Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti Marketinga i Turizma upoznali su se sa jedinstvenom ponudom središnje Istre zahvaljujući terenskoj nastavi koja se održala u Svetom Petru u Šumi. U prvoj Hrvatskoj kući od kobasica naučili su više o procesu brendiranje općine, autohtonim istarskim delicijama i njihovoj promociji, te upoznali marketinški splet Histrisa. Studenti su se družili i sa digitalnim nomadima te od njih saznali tko su te kako žive i rade digitalni nomadi te zašto su odabrali Istru. Pronađite u nastavku sve detalje uz fotogaleriju i video sa atmosferom sa terenske nastave. 

Studenti svih godina prijediplomskog i diplomskog studija Marketinga (Poslovna ekonomija) i treće godine prijediplomskog studija Turizam u sklopu terenske nastave održane 10. studenog 2023. posjetili su općinu Sveti Petar u Šumi. Tijekom terenske nastave studenti su obogatili svoja teorijska znanja sa brojnim praktičnim primjerima, upoznali se sa novim načinom rada i života digitalnih nomada te povezali sa stručnjacima iz gospodarstva. 

Studenti su u sklopu terenske nastave putovali vlakom, a s ciljem promicanja održivog razvoja. Nastava se održavala u prostoru prve hrvatske Kuće od kobasica u kojoj su uz stručni obilazak, kušanje lokalnih delicija i druženje s digitalnim nomadima slušali sljedeća izlaganja:

Suradnjom JLS-a do uspješnog razvoja turističke destinacije i digitalni nomadi

Tko su digitalni nomadi i zašto su odabrali baš središnju Istru za svoj rad i boravak u Hrvatskoj? Direktorica Turističke zajednice središnje Istre, Sanja Kantaruti, studentima je predstavila brend autentične Istre i aktivnosti TZ-a s naglaskom na promociju. Studenti su se upoznali i sa turističkom ponudom središnje Istre koja se usmjerava na spori, zeleni i zdravi turizam, ciljnim segmentom kao i novim segmentom kupaca - digitalni nomadi. Upoznali su se i sa impresivanim projektom „Živi i radi u središnjoj Istri“ koji u Istru privlači brojne digitalne nomade tijekom cijele godine.

Tko su, što rade i kako žive digitalni nomadi, ali i svoja impresivna iskustva u vidu poslovanja, putovanja kao i boravka u Istri predstavili su u formi panela: Tanja Polegubic, Danielle Farage, Paul Bradbury, Ali Greene i Rozanna Lopes

Brendiranje Općine Sveti Petar u Šumi

dr. sc. Mario Bratulić, načelnik Općine Sveti Petar u Šumi studentima je približio aktivnosti općine kao i ponudu ove gastro destinacije, prvu Hrvatsku kuću od kobasica te novi brending St. Petrus. Zašto se kreiraju brojni festivali i događaji, tko stoji iza svega toga, kako se izrađuje promotivni materijal i još brojne teme predstavljene su studentima. Studenti su upoznali i JLS brend ST. Petrus pod kojim će se plasirati proizvodi lokalnih proizvođača suhomesnatih proizvoda (kobasica, panceta, žlomprt..), maslinovog ulja, vina, rakija, mliječnih proizvoda i čaja. 

Marketing miks u poduzeću Histris

Direktorica marketinga Jasminka Benazić studentima je predstavila marketing miks (4P – proizvod, cijenu, promociju i distribuciju) na primjeru poduzeća Histris. Saznali su zašto su pri proizvodnji i prodaji ovih autohtonih istarskih suhomesnatih proizvoda bitne nagrade, koju ulogu svaki zaposlenik ima u uspjesima poduzeća, ulozi web trgovine kao vlastitog prodajnog mjesta, društvenih mreža te brojnim drugim aspektima marketinga.

Studenti su imali prilike kušati supetarski pijat sa lokalnim proizvodima supetarskih proizvođača. Osim novih znanja, terenska nastava idealno je vrijeme i za međusobno druženje. Studenti svih godina bolje su se upoznali te su se povezali i družili sa digitalnim nomadima.  

Pogledajte atmosferu u videu i fotogaleriji

Autorice videa: Isabella Popović i Lara Ljubenović, studentice 2. godine diplomskog studija Marketing

Popis obavijesti