SVE ŠTO TI TREBA u novom studentskom životu NA JEDNOM MJESTU:


ODABERI FET - studiraj i proFETiraj

postani-student.hr

Studijski programi

Iskustva bivših i sadašnjih studenata

studiraj ekonomiju

Tomislav Srednoselec, Koprivnica

FET i Pula proteklih su godina postali moj drugi dom

„Od prvog dana, tijekom svih pet godina studiranja na FET-u i života u Puli, osjećam se kao kuće. Pula je idealan grad za svakog studenta – sve je blizu, sveučilišno osoblje i lokalci vrlo su pristupačni i od izuzetne podrške, a na raspolaganju je i mnoštvo poslova. Naravno, ne manjka ni zabave! Primjenom stečenih teorijskih znanja u praksi, izgradio sam samopouzdanje i sigurnost u svoje znanje.“

upiši ekonomiju

Denis Prenkaj, Bjelovar

Pokrenuo vlastito poslovanje zahvaljujući FET-u

„Zahvaljujući individualnom pristupu u nastavi, profesori su zamijetili da imam poduzetnički duh, te me dalje poticali i usmjeravali da ga njegujem i razvijam. Pronašao sam inspiraciju i pokrenuo vlastiti biznis. Osim podrške koju sam dobio za svoj profesionalni put, FET mi je kroz SPIN dao svu podršku: mentorstvo, ured, promociju.“

iskustva ekonomija

Sanja Verić, Pula

Na FET-u upoznala gostujućeg predavača – poslodavca i sada gradi globalnu karijeru u event managementu

„Svog prvog poslodavca upoznala sam upravo na FET-u, kao jednog od brojnih gostujućih predavača. Bila je to prilika da naučim više o njegovom poslovanju, te se kvalitetnije pripremim i predstavim. Počela sam raditi još tijekom studija, a sada, nakon magistriranja, posvećena sam izgradnji karijere na globalnom tržištu.“

odaberi FET

Yara Mujika, Španjolska

Erasmus iskustvo u Puli na FET-u

„Dvoumila sam oko odabira grada za svoje Erasmus iskustvo i prevagnula je Pula – obala je prekrasna, plaže su blizu, a usto FET nudi kvalitetan program i fleksibilan pristup profesora. Svako je mjesto zanimljivo i posebno, ali FET i Pula nezaboravna su kombinacija vrijednog iskustva i šarmantne ljepote gradića na moru.“

Naš je cilj pripremiti te za tržište rada na svjetskoj razini - da svoje vještine usavršiš kroz studij, a stečeno teorijsko znanje primijeniš u praksi kod naših brojnih partnera - vodećih turističkih i ICT kompanija.


valamar

infobip

Nastava

ekonomija
NASTAVNICI I PREDAVANJA

Klasična ex cathedra predavanja – ne, tehnološka rješenja – da! Dobni prosjek našeg nastavnog osoblja kreće se između 35 i 45 godina, zato su i predavanja drugačija, zabavna, kreativna, pametna. Napredna tehnologija (uključujući i tvoj mobitel) kod nas je u službi podučavanja i ponavljanja kroz online kvizove, te su svi materijali dostupni putem e-učenja. Uz to, često putujemo i posjećujemo razna poduzeća, pa teorija i praksa postaju odlična prilika da se upoznajemo, družimo i zabavljamo.

preddiplomski studij
M4TΣM4T1K4 & 5T4T15T1K4

Zvuči strašno… nikako se riješiti ovih predmeta? - Ne brini, nije cilj da učiš kompleksne matematičke operacije, već da njeguješ i razvijaš logičku stranu, a što će ti biti korisno u daljnjem zaposlenju. Posvećeni smo svim našim studentima i zato nema kolegija kojeg ne možeš položiti. Ovdje smo da te podučimo i pružimo podršku, da zajedno razjasnimo problemske zadatke i omogućimo da uspješno savladaš sve nepoznanice s kojima se susretneš tijekom studiranja.

sportske aktivnosti ekonomija pula
sportske aktivnosti

Priušti si aktivan odmor od učenja i odaberi neku od sportskih aktivnosti. Tu su dvorane, oprema, fitness centar, kao mjesta gdje možeš fizički i psihički odmoriti, napuniti baterije, a istovremeno upoznati druge kolege i prijatelje. Nudimo ti više od 10 sportova koje možeš trenirati i rekreativno i natjecateljski. U ovom drugom slučaju imaš mogućnost pridružiti se našim sjajnim ekipama u ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata u domaćim i međunarodnim natjecanjima i turnirima.

mobilnost ekonomski fakultet pula
Studentska mobilnost

Neka ti ulazna karta i prozor u svijet budu programi mobilnosti, zahvaljujući kojima imaš mogućnost provesti semestar i/ili odraditi praksu u inozemstvu, te pohađati međunarodnu ljetnu školu. Na taj način možeš posjetiti brojne gradove diljem Europe i svijeta, upoznati nove kolege, učiti nove jezike, susresti nove kulture. Međunarodna suradnja prilika je za stjecanje novih znanja i vještina te osobni i profesionalni razvoj, a ujedno je i vrlo atraktivno iskustvo koje će obogatiti tvoj životopis.

Posao i karijera

upisi na fakultet 2019

INVESTICIJA U STUDIJ

Svaka tvoja studijska godina iznosi 0 kuna dokle god polažeš ispite u roku. Drugim riječima, tvoj se trud i rad nagrađuju besplatnim studiranjem, pa jedini troškovi koji ti zapravo ostaju jesu smještaj i hrana. No, i to možeš svesti na minimum zahvaljujući brojnim studentskim pogodnostima i popustima, a postoji i mogućnost stipendije. Sve što sada uložiš u svoje obrazovanje, vratit će se kroz buduće zaposlenje. Ili, kako je rekao Benjamin Franklin: "Investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate."

studij ekonomije

TEORIJA U PRAKSI

Osim što redovito ugošćujemo nastavnike s najprestižnijih svjetskih sveučilišta, surađujemo i s vodećim lokalnim, regionalnim i nacionalnim poduzećima te rješavamo njihove problemske slučajeve, a sve sa ciljem poticanja kreativnosti, inovativnosti, kritičkog razmišljanja, timskog i poduzetničkog duha. Dajemo ti priliku da upoznaš i povežeš se s mogućim budućim poslodavcima, odradiš stručnu praksu, te usvojiš sva znanja i vještine potrebne da prosperiraš u budućem privatnom i poslovnom životu.

studij ekonomije zapošljavanje

POSAO I UMREŽAVANJE

Uz dobru organizaciju vremena moguće je uspješno spojiti rad i studiranje. Naši bivši studenti – alumniji – rado će podijeliti s tobom svoja iskustva. Možeš se umrežiti s njima ili slušati njihova gostujuća predavanja, te čuti iz prve ruke kako je to raditi u Hrvatskoj i inozemstvu, dobiti poslovni savjet, a potencijalno i buduće zaposlenje. Oni su tvoja direktna poveznica s poduzetnicima i poduzećima, ali i velika podrška u (prvim) koracima prema financijskoj neovisnosti.

samozaposljavanje

(SAMO)ZAPOŠLJAVANJE

Za vrijeme studija, a osobito u onim završnim trenucima prije tvog službenog ulaska na tržište rada, stojimo ti na raspolaganju i pomažemo sa cjelokupnom pripremom za tvoje zaposlenje - od izrade vrhunskog CV-a, motivacijskog pisma, videa, do preporuke. U slučaju da si poduzetnik/ca i želiš pokrenuti vlastiti biznis, pružamo ti savjetovanje putem mentorstva i potrebnu infrastrukturu (prostor, računalo), odnosno uz tebe smo od ideje do realizacije, tijekom cijelog tvog poslovnog puta.

Pula i Istra

studiraj ekonomiju u puli
Destinacija

Nije sve samo u učenju. Uspjeh je u dobroj ravnoteži ugodnog i korisnog, zato je Istra idealna destinacija za tvoj osobni i profesionalni razvoj. Prirodne ljepote i kulturna baština oduvijek su njena posebnost i ponos, no to je tek dio bogatstva koje ti može ponuditi. Istra je vodeća turistička i multikulturalna regija u kojoj za svakoga postoji mjesto pod suncem. Dođi, istraži - i pronađi svoje!

studiraj ekonomiju u istri
Mediteranska klima

Možda te ovo podsjeća na geografiju, ali korisno je znati da je mediteranska klima jedna od najzdravijih i najblagotvornijih klima. Sunčanih dana ima pregršt ne samo ljeti već i zimi, koje su toplije i ugodnije u odnosu na kontinentalna područja. U Puli snijeg pada jednom u par godina, no ako ga se zaželiš, ima ga u unutrašnjosti Istre, a od ostalih snježnih destinacija dijeli te tek pokoji sat vožnje.

zabavi se ekonomski fakultet pula
Zabava

Osim nestvarno lijepih plaža, Pula i Istra nude cjelogodišnji i sveobuhvatan paket-aranžman: međunarodne i lokalne glazbene i filmske festivale, zanimljive itinerere po istarskim gradićima, predstave, izložbe, atraktivne barove, beach barove i disko-klubove, agroturizme, tematske parkove, ljetne škole, konferencije, edukacije, sezonske i izvansezonske poslove – sve što po/želiš i za/trebaš.

fakultet ekonomije i turizma pula
Gladijatori

Kruna tvog napredovanja po završetku preddiplomskoga, pa zatim i diplomskog studija je promocija – a ovakva kakvu ti mi pružamo zaista je nešto posebno i nezaboravno. Pulska Arena, spomenik antičke kulturne baštine, jedinstvena je i simbolična pozornica na kojoj će se obilježiti kraj tvog studija i početak novog životnog izazova. ProFETiraj, postani naš novi akademski gladijator

Zašto upisati FET?

centar znanja FET

CENTAR ZNANJA

FET - Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli najveći je i najdugovječniji istarski centar obrazovanja, poduzetništva i inovativnosti, a centar samog FET-a upravo si – ti. Velik smo fakultet, ali nisi nam samo broj. Od prvog dana pratimo tvoj napredak, želje, ambicije, profesionalne preferencije i kompetencije. Zahvaljujući radu u manjim grupama, upoznajemo te i usmjeravamo prema ostvarenju profesionalnog puta i buduće karijere. Tvoj uspjeh je i naš uspjeh.

fakultet ekonomije i turizma pula

FUNKCIONALAN PROSTOR

Zgrada fakulteta puno je više od same zgrade. Ona nije tek monotona gomila klupa i stolica, već audio-vizualno ugodan i funkcionalan životni prostor. Marketinški, informatički i inovacijski laboratoriji, wi-fi, raspored klupa koji potiče interakciju, diskusiju, kreativno razmišljanje, Stanica 50 i opuštajuće vreće za sjedenje, novo uređene dvorane i brojna multimedijska oprema tek su neki od sadržaja koji će te istovremeno motivirati na rad i istraživanje, ali i nesputano uživanje i druženje.

fakultet ekonomije i turizma pula

SMJEŠTAJ I RESTORAN

Na samo 2 minute hoda od glavne zgrade fakulteta nalaze se studentski dom i restoran – menza, u kojoj za svega nekoliko kuna možeš kvalitetno i zdravo jesti. Osim raznovrsnih menija i delicija, na katu se nalazi i pizzerija, te caffe bar s osunčanom terasom i pogledom na kampus. Novoopremljeni dom sadrži sve što ti treba: prostor za život, rad, učenje, sport i zabavu, a za slučaj da ne želiš smještaj u domu, Pula ima i pregršt stanova za najam tijekom cijele godine.

ekonomski fakultet pula

SVIJET NA DLANU

Zahvaljujući dobroj prometnoj povezanosti Pule s ostatkom Hrvatske i europskim zemljama, jednostavno i brzo možeš stići gdje god poželiš. Ako ti nedostaje obitelj ili samo voliš putovati Zagreb je udaljen 3 sata, Slavonija 5 sati, Rijeka tek nešto više od sat vremena, a osim autobusnih linija tu su i željezničke, zrakoplovne i brodske linije. Tako daleko, tako blizu – uz povoljan geografski položaj i dostupne prometne usluge, svijet ti je na dlanu!

Činjenice o FETu

studenata pronalazi posao unutar pet mjeseci od završetka studija

studentskih poduzeća osnovano je u okviru studentskog poduzetničkog inkubatora

diplomiranih studenata od osnutka fakulteta do danas

inozemnih partnerskih institucija u koje možeš otići na razmjenu

Odaberi FET i dodaj ga na listu svojih fakulteta: postani-student.hr

Evo što ti još može pomoći u odluci:

Pogledaj video

Prelistaj brošuru

Pogledaj galeriju fotografija

Imaš pitanje za nas ili poruku?

pitanja fet upisi 2021

E-mail: fet-upisi@unipu.hr

Vaša poruka je uspješno poslana!

Greška kod slanja poruke!