Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održan 7. Forum obiteljskog smještaja...

U srijedu, 26. svibnja 2021. godine, putem Zoom platforme, održan je 7. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Forum je organiziran u sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, a HGK – Županijska komora Pula je partner na projektu te organizator Foruma. 

Nakon uvodnih pozdrava predsjednice HGK -Županijske komore Pula, Jasne Jaklin Majetić te  pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nade Prodan Mraković, predstavljen je projekt KLIK Pula.

Ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Orhideja Petković, objasnila je kako se projektom planira uspostaviti strateška suradnje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u provedbi programa rada regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula kao generatora inovacija te izvrsnosti ljudskih potencijala i usluga koje se pružaju u sektoru turizma i ugostiteljstva. Kao ključne ciljeve projekta istaknula je kreiranje, razvoj i provedbu suvremenih kurikuluma te programa usavršavanja i osposobljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva u suradnji dionika obrazovnog, javnog privatnog i civilnog sektora u Istarskoj županiji te povećanje broja i stručnosti kadrova sposobnih za pružanje usluga visoke kvalitete u sektoru turizma i ugostiteljstva provedbom programa obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja.

U nastavku je uslijedio niz predavanja na temu:

 • Zdravstvena sigurnost gostiju u doba pandemije
  • Daniel Ferlin, Istarski domovi zdravlja
 • Utjecaj Covid 19 krize u turizmu na promjenu dobne strukture gostiju kroz sezone i usmjeravanje ponude prema trenutnoj strukturi gostiju
  • dr. sc. Miroslav Pretula, predsjednik Sekcije Zajednice obiteljskog turizma HGK za Istarsku županiju
 • Financijske obveze privatnih iznajmljivača
  • Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK
 • Eco Domus – certificiranje eko-prijateljskog smještaja u Istarskoj županiji
  • Milena Radošević, vanjska stručna suradnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije
 • Preuzmite poslovanje u svoje ruke uz vlastitu web stranicu za apartmane (na prijedlog Strukovne grupe ICT-a ŽK Pula)
  • Mirko Mihalj, Play Digital d.o.o.
 • Dizajnom doživljaja do kvalitetnije usluge za privatne iznajmljivače
  • dr. sc. Klara Trošt Lesić, Eventor

Na kraju programa održana je panel diskusija na temu Suradnja iznajmljivača obiteljskog smještaja i turističkih agencija. Panelisti su bili Boris Žgomba, predsjednik uprave Uniline d.o.o., predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK; Anamarija Pustijanac Vinković, Anamar Tours d.o.o., zamjenica predsjednika Strukovne grupe putničkih agencija ŽK Pula; Mladen Draguzet, Istra Adventure d.o.o.; Katarina Dobrić Dabić, Sport plus d. o. o., predsjednica Sekcije Zajednice pustolovnog turizma ŽK Pula.

Na 7. Forumu obiteljskog smještaja Istarske županije sudjelovao je i projektni tim Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji je jedan od ukupno 12 partnera na projektu KLIK Pula.

Pogledajte snimke zaslona sa skupa:

Popis obavijesti