Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Održana druga KLIK konferencija –...
U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma, u utorak, 14. ožujka, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održala se KLIK konferencija pod nazivom “Održivi turizam u Istri“. Organizatori konferencije bili su Grad Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta. Konferencija je zamišljena kao festival struke predstavnika stručnjaka iz prakse u turizmu, predavača novih trendova i smjerova u turizmu, studenata, učenika i nastavnika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula koji će biti nasljednici stečenog znanja. Na konferenciji je uvodno obraćanje imao župan Istarske županije Boris Miletić, a ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković, predstavila je podatke o  projektu KLIK.

Održano veliko finale prvog izdanja...
U petak je na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održano veliko finale prvog izdanja Turističkog laboratorija u sklopu provedbe projekta " KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula ". Turistički laboratorij je edukativno natjecanje učenika srednjih škola koje omogućuje učenicima da kroz timski rad probude svoju kreativnost koja će im pomoći u kreiranju vlastite poduzetničke ideje koja može odrediti njihovu buduću poslovnu karijeru. Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz jačanje kompetencija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
KLIK Pula: Održana druga edukacija...
U petak, 13. svibnja 2022. godine, u sklopu provedbe projekat "KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula" održana je druga edukacija Turističkog laboratorija na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković u Puli". Turistički laboratorij je koncept edukativnog natjecanja učenika srednjih škola koje omogućuje učenicima da kroz timski rad probude svoju kreativnost koja će im pomoći prilikom kreiranju vlastite poduzetničke ideja. Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Započelo prvo izdanje...
U petak, 6. svibnja 2022. godine, u sklopu provedbe projekat "KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula" započelo je prvo izdanje Turističkog laboratorija na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković u Puli". Turistički laboratorij je koncept edukativnog natjecanja učenika srednjih škola koje omogućuje učenicima da kroz timski rad probude svoju kreativnost koja će im pomoći prilikom kreiranju vlastite poduzetničke ideja. Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija.

Autor: Ivica Petrinić
KLIK Pula: Posjet Sajmu turizma BIT...
Od 9. do 13. travnja 2022. godine organiziran je posjet Sajmu turizma BIT Milano u okviru provedbe projekta KLIK Pula, aktivnosti 4.6 Posjeti turističkim sajmovima. Tijekom posjeta međunarodnom sajmu turizma posjećeni su izložbeni prostori izlagača, uspostavljena je suradnja s dionicima na sajmu, promoviran rad partnera na projektu i ostvareni važni kontakti za daljnji rad i razvoj. Promoviran je RCK KLIK Pula i s dionicima na sajmu razgovaralo se o sličnim centrima i njihovoj povezanosti s gospodarstvom, sveučilištima i udruženjima tvrtki.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
U utorak, 23. studenog  2021. godine, u sklopu provedbe projekat KLIK Pula održana je konferencija pod nazivom Nautički turizam - izazovi, trendovi i inovacije . Organizatori konferencije su Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta te HGK – Županijska komora Pula kao partner na projektu KLIK Pula. Pozdravni govor održale su Jasna Jaklin Majetić , predsjednica HGK – Županijske komore Pula te Orhideja Petković , ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Autor: Ivica Petrinić
KLIK Pula: Posjet Sajmu turizma (WTM...
U okviru provedbe projekta  KLIK Pula  od 31. listopada do 4.  studenog 2021. godine organiziran je posjet Sajmu turizma (WTM – World Travel Market) u Londonu – vodećem sajmu turističke industrije koji se ove godine održavao pod sloganom Reconnect. Rebuild. Innovate. Posjeti su sudjelovali svi projektni partneri uključeni u implementaciju projekta. Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" bili su Dario Kukuljan, mag. educ. inf. et paed., prof. dr. sc. Marli Gonan Božac te Kristina Djaković, v. pred.

Stručni posjet institucijama u...
U okviru provedbe projekta KLIK Pula od 18. do 22 listopada 2021. godine organiziran je stručni posjet institucijama u Italiji sa svrhom predstavljanja rada RCK KLIK Pula i uspostave međunarodne suradnje. Posjeti su sudjelovali svi projekti partneri uključeni u implementaciju projekta. Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" bili su Dario Kukuljan, mag. educ. inf. et paed. i mr. sc. Loris Benassi.

Autor: Dominik Tomislav Vladić
KLIK Pula: Razmjena znanja, iskustva...
U okviru provedbe projekta KLIK Pula u srijedu, 20. listopada 2021. godine organizirana je stručna posjeta Sveučilištu u Sieni sa ciljom razmjene znanja, iskustva i vještina između visokoobrazovnih institucija. Posjeti su sudjelovali svi projekti partneri uključeni u implementaciju projekta. Predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" bili su Dario Kukuljan, mag. educ. inf. et paed. i mr. sc. Loris Benassi, dok su ostali članovi projektnog tima i zainteresirani djelatnici Sveučilišta sudjelovali putem ZOOM-a.

Autor: Ivica Petrinić
KLIK Pula: Trodnevni ciklus...
U sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma održan je trodnevni ciklus kulinarskih radionica Histria u organizaciji ŠTUT Pula i HGK- Županijske komore Pula.

Autor: Ivica Petrinić
Održan 7. Forum obiteljskog smještaja...
U srijedu, 26. svibnja 2021. godine, putem Zoom platforme, održan je 7. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Forum je organiziran u sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, a HGK – Županijska komora Pula je partner na projektu te organizator Foruma.      ×