Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ ove godine obilježava 60 godina postojanja - 60 godina znanja, uspjeha i prije svega upornosti.

Upravo u svojim 60-im godinama bio je i Mijo Mirković – Mate Balota, erudit, znanstvenik i književnik s kojim je započela povijest Fakulteta i čije ime FET ponosno nosi. Njemu u čast održana je, aktualnim uvjetima prikladna, prigodna konferencija na kojoj se dekanu FET-a prof. dr. sc. Robertu Zenzeroviću i prodekanici za nastavu i upravljanje kvalitetom, ujedno budućoj dekanici izv. prof. dr. sc. Kseniji Černe virtualno pridružio i Mijo Mirković, istoimeni unuk znamenitog Mije Mirkovića, osnivača FET-a.

Mijo Mirković, premda visoko obrazovanje nije stekao u Puli već u Zagrebu i New Yorku, specijalizirao se poput svog djeda upravo u ekonomiji i donedavno bio na poziciji višeg potpredsjednika HSCB-a za globalno bankarstvo i trgovinu valutama. Podijelio je svoja iskustva i doživljaje odrastanja kao unuka čuvenog osobenjaka, te se osvrnuo na njegov doprinos ekonomskoj znanosti.

Dekan Robert Zenzerović uputio je čestitku dobitnicima dekanove nagrade, najboljim studentima preddiplomskih i diplomskih studija pri FET-u u akademskoj 2018./2019. godini: Zorani Miučin, Ivanu Modrušanu, Aneli Ključo, Sandri Keser, Valentinu Balentu i Debori Gambaletta, kojima će biti uručene prigodne plakete, a nagrađeni su jednogodišnjom pretplatom na poslovni tjednik Lider.

Dugogodišnja tradicija znanstvenog stvaralaštva i poticanja izvrsnosti nastavlja se u neprestanom inoviranju studijskih programa i odgovaranju na zahtjeve tržišta rada. Upravo zbog trenutno aktualnog ljetnog upisnog roka, za maturante je važno podsjetiti na 6. srpanj kao zadnji dan za slanje dokumentacije i zadnji dan za registraciju kandidata u ljetnom upisnom roku, a objava konačnih rezultata ispita državne mature te objava konačnih rang-lista za upise na studijske programe predviđena je za 20. srpanj 2020. godine iza 16:00 sati. Prodekanica Ksenija Černe napomenula je da će se upisi na studijske programe primijenjene i poslovne ekonomije pri FET-u provoditi od 22. srpnja prema obavijestima na mrežnim stranicama Fakulteta.

U nastavku pogledajte video snimku razgovora s Mijom Mirkovićem:

Iz medija:

Pročitajte i reportažu Glasa Istre:

Poslušajte emisije Radio Pule:

 

Popis obavijesti