Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković" akademski su gladijatori modernog doba koji će u budućim borbama i pobjedama koristit znanje kao glavno oružje. Tijekom svog studija na FET-u, studenti su prihvatili izazove i odgovornost studiranja i započeli svoje novo životno poglavlje. Kraj jednog razdoblja i početak novog, promoventi su obilježili svečanom promocijom u Malom rimskom kazalištu u Puli 13. listopada 2023.
U nastavku vam donosimo osvrt svečane promocije i fotografije kao dar fakulteta svim promoventima. 

Svečana promocija diplomanata svih studijskih programa FET-a održana je u Malom rimskom kazalištu za 225 diplomanata i njihovih gostiju. Promociji su nazočili dekanica FET-a izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe, prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom izv. prof. dr. sc. Danijela Rabar, prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom izv. prof. dr. sc. Dean Sinković, te prodekan za znanstveno – istraživački rad prof. dr. sc. Manuel Benazić

"Ponosni smo na ono što smo zajedno postigli i zahvalni svima koji su bili uz nas i koji se raduju našem i vašem uspjehu. Koristite svoje znanje, budite hrabri, razmišljate izvan okvira, imajte svoje stavove, snove, ciljeve. Budite uporni. I nastavite učiti. Nemojte propustiti i jedan jedini dan, a da ne naučite nešto novo. Iz bilo kojeg područja života i bilo kojeg dijela svoje osobnosti.", poručila je  promoventima, gladijatorima modernog doba, izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe, dekanica FET-a.

Svečana dodjela diploma bila je puna simbolike. "Ovo mjesto na kojem se nalazimo, ova monumentalna povijesna građevina odraz je hrabrosti, inovacija, snage, ideje, predanosti, odvažnosti i znanja. U ovom prekrasnom gradu rimske povijesti hodati ćete vi, gladijatori modernog doba koji će u  borbama i pobjedama koristit znanje kao glavno oružje. Neće uvijek biti lako, međutim vaša snaga neće biti u tome da nikad ne padnete već da svaki put kad padnete da se podignete i naučite iz pogreške. Zapamtite da je onaj koji padne i ustaje mnogo jači od onog koji nikad nije pao. A ja vjerujem u vas i znam da ćete uspjet.", zaključna je poruka dekanice upućena promoventima.

Predstavnica promovenata Lara Ljubenović u skladu s tradicijom akademske zajednice pročitala je prisegu, a svi promoventi preuzeli su obaveze svojstvene svojem novom akademskom zvanju. U ime promoviranih diplomanata predstavnica promoviranih studenata Ketrin Jurica uputila je zahvalu svim profesorima i nastavnom osoblju koji su tijekom studija prenijeli svoja znanja, iskustva i ljubav prema stečenoj profesiji.

omicanjem uresa s lijeve na desnu stranu kapa, promoventi su obilježili ulazak u novo i više akademsko zvanje. Cjelokupnu svečanost uveličali su i ispratili studenti Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli: Marin Bilić, student Klasične harmonike Muzičke akademije, izveo je skladbu Jean-Philippe Rameau: Le Rappel des Oiseaux (Zov ptica). Student Solo pjevanja Luka Žiberna uz klavirsku pratnju Monike Štangl, studentice Klavira, izveli su himne Lijepa naša domovino i Krasna zemljo.

U želji da zabilježimo ovaj trenutak ispunjen ponosom, zadovoljstvom i uspjehom, svim promoventima, sada prvostupnicima i magistrima, darujemo fotografije

Atmosferu sa promocije kao i dojmove promovenata pogledajte u videu: 

Fotogaleriju možete pogledati u nastavku: 

Popis obavijesti