavanje održat će doc. dr. sc. Dubravko Manestar, dr. med., specijalist otorinolaringologije i kirurgije glave i vrata u srijedu, 29. rujna s početkom u 15 sati. Tema predavanja bit će „Covid 19 pandemija i 3D tisak: primjena u otorinolaringologiji, a priključiti se možete putem Zoom poveznice:

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Projektni partner B.M. PLAST u...
Predstavnici projektnog partnera B.M. PLAST d.o.o. Senka i Mate Babić boravili su u radnoj posjeti pulskom Sveučilištu u okviru projekta BRIGHT. U ime projektnog tima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli primili su ih izv. prof. dr. sc. Sven Maričić , generalni projektni menadžer i Kristina Hlavati Bertoncelj , mag.oec. stručna suradnica na projektu.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Međunarodna ljetna škola "3D...
U okviru projekta ERASMUS KA 226 - BRIGHT, u razdoblju od 19. do 30. srpnja 2021. godine na Tehničkom sveučilištu u Cluj-Napoci,(Rumunjska) bit će organizirana međunarodna ljetna škola "3d tisak za medicinske primjene". Međunarodna ljetna škola bit će organizirana na vrlo praktičnoj razini, uz uključivanje visokoškolskih ustanova i drugih važnih tvrtki koje se aktiviraju na polju 3D tiska. U program će biti uključene i tvrtke koje koriste Virtualnu stvarnost/Proširenu stvarnost poput javnih institucija i organizacija koje su izravno zainteresirane za rješenja koja su predložena u projektu BRIGHT s ciljem podrške medicinskih  ustanova u borbi protiv pandemije.

Održan uvodni sastanak partnerskog...
Početni sastanak međunarodnog projektnog konzorcija BRIGHT održan je 19. ožujka 2021. godine. Projekt je odobren za financiranje na period od tri godine u okviru Erasmus+ programa, ključne mjere strateška partnerstva. Ukupan budžet projekta iznosi 187.480,00 EUR, a za Sveučilište u Puli iznosi budžet 30.667,00 EUR.