Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Student FET-a Stefano Sinožić...

Accounting Battle  je studentsko natjecanje iz računovodstva u RH, a organizira ga udruga eSTUDENT. Samo natjecanje sastoji se od tri kruga, a ove godine bilo je podijeljeno u dvije kategorije - porezno i upravljačko računovodstvo. Ovogodišnji partneri projekta i natjecanja bili su Pliva iz područja upravljačkog računovodstva i Opulento iz područja poreznog računovodstva.

Prva dva kruga održana su online i sudjelovali su svi natjecatelji neovisno o kategoriji natjecanja, dok je završnica održana uživo u Zagrebačkom inovacijskom centru i natjecatelji su rješavali slučajeve iz kategorije za koju su se opredijelili prije početka samog natjecanja.

Prvi krug održan je 15. ožujka preko platforme Google Meet, dok je drugi krug održan 18. ožujka također preko platforme Google Meet.

Ostvareni bodovi natjecatelja iz 1. i 2. kruga zbrojili su se i usporedili s bodovima ostalih natjecatelja iz kategorije računovodstva za koju se natjecatelj prije početka natjecanja opredijelio. Iz svake kategorije u završnicu natjecanja prošlo je 5 natjecatelja.

Završnica natjecanja održana je 25. ožujka u Zagrebačkom inovacijskom centru na Zagrebačkom velesajmu. Sastojala se od dva dijela, u prvom dijelu natjecatelji su rješavali case study za partnera ovisno o kategoriji. Nakon završetka pisanja case-a svaki natjecatelj je imao priliku kroz razgovor s partnerima predstaviti sebe i svoja rješenja.

Naš Stefano Sinožić je sudjelovo u prva dva kruga te ušao u završnicu među 10 najboljih natjecatelja. U završnici natjecanja rješavao je poslovni slučaj u kategoriji upravljačkog računovodstva za partnera Plivu te zauzeo 4. mjesto

Čestitamo Stefanu i nadamo se da će njegov uspjeh, kao i u slučaju prethodnih sličnih uspjeha naših studenata, biti prepoznat i od strane poslodavaca.

Komentar studenta:

  • „Natjecanje je bilo vrlo poučno i zanimljivo, sviđa mi se cjelokupni koncept, stekao sam nova znanja, iskustvo te poznanstva. Drago mi je što sam sudjelovao i imao priliku svoje znanje pokazati pred stručnjacima iz područja računovodstva koje me interesira te na kraju steći kontakt s velikim poduzećem kao što je PLIVA“.

Više o završnici natjecanja:

Popis obavijesti