Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održano gostujuće predavanje gđe...

Dana 17. ožujka 2021. godine u okviru kolegija „Europske ekonomske integracije“ održano je gostujuće predavanje gđe Ivane Dragišić, zamjenice ravnateljice javne ustanove AURORA-e (Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove). Na početku predavanja studenti su upoznati s osnivanjem, ciljevima i djelovanjem AURORA-e.

Gđa Dragišić je dala pregled projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova prema operativnim programima u razdoblju 2014. do 2020. godine u kojima sudjeluju različiti subjekti iz Istarske županije, s naglaskom na  jedinice regionalne i lokalne samouprave. Posebno je istaknuta uloga AURORA-e i pružanje potpore potencijalnim prijaviteljima.

U drugom dijelu predavanja, gđa Dragišić prezentirala je novine djelovanja kohezijske politike u razdoblju 2021.-2027. godine. Posebno je istaknut proces izrade novih strateških dokumenata, sudjelovanju djelatnika AURORA-e u radnim skupinama za izradu pojedinih operativnih programa.

Polaznici studija mogli su dobiti detaljne informacije o brojnim projektima, njihovim specifičnostima, važnosti EU financiranja za financiranje potreba na regionalnoj i lokalnoj razini, te isto tako o okviru djelovanja Europskih strukturnih i investicijskih fondova, te nacrtu operativnih programa u novoj financijskoj perspektivi.

Ovo je bilo prvo gostujuće predavanje za polaznike nove generacije poslijediplomskog specijalističkog studija «Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj» koji je započeo s izvođenjem 1. ožujka 2021. godine.

Pogledajte galeriju fotografija s predavanja:

 

Prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić

Popis obavijesti