Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Aplikaciju „FET Learn“ su osmislili i dizajnirali studenti 2. godine smjera „Informatički menadžment“ u sklopu kolegija „Razvoj poslovnih aplikacija“ pod mentorstvom Dr. sc. Gorana Matoševića. Preuzmite i isprobajte mobilnu aplikaciju za evidenciju bodova na kolegijima!

Mobilna aplikacija "FET Learn" omogućuje studentima da si sami vode bodove po obvezama za kolegije koje slušaju. Također nudi uvid u nastavne planove (syllabuse) i posljednje vijesti objavljene na mrežnim stranicama FET-a. Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje i možete ju preuzeti na sljedećim poveznicama:

   

Ideja o razvoju mobilne aplikacije izrodila se nakon što su studenti sudjelovali na projektu izrade baze podataka nastavnih planova u sklopu kolegija „Baze podataka“. Studenti su primijetili kako bi bilo korisno ovu web aplikaciju imati na mobilnim uređajima, te su pristupili izradi projektnog plana. Koristeći besplatne web alate izrađen je plan projekta i podijeljeni su zadaci:

Dizajn „screenova“ tj. izgled aplikacije rađen je također pomoću besplatnih online alata. Svaki student je izradio svoj prijedlog, a na kraju timskim radom došlo se do konačnog dizajna:

Izrada prototipa pomoću online alata jednostavna je i intuitivna te se u ovoj fazi može postaviti navigacija i dobiti uvid u izgled i ponašanje aplikacije na određenim uređajima (bez programiranja):

Posljednja faza projekta bila je programiranje same aplikacije te objava na Google Play-u i App Store-u u čemu nam je pomogla tvrtka Link lab j.d.o.o. iz Pule. Za sve one koje zanima kako izgleda proces objave aplikacije u Google Playu, dr. sc. Goran Matošević izradio je kratki vodič kojeg možete preuzeti na sljedećoj poveznici:

I na kraju pohvale studentima Informatičkog menadžmenta koji su sudjelovali na projektu: Paola Ognjenović, Gabriel Živković, Ana Liović, Milica Jovanović, Sara Miletić, Nikolina Njerš, Isabella Popović i Marin Marić.

Popis obavijesti