Ured za partnerstvo i projekte

Ured za partnerstvo i projekte bavi se koordinacijom aktivnosti na osnovna tri područja:

Mobilnost studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja

Poticanje mobilnosti studenata i djelatnika Sveučilišta osnovna je poluga mobilnosti na koju se nadovezuje pomoć odlaznim studentima i sveučilišnim djelatnicima u samom procesu prijave, odlaska i povratka s međunarodne razmjene. Izuzev odlazne mobilnosti Ured pruža administrativnu i organizacijsku pomoć dolaznim stranim studentima i sveučilišnim djelatnicima prilikom dolaska na Sveučilište.

Erasmus+ program za cilj ima modernizaciju i poboljšanje visokog obrazovanja diljem Europe i svijeta, a samim time ostvaruje se i veća perspektiva na tržištu rada za polaznike programa.

 

Mobilnost na Sveučilištu moguće je ostvariti kroz projekte Erasmus+ i CEEPUS program.

 

Službena Facebook stranica o međunarodnoj suradnji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Međunarodna partnerstva

Ured radi na povećanju i proširenju kvalitete međunarodnih partnerstva. Ujedno pruža organizacijsku, savjetodavnu i administrativnu podršku sastavnicama Sveučilišta prilikom sklapanja međunarodnih sporazuma. 

Međunarodni projekti

Glavna uloga Ureda kod prijave međunarodnih projekata je pružanje savjetodavne i administrativne pomoći znanstvenicima i umjetnicima prilikom prijavljivanja, vođenja i završavanja međunarodnih projekata u suradnji s Uredom za istraživanje, umjetnost i projekte.

Jačanje partnerstva jedno je od strateških prioriteta Sveučilišta, a kao takvo uključuje međunarodnu suradnju i mobilnost te međuinstitucijsku i poslovnu suradnju.


Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte
Erasmus+ studijski boravak u Puli:...

Erasmus+ studijski boravak u Puli: Aleksandra Iga Misztalska

Ivica Petrinić

Aleksandra Iga Misztalska sa Sveučilišta u Lodzu jedna je od dvadesetak Erasmus studenata iz Francuske, Španjolske, Poljske, Češke Republike, Rumunjske, Poljske, Bugarske, Italije, Kanade, Izraela te Bosne i Hercegovine, koji ovaj semestar provode na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Mlada Poljakinja velika je ljubiteljica putovanja i upoznavanja novih kultura, tako da je i svoj boravak u Puli odlučila iskoristiti za upoznavanje istarske kulturne i prirodne baštine. Dobar uvod u kolegij o putopisnoj literaturi, u okviru kojega je s velikim interesom obradila povijesne i književne prikaze Pule i Istre, bio je terenski obilazak regionalnih znamenitosti, od kulturno-povijesnih spomenika Pule, Rovinja i Poreča, planinarenja Učkom, obilaska Aleje glagoljaša od Roča do Huma te istraživanja pulskog fortifikacijskog sustava i vrijedne industrijske baštine. Zanimljiv Aleksandrin putopis Istrom praćem atraktivnim autorskim fotografijama sigurno će biti inspiracija njenim kolegama i u Puli i u Lodzu za buduća putovanja i druženja, a kolegici želimo ugodan i siguran boravak u Puli.

Global Case Study Challenge u...

Global Case Study Challenge u organizaciji CIEM (Center for International Education and Mobility - University of Applied Sciences for Management and Communication), Beč

Dominik Tomislav Vladić

Global Case Study Challenge razvijen je i koordiniran u uskoj suradnji s FH Kärnten/Austrija (FH, prof. Dr. Eithne Knappitsch). Studente se organiziraju u globalne virtualne timove i dodjeljuju im se različite aktivnosti i studije slučaja, na kojima rade kao tim tijekom razdoblja od 2 do 3 mjeseca. Radeći na međunarodnim poslovnim izazovima, studenti ne samo da stječu znanje iz različitih tematskih područja studija slučaja, već i stječu iskustvo rada sa ljudima iz drugih kultura, drugih vremenskih zona, različitih studijskih programa - “u oblaku”!

OBAVIJEST studentima: Prijava na...

OBAVIJEST studentima: Prijava na natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. (projektna prijava broj: 2020-1-HR01-KA103-077157)

Ivica Petrinić

Zbog pandemije virusa COVID-19 i nemogućnosti normalnog rada službi Sveučilišta, obaviještavamo studente da obavezan dokument prijave na natječaj - PRIJEPIS OCJENA prihvaćamo bez ovjerenog potpisa i pečata nadležnog Ureda.

Erasmus+ studijski boravak –...

Erasmus+ studijski boravak – University of Madeira, Portugal (2019./2020.)

Ivica Petrinić

Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, 11. ožujka 2020. godine, organizirao je Info-dan za sve zainteresirane studente gdje su isti mogli dobiti informacije o Erasmus+ programu mobilnosti koji studentima nudi mogućnost boravka na jednoj od partner institucija u Europi u svrhu studijskog boravka ili stručne prakse.

Studenti: Konzultacije isključivo...

Studenti: Konzultacije isključivo putem elektroničke pošte i telefonski!

Ivica Petrinić

Obavještavaju se svi studenti kako se zbog trenutne epidemiološke situacije odgađaju sve fizičke konzultacije u Uredu za partnerstvo i projekte. Sva komunikacija će se do daljnjeg odvijati putem elektroničke pošte i telefonski. Molimo studente da ne dolaze u zgradu Rektorata, odnosno Ured za partnerstvo i projekte. Pozivamo vas da pratite obavijesti na službenoj stranici Sveučilišta i Ureda i za sva pitanja nam se obratite elektronički, odnosno telefonski. 

Natječaj za mobilnost studenata u...

Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. (projektna prijava broj: 2020-1-HR01-KA103-077157)

Ivica Petrinić

Sveučilište dana 6. ožujka 2020. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.

Važna obavijest o mobilnosti –...

Važna obavijest o mobilnosti – nadopuna pogođenih područja!

Ivica Petrinić

Sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u kontekstu izbijanja koronavirusa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) savjetuje svim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da otkažu ili odgode putovanja u talijanske regije Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, Hong Kong, Japan, Iran, Južnu Koreju, Singapur te kinesku pokrajinu Hubei (dalje u tekstu: pogođena područja), a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna.

Važna obavijest o mobilnosti...

Važna obavijest o mobilnosti studenata i osoblja: ne putujute u talijanske regije Lombardiju i Veneto te pokrajinu Hubei (Kina)

Ivica Petrinić

Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja u kontekstu izbijanja koronavirusa, savjetuje studentima i osoblju visokih učilišta koji sudjeluju u programu  Erasmus+ da izbjegavaju putovanja u talijanske regije Lombardiju i Veneto te pokrajinu Hubei (Kina) , a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna. Visokim se učilištima preporučuje da u dogovoru s projektnim partnerima odgode sva putovanja povezana s odlaznim i dolaznim mobilnostima studenata i osoblja.