Opcije pristupačnosti Pristupačnost

U sklopu „Community case study“ programa u organizaciji FET-a i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva 36 studenata 1. godine diplomskog studija sa smjerova Ekonomija te Menadžment i poduzetništvo tijekom dva su mjeseca radili na kreativnim idejama za neprofitne organizacije, a sve u okviru projekta +Resilient čiji je cilj uključivanje studenata u rad udruga i senzibiliziranje o izazovima ranjivih skupina.

Program je održan u sklopu kolegija Društveno odgovorno poslovanje nositeljice izv. prof. dr. sc. Kristine Afrić Rakitovac koja je uz upraviteljicu Zaklade Helgu Možé prikupljala povratne informacije svih sudionika, dok se zadatak studenata sastojao od izrade konkretnih prijedloga i rješenja za teškoće s kojima se udruge suočavaju.

Za udrugu Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula tim studenata osmislio je slogane i kampanju za društvene mreže te predložio uključivanje influencerica u svrhu osvještavanja mladih žena o mogućnostima prevencije karcinoma dojke. Za udrugu gluhih i nagluhih Istarske županije predloženo je aktivno vođenje Instagram profila, snimanje video zapisa i edukacije o znakovnom jeziku. Otvaranje javne Facebook grupe pod nazivom „Volonteri Istarske županije” te organiziranje noćne utrke ulicama grada Pule moguća su rješenja za udrugu Volonterski centar Istra kojemu nedostaje vidljivost. Naposljetku, za udrugu mladih Pješčane uvale “Peškafondo” pokazalo se da su društvene mreže najbolji način privlačenja volontera, uz organiziranje nagradnih igara, pub kvizova, malonogometnog i turnira kartaških igara te brojnih drugih aktivnosti u suradnji s lokalnim dionicima za različite dobne skupine.

Jakov, jedan od naših studenata, o programu kaže: "Iskustvo je iznimno pozitivno, ohrabrujuće i motivirajuće. Susretali smo se s realnim problemima udruga, komunicirali i surađivali s njima, te kroz cijeli taj proces napokon dobili prostor za kreativno, out-of-the-box razmišljanje".

"Interaktivan radni proces, izazovan timski rad i pozitivne povratne informacije svih sudionika poticaj su za nastavak daljnje suradnje FET-a i Zaklade", istaknula je profesorica Afrić Rakitovac.

Saznajte više na sljedećim poveznicama:

 

Popis obavijesti