Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U srijedu, 14. prosinca, gradonačelnik Filip Zoričić u Komunalnoj je palači primio je predstavnice Ženske rukometne ekipe koju čine studentice FET-a te ostalih sastavnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a povodom impresivnog rezultata - brončane medalje na svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Barceloni.  

Gradonačelnik Pule primio je mlade sportašice i studentice FET-a i Sveučilišta povodom njihovog angažmana u sportu te impresivnog rezultata ostvarenog na svjetskom međusveučilišnom prvenstvu u Barceloni. Ovim putm gradonačelnik je istaknuo važonst sporta te potaknuo studente da se sto više uključe u sport na Sveučilištu te potaknuo ih da doprinesu svojim idejama i prijedlozima za što bolji studentski život u Puli.

Gradonačelnik Zoričić čestitao je i poručio studenticama: „Ne možemo promijeniti cijeli svijet, ali na dobro možemo mijenjati društvo. Budite ponosne na sebe i svoje rezultate, ja vam čestitam na uspjehu."

Studentice FET-a, Laura Jovanović i Nikolina Šekuljica ispričale su nam o svom iskustvu u Barceloni.

Laura Jovanović

Redovna studentica FET-a, 2. godina diplomskog studija Marketinško upravljanje

 

"Iskreno, mislim da naše iskustvo iz Barcelone je vrlo teško prenijeti nekom drugom, mogu Vam samo reći da je nakon završetka natjecanja bila jedna eksplozija emocija u svima nama. U četiri dana smo prošle od najljepših do najstresnijih trenutaka, držale smo se zajedno jedna uz drugu i nismo dale da ni jedna padne.
Išle smo po ono što zaslužujemo, uzele smo broncu, broncu koja je nama zlata vrijedna. S obzirom na dvije ozlijeđene igračice i umor, nismo uspjele doći do prvog mjesta, ali unatoč tomu mi smo za sebe svjetske prvakinje.
U Barceloni u četiri dana osjetilo se zajedništvo, ljubav i međusobna potpora. Utakmice su nam se održavale u kasnim večernjim satima, te smo svoje slobodno vrijeme koristile da budemo stalno zajedno, da se družimo i da upoznamo Barcelonu. U svaku utakmicu smo ulazile sa 100%, željne pobjede i te medalje. Vodili smo igru sa protivnicima i sudcima, bilo je teško. S obzirom na izazove sa sucima i suparnicima, jednu utakmicu koja se igra 20 minuta, mi smo igrali preko 30 minuta. Cijela dvorana je bila protiv nas, ali mi se nismo dale,  igrale smo i dalje te pokazale da možemo!
Sve je to sport ali mislim da ipak ništa ne može ljude zbližiti kao ovakva natjecanja.
Nadamo se da nam ovo nije zadnje natjecanje te da će nam Sveučilište omogućiti još natjecanja u budućnosti. Zahvale želimo uputiti našem Sveučilištu, profesoru Deanu Sinkoviću i curama koje su se borile za ovu medalju.
Nadamo se da ćemo ovim rezultatima i angažmanom na prvenstvu potaknuti da se što više studenata uključi u sportska natjecanja tijekom svojih studentskih dana.

 

Nikolina Šekuljica

Izvanredna studentica FET-a, studij Marketinško upravaljanje

Na natjecanje smo otišle kao jedine predstavnice našeg Sveučilišta, nastupale smo u ženskom rukometu, obzirom na odličan rezultat ostvaren na istom prvenstvu 2019. godine (bile smo tada svjetske prvakinje). Osobno sam iznimno zadovoljna ostvarenim rezultatom s obzirom da su nam se nažalost ozlijedile dvije igračice pa smo već u polufinalu nastupile nešto slabije. Ono što je mene osobno najviše dojmilo je sam doživljaj prisustvovanja na tako velikom natjecanju u kojem sudjeluje preko 3.000 studenata iz svih dijelova svijeta.

 

Izvor: stranice Grada Pule

Popis obavijesti