Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Profesor FET-a dr. sc. Branko Bogunović sudjelovao je na konferenciji Glasa Istre u Poreču pod nazivom 'Turizam na raskršću - kako dalje?'. U sklopu konferencije održale su se dvije panel rasprave “Turizam na raskršću”  i “Brojke ili kvaliteta?”. Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci i predstavnici velikih tvrtki i institucija vezanih za turizam.

Tijekom predstavljanja studije "Ocjena stanja i trendova održivosti turizma Istarske županije", profesor FET-a dr. sc. Branko Bogunović o turizmu u Istri, iznio je: "Nekomercijalni smještaj je velika crna kutija, ubrzano raste, a njegova stvarna struktura je nepoznata i izvan kontrole. Većina infrastrukturnih sustava u Istri je u kritičnom stanju opterećenja, ili je na putu uskoro to postati. Najfrapantnije od svega je to što se u osam godina, u razdoblju od 2012. do 2020. godine, površina izgrađenog dijela građevinskog područja u naseljima na području Istre povećala za gotovo 13 kvadratnih kilometara."

Pričajući o turizmu na istarskom poluotoku, Bogunović je naglasio da ga "možemo promatrati kao automobil koji juri prema zidu, pa treba reagirati, zaustaviti loše trendove i odrediti nove".

Cijeli članak pročitajte na portalu Glasa Istre:

 

Popis obavijesti