Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti treće godine prijediplomskog studija Poslovne ekonomije, smjera Marketing i Turizam posjetili su Istarsku razvojnu turističku
agenciju - IRTA d.o.o. Ovim posjetom studenti su se upoznali sa radom i aktivnostima  IRTA-e te saznali više o destinacijskoj booking platformi "To Do in Istria" te radu Odjela za "Bike & Outdoor" turizam. Saznajte više detalja u nastavku. 

Studenti 3. godine prijediplomskog studija Poslovne ekonomije, smjera Marketing te Turizam posjetili su Istarsku razvojnu turističku agenciju - IRTA d.o.o. Posjet se održao u sklopu nastave iz kolegija Kanali distribucije i Turistička destinacija u pratnji prof. dr. sc. Danijele Križman.
Studenti su tijekom stručne posjete imali prilike čuti sljedeća izlaganja:

Direktorica Slavica Tobok Kandić studentima je predstavila i pojasnila misiju i viziju IRTA-e, zatim vlasnička, upravljačka i organizacijska struktura agencije te njene osnovne poslovne aktivnosti. Riječ je o svojevrsnoj destinacijskoj menadžment kompaniji (DMK) osnovanoj 2003. godine za područje Istarske županije. Studenti su upoznali IRTA-u kao ključnu točku umrežavanja i koordinacije dionika u turizmu Istarske županije sa svrhom razvoja održivih turističkih proizvoda i projekata koji uključuju javni i privatni sektor. Također pomnije su se upoznali sa radom odjela e-marketinga, Odjela kulturno doživljajnog turizma i Odjela Bike&Outdoor.

Voditeljica Ilina Gjorgjievska studente je detaljnije upoznala sa destinacijskom booking platformom To Do in Istria. Riječ je o web prodajnoj platformi – prvoj takvoj inicijativi na području Istre, koja objedinjuje sve usluge, ture, doživljaje i atrakcije poluotoka na jednom mjestu te omogućuje prezentaciju različitih ponuđača i subjekata. Studenti su dobili iscrpniji uvid u ključne značajke i ciljeve ove platforme.  

O radu Odjela za Bike & Outdoor turizam studentima je predstavio kroz svoje izlaganje voditelj Martin Čotar. Studenti su saznali više o tome kako je i zašto uspostavljen odjel i koje sve aktivnosti uključuje poput edukacija, promocije, razvoja proizvoda i dr.  
Terenska nastava sastavini je dio nastave, a studentima omogućuje da svoja znanja nadograde sa praktične razine te da se povežu sa poslodavcima i poduzetnicima. 

Zahvaljujemo Istarskoj  razvojnoj turističkoj agenciji što više od 10 godina ugošćuje naše studente te nesebično im dijeli stručno znanje i informacije o svom djelovanju, čime značajno pridonosi razvoju znanja i kompetencija studenata.
 

 

Popis obavijesti