Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Studenti 3. godine preddiplomskoga studija Menadžment i poduzetništvo i Financijski Menadžment, zajedno s Erasmus studentima (od Kanade, više europskih zemalja do Izraela), u sklopu kolegija Međunarodno poduzetništvo i Global Business Practicuma, u međunarodnim su timovima surađivali s kolegama iz Njemačke (s Fakulteta za turizam iz Münchena) i osmislili novu pješačko - biciklističku stazu u središnjoj Istri.

Rezultat kreativne suradnje mrežna je stranica https://truffle-trail.eu/ i tiskana mapa s označenim stazama, uz koje se valoriziraju prirodna, kulturna, povijesna i eno-gastronomska baština, ponuda i atrakcije.

Bila je ovo prva suradnja izv. prof. dr. sc. Violete Šugar i dr. sc. Roberte Kontošić Pamić s profesorima Michaelom Reitsamom i Theom Eberhardom iz Hochschule München, planirana prije proljetnoga lockdowna. Motovun i okolica odavno su poznati kao nalazište tartufa, ali kriju i mnoge druge zanimljive tajne, koje su studenti otkrivali istražujući za potrebe projekta. Studenti su se radovali terenskoj nastavi i razmjeni na relaciji Motovun – München, međutim morali smo u ožujku naglo promijeniti plan i prilagoditi se novim uvjetima, odnosno virtualnoj suradnji. I zahvaljujući tehnologiji nismo morali odustati, nego smo zajedničkim snagama uspješno ostvarili cilj, a to je međunarodni poduzetnički poduhvat, Stazu tartufa / Truffle Trail / Trüffel Trail.

Studenti su se izvanredno snalazili i odgovarali na nove izazove, od komunikacije putem svih dostupnih kanala i mreža, jezičnih poteškoća (jedino je studentici iz Kanade engleski bio materinji), pronalaženja izvora informacija i sugovornika, kompetentnih i odgovornih za pojedina područja ponude i potražnje, do uobičajenih situacija vezanih uz suradnju u novim timovima. Na kraju smo svi profitirali, naučili mnogo o međunarodnom poduzetništvu, o ljepotama središnje Istre, o mogućnostima valorizacije baštine, o ponudi i potražnji u pandemijskim uvjetima.

Sljedeći je korak prijevod mrežnih stranica i mape na hrvatski i engleski jezik, možda talijanski i neki drugi. Vrijednost ovoga projekta izlazi iz akademskog okvira i pruža mogućnost trostruke suradnje sveučilišta, privatnog i javnog sektora (Triple Helix).

 

Popis obavijesti