Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Nove  generacije studenata na FET-u

Nova akademska godina za brucoše i brucošice FET-u započinje sa orijentacijskim danom na kojem su se novoj generaciji studenata obratili predstavnici Sveučilišta, uprave FET-a, te brojnih drugih ureda i službi.

Dana 3. listopada 2022. godine u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao se Orijentacijski dan za studente prve godine, a tijekom kojeg su predstavljene službe i uredi koji će im pomoći u snalaženju na fakultetu te za vrijeme studiranja biti na raspolaganju.

Studentima se obratila prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju, izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić koja je predstavila Sveučilište UNIPU i njegove sastavnice. Pozdravnim govorom predstavila se izv. prof. dr. sc. Ksenije Černe, dekanica FET-a te je studentima poželjela dobrodošlicu i poručila da je studiranje veliki korak u životu koji se uvelike razlikuje od onog u srednjoj školi: „Pred (n)ovim su generacijama novi izazovi; u fokusu je studiranje (lat. studiare) gdje je naglasak na vašem proučavanju. Mi ćemo vas naučiti razmišljati - da znate primijeniti znanje, da prepoznajete situaciju i sukladno tome da znate reagirati.“   

Studentima se obratio izv. prof. dr. sc. Dean Sinković, prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom, koji je studentima poručio da obogate svoje studentsko iskustvo kroz sport i programe mobilnosti što će im biti od iznimne koristi kod budućeg zaposlenja: ”U pet godina studiranja, dvije i pol možete provesti na inozemnim sveučilištima, bilo kao razmjena u nastavi ili obavljanje stručne prakse. Surađujemo sa 150 institucija diljem svijeta, od Brazila, Izraela do Balia i brojnih drugih.”

Izv. prof. dr. sc. Danijela Rabar studentima je poručila da su nastavno osoblje i studenti partneri, a prof. dr. sc. Manuel Benazić, prodekan za znanstveno istraživački rad, studente je upoznao sa brojnim znanstvenim aktivnstima FET-a, od vodećih znanstvenih časopisa do domaćih i međunarodnih projekata i konferencija, te kako se i oni sami mogu uključiti u iste kroz  svoje znanstvene, završne i diplomske radove.

Studente je dočekao i poklon dobrodošlice na FET

Studentima su se predstavili još i: Studentski centar, Ured za studente i obrazovne programe, Ured za partnerstvo i projekte, Služba za informatičku potporu, Knjižnica fakulteta, Psihološko savjetovalište za studente, Ured za studente s invaliditetom te Studentski zbor.

Tin iz Koprivnice o svom novom studentskom životu kaže: „Upisao sam Kulturu i turizam jer sam završio hoteljersko-turističku srednju školu, a od fakulteta očekujem puno zabave, dobar provod, more i učenje.“

Petra iz Požege odabrala je Marketinško upravljanje i o očekivanjima od fakulteta kaže: „Išla sam u ekonomsku školu, a upisala sam marketing jer me to zanima. Faks mi se čini izvrstan i očekujem puno novih prijateljstva, informacija i zabave.“  

Želimo dobrodošlicu novim studentima!

Pogledajte i fotogaleriju te preuzmite svoje fotografije.

Foto krediti: Danijel Petrović i Karlo Stovrag

 

Popis obavijesti