Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Danas se u prostoru Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održao Orijentacijski dan za studente prve godine, a tijekom kojeg su predstavljene službe i uredi koji će im pomoći u snalaženju na Fakultetu te za vrijeme studiranja biti na raspolaganju. Studentima se također obratila i nova Uprava FET-a čiji je mandat započeo s 1. listopadom 2020. godine.

Pozdravnim govorom predstavila se izv. prof. dr. sc. Ksenije Černe kao dekanica FET-a i, kao ponovno izabrani članovi Uprave, izv. prof. dr. sc. Dean Sinković kao prodekan za međunarodnu suradnju i odnose s gospodarstvom, te prof. dr. sc. Manuel Benazić kao prodekan za znanstveno istraživački rad, a zatim i izv. prof. dr. sc. Danijela Rabar koja je izabrana na funkciju prodekanice za nastavu i upravljanje kvalitetom.

Tijekom posljednje tri godine za vrijeme mandata prof. dr. sc. Roberta Zenzerovića fokus je bio na osuvremenjivanju studijskih programa i samog pristupa studiju uz intenzivnije povezivanje s gospodarstvenicima i zajednicom u cjelini, te su studenti sustavnije uključeni u svijet znanstveno-istraživačkog rada. Realizirane su i brojne aktivnosti usmjerene poboljšanju sustava upravljanja FET-om kao i jačanju međunarodne prepoznatljivosti.

Ključna područja djelovanja nove Uprave u razdoblju do 30. rujna 2023. godine obuhvaćat će uvođenje novih studijskih programa i redefiniranje pristupa obrazovanju, povećanje relevantnosti znanstveno-istraživačkog rada, te unapređenje sustava upravljanja institucijom, osobito u aspektu internog marketinga. Brojnim aktivnostima poput pokretanja online studija i studija na engleskom jeziku, organizacije programa cjeloživotnog obrazovanja, jačanja popularizacije rezultata znanstveno-istraživačkog rada i intenziviranja veze s alumnima, FET će predano odgovarati na aktualne izazove i rastuću konkurentnost. Ujedno, ranije ostvareni rezultati planiraju se prije svega održati na postignutoj razini te po potrebi revidirati i unaprijediti, uvijek se vodeći načelima pravednosti, zakonitosti, odgovornosti, predanosti, stručnosti, otvorenosti za suradnju i spremnosti na timski rad uz aktivno uključivanje svih relevantnih dionika kod donošenja važnih poslovnih odluka.

Želimo dobrodošlicu novim studentima!

Pogledajte fotografije u galeriji: Orijentacijski dan.

Popis obavijesti