ATLAS:
Adriatic Cultural Tourism Laboratories (ATLAS)

Projekt ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories odobren je za financiranje u okviru Standard+ poziva za financiranje iz Interreg V-A programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020., Prioritetna os 3 – Okoliš i kulturna baština. 

Projekt traje 18 mjeseci, a započeo je s provedbom 1. siječnja 2018. godine.

Nositelj projekta je Friuli Innovazione iz Udina, a ostali partneri uz Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Sveučilišta Jurja Dobrila u Puli i Istarsku razvojnu agenciju jesu: Gospodarska komora regije Veneto, Znanstveni park Technopolis, SIPRO - Razvojna agencija Ferrara, Udruga klastera regije Puglia, te STEP RI – Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

 

Projekt ATLAS usmjeren je rješavanju glavnih izazova u regiji kako bi valorizirao i očuvao bogatu i raznoliku kulturnu baštinu, istodobno podržavajući gospodarski rast i razvoj. Cilj projekta sadržan je u jačanju i razvoju digitalnih tehnologija u svrhu promocije destinacija prirodne i kulturne baštine, te omogućavanja uključenosti i pristupačnosti za sve zainteresirane dionike. Korištenjem novih tehnologija i inovativnih pristupa, poticat će se transnacionalna suradnja u području destinacijskog menadžmenta kulturnog turizma, stvarajući kreativni tržišni ekosustav čija integrirana ponuda učvršćuje održivost lokalnih ekonomija i nudi nove modele turističkog iskustva.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 964.933 EUR, od čega je Fakultetu namijenjeno 112.817 EUR.

„Join FuTouristic StoryLiving“ naš je slogan i vodilja kojom vas pozivamo na suradnju i doprinos poboljšanju atraktivnosti regionalnog područja.

Kontakt

Projektni tim


Rezultati projekta Adriatic Cultural...

Rezultati projekta Adriatic Cultural Tourism Laboratories (ATLAS)

Ivica Petrinić

Projekt je trajao 18 mjeseci, od siječnja 2018. do rujna 2019. godine. U nastavku saznajte više o rezultatima koje smo postigli...

Održani Mash up event i finalna...

Održani Mash up event i finalna konferencija projekta ATLAS

Ivica Petrinić

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine održan je „Mash up“ događaj u sklopu projekta ATLAS čiji su organizatori Istarska razvojna agencija, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, koji su ujedno i predstavnici partnera iz Hrvatske, a kojima su se pridružili talijanski partneri, te natjecatelji koji su prezentirali svoju ideju u domeni kulturnog turizma.

Poziv na prijavu ideja: Mash up ATLAS...

Poziv na prijavu ideja: Mash up ATLAS još jednom nagrađuje inovacije

Ivica Petrinić

U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanje na drugom nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Puli 26. rujna 2019. godine pri Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, koji je ujedno i jedan od organizatora događanja uz projektne partnere STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, te Istarsku razvojnu agenciju d.o.o.

Održana Ližnjanska avanTura (ATLAS...

Održana Ližnjanska avanTura (ATLAS Experience Tour)

Ivica Petrinić

U ponedjeljak 15. srpnja održala se Ližnjanska avanTura, predložak iskustvenog itinerara u sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories, u organizaciji Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

FET predstavio svoja dva projekta na...

FET predstavio svoja dva projekta na Danima otvorenih vrata EU projekata

Ivica Petrinić

U sklopu događaja kojeg organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dana 15. svibnja 2019. godine u prostorijama HGK – Županijske komore Pula svoja vrata otvorilo je i Vijeće tržišta rada Istarske županije koje je organiziralo konferenciju pod nazivom: „Doprinos razvoju tržišta rada Istarske županije putem EU projekata“. Svoje projekte predstavili su članovi vijeća tržišta rada Istarske županije koji svojom uspješnom provedbom daju doprinos razvoju lokalne zajednice u područjima koja su usmjerena na tržište rada.

Uspješno održan prvi ATLAS Mash Up...

Uspješno održan prvi ATLAS Mash Up Event u Trevisu

Ivica Petrinić

U sklopu projekta ATLAS (Adriatic Cultural Tourism Laboratories) financiranog iz programa Interreg Italija - Hrvatska, 28. ožujka održan je prvi Mash Up Event - natjecanje u poslovnim idejama, u organizaciji Unioncamere del Veneto i CISET, Centro Internazionale di Studi sull' Economia Turistica, na kojem su sudjelovali ICT stručnjaci, dionici kulturnog turizma, poduzetnici, start up poduzeća, studenti, te svi zainteresirani za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. Teme ideja bile su usmjerene na turizam doživljaja, pristupačnost u turizmu, digitalni turizam, komunikaciju i marketing.

Produžen rok za prijavu poslovnih...

Produžen rok za prijavu poslovnih ideja na nagradno Mash up ATLAS natjecanje u Trevisu

Ivica Petrinić

ATLAS Mash up besplatno je natjecanje u poslovnim idejama čija je svrha okupiti i spojiti kreativce, ICT stručnjake, video snimatelje, dionike kulturnog turizma, studente, profesionalce, mlade talente, poduzetnike, civilno društvo, odnosno sve zainteresirane za multidisciplinaran i multikulturalan pristup realizaciji ideja / proizvoda / usluga u području kulturnog turizma. 

Poziv na prijavu ideja: Mash up ATLAS...

Poziv na prijavu ideja: Mash up ATLAS nagrađuje inovacije

Ivica Petrinić

U okviru provedbe projekta ATLAS – Adriatic Cultural Tourism Laboratories, financiranog iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, otvoren je poziv na prijavu inovativnih ideja za sektor kulturnog turizma i sudjelovanja na nagradnom Mash up eventu koji će se održati u Trevisu.

Iz medija o edukativnim radionicama...

Iz medija o edukativnim radionicama FET-ovog projekta Atlas održanima u prosincu

Ivica Petrinić

Radio Pula izvještava o besplatnim radionicama namijenjenim malim poduzetnicima i obrtnicima s ciljem unapređenja njihova poslovanja održanima na FET-u. Stručnjaci iz područja brendiranja, komuniciranja i savjetovanja brojnim su sudionicima prenijeli kako se nositi na globalnom tržištu.

Održano finale petog ciklusa programa...

Održano finale petog ciklusa programa razvoja poduzetničkih ideja Katalog poduzetničkih ideja +

Ivica Petrinić

Na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ jučer se održalo finale ciklusa „Katalog poduzetničkih ideja +“, edukativnoga dvomjesečnog programa razvoja poduzetničkih ideja namijenjenog učenicima srednjih škola. U provedbi programa sudjelovalo je sedam škola iz Pazina, Poreča, Labina i Pule s preko 180 učenika, a do finala je stiglo 55 učenika sa 16 poduzetničkih ideja.