Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studeni diplomskog studija smjera Marketinško upravljanje u srijedu 18. siječnja na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ ugostili su poslovne ljude iz poduzeća Venus d.o.o. koje se bavi iznajmljivanjem i prodajom vozila.

G. Manuel Šimić, direktor te g. Karlo Polić odgovoran za operativni dio prodaje poduzeća Venus d.o.o. bili su sudionici izrađenog podcasta studenata na temu „Prodajno prognoziranje i planiranje“ te su u cilju dijeljenja poslovnog iskustva prisustvovali prezentaciji podcasta te interaktivnoj raspravi kojom su studentima pojasnili važnost prognoziranja i planiranja u praksi.

Navedeni podcast možete pogledati u nastavku:

Prognoziranje i planiranje prodaje ključno je za definiranje budućeg smjera poslovanja kao i za razvoj poduzeća, stoga su g. Šimić i g. Polić pojasnili vlastiti primjer poslovnog planiranja koji se temelji na istraživanju tržišta te prethodnom poslovanju. „Pri samom prognoziranju i planiranju potrebno je uzeti u obzir i nepredvidive okolnosti na tržištu“, navode, „jer su okolnosti epidemije i rata dovele do promjena u tržišnim segmentima“. Ujedno su pojasnili elemente koje planiraju te kojim se programima i dokumentima koriste u prognoziranju i planiranju. Interni programi koje koriste u prognoziranju i planiranju prodaje obuhvaćaju operativne aktivnosti, osnovne i dodatne dijelove prodaje, prodajne segmente…čiji je cilj konstantno praćenje i ostvarivanje zacrtanih rezultata.

Na dodatna pitanja dali su odgovore i pojašnjenja izravnom interakcijom sa studentima te otkrili buduće planove prodaje.

Spajanjem teorije i prakse na FET-u doprinosi se novim spoznajama i vještinama studenata koje predstavljaju temelj za ulazak na tržište rada i interakciju s poslovnim svijetom.

Zahvaljujemo gostima iz poduzeća Venus d.o.o. na dolasku, detaljnim odgovorima te nesebičnom prenošenju znanja i iskustva te svim prisutnim studentima koji su interaktivnim pristupom sudjelovali u realizaciji ovog događanja.

Autorica teksta: Irena Šker, univ. spec. oec

Popis obavijesti