Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Dana 12. srpnja 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni upisi u prve godine preddiplomskih studija. Sadašnji i bivši studenti također su podijelili svoja iskustva studiranja i suradnje sa FET-om.

Na konferenciji su se medijima obratili prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom Dean Sinković, prodekan za znanstveno-istraživački rad Manuel Benazić, studenti Barbara Kalister, Stefano Sinožić, Kelly Jeromela i Barbara Drkulec te alumnica Ivana Grabovac.

"Studij nisu samo zgrade, predavanja i teorija. Već dugi niz godina moderniziramo studijske programe jer želimo "na maksimum" povezati teoriju i praksu. Brojne su mogućnosti stručnog usavršavanja tijekom studija poput kreiranja praktičnih znanja", započeo je Dean Sinković predstavivši sudionike konferencije.

Predstavljeni su uvjeti za upis uz planove za online studij (studij na daljinu) te one na engleskom jeziku: "Što se tiče uvjeta za upis na preddiplomski studij, potrebno je imati završenu četverogodišnju srednju školu, uspjeh četverogodišnje srednje škole, rezultate položenih ispita državne mature te rezultate natjecanja i drugih dodatnih učeničkih postignuća. U planu je da se od nove akademske godine studij Primijenjene ekonomije izvodi u online obliku, za izvanredne studente, a kvota bi bila trideset studenata, no o tome će još biti riječi" ističe Manuel Benazić.

Studentice Kelly Jeromela i Barbara Druklec predstavile su studentsku udrugu FINTUR, koja okuplja sadašnje i diplomirane studente smjerova Turizam i Financijski management. „Udruga FINTUR osnovana je od strane studenata s ciljem promicanja znanja i vještina u području financija, računovodstva i turizma stvarajući dodatnu vrijednost i za lokalno okruženje.“ navela je predstavnica udruge, studentica Kelly Jeromela.

FET je intenzivirao i odnose sa bivšim studentima, tzv. Alumnima. Personalizirani pristup u nastavi omogućuje uvid u preferencije studenata, a nastavno osoblje pruža podršku njihovom daljnjem  profesionalnom razvoju. Primjer toga je nedavno ostvarena suradanja FET-a sa bivšom studenticom, „alumnicom“ Ivanom Grabovac koja je za potrebe promotivnih materijala namijenjenih sadašnjim i budućim studentima izradila jedinstveno grafičko rješenje. Ivana Grabovac o suradnji kaže: „Nakon 5 godina studiranja na FET-u, iznimno mi je drago što ponovno imam mogućnost biti dio priče i što mogu doprinijeti fakultetu stečenim znanjem i vještinama, te što će upravo moj rad predstavljati FET. Ova suradnja za mene ima posebno značenje jer je uloženi trud i rad prepoznat baš od strane profesora. Velika mi je čast raditi na jednom takvom projektu koji je vjetar u leđa za daljnji rast i razvoj.“

Cijeli članak pročitajte na portalu Glasa Istre, MedulinFM-a ili u videu TV Nove:

Popis obavijesti