Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Doc. dr. sc. Marta Božina Beroš

Marta Božina Beroš rođena je 8. kolovoza 1980. godine u Puli, Republika Hrvatska, gdje je završila osnovnoškolsko i gimnazijsko obrazovanje. Godine 1998. upisuje Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala cum laude 2003. godine, diplomskim radom iz područja bankarskog nadzora, pod mentorstvom prof.dr.sc. Uroša Dujšina. Poslijediplomski znanstveni studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisala je 2004. godine, a magistarski rad iz područja monetarne suverenosti, napisan pod mentorstvom prof.dr.sc. Ivana Lovrinovića, obranila je 2007. godine. Poslijediplomski doktorski studij upisala je 2008. godine na Ekonomskoj fakulteti Univerze v Ljubljani. Doktorsku disertaciju, iz područja regulatornog upravljanja, strukture supervizije i financijske stabilnosti, napisan pod mentorstvom prof.dr.sc. Ivana Ribnikara sa ljubljanskog sveučilišta i prof.dr.sc. Vittorija Santora sa Sveučilišta u Sieni, obranila je 2012. godine.

Profesionalni put započela je 2005. godine u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, da bi 2006. godine prešla u akademsku zajednicu kao asistentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je zaposlena kao docentica na Katedri za financije, Fakulteta za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Usavršavala se na brojnim inozemnim sveučilištima i organizacijama među kojima: London School of Economics and Political Science, Europska komisija, Queen Mary University, UNIDROIT, Waseda University.

Stipendistica je međunarodne organizacije UNIDROIT-a (2011) i Japan Foundation-a (2012).

Autorica je i suautorica znanstvenih knjiga, članaka i drugih publikacija, voditeljica europskog projekta (Jean Monnet European Module) i gostujuća predavačica na doktorskom studiju Sveučilišta u Sieni.

Tečno govori engleski, talijanski i španjolski jezik.