ATLAS:
Adriatic Cultural Tourism Laboratories (ATLAS)

Projekt ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories odobren je za financiranje u okviru Standard+ poziva za financiranje iz Interreg V-A programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020., Prioritetna os 3 – Okoliš i kulturna baština. 

Projekt traje 18 mjeseci, a započeo je s provedbom 1. siječnja 2018. godine.

Nositelj projekta je Friuli Innovazione iz Udina, a ostali partneri uz Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrila u Puli i Istarsku razvojnu agenciju jesu: Gospodarska komora regije Veneto, Znanstveni park Technopolis, SIPRO - Razvojna agencija Ferrara, Udruga klastera regije Puglia, te STEP RI – Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Projekt ATLAS usmjeren je rješavanju glavnih izazova u regiji kako bi valorizirao i očuvao bogatu i raznoliku kulturnu baštinu, istodobno podržavajući gospodarski rast i razvoj. Cilj projekta sadržan je u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike. Korištenjem novih tehnologija i inovativnih pristupa, poticat će se transnacionalna suradnja u području destinacijskog menadžmenta kulturnog turizma, stvarajući kreativni tržišni ekosustav čija integrirana ponuda učvršćuje održivost lokalnih ekonomija i nudi nove modele turističkog iskustva.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 964.933 EUR, od čega je Fakultetu namijenjeno 112.817 EUR.

„Join FuTouristic StoryLiving“naš je slogan i vodilja kojom vas pozivamo na suradnju i doprinos poboljšanju atraktivnosti regionalnog područja.

Kontakti


Obavijesti projekta Atlas
Iz medija o edukativnim radionicama...

Iz medija o edukativnim radionicama FET-ovog projekta Atlas održanima u prosincu

Ivica Petrinić

Radio Pula izvještava o besplatnim radionicama namijenjenim malim poduzetnicima i obrtnicima s ciljem unapređenja njihova poslovanja održanima na FET-u. Stručnjaci iz područja brendiranja, komuniciranja i savjetovanja brojnim su sudionicima prenijeli kako se nositi na globalnom tržištu.

Održano finale petog ciklusa programa...

Održano finale petog ciklusa programa razvoja poduzetničkih ideja Katalog poduzetničkih ideja +

Ivica Petrinić

Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ jučer se održalo finale ciklusa „Katalog poduzetničkih ideja +“, edukativnoga dvomjesečnog programa razvoja poduzetničkih ideja namijenjenog učenicima srednjih škola. U provedbi programa sudjelovalo je sedam škola iz Pazina, Poreča, Labina i Pule s preko 180 učenika, a do finala je stiglo 55 učenika sa 16 poduzetničkih ideja.

Brandiranjem u turizmu završio ciklus...

Brandiranjem u turizmu završio ciklus radionica u sklopu projekta ATLAS

Ivica Petrinić

Stipan Rimac iz agencije Fabular branding održao je u petak, 7. prosinca u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ radionicu naslovljenu „Brandiranje u turizmu“, ujedno posljednju od tri besplatne edukacije u organizaciji FET-a i Istarske razvojne agencije u sklopu projekta ATLAS. 

Održana druga edukativna radionica...

Održana druga edukativna radionica projekta - ovoga puta o digitalnom marketingu u turizmu - a najavljujemo i treću

Ivica Petrinić

U organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Istarske razvojne agencije – IDA d. o. o. u sklopu projekta ATLAS u ponedjeljak, 3. prosinca u prostorijama IDA-e održala se radionica „Digitalni marketing u turizmu“, namijenjena dionicima kulturnog turizma, točnije postojećim i budućim korisnicima digitalnog marketinga.

Projekt ATLAS: Otvorena rasprava sa...

Projekt ATLAS: Otvorena rasprava sa članovima Društva distrofičara Istre

Ivica Petrinić

U okviru provedbe projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories i cilja sadržanog u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Istarska razvojna agencija kao projektni partneri organizirali su tijekom rujna otvorenu raspravu sa članovima Društva distrofičara Istre (DDI) u svrhu identifikacije potreba i želja osoba s otežanim kretanjem, te njihova doprinosa pri odabiru kulturne destinacije koja bi se promovirala putem digitalne tehnologije.

Poziv na edukaciju "Digitalni...

Poziv na edukaciju "Digitalni marketing u turizmu"

Ivica Petrinić

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" i Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. pozivaju vas na edukaciju na temu „Digitalni marketing u turizmu“ koja će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji, na adresi Mletačka 12/IV, 52100 Pula, u ponedjeljak 3. prosinca 2018. godine. Edukacija će trajati od 10 do 15 sati.

Održana prva od tri edukacije dionika...

Održana prva od tri edukacije dionika kulturnog turizma u sklopu projekta ATLAS

Ivica Petrinić

Prva od tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories održala se u petak, 23. studenog na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Iz medija: Katalog poduzetničkih...

Iz medija: Katalog poduzetničkih ideja - sedam srednjoškolskih timova razrađuje svoj poslovni plan

Ivica Petrinić

Svi koji nastave školovanje na FET-u imaju mogućnost daljnje razrade svoje poslovne ideje u poduzetničkom inkubatoru SPIN-u, a mogu se uključiti i u međunarodne projekte, poput DA-SPACE-a ili prijaviti za nastavak edukacije i naučiti, recimo, kako napisati projekt, ističe Roberta Kontošić Pamić.

Poziv na tri inspirativne radionice o...

Poziv na tri inspirativne radionice o (ne)poznatim konceptima - (re)dizajniranje turističkog potencijala

Ivica Petrinić

FET i Istarska razvojna agencija u okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories organiziraju tri edukativne radionice namijenjene lokalnim i regionalnim dionicima kulturnog turizma.

U tijeku su prijave za peti ciklus...

U tijeku su prijave za peti ciklus programa razvoja poduzetničkih ideja „Katalog poduzetničkih ideja +“

Ivica Petrinić

„Katalog poduzetničkih ideja“ edukativni je program FET-a namijenjen učenicima srednjih škola, proizašao iz SMART INNO projekta. Povodom pete godišnjice izvođenja, program je proširen zahvaljujući suradnjama te dobiva dodatak plus: „Katalog poduzetničkih ideja +“. Ove godine učenici će razvijati svoje poduzetničke ideje uz još bogatiji program koji je postignut suradnjom Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ s projektom SOS čiji je nositelj Grad Pula, uz partnere Udrugu mladih i Alumni FET Pula i Zakladu Istra te Interreg projektom Atlas koji se provodi pri Fakultetu.