Opcije pristupačnosti Pristupačnost

KLIK Pula: Trodnevni ciklus...

U sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma održan je trodnevni ciklus kulinarskih radionica Histria u organizaciji ŠTUT Pula i HGK- Županijske komore Pula.

U četvrtak, 10. lipnja, u zgradi pulske tržnice održan je prvi dan kulinarske radionice Histria.  Nakon svečanog otvorenja od strane ravnateljice ŠTUT-a Pula Orhideje Petković  i predsjednice HGK – Županijske komore Pula Jasne Jaklin Majetić uslijedio je bogato osmišljen program. Pod mentorstvom Davorke Šaine učenici su imali priliku iz prve ruke saznati sve o pripremi pljukanaca i šuga te o tradicionalnoj slastici iz središnje Istre – Pazinski cukerančić. Potom je uslijedila prezentacija otvaranja dva vina - Tomazova malvazija Sesto Sento iz 2017. godine te poluslatki bijeli muškat Dolce Anima od strane sommeliera Filipa Savića.

U petak, 11. lipnja, održana je radionica izrade domaćeg kruha i peciva koju je vodila Dragica Lukin, dok je list s pireom od celera, mahune i buzara pripremio Fabricio Vežnaver.

Posljednjeg dana održana je radionica pripreme pića gin tonic pod vodstvom barmena Karla Damijanića koji je ujedno proizvođač prvog i jedinog pulskog gina Sette Monti. Objasnio je kako Sette Monti nosi naziv prema sedam pulskih brežuljaka, a krasi ga grb grada Pule i lik Sv. Tome koji je zaštitnika Pule.

Na radionicama su sudjelovali učenici prvih i drugih razreda škole ŠTUT Pula pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka. Kroz bogato osmišljen program promovirana su strukovna zanimanja Centra KLIK Pula s dva jasno definirana cilja. Prvo, uspostava strateške suradnje obrazovnog, javnog i privatnog sektora kao generatora inovacija i izvrsnosti ljudskih potencijala te, drugo, povećanje broja i stručnosti kadrova sposobnih za pružanje usluga visoke kvalitete u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Na trodnevnom ciklusu kulinarskih radionica Histria sudjelovao je i projektni tim Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji je jedan od partnera u provedbi projekta KLIK Pula.

Kako nam je bilo na radionicama možete pogledati u galeriji fotografija:

Popis obavijesti