Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U sklopu kolegija Marketing proizvoda i inovacija na preddiplomskoj razini studija Marketinško upravljanje, Sanja Verić, Product Marketing Manager u Infobipu, održala je predavanje za studente na temu produkt marketinga.

Sanja Verić, svoj put u Infobipu započela je još kao studentica studija Marketinškog upravljanja na FET-u, a zahvaljujući angažmanu Fakulteta u vidu održavanja gostujućih predavanja za studente. Od početne pozicije u Marketing odjelu ovog tehnološkog diva, danas je Sanja napredovala na poziciju Product Marketing Managera za Meta kanale. Osim što su se upoznali sa Sanjinim putem od studentice do globalne karijere u prvom hrvatskom jednorogu, studenti su imali priliku upoznati se i sa komunikacijskim uslugama Infobipa, sa naglaskom na WhatsApp komunikaciju za poslovne korisnike.

Naučili su i koje su razlike između marketinga i produkt marketinga, čime se bavi produkt marketing manager (PMM) te kako izgleda jedan dan u životu PMM-a: koja su joj zaduženja, sa kojim sve odjelima i stručnjacima komunicira u jednom danu, te kako je to surađivati sa stručnjacima iz Mete te brojnim renomiranim poduzećima diljem svijeta.

Student Ian o gostujućem predavanju kaže: „Gostujuće predavanje je bilo vrlo zanimljivo i informativno. Dobili smo uvid u način rada u velikoj međunarodnoj kompaniji. Za naš smjer marketinga, osobito je bilo korisno i vrijedno upoznati se sa obujmom posla, težinom, isplativosti i zanimljivosti naše buduće struke. Osobno mi je predavanje dalo određenu dozu motivacije te potaklo na daljnji razvoj.“

Sanja o svojem iskustvu navodi: "Biti Product Marketing Manager znači imati priliku razvijati i primjenjivati široka znanja iz područja marketinga - od komunikacije sa timovima unutar poduzeća kao što su Dizajn, Prodaja i Razvoj proizvoda, razgovora sa klijentima i partnerima kako bi se bolje razumjele potrebe i želje tržišta, do osmišljavanja marketinških aktivnosti i strategija. Samim time, radni dani su dinamični i uzbudljivi i nijedan nije isti te je upravo to ono što ovaj posao čini zanimljivim.

 

Autorica: Sara Maga

Popis obavijesti