Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Predstavnice pulskog Sveučilišta na...

Akademska i stručna rasprava o načinu korištenja javnih i zajedničkih dobara „za turizam, u turizmu i zbog turizma“ u Republici Hrvatskoj i mogućim rješenjima, uvažavajući mogućnosti aktualne zakonske infrastrukture i ključnu ulogu lokalne zajednice u provedbi odgovornih strategija upravljanja bile su glavne teme znanstveno-stručnog kolokvija "Turizam, javno i zajedničko dobro: otvorena pitanja korištenja i upravljanja javnim prostorima", koji je održan u Splitu 10. lipnja u organizaciji Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU i EFST-a.

Uz 13 predavanja renomiranih znanstvenika i stručnjaka različitih disciplina, predstavnice pulskog Sveučilišta red. prof. dr. sc. Kristina Afrić Rakitovac i izv. prof. dr. sc. Nataša Urošević održale su izlaganje na temu Izazovi upravljanja javnim prostorom u obalnim povijesnim gradovima; primjer Pule.

Skup je inicirao akademik Nikola Bašić, predsjednik Znanstvenog vijeća za turizam i prostor, sa željom da potakne akademsku i stručnu raspravu o načinu korištenja javnih i zajedničkih dobara ''za turizam, u turizmu i zbog turizma'' u RH, a organizirala ga je prof. dr. sc. Lidija Petrić, voditeljica Sekcije Turizam Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU.

U prilogu program skupa i knjiga sažetaka.

Pogledajte galeriju fotografija s kolokvija HAZU u Splitu.

 

Popis obavijesti