Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Raspisan natječaj za upis nove generacije polaznika dva poslijediplomska specijalistička studija - "Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj" i "Ljudski resursi i društvo znanja". Detalje o karakteristikama i izvođenju poslijediplomskih specijalističkih studija na konferenciji za novinare predstavile su voditeljice programa prof. dr.sc. Ines Kersan-Škabić i izv. prof. dr.sc. Sanja Blažević Burić.

Kako je pojasnila Kersan-Škabić, natječaj će biti otvoren idućih šest mjeseci, do 31. kolovoza, a očekuje se da bi početak nastave trebao biti u listopadu 2023. godine. Iako nije riječ o novim studijima, već se izvode na fakultetu od 2007. godine, novost je, ističe, da su ona osuvremenjena.
- Puno je kandidata već završilo studij. Tijekom tih petnaest godina studiji su osuvremenjeni prema novim spoznajama i potrebama tržišta rada. Zajednički elementi koji se odnose na oba studija je to da traju godinu dana u kojoj se izvodi nastava. Struktura studija sastoji se od dijela obaveznih kolegija i dijela izbornih, s time da studenti doista imaju veliku mogućnost da biraju kolegije prema svom interesu. Obaveznih kolegija ima četiri, odnosno pet, a ostalo su izborni kolegiji, kazala je Kersan-Škabić pa dodala da je cijena studija 2,654 eura, odnosno 20 tisuća kuna, a usto i da je moguća obročna otplata.

- Cilj pokretanja ovog studija jest prenošenja znanja o važnosti ljudskih resursa, ali i znanja o današnjem kompleksnom okruženju, o društvu znanja. Studij je namijenjen kandidatima koji su zainteresirani za područje upravljanja ljudskim resursima, strateški menadžment, ali i za specifična znanja koja nudi ovaj studij te promjenama koje se događaju na mikro i makro ekonomskoj razini, rekla je Blažević Burić.

Više detalja o natječaju i studiju pronađite na:

Cijeli članak pročitajte na portalu Glasa Istre:

 

Popis obavijesti