Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u suradnji s Fachhochschule Burgerland iz Eisenstadta, Austrija svake godine u ljetnim mjesecima organizira

Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika

Program ljetne škole sastoji se od učenja jezika te znanstvenog, kulturnog i gospodarskog sadržaja koji čine predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi, književnosti i znanosti.

Nastava se odvija svakim radnim danom, sveukupno 60 sati nastave jezika, te učenje u tandemu sa austrijskim polaznikom. Polaznici su podjeljeni u grupe shodno razini znanja njemačkog jezika, a nastavnici su profesori sa austrijskih sveučilišta. Program se sastoji i od organiziranih terenskih nastava, radionica te izleta i filmskih večeri.

Po uspješnom završetku programa (polaganjem završnog ispita) dodjeljuje se 4 ECTS boda. 

Najveća prednost ljetne škole jest u mogućnosti komunikacije s izvornim govornikom što pridonosi usavršavanju jezika u vrlo kratkom vremenu. U programu sudjelovati će 24 austrijskih i 24 hrvatskih studenata po principu hrvatski student uči njemački a austrijski student hrvatski jezik.

Za sudjelovanje mogu se prijaviti svi redovni studenti hrvatskih sveučilišta i visokih škola bez obzira na smjer i fakultet uz uvjet poznavanja njemačkog jezika (najmanje 4 semestra po 4 sata tjedno).

Troškove ljetne škole: smještaj u dvokrevetnim sobama, polupansion, troškovi održavanja nastave, organiziranja izleta te ostalih popratnih sadržaja snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMWK). Polaznici su obvezni snositi troškove dolaska i odlaska na ljetnu škulu te uplatiti pristojbu za sudjelovanje u iznosu od 1.800,00 kn uz mogućnost plaćanja u dvije rate.

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli plaćaju manju pristojbu za sudjelovanje u iznosu od 500,00 kn ali im nije osiguran smještaj i prehrana.

Više informacija:

Šanel Gaberšček Despić, dipl.oec.
Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“

Preradovićeva 1/1
Tel: 052/377-068
Web: /fet/studijski_programi/programi_cjelozivotnog_obrazovanja/ljetna_skola_hrvatskog_i_njemackog_jezika
E-mail: sagaber(pri)unipu.hr
Svakim radnim danom od 12 do 15 sati (kabinet 39)