Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Održan studijski posjet “Experience...
U okviru provedbe projekta AdriPromTour - Valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje njene vidljivosti i turističku promociju, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli kao jedan od projektnih partnera, organizirao je u subotu 27. svibnja studijski posjet za lokalne dionike te širu javnost koji je uključio vođenu turu s obilaskom kulturne rute kreirane u sklopu projekta Atlas – Create your Atlas of Routineraries – Experience Ližnjan. Dionici su imali priliku posjetiti mnogobrojne lokalne znamenitosti i kulturnu baštinu te saznati više o njihovoj povijesti i zanimljivostima, kao i sudjelovati u vođenoj biciklističkoj turi duž obale počevši od Šišana do uvale Kuje u Ližnjanu. Ruta povezuje kulturnu i prirodnu baštinu te valorizira pet lokaliteta na području Općine povezanih bike stazama 332 i 333.

Održana edukativna radionica na temu...
Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”; Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je u okviru provedbe projekta AdriPromTour - Valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje njene vidljivosti i turističku promociju, organizirao je edukativnu radionicu pri FETu na temu “Održive kulturne rute” koja je održana 19. svibnja 2023. Edukaciju je održala predavačica Manuela Hrvatin, zamjenica koordinatora Udruge Interpret Europe za Hrvatsku te kreatorica projekta Istra Inspirit koji je afirmirao materijalnu i nematerijalnu kulturno povijesnu baštinu Istre kroz niz interpretativnih „storytelling“ vođenja i manifestacija. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Poziv na edukativnu radionicu pod...
Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u okviru provedbe projekta AdriPromTour - Valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje njene vidljivosti i turističku promociju, organizira edukativnu radionicu na temu "Održive kulturne rute" namijenjenu lokalnim i regionalnim dionicima turizma, koja će se održati 19.svibnja od 09:00 do 13:00 sati, edukaciju će održati predavačica Manuela Hrvatin, voditeljica projekta Istra Inspirit.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
U sklopu 3. konferencije KLIK...
U utorak, 9. svibnja 2023. godine u prostoru ECPD-a prigodno za Dan Europe, održana je treća KLIK konferencija pod nazivom “Turizam 360“. Organizatori konferencije su Grad Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta. Prilikom konferencije predstavljeni su i dosadašnji rezultati te budući ishodi projekta AdriPromTour, pri čemu su predstavnici projektnog tima pri Sveučilištu Jurja Dobrile također prezentirali vrijednosti i ciljeve projekta, kao i smjernice za budući razvoj. Projekt “AdriPromTour – valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje vidljivosti i turističke promocije” odobren je u okviru klastera Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. pod nazivom “Zajednički razvoj tematskih kulturnih ruta”.

Održan drugi sastanak partnera u...
U sklopu provedbe projekta “AdriPromTour” u Kaštelima je 4. i 5. travnja održan drugi Upravni odbor svih projektnih partnera. Projekt “AdriPromTour – valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje vidljivosti i turističke promocije” odobren je u okviru klastera Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. pod nazivom “Zajednički razvoj tematskih kulturnih ruta”.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Na KLIK konferenciji predstavljen...
Tijekom druge KLIK konferencije pod temom “Održivi turizam u Istri” održane u utorak, 14. ožujka, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, predstavljen je i projekt AdriPromTour u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020., a Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ jedan je od projektnih partnera. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) te je njegov cilj valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje njene vidljivosti i turističku promociju. Projektni partneri promovirajući svoje regije promiču rezultate svojih relevantnih Standard+ i Standard projekata, samim time prekogranična suradnja multiplicira učinak, a zajednički razvoj jamči kvalitetu, uspjeh i razmjenu turističkih tokova.

Studijski posjet sajmu ITB Berlin u...
Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u sklopu projektnih aktivnosti Interreg projekta AdriPromTour na kojem je FET jedan od projektnih partnera posjetili su sajam na Međunarodnoj turističkoj burzi (ITB 2023.) u Berlinu. U berlinskom kongresnom centru Messe održan je svjetski sajam turizma ITB Berlin, trodnevna manifestacija trajala je od 07.-09.ožujka. Sajam ITB Berlin predstavlja jedan od najvažnijih svjetskih turističkih sajmova s tradicijom od 1966. godine. Na sajmu je ove godine sudjelovalo oko 5.000 izlagača iz 161 zemlje svijeta, među istima, Hrvatska se ove godine na ITB-u predstavljala velikim štandom u organizaciji HTZ-a na kojoj su se predstavile brojne hrvatske turističke regije te ukupna hrvatska turistička ponuda.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Studijski posjet sajmu FITUR2023 u...
U sklopu projekta Interreg AdriPromTour – valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje njene vidljivosti i turističku promociju predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” posjetili su sajam turizma u Madridu u Španjolskoj. FITUR je međunarodno mjesto susreta turističkih profesionalaca koji objedinjuje mnoge talente i raznolikosti. Sajam se održava od 18. do 22. siječnja u izložbenom prostoru Fiera de Madrid. Gvatemala sa svojim sloganom „Nevjerojatna i nezaustavljiva" ove je godine zemlja partner FITUR-a, na kojem se predstavlja turistička ponuda svih svjetskih destinacija. Među istima, turistička ponuda Hrvatske predstavljena je na štandu Hrvatske turističke zajednice na kojem su destinaciju, ponudu i hotelske kapacitete predstavljali turističke zajednice lokalne, regionalne i nacionalne razine te hotelska poduzeća i turističke agencije.

Održan prvi sastanak partnera u...
Sveučilište Jurja Dobrile partner je projekta Adripromtour čiji je cilj valorizirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu kroz razvoj održivih tematskih kulturnih ruta na talijanskom i hrvatskom području, kako bi se doprinijelo boljoj raspodjeli turističkih tokova te riješilo pitanje sezonalnosti turizma. Kroz provedbu kampanja za podizanje svijesti, razvoj inovativnih i održivih oblika turizma te tehnoloških alata za unaprjeđenje iskustva krajnjih korisnika, projekt će potaknuti donositelje politika, dionike i turiste na aktivno sudjelovanje u kulturnom životu lokalnih zajednica. Razdoblje trajanja projekta predviđeno je od 01.06.2022-30.06.2023., a Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” je jedan od 8 partnera Adripromtour projekta.