Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održano gostujuće predavanje Marka...

S namjerom povezivanja teorije i praktičnih iskustva na diplomskoj razini studija, u okviru kolegija "Vodstvo" održano je 31. svibnja 2021. godine gostujuće predavanje Marka Gučeka, su-osnivača i izvršnog direktora tvrtke i platforme GoOpti na temu: "Leadership insights - real life and mistakes we make in business".

Predavanje je obuhvatilo širok spektar tema vezanih uz vodstvo i stvaranje tvrtke, kreiranje i postavljanje vizije održive mobilnosti kao zahtjeva budućnosti i strateškog promišljanja realizacije iste, što donosi brzi rast, odluke o kojima se dvoji poput  modela poslovanja, odabira investitora i zahtjeva investitora koja se razilaze s idejom razvoja tvrtke i dr. GoOpti se suočio u rastu i razvoju kompanije s dvojbom razvoja: transportne vs. tehnološke kompanije koje imaju druge core vrijednosti i način razmišljanja što dovodi do trenutka potrebe "čišćenja" organizacije, preispitivanja ključnih poslova i ljudi s kojima radimo. U travnju 2020 Covid 19 pandemija je izazvala gotovo nezamislivo: nestanak prihoda, otpuštanje zaposlenika, traženje novog vlasnika ali i preispitivanje modela i rad na novim proizvodima. U konačnosti iskustvo razvoja GoOpti platforme pokazalo je važnost mekih vještina individua od kojih izdvajaju: poštenje, otvorenost novim stvarima, pozitivne stavove, traganje za novim mogućnostima, motiviranost za uspjeh i sl. kao i razumijevanje da vođe kompanija i sami sebe preispituju razmatrajući  i vlastite nedostatke mekih vještina nužnih za motivaciju i vodstvo. 

U svakom slučaju naučili smo da je pokušaj i promašaj način učenja, stoga mladim ljudima i studentima poručujemo - treba pokušati! 
Pula, 31. svibnja 2021. 

Izv. prof. dr. sc. Morena Paulišić
 

Popis obavijesti