Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Izvanredna profesorica Marta Božina...

Izvanredna profesorica FET-a Marta Božina Beroš primljena je u Europski bankovni institut (European Banking Institute) kao pridružena istraživačica (Associate researchers group) u grupi koju vode: prof. C. Hadjiemmanuil sa London School of Economics and Political Science, te prof. B. Joosen, sa Vrije Universiteit Amsterdam.

EBI je ugledni međunarodni centar za bankovne studije koji je nastao kao zajednički poduhvat visoko cijenjenih akademskih institucija koje su prepoznate po svojem znanstvenom doprinosu u području bankarstva, bankarske regulacije i koje su aktivne u kreiranju bankovnih politika u suradnji s nacionalnim i europskim nadzornim tijelima. Među ostalim, EBI okuplja istraživače iz: Sveučilišta u Zurichu, Sveučilište u Amsterdamu, European University Institute, Bocconi University, Narodne banke Grčke, Međunarodnog monetarnog fonda, te sada Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Članom u grupi pridruženih istraživača može se postati na temelju istraživačkih rezultata iz područja financijske regulacije, supervizije i posebice - Bankovne unije, koji moraju biti prepoznati od strane europske akademske zajednice, a konačnu odluku o pozivu u članstvo donosi Znanstveni odbor EBI-ja po višemjesečnom razmatranju.

Popis obavijesti