Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U sklopu projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere, sufinanciranim od strane Europske unije, studenti 2. i 3. godine Marketinškog upravljanja i Turizma posjetili su Studio Sondu, Valamar Riveru te obišli jamu Baredine. 

Terenska nastava započela je posjetom kreativnom centru Studia Sonde (sonda.hr) koji se nalazi  u Vižinadi. Centar je smješten uz vinograd, okružen je prirodom te pruža predivni pogled na istarski krajolik. Predstavnik Sonde gosp. Mladen Gvozden, Voditelj operacija, predstavio je agenciju te je studente upoznao sa brojnim kreativnim rješenjima rađenim za vodeće regionalne i svjetske brendove, poput Leda, Kraša, Radenske, Studene, Elan skija i drugih. Studentima je posebice zanimljivo bilo čuti kako izgleda proces izrade kreativne kampanje, od razumijevanja potreba klijenata, osmišljavanja kampanje i njenog provođenja, do izazova s kojima se susreću pri realizaciji. Studenti su se upoznali i sa projektom Kreativnog centra „Design by people“ i proizvodom Elan ženskih skija koje su uz Sondine stručnjake osmisle osobe iz lokalne zajednice. S posebnim oduševljenjem upoznali smo se i s kreativnim rješenjem Gradske knjižnice Poreč za koju je Sonda izradila kampanju 100% COVID FREE putovanja, čiji je cilj bio promovirati čitanje, a za koju je i agencija osvojila brojne prestižne nagrade. Imali smo prilike osobno i vidjeti impresivne Sondine nagrade – Kanskog lava (Cannes Lions), Ideja X, Effie i brojne druge, kao i ambalažu za Piquentum vina koja je uz Sondinu nagrađivanu kampanju  otvorila ovom proizvođaču svjetska tržišta – distributere i restorane od New Yorka do Singapura. Raspravljalo se i o društveno odgovornoj kampanji Kraša za Domaćica kekse koja je osmišljena tako da dugoročno i s konkretnim akcijama potiče na osuvremenjivanje definicije pojma domaćice i ravnopravnijoj raspodjeli poslova u domaćinstvima.  

Studenti i nastavno osoblje na krovu kreativnog centra Studia Sonde

Uslijedio je posjet istarskoj atrakciji jami Baredine (baredine.com) koja se nalazi u Taru, blizu Nove Vasi. Jama je  krški fenomen, geomorfološki spomenik prirode i prvi speleološki lokalitet Istre uređen za turističku namjenu. Studenti su sa zadovoljstvom posjetili jamu te se našli 60 metara ispod zemlje. Uz stručno vodstvo, studenti su prošli kroz pet dvorana jame pri čemu su upoznali i uživali u pogledu na brojne stalagmite, stalaktite i podzemne skulpture stvorene strpljivim i dugovječnim radom vode.

Terenska nastava završila je posjetom upravnom centru Valamara Riviere (valamar.com) u Buićima, blizu Poreča. Studentima se obratio predsjednik Uprave dr. sc. Željko Kukurin, koji je studente upoznao sa počecima Valamara, ponudom te važnosti djelatnika i fokusa na kvalitetu što je i ovom poduzeću donijelo brojne prestižne nagrade. Studenti su potom čuli pregršt novih informacija iz prakse i svijeta prodaje i marketinga koje su im pomno predstavili stručnjaci Valamara:  

  • Gđa Vlatka Ilečić Arklinić, Voditeljica odjela destinacijskog managementa, studente je upoznala sa Valamar brendovima i kako se isti pozicioniraju na tržištu te kome su namijenjeni
  • Gđa Lana Radolović Jakus, Voditeljica odjela MICE prodaje, upoznala je studente sa prodajnim kanalima Valamara te poslovnim rezultatima svakog pojedinog kanala
  • Gđa Doris Berečić, Voditeljica odjela digitalnih marketinških komunikacija, upoznala je studente sa aktivnostima u području digitalnog marketinga i aktivnostima koje ovaj odjel provodi
  • Gđa Morena Milevoj, Strateg marketinške komunikacije, studente je upoznala sa procesom kreiranja kampanje
  • Gđa Petra Sinčić, Specijalistica za CRM, studentima je predstavila CRM tim, aktivnosti koje odijel provodi te tehnologiju kojom se koristi 
  • Gosp. Petar Flego, Vlasnik produkta, studente je upoznao sa mobilnim aplikacijama My Valamar  

Osim zajedničkog druženja, terenskom nastavom studenti su produbili svoja znanja te dobili uvid u realan poslovni svijet. Zahvaljujemo se svim poduzećima koja su ugostili naše studente i profesore te se radujemo i budućoj suradnji.

Studente su na terenskoj nastavi pratili profesori i asistentice sa Katedre za marketing, a ista je organizirana od strane navedene katedre.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Pogledajte fotogaleriju i video kojeg su izradile studentice 3. godine smjera Marketinško upravaljanje.

 

Autorica teksta: Sara Maga
Popis obavijesti