Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Započelo prvo izdanje...

U petak, 6. svibnja 2022. godine, u sklopu provedbe projekat "KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula" započelo je prvo izdanje Turističkog laboratorija na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković u Puli". Turistički laboratorij je koncept edukativnog natjecanja učenika srednjih škola koje omogućuje učenicima da kroz timski rad probude svoju kreativnost koja će im pomoći prilikom kreiranju vlastite poduzetničke ideja. Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija.

U prvom izdanju Turističkog laboratorija sudjeluju Hotelijersko-turistička škola Opatija, Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč, Ekonomska škola Pula te Talijanska srednja škola "Dante Alighieri" Pula. Ukupno 8 timova natječe se za pobjednika prvog izdanja Turističkog laboratorija.

Na prvoj edukaciji u nizu učenici su tako imali priliku poslušati predavanja na temu "Ugostiteljstvo i turizam – trendovi nove konkurentnosti" te "Ekonomija dijeljenja u turizmu". U drugom dijelu programa učenici su kroz predavanje dr. sc. Adriane Galant na temu "Poduzetnička ideja" dobili korisne informacije i upute o tome kako formirati svoju poduzetničku ideju koristeći teorijski pristup i praktični dio uz korištenje tehnika kreativnog mišljenja. Za sve sudionike poslije je organizirano upoznavanje sa Sveučilištom Jurja Dobrile u Puli, druženje te ručak u Studentskom restoranu.

Sljedeći petak nastavljamo sa drugom edukacijom u nizu koja obuhvaća razradu poduzetničke ideje uz prethodno utvrđivanje kriterija izvedivosti i isplativosti.

 

Popis obavijesti