Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Gostujuće predavanje - myRent,...

Dana 22. svibnja 2023. na FET-u je održano gostujuće online predavanje Aline Te koja je operacijska menadžerica poduzeća myRent, na temu istoimenog channel managera i PMS sustava. Predavanju su prisustvovali studenti diplomskog studija Turizam i razvoj te preddiplomskog studija turizma.

MyRent olakšava svakodnevne zadatke pomoću raznih korisnih alata. Poduzeće je osnovano 2017. g. te danas posluje sa preko 200 klijenata i drži oko 40 000 objekata.

Channel manager je sustav koji omogućuje sinkronizaciju i automatsko ažuriranje cijena, raspoloživosti i rezervacija na više online distribucijskih kanala odjednom te često olakšava komunikaciju sa gostima i digitalizira popratne procese.

MyRent je koristan za poslovanje hotela, apartmana, turističkih agencija pomoću digitalizacije i tehnologije. Uz channel manager, nude PMS (Property Management System), pametne brave, pametne sefove i automatiziranu prijavu gosta u sustav e-Visitor.

Najveća prednost korištenja ovih sustava svakako se ogleda kroz uštedu vremena jer nije potrebno ručno unošenje svih podataka na razne online kanale. Također, veliki problem s kojim se susreću agencije koje oglašavaju kapacitete na više različitih distribucijskih kanala je ažuriranje kalendara i preklapanje rezervacija tzv. overbooking. Korištenjem ovih sustava, kalendari se automatski ažuriraju i smanjuje se mogućnost preklapanja rezervacije.

Popis obavijesti