Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U monumentalnoj Areni održana svečana promocija 374 prvostupnika i magistara Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković".

U pulskom Amfiteatru (Areni) – najljepšoj pozornici na otvorenom, 8. lipnja 2022. godine. održana je svečana promocija diplomanata svih studijskih programa FET-a. Uz gotovo 300 diplomanata i njihovih gostiju, promociji su nazočili dekanica FET-a izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe, prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom izv. prof. dr. sc. Danijela Rabar, prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom izv. prof. dr. sc. Dean Sinković, te prodekan za znanstveno – istraživački rad prof. dr. sc. Manuel Benazić koji su promovirali ukupno 374 diplomanata. 

"Koristite svoje znanje, budite hrabri, razmišljate izvan okvira, imajte svoje stavove, snove, ciljeve. Budite uporni. I nastavite učiti. Nemojte propustiti i jedan jedini dan, a da ne naučite nešto novo. Iz bilo kojeg područja života i bilo kojeg dijela svoje osobnosti.", poručila je  promoventima, gladijatorima modernog doba, izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe, dekanica FET-a.

Promovirano je ukupno 374 diplomanata, točnije:

  • 161 sveučilišnih magistra i magistara ekonomije (studij Primijenjena ekonomija i Poslovna ekonomija) te Kulture i turizma;
  • 213 sveučilišnih prvostupnica i prvostupnika ekonomije (studij Primijenjena ekonomija i Poslovna ekonomija) te Kulture i turizma

Pomicanjem uresa s lijeve na desnu stranu kapa, promoventi su obilježili ulazak u novo i više akademsko zvanje. Cjelokupnu svečanost uveličali su i ispratili, pod ravnanjem maestra Domenika Briškog, Akademski mješoviti zbor Muzičke akademije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te pulski glazbenici Irena i Mauro Giorgi.

Svečana dodjela diploma bila je puna simbolike. "Mjesto na kojem se nalazimo odraz je povijesti, hrabrosti, inovacija, snage ideje, predanosti, odvažnosti i - znanja. Dio je ovog prekrasnog grada rimske povijesti gdje ćete danas hodati vi, gladijatori modernog doba koji će u borbama i pobjedama koristiti znanje kao glavno oružje. Neće uvijek biti lako. Međutim, vaša najveća snaga neće biti u tome da nikada ne padnete, već da se svaki puta kada padnete podignete i naučite iz pogreške. Zapamtite da je onaj koji pada i ustaje mnogo jači od onoga tko nikad nije pao. Zasigurno ćete se imati na koga osloniti. A ja vjerujem u vas i znam da ćete uspjeti.", zaključna je poruka dekanice upućena promoventima.

Fotografije sa promocije pogledajte i preuzmite sa službene galerije.

Pogledajte prilog TV Nove:

Više:

 

Popis obavijesti