Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Događanja

CEIPU: događanja

Važna aktivnost CEIPU-a jest organizacija tematskih gostujućih predavanja istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i inozemstva, otvorenih znanstveno-nastavnom osoblju, studentima svih razina studija kao i široj javnosti.

Najava događanja

 

Arhiva događanja

  • “The Euro at Twenty: Croatia's Accession to Monetary Union” virtualna debata, European Banking Institute (Frankfurt, Njemačka)

Dana 14.02.2023. godine, održana je virtualna debata pri European Banking Institute-u naslova o hrvatskom članstvu u europodručju. U debati su sudjelovali dr. sc. Maroje Lang, iz Hrvatske narodne banke te dr. sc. Marina Tkalec sa Ekonomskog instituta u Zagrebu, te prof. Christos Gortsos, Ph.D., sa Sveučilišta u Ateni, uz moderiranje i diskusiju izv. prof. dr. sc. Marta Božina Beroš. Na donjoj poveznici možete pristupiti snimci debate u cijelosti:

https://ebi-europa.eu/academic-events/?playlist=2ae6c36&video=2d50843

U srijedu, 9. svibnja 2023. godine, na kolegiju “Monetarna ekonomija” održano je gostujuće predavanje prof. Alessandra Palmierija, redovitog profesora sa Sveučilišta u Sieni i suradnika Centra, na temu prednosti i nedostataka tzv. otvorenog bankarstva i uporabe Fintech-a u bankarskoj industriji. Na donjoj poveznici saznajte više detalja o gostujućem predavanju i pogledajte fotogaleriju:

https://fet.unipu.hr/fet/novosti?@=2ff6f#news_79728

  • Održano gostujuće predavanje viceguvernera Hrvatske narodne banke dr. sc. Michaela Faulenda na temu „Proces uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“

EU tjedan na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ obilježen je gostujućim predavanjem  viceguvernera Hrvatske narodne banke dr.sc. Michaela Faulenda na temu „Proces uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“, dana 5. svibnja 2021. godine u organizaciji Centra za europska istraživanja.

Viceguverner je ovu aktualnu temu predstavio sveobuhvatno i detaljno te se posebno osvrnuo na koristi i troškove uvođenje eura, proces uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, predstojeće korake ka uvođenju eura te ekonomskoj politici nakon uvođenja eura.

Pročitaj više...

  • Iz medija o okruglom stolu „Kako do EU fondova?“ održanom na FET-u

Centar za europska istraživanja Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ organizirao je okrugli stol na temu „Kako do EU fondova?“, koji se 21. siječnja održao na FET-u. Okrugli su stol posjetili kako studenti petih godina u okviru Jean Monnet modula „Programi i fondovi Europske unije“, koji se izvodi na drugoj godini dodiplomskih studija FET-a, a tako i studenti drugih godina te sami profesori.

Moderatorica i organizatorica okrugloga stola, prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić, za sudionike stola i kasnije diskusije, pozvala je Patriziu Bosich – pročelnicu UO za međunarodnu suradnju IŽ-je, potom Kristinu Fedel Timovski – voditeljicu Odsjeka za međunarodnu suradnju Grada Pule, Tamaru Kiršić – višu stručnu suradnicu u IDI, Davora Škrtića iz tvrtke Eurokonzalting te Jasenku Kapuralin iz županijske agencije AZRRI iz Pazina.

 

Svi su oni nakon kratkog osobnog predstavljanja i osnovnih informacija o institucijama i tvrtkama u kojima rade, dali i svoja iskustva u dosadašnjem radu na EU projektima i povlačenju novaca prvo iz pretpristupnih, a sada i iz strukturnih fondova EU.

Što su prisutnima poručili sudionici pročitajte u članku REX-a:

Video reportaža sa skupa dostupna je na adresi: