Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održan info dan programa...

U subotu, 8. svibnja 2021. godine, na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održan je Info dana programa "Priprema i provedba EU projekata".

Riječ je o novom programu cjeloživotnog učenja FET-a koji je namijenjen svim zainteresiranim osobama koje se žele educirati u području pripreme i provedbe EU projekata te time steći nova znanja i praktične vještine iz područja financiranja projekata iz EU fondova, kao i drugih međunarodnih i nacionalnih izvora.

Na Info danu svi zainteresirani imali su priliku upoznati predavače, dobiti informacije iz prve ruke o samoj provedbi programa i očekivanim rezultatima te postaviti sva pitanja koja ih zanimaju iz područja pripreme i provedbe EU projekata.

U nastavku donosimo izjave budućih polaznika programa.

Ivana Kukolj

"Pratim već neko vrijeme programe osposobljavanja za pisanje uspješnih prijava EU projekata i ovaj je definitivno prvi cjeloviti program teorije s konkretnim primjerima koje prenose ljudi iz prakse, i uz to, u našem gradu. Obzirom na moje redovno radno vrijeme, ovo ću bez problema moći popratiti bez da uzimam godišnji ili putujem na drugi kraj zemlje. Pisanje projekata nudi mogućnost da sa svakim novim projektom ulaziš u novi posao, novu branšu i kao takav je neograničen izvor širenja znanja. Svojevrsna cjeloživotna škola, a istovremeno posao. Pokušala sam već u nekoliko navrata popratiti aktualne natječaje i "za prijatelje" napisati prijavu za sufinanciranje projekta od strane EU fondova, međutim uz svu dobru volju, naišla sam na dosta prepreka. Uz pomoć ove edukacije očekujem da ću uspješno proći kroz sve nepoznanice i kandidirati svoj prvi projekt ubrzo."  

Romina Bilić 

"Već duže razmišljam kako bi bilo lijepo naučiti i steći nova znanja vezana uz EU projekte. Mišljenja sam da u Hrvatskoj imamo mali broj iskusnih kadrova koji mogu pomoći poduzetnicima, gradskim i općinskim upravama te građanima u povlačenju novaca iz EU fondova. Kad sam čula za suradnju EFPU i stručnjaka za EU Projekte odlučila sam se prijaviti i iskušati se u tom području."

Tina Krajinović

"Kod nas relativno novo polje EU fondova od starta je privuklo moju pažnju i želju za istraživanjem. Budući da sam dobila priliku sudjelovati u praktičnom dijelu provedbe dva projekta u tvrtki u kojoj radim, iznimno želim steći i teorijsko znanje i kompetencije i pridonijeti tako razvojnim ciljevima i napretku svog poduzeća, posebice sada kada smo ušli u novo financijskom razdoblju koje sa sobom nosi i nove i jače perspektive. Želim moći kvalitetno obrazovanje o pripremama i provedbama EU projekata u neko doba i privatno iskoristiti u području svoga osobnog napretka. Veselim se programu na Fakultetu ekonomije i turizma, veselim se upijanju znanja od iskusnih predavača i zaokruživanju teorijske podloge i praktične primjene u jednu cjelinu."

 

Popis obavijesti