Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održana Ljetna škola njemačkoga i...

Od 17. do 31. srpnja na Fakultetu ekonomije I turizma "Dr. Mijo Mirković" održana je Ljetna škola njemačkoga i hrvatskoga jezika i kulture. Škola se organizira u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH iz Austrije, a program je namijenjen studentima austrijskih sveučilišta koji uče hrvatski jezik i studente hrvatskih sveučilišta koji uče njemački jezik, a koji bi htjeli usavršiti znanje njemačkog, odnosno hrvatskoga jezika.

Cilj Ljetne škole je poboljšati jezične i interkulturalne kompetencije na nastavi jezika, upoznavanjem kulture i običaja, znamenitosti i svakodnevnice te na zabavnom zajedničkom učenju te na učenju izvan učionoce. Na kraju ljetne škole polaznici polažu ispit te dobivaju potvrdu o položenom ispitu i 4 ECTS boda. Studenti su posjetili Pazin i  Etnografski muzej, a u Puli, osim znamenitosti i Arene naravno, posjetili su i Kuću istarskog maslinovog ulja. Imali su priliku uživati u Filmskom festivalu i gledati filmove u Areni, a slobodna popodneva provesti u druženjima na plaži.

Studenti su bili jako zadovoljni zbog mogućnosti sudjelovanja u Ljetnoj školi, zajedničkog učenja i druženja nakon jednogodišnje pauze zbog epidemije i učenja na dajinu te su podijelili neke dojmove:

"Najbolja u Ljetnoj školi je mogućnost zajedničkog učenja, stvaranja novih prijateljstva i upoznavanja kulture i jezika od izvornih govornika."

"Odlična prilika za jezično usavršavanje. Upoznala sam puno divnih ljudi te imala priliku i učiti s njima. Sve mi se svidjelo, posebno hrana, ali i smještaj u Studentskom domu koji je jako dobro opremljen i čist."

"Ljetna škola je bila prilika za poboljšati jezik, a zajedno učiti je jako zabavno. Svidjeli su mi se izleti i predavanja, a pogotovo druženja u dvorištu Studentskog doma."

Popis obavijesti