Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U sklopu kolegija E-marketing, studenti 2. godine diplomskog studija i Erasmus studenti FET-a posjetili su novi Infobipov Quantum kampus u Vodnjanu. Predstavnice Infobipa ugostile su studente te im predstavile svoje odjele: online marketing i organizaciju evenata, kao i svoj put od studija na FET-u do zaposlenja i izgradnje karijere u ovom tehnološkom divu i prvom hrvatskom jednorogu.

Za kraj semestra, studenti redovnog diplomskog studija Marketinškog upravaljanja uz studente koji na FET-u studiraju u sklopu Eramsus+ programa mobilnosti, posjetili su Infobip. U novo otvorenom Quantum kampusu, dvije FET alumni studentice predstavile su svoje odjele. Elizabeta Stamenković, stručnjakinja za digitalno oglašavanje (Digital Advertising Specialist) predstavila je studentima aktivnosti koje obavlja u svom poslu. Studenti su se upoznali i sa specifičnostima digitalnog marketinga na globalnom poslovnom tržištu (B2B). Naučili su kako u praksi funkcioniraju brand i lead generation kampanje, kada se i gdje koristi Twitter, LinkedIn, Facebook i kako se mjeri uspješnost digitalnog marketinga. Sabina Cerovac Banković, stručnjakinja sa desetogodišnjom karijerom u event managementu (Events Marketing Expert),  studente je upoznala sa aktivnostima event marketinga, od planiranja evenata, realizacije do mjerenja učinkovitosti istih. Studenti su saznali i koji su najvažniji svjetski eventi u mobilnoj industriji, kako i zašto poduzeće sudjeluje u istima te zašto i organizira vlastite događaje i konferencije, kako online tako i offline.

Predstavnice Infobipa, Elizabeta Stamenković i Sabina Cerovac Banković, ujedno su i bivše studentice FET-a (alumni), pa su se studenti sa zadovoljstvom upoznali sa njihovim pričama. Od studija na FET-u do posla i karijere u Infobipu, ispričala je o svom iskustvu Elizabeta, koja se sa Infobipom upoznala tijekom svojih studentskih dana, a na gostujućem predavanju održanom na FET-u. Naše alumni studentice dale su i pregršt korisnih savjeta studentima za zaposlenje u Infobipu, a i generalno karijeru u marketingu.

 

Brojna pitanja uslijedila su od strane studenata pri čemu se posebno istaknula studentska praksa. Predstavnica Infobipa Matea Luković Rikato (Employer Branding Specialist) upoznala je studente o mogućnostima studentske prakse i općih informacija o poduzeću u vidu zapošljavanja.

Što o posjeti ovom tehnološkom divu i prvom hrvatskom jednorogu kažu naši studenti marketinga Luka Soldo, Matej Mijatović, Stjepan Filipović, kao i student na razmjeni Mikel Vallejo Bolaño te naša alumni Sabina Cerovac Banković, saznajte u videu kojeg su izradile studentice Marketinškog upravljanja Emma Obradović i Ana Križman.

 

Pogledajte i fotogaleriju dostupnu na sljedećoj poveznici ili u nastavku:

 

Autorica teksta: Sara Maga

Popis obavijesti