Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Polaznici Seminara za turističke vodiče prošlu su nedjelju, 23. veljače, imali organizirani jednodnevni izlet u Rašu, Labin te Pazin. Tako su polaznici Seminara, uz stručno vodstvo na glavnom raškom trgu razgledali Centar za posjetitelje Arsia, kojeg nazivaju mali muzej rudarstva. U muzeju je prikazana bogata baština rudarskog života te je izgrađena maketa siromašnog rudarskog stana koja posjetiteljima omogućava doživljaj nekadašnjeg teškog rada i života raških rudara. 

U samom središtu grada Labina posjećen je Narodni muzej koji je smješten u baroknoj palači Battiala – Lazzarini. Narodni muzej osnovan je 1960. godine kao zavičajni muzej, dok je novi muzejski postav otvoren 2008. godine. Muzej daje pregled labinske povijesti kroz zbirku sakralnih umjetnina i radničkog pokreta te etnografsku, galerijsku, kulturno-povijesnu i rudarsku zbirku.

Naposljetku je posjećen i Pazinski Kaštel, najveća i najbolje sačuvana srednjevjekovna utvrda u Istri. U sklopu Pazinskog kaštela polaznici su imali priliku vidjeti Etnografski muzej koji posjeduje građu s fundusom od 7.500 predmeta, u prvom redu tekstila, poljoprivrednog alata, te predmeta iz svakodnevnog života istarskog sela s kraja XIX. i početka XX. stoljeća (lončarski, stolarski, kovački proizvodi kao i primjeri tradicionalnog rukotvorstva).

Uz poučnu šetnju do Pazinske jame te legendu o njenom nastanku završen je i 3. Izlet u sklopu Seminara za turističke vodiče kojeg organizira Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Pogledajte našu galeriju fotografija:

Popis obavijesti