ATLAS:
Adriatic Cultural Tourism Laboratories (ATLAS)

Projekt ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories odobren je za financiranje u okviru Standard+ poziva za financiranje iz Interreg V-A programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020., Prioritetna os 3 – Okoliš i kulturna baština. 

Projekt traje 18 mjeseci, a započeo je s provedbom 1. siječnja 2018. godine.

Nositelj projekta je Friuli Innovazione iz Udina, a ostali partneri uz Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrila u Puli i Istarsku razvojnu agenciju jesu: Gospodarska komora regije Veneto, Znanstveni park Technopolis, SIPRO - Razvojna agencija Ferrara, Udruga klastera regije Puglia, te STEP RI – Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

 

Projekt ATLAS usmjeren je rješavanju glavnih izazova u regiji kako bi valorizirao i očuvao bogatu i raznoliku kulturnu baštinu, istodobno podržavajući gospodarski rast i razvoj. Cilj projekta sadržan je u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike. Korištenjem novih tehnologija i inovativnih pristupa, poticat će se transnacionalna suradnja u području destinacijskog menadžmenta kulturnog turizma, stvarajući kreativni tržišni ekosustav čija integrirana ponuda učvršćuje održivost lokalnih ekonomija i nudi nove modele turističkog iskustva.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 964.933 EUR, od čega je Fakultetu namijenjeno 112.817 EUR.

„Join FuTouristic StoryLiving“ naš je slogan i vodilja kojom vas pozivamo na suradnju i doprinos poboljšanju atraktivnosti regionalnog područja.

Kontakt

Projektni tim


Održana Ližnjanska avanTura (ATLAS...

Održana Ližnjanska avanTura (ATLAS Experience Tour)

Ivica Petrinić

U ponedjeljak 15. srpnja održala se Ližnjanska avanTura, predložak iskustvenog itinerara u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories, u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

FET predstavio svoja dva projekta na...

FET predstavio svoja dva projekta na Danima otvorenih vrata EU projekata

Ivica Petrinić

U sklopu događaja kojeg organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dana 15. svibnja 2019. godine u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo je i Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada.

Uspješno održan prvi ATLAS Mash Up...

Uspješno održan prvi ATLAS Mash Up Event u Trevisu

Ivica Petrinić

U sklopu projekta ATLAS (Adriatic Cultural Tourism Laboratories) financiranog iz programa Interreg Italija - Hrvatska, 28. ožujka održan je prvi Mash Up Event - natjecanje u poslovnim idejama, u organizaciji Unioncamere del Veneto i CISET, Centro Internazionale di Studi sull' Economia Turistica, na kojem su sudjelovali ICT stručnjaci, dionici kulturnog turizma, poduzetnici, start up poduzeća, studenti, te svi zainteresirani za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. Teme ideja bile su usmjerene na turizam doživljaja, pristupačnost u turizmu, digitalni turizam, komunikaciju i marketing.

Produžen rok za prijavu poslovnih...

Produžen rok za prijavu poslovnih ideja na nagradno Mash up ATLAS natjecanje u Trevisu

Ivica Petrinić

ATLAS Mash up besplatno je natjecanje u poslovnim idejama čija je svrha okupiti i spojiti kreativce, ICT stručnjake, video snimatelje, dionike kulturnog turizma, studente, profesionalce, mlade talente, poduzetnike, civilno društvo, odnosno sve zainteresirane za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. 

Poziv na prijavu ideja: Mash up ATLAS...

Poziv na prijavu ideja: Mash up ATLAS nagrađuje inovacije

Ivica Petrinić

U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanja na nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Trevisu.

Iz medija o edukativnim radionicama...

Iz medija o edukativnim radionicama FET-ovog projekta Atlas održanima u prosincu

Ivica Petrinić

Radio Pula izvještava o besplatnim radionicama namijenjenim malim poduzetnicima i obrtnicima s ciljem unapređenja njihova poslovanja održanima na FET-u. Stručnjaci iz područja brendiranja, komuniciranja i savjetovanja brojnim su sudionicima prenijeli kako se nositi na globalnom tržištu.

Održano finale petog ciklusa programa...

Održano finale petog ciklusa programa razvoja poduzetničkih ideja Katalog poduzetničkih ideja +

Ivica Petrinić

Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ jučer se održalo finale ciklusa „Katalog poduzetničkih ideja +“, edukativnoga dvomjesečnog programa razvoja poduzetničkih ideja namijenjenog učenicima srednjih škola. U provedbi programa sudjelovalo je sedam škola iz Pazina, Poreča, Labina i Pule s preko 180 učenika, a do finala je stiglo 55 učenika sa 16 poduzetničkih ideja.

Brandiranjem u turizmu završio ciklus...

Brandiranjem u turizmu završio ciklus radionica u sklopu projekta ATLAS

Ivica Petrinić

Stipan Rimac iz agencije Fabular branding održao je u petak, 7. prosinca u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ radionicu naslovljenu „Brandiranje u turizmu“, ujedno posljednju od tri besplatne edukacije u organizaciji FET-a i Istarske razvojne agencije u sklopu projekta ATLAS. 

Održana druga edukativna radionica...

Održana druga edukativna radionica projekta - ovoga puta o digitalnom marketingu u turizmu - a najavljujemo i treću

Ivica Petrinić

U organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Istarske razvojne agencije – IDA d. o. o. u sklopu projekta ATLAS u ponedjeljak, 3. prosinca u prostorijama IDA-e održala se radionica „Digitalni marketing u turizmu“, namijenjena dionicima kulturnog turizma, točnije postojećim i budućim korisnicima digitalnog marketinga.

Projekt ATLAS: Otvorena rasprava sa...

Projekt ATLAS: Otvorena rasprava sa članovima Društva distrofičara Istre

Ivica Petrinić

U okviru provedbe projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories i cilja sadržanog u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Istarska razvojna agencija kao projektni partneri organizirali su tijekom rujna otvorenu raspravu sa članovima Društva distrofičara Istre (DDI) u svrhu identifikacije potreba i želja osoba s otežanim kretanjem, te njihova doprinosa pri odabiru kulturne destinacije koja bi se promovirala putem digitalne tehnologije.