Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U srijedu, 01. ožujka, održano je gostujuće predavanje na temu „Različite dimenzije održivog marketinga“ gđe. Marijane Kordić, stručnjakinje za poslovno savjetovanje i digitalni marketing, vlasnice poslovnog subjekta MK Concept.  

Studenti diplomskog studija usmjerenja Marketinško upravljanje, upoznali su se kroz kratku prezentaciju sa poslovanjem poslovnog subjekta, pojmovima strategije digitalnog marketinga, zeleni i održivi marketing, te različitim dimenzijama održivosti.

Nakon usvajanja glavnih pojmova, uslijedila je 60 minutna debata koja je podijelila studente na održivo i neodrživo poslovanje razmatrajući različite aspekte održivosti na realnom primjeru iz prakse. S obzirom da sve veći broj organizacija integrira održivost u svoje poslovanje znajući da ista može potaknuti poslovni uspjeh, zanimljivom debatom studenti su došli do u konačnici zajedničkog razmišljanja i rješavanja izazova na konkretnom praktičnom primjeru. Ovim se primjerom dokazalo kako studenti razmatrajući praktične slučajeve iz kreativne perspektive ne znajući mnogo informacija o slučaju mogu doprinijeti inovativnim rješenjima i mogućnostima za unapređenje i razvoj poslovanja.

Interaktivnim praktičnim pristupom uz teorijske temelje, doprinosi se rješavanju izazova realnih primjera iz prakse, a studenti stječu nove spoznaje i vještine koje predstavljaju temelj za interakciju s poslovnim okruženjem.

Zahvaljujemo gđi. Kordić na zanimljivom koncipiranom pristupu studentima, nesebičnom prenošenju znanja i iskustva te svim prisutnim studentima koji su snažnom raspravom doprinijeli uspješnosti ovog predavanja.


Fotogaleriju s predavanja možete pogledati u nastavku.

Autorica teksta: Irena Šker, univ. spec. oec.

Popis obavijesti