Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Naš fakultet sklopio je ugovor o poslovnoj suradnji sa udrugom Vinistra koja okuplja istarske vinogradare i vinare. Suradnja je predstavljena 7. prosinca 2023. na tiskovnoj konferenciji za medije, a na kojoj su sudjelovali predstavnici fakulteta i udruge Vinistra. Što sve studentima i udruzi donosi ova suradnja saznajte u nastavku.  

Konferenciji za medije prisustvovali su predsjednik Vinistre Luka Rossi, direktor Vinistre Ivan Marić i Sanja Brnobić te dekanica izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe i profesorica dr.sc. Roberta Pamić Kontošić. Dekanica izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe i predsjednik Vinistre Luka Rossi, potpisali su ugovor koji otvara vrata suradnji akademske zajednice i vinskih stručnjaka. Kako se moglo čuti uoči potpisivanja kojem su prisustvovali i profesorica dr.sc. Roberta Pamić Kontošić, direktor Vinistre Ivan Marić i Sanja Brnobić, voditeljica marketinga Vinistre, važan je to korak prema povezivanju studenata sa stvarnim potrebama vinarske industrije, pružajući im priliku da istraže svijet vinogradarstva i vinskog biznisa.

Roberta Pamić Kontošić na čiju je inicijativu i uspostavljena ova suradnja kaže: "Raduje nas što smo na popis partnerskih institucija dodali i Vinistru, te tako formalizirali suradnju koja traje već neko vrijeme, što kroz gostujuća predavanja, terensku nastavu te izradu projekata. Ovim korakom studentima se omogućuje i odrađivanje prakse u Vinistri, ali i razvoja poslovne karijere s obzirom kako se Istra profilirala kao ozbiljna vinska regija što rezultira potražnjom za stručnjacima iz ekonomijeU tijeku su izrade studentskih projekata za vinarije Matošević i In Sylvis, te udrugu Vinistra, tako da svi s nestrpljenjem očekujemo finalne rezultate."

Suradnja sa gospodarskim subjektima važan je dio akademske zajednice, a FET broji preko sto ugovora sklopljenih putem individualnih inicijativa profesora ili preko Centra za razvoj karijera. Suradnja sa Vinistrom donosi mogućnosti studentima da se upoznaju sa radom udruge putem gostujućih predavanja, posjeta ali i praksom u udruzi.  

Detaljno o ovoj suradnji možete pronaći u medijima:

Popis obavijesti