Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Objava priručnika Economic of...

Od strane Sveučilišta u Bratislavi objavljen je priručnik autora Michalková, A, Gržinić, J. et al. (2023), Economic of Tourism. Regional aspects, University of Bratislava, Slovakia, ISBN 978-80-7556-121-3, online edition, https://of.euba.sk/en/science-and-research/publishing-activities/publications

Publikacija je doprinos razumijevanju regionalnog turizma sa aspekta popularizacije problematike uloge dionika i sa ciljem podrške učenju na studijskim programima koji su fokusirani na turizam i regionalni razvoj. Knjiga kroz 10 poglavlja predstavlja ekonomske aspekte turističkog razvoja regija europskih zemalja (Slovačka, Hrvatska, Portugal, Poljska, Češka, Sjeverna Makedonija) s ciljem identifikacije razine razvoja, sublimiranja utjecaja, te procjene prilika i izazova. Prof.dr.sc. Jasmina Gržinić sudjelovala je u publikaciji sa tri poglavlja („Economics of tourism in the region“, „Tourism potentials through cultural attractions“, Thematic routes – contribution to tourism sustainability“)

Zbog uključenosti više znanstvenika koji se bave međunarodnim turizmom i dostupnosti publikacije kroz online izdanje korisna je studentima, posebice diplomskog studija Turizam i razvoj, interdisciplinarnog studija Kultura i turizam, ali i regionalnim dionicima radi razumijevanja aktivnosti i pojašnjenja uloga, znatiželjnim čitateljima radi upoznavanja obilježja europskih destinacija te svima onima koji su uključeni u turistički sektor.

Priručnik je prošao međunarodnu recenziju i rezultat je višegodišnjeg rada na projektu Kega No.  034EU-4/2020, „Content and technical innovation approaches to teaching regional tourism“ (Ministry of Science Slovakia, University of Bratislava).

Popis obavijesti